Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Lucky to młody mieszaniec border collie. Ma ok 50 cm w kłębie. W łowickim schronisku jest od paru dni. Został złapany, bo spał na klatce schodowej w jednym z bloków na dużym osiedlu.
Jest przerażony nową sytuacja, najpewniej czuje się w swoim boksie. Delikatnie prosi o pieszczoty, podchodzi i ociera się albo chodzi na tylnych łapkach.
Przed adopcją zostanie wykastrowany.

Kontakt w sprawie adopcji
[email protected]
tel. 604 101 165

Edited by Kaja10014
  • Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paula03 napisał(a):
Widzę, że udało wam się go na spacer wziąć :)

Dziś był mniej przerażony niż wczoraj, jak tylko mnie zobaczył merdał ogonem i prosił o głaski. Dął sobie założyć obrożę bez problemu. To strasznie kochana psinka :loveu:

Posted

Piekny psiak..

Widac na tych zdjeciach jak radosnie patrzy i wdzieczy sie kiedy kolo niego jest czlowiek i ręka czlowieka go dotyka.
A juz na zdjeciach ze schronu widać piesek jest smutny, przygnębiony... Czy tego ludzie nie chca wiedziec jak cierpi strasznie jego podopieczny kiedy znajdzie sie w takiej sytuacji jak ten maly?

Posted

Romka napisał(a):
Pierwszy link nie otwiera się...

Dogo zablokowało fora.pl

Dziewczyny od borderów na dogo raczej nie siedzą, mają swoje forum, które podałam w pierwszym linku.

Posted

Laki siedzi w bajkowym boksie razem z Dekim...w boksie łącznie z Trampem i Rupertem są teraz 4 psiaki...na razie jest spokój...psiaki obwąchują się tylko...

Posted

[quote name='Romka']Kaju ,dla tego dżentelmena tekst piszesz Ty i Paula,znacie go najlepiej....Najlepiej też piszcie szybko to zaraz go wrzucę...:lol:
Możemy wstrzymać się do jutra? Wezmę go na długi spacer, sesję i dopiero coś sklekocę ;)

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Możemy wstrzymać się do jutra? Wezmę go na długi spacer, sesję i dopiero coś sklekocę ;)

Ok,bo jak widzisz piszę teksty dla wszystkich nowych psiaków...

Posted

Do opisu Luckiego..

Lucky bytował na jednym z duzych lowickich osiedli przynajmniej od wiosny. Był psiakiem na swój sposób zaradnym , biorąc pod uwagę jego niewielki wzrost, latał dośc pewnie, nie wdawał sie w niepotrzebne pojedynki głosowe z innymi zwierzakami a jak trzeba było to też potrafił sie odszczekać.. I to pewnie go zgubiło bo za którymś razem gdy wszedł na klatke schodową aby sie przespać został wydany służbom miejskim.
W ten oto sposób znajduje sie w schronisku i dzieli swój los z innymi 3 psiakami. Na razie jest mocno wystraszony i zagubiony ale stara sie zdobyć zaufanie wolantariuszek, jest przymilny, pięknie pozuje do zdjęc, łasi sie i prosi o głaski.

Tyle mogę podpowiedzieć bo tyle z mojej obserwacji tego psiaka... jak przebiegal po osiedlu i kolo mojej posesji. Raczej bym powiedziala że jest psiakiem odważnym, nic sobie nie robił z jazgotu moich podopiecznych, po prostu ich mijał i już bo wiedzial że są za ogrodzeniem, natomiast w kontakcie z innymi wolno chodzącymi psiakami też sobie radę dawał obszczekując ich głośno. To prawdopodobnie bylo przyczyną że ktos go zgłosił i został wyłapany. Po jedzenie przychodził... był przymilnym pieskiem.

Posted

Lucky jest świetnym psem. Idealnie chodzi na smyczy - na luźniutkiej, przy nodze, bo cały czas chce się przytulać. Szuka kontaktu z człowiekiem, to na nim skupia całą swoją uwagę. Na kota zareagował ożywieniem - a co to ucieka?
Jestem pewna, że nie zaatakowałby go. Nie umie żadnych komend, ale jest inteligentny i w mig załapie podstawy. Boi się Ruperta i Trampa - podobnie jak Deki. Gdy wracaliśmy ze spaceru minęliśmy się Rupertem i Trampem, którzy właśnie się na niego wybierali, więc Lucky i Deki mieli przez chwilę cały boks dla siebie.
Szybko pozwiedzali kąty, jakby byli tam pierwszy raz, po czym Lucky uciekł pod budę, a Deki za budę. Podsunęłyśmy im z Paulą miskę z wodą - łapczywie się napili. Następnie nakarmiłyśmy ich, dostali wielką puszkę na pół i po saszetce Pedigree. Cały czas się rozglądali, byli bardzo przestraszeni. Mam nadzieję, że Rupert i Tramp nic im nie zrobią.

Pierwsze trzy od Pauli