Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Becia66 napisał(a):
A więc jestem po wizycie przedadopcyjnej i powiem tyle, że swojego psiaka oddałabym tam bez zastanowienia. Dom solidnie ogrodzony, ładne miejsce, jest gdzie spacerować z psiakiem. Pani Ania przemiła, wrażliwa bardzo na los zwierząt, dużo pytań, troski, adopcja planowana od jakiegoś czasu i przemyślana. Czuć ciepło w tym domu, Lucky na pewno będzie zadbanym i szczęsliwym psiakiem, w końcu nie na darmo tak się nazywa. Sprawa kotów otwarta bo nie znam pieska ale jak piszecie że łagodny i delikatny to powinny się dogadać, jeśli nie na początku to z czasem. Uprzedzilam o sytuacjach kiedy po adopcjach dochodzi do spięć na linii pies-kot ale jeśli wynika to tylko z ciekawości bądż zazdrości to wszystko się ułoży, byle jatki na początku nie było i morderczych zapędów.
Romka porozmawiaj z p.Anią o żywieniu Luckiego, co dajecie psom w schronisku bo nasze psy praktycznie wszystko jedzą. Planowana wizyta u weterynarza w najbliższym czasie i zakup środkow p/kleszczowych. Pełna świadomośc bo koty też zabezpieczane.
Wszystko wygląda bardzo dobrze, jedyne co może niepokoić to fakt, że Państwo nigdy nie mieli psa i trochę nerwów i cierpliwości będzie kosztowało ich przystosowanie się do wspólnego życia, a może i nie :lol:.
Powodzenia. Lucky bądż szczęsliwy i daj szczęście innym.

Beciu,BARDZO,BARDZO DZIĘKUJĘ Ci za wizytę...byłam zajęta dopiero dziś mogłam wejśc na forum...już kontaktuję się z domkiem Lakiego i patrząc na blog nie miałam watpliwości...teraz pozostaje ustalić tylko czy Pianka jedzie do Starej Wsi...i już zaraz dalej działam...Laki już na kastracji...:lol::lol::lol::lol:

Posted

Przyszły domek Lakiego już po rozmowach ze schroniskiem...Państwo będą w następnym tygodniu albo w następny weekend...już nie mogę się doczekać...

Posted

A tu na tym blogu jak powiedziałam mi przyszła opiekunka Lakiego...będziemy pisać o Lakim:

no to teraz moje drogie lektura obowiązkowa...:lol::lol::lol:

Posted

Laki wrócił z lecznicy po kastracji...teraz czeka na domek,który przyjedzie po niego 3 lipca czyli za tydzień w niedzielę...czekamy niecierpliwie...:lol:

Posted

Romka napisał(a):
Laki wrócił z lecznicy po kastracji...teraz czeka na domek,który przyjedzie po niego 3 lipca czyli za tydzień w niedzielę...czekamy niecierpliwie...:lol:

fajnie że wszystko dograne i cieszę się, że Lucky będzie miał taki fajny domek. Sam fakt, że jadą kawał drogi po psa dobrze o nich świadczy bo większość chce przywozu pod drzwi.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Dostałam zapytanie o mojego szczęściarza :)
Podrzucam Serwusa i Korę.

O tak Laki bardzo wszystkim podobał się...oby Serwus lub Kora mieli szczęście...

Posted

Spodobał się Serwus, Pan z synem, napisał: ,, Widzę, ze trafiłem na wspaniałych ludzi z sympatycznym odchyleniem na punkcie psów:D spokojnie mam podobnie:D" ale Łowicz jest dla Niego niestety za daleko. Napisałam, ze jeżeli byliby super domkiem to transport dałoby się jakoś zorganizować.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Spodobał się Serwus, Pan z synem, napisał: ,, Widzę, ze trafiłem na wspaniałych ludzi z sympatycznym odchyleniem na punkcie psów:D spokojnie mam podobnie:D" ale Łowicz jest dla Niego niestety za daleko. Napisałam, ze jeżeli byliby super domkiem to transport dałoby się jakoś zorganizować.

No kurde,następny wątek z propozycją...ale się cieszę...;)

Posted

A nasz szczęściarz chyba oberwał,ma skaleczoną powiekę...dobrze,że już jutro jedzie do domu...stawiam na obronę Dekiego lub zadrość Ruperta...ale oba psiaki są w całosci...tylko Laki ma chorą powiekę.Pewnie po wczorajszym spacerku z Paula i Kajką...psiaki były o siebie zazdrosne...

Posted

No i pojechał. Trochę niepewnie odnosił się do swojej nowej rodzinki, ale to normalne. Po wyjściu ze schroniska zaczął tulić się do Pana. Mam nadzieję, że podróż będzie spokojna. Powodzenia mały!

Posted

[quote name='Kaja10014']No i pojechał. Trochę niepewnie odnosił się do swojej nowej rodzinki, ale to normalne. Po wyjściu ze schroniska zaczął tulić się do Pana. Mam nadzieję, że podróż będzie spokojna. Powodzenia mały![/QUOTE]

ale się cieszę, jestem pewna że w tym domu będzie szczęsliwy....:loveu:

Posted

[quote name='Kaja10014']No i pojechał. Trochę niepewnie odnosił się do swojej nowej rodzinki, ale to normalne. Po wyjściu ze schroniska zaczął tulić się do Pana. Mam nadzieję, że podróż będzie spokojna. Powodzenia mały![/QUOTE]
Ale trzeba dodać,że ciotka Kaja pokazała mu,że nie trzeba bać się samochodu...a potem pożegnałyśmy go:ciotki:Romka,Donata,Ewa,Kaja i Edzia...nawet p.Marek przyszedł pożegnać Lakiego...mały położył się z tyłu i patrzył na gromadę zachwyconych ciotek,które wykrzykiwały jaki on mądry i grzeczny i jak wszystko rozumie...SĄ ZDJĘCIA...JAK TYLKO KAJKA WRÓCI OD BABCI ZARAZ BĘDĄ NA WĄTKU!
A ja przed chwilą dzwoniłam do Państwa jak Laki znosi podróż...nie sprawia,żadnych kłopotów,był postój...nie chciał wracać do samochodu,ale udało się małego przekonać...na stacji benzynowej usiadł i zaczął rozglądać się...żadnych kłopotów...oby tak dalej.:lol::lol::lol: