Florentynka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Banshee dostała taką chrzęść cielęcą obrośniętą mięsem - świetnie sobie radzi. Quote
Soema Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 No to DS musi się baardzo postarac żeby sprostac i dogodzic :) ogłaszamy? Skleci ktoś kilka słów, proszę Quote
Florentynka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Wieczorem siądę nad tekstem do ogłoszeń, dobra? Quote
Soema Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 [quote name='Florentynka']Wieczorem siądę nad tekstem do ogłoszeń, dobra?[/QUOTE] Super, dzięki. To nasz nowy łobuz, w sam raz pod łapę Gjalpo :) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-QJsj_H89hjM/Te9mnv-oRRI/AAAAAAAAGH8/uP2eVgxeOF0/s720/DSC04036-1.JPG[/IMG] Quote
Andzike Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='Florentynka']Wieczorem siądę nad tekstem do ogłoszeń, dobra?[/QUOTE] Jak będziesz chciala chwilę odpocząć, to chodź do Saby. Sprawa jest ;) Quote
Florentynka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Tekst do ogłoszeń: [I]Banshee jest młodziutką, około 3- miesięczną psią dziewczynką. Wyrośnie prawdopodobnie na średniej wielkości psa. Suczka jest wesoła, bardzo kontaktowa, ciekawska i inteligentna. Błyskawicznie odnajduje się w nowych sytuacjach, jest rezolutna i odważna. Energiczny, wesoły i przebojowy szczeniak może w przyszłości być suczką o silnym charakterze, wymagającą konsekwencji i stanowczości ze strony właściciela. Jej otwartość i inteligencja sugerują, że łatwo będzie się uczyć nowych rzeczy. Suczka uwielbia zabawy z innymi psami. W tej chwili przebywa w domu z kotami i niespecjalnie się nimi interesuje - może zamieszkać z kotem. Dobrze toleruje jazdę samochodem. Trening czystości w trakcie - zdarzają się jeszcze małe wpadki, ale sunia już zaczyna kojarzyć, że za potrzebą należy wychodzić. Psinka jest po odrobaczeniu, a w najbliższym czasie przejdzie konieczne szczepienia. [/I]Oczywiście można poprawiać, korygować, zmieniać, dopisywać i wyrzucać co trzeba[I]. [/I]Jednocześnie donoszę, że do czasu, aż Banshee znajdzie DS będę paradowała w worze pokutnym, bo nie opłaca mi się ubierać w nic innego. Moje śliczne, nowe, jedwabne, modne worowate gacie zostały dziś ( a miałam je na sobie pierwszy raz!!!!) rozdarte szczeniaczym zębem. Próżność ukarana :( . Quote
Soema Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Oj.... ciekawe jakby księgowa zareagowała na fakturę za gacie.. co za szkodnik.. kabelek, gacie.... pięknie. Quote
Florentynka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Jak Majuska dotrze, to zrobimy jeszcze troszkę fotek "na rączkach" - przydadzą się do ogłoszeń. Quote
Anette Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 A nie mówiłam że jak dasz jej tak na imię to kawał diabła będzie :diabloti: Quote
mamanabank Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [QUOTE]Jednocześnie donoszę, że do czasu, aż Banshee znajdzie DS będę paradowała w worze pokutnym, bo nie opłaca mi się ubierać w nic innego. Moje śliczne, nowe, jedwabne, modne worowate gacie zostały dziś ( a miałam je na sobie pierwszy raz!!!!) rozdarte szczeniaczym zębem. Próżność ukarana :-( . [/QUOTE] :lol: Piękne! Ten kawałek powinien być podstawą do tekstu ogłoszeniowego :evil_lol: Quote
Florentynka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='Anette']A nie mówiłam że jak dasz jej tak na imię to kawał diabła będzie :diabloti:[/QUOTE] Ja jej dałam tak na imię bo to [B]jest[/B] kawał diabła. Quote
Andzike Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='Florentynka']Ja jej dałam tak na imię bo to [B]jest[/B] kawał diabła.[/QUOTE] Jeszcze nie wiem co z tych wyrośnie, ale już zapraszam. Banshee, sorry... ;) [url]http://www.dogomania.pl/threads/209201-Maja-i-Gucio-kto-kce-s%C5%82ita%C5%9Bnego-sceniacka-*[/url] Quote
Florentynka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 No i znalazła się kupa. Na legowisku Florence :angryy: ! W każdym razie robale były. Więc teraz czekamy 10 dni, odrobaczamy całe stado , a potem jeszcze chwilkę trzeba odczekać przed szczepieniem. Banshee dziś spała z nami, wstała ok. 4 i zaczęła dokuczać psom. Biedne parówy - matrony, zdenerwowane zakopywały się w kołdrę i kłapały na smarkacza. nawet Kangur nie chciał się bawić o tej porze. W dodatku trzeba było latać w te i wewte, żeby Gjalpowi otwierać balkon - nie może zostać otwarty na stałe, bo Banshee się swobodnie mieści między prętami barierki, więc się boimy, że spadnie. Quote
Soema Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 By spokój był ;) Florentynko, czy ona na jakiekolwiek komendy reaguje? Bo jak chodziłam z nią na smyczy, to fajnie słuchała, w przeciwieństwie do drugiego gówniarza. Quote
Florentynka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Na smyczy chodzi fajnie. Siada na widok miski z jedzeniem ;). Wołana - przybiega ( przeważnie). Reaguje też na NIE!!! - mniej więcej za siódmym razem. Ogólnie bestia rozumna i pojętna, będzie się szybko uczyć. Quote
Soema Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Pojętna i charakterna, oj dom będzie z nią miał.. cieszę, że jest u Ciebie, bo od nas o ile by przeżyła, to poszłaby pewnie na podwórko.. bo będzie duża. I nie sądzę, żeby z nią ktoś pracował jakoś specjalnie. Quote
Florentynka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 No uczy się szybko, naprawdę. Na wołanie przychodzi ładnie. Trzyma się domu, człowieka, ewentualnie reszty stada. Bezbłędnie czyta psie komunikaty - wie, komu można próbować wleźć na łeb, a od kogo należy się odczepić. Zaakceptowała fakt, że parówy to szacowne matrony - wystarczy, że któraś lekko nos zmarszczy i mała odpuszcza. Cwaniara straszna - jak się ją złapie za kark to rzuca się na podłogę i lamentuje, że niby szczeniaczkowi krzywdę robią. Charakterek to ona ma, owszem, ale tak mi się widzi, że to będzie pies skłonny do współpracy. Zaraz wrzucę nową porcję zdjęć - udało mi się zrobić kilka bez pięciu psich mord w kadrze ( za to Banshee opluła mi obiektyw). Wczoraj jakoś nam się rozlazło z tymi fotkami na rączkach, ale dziś coś zrobię. I ogłaszajcie demona, niech ją sobie ktoś zabierze!!! Quote
Florentynka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 świeże foty: [URL="https://picasaweb.google.com/florentynka.psy/Banshee#5616166567564070962"][/URL] [url]https://picasaweb.google.com/florentynka.psy/Banshee#[/url] Soemo, może przerzucaj sukcesywnie do pierwszego posta te linki ze zdjęciami, to komuś kto będzie robić ogłoszenia będzie łatwiej szukać, nie? Quote
Anette Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Folrentynko, a ten czarny diabeł zagryzający Banshee to który twój psiak?? Księcia Pana i parówę rozróżniam :) Quote
Florentynka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Czarny diabeł to Sonia, zwana Kangurem - import ze schroniska w Elblągu. W zasadzie to piesa Pani Matki, u mnie tak na 3/4 etatu. Książę dziś odmówił udziału w sesji foto ze szczeniaczkiem - nie wiem czemu. Wpełzł pod bardzo rozłożysty i bardzo kolczasty jałowiec i udawał, że go nie ma. Quote
Anette Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Oj, skąd ja to znam. Schowa się pod cokolwiek i udawa że mnie tam wcale nie ma :) To już z grubsza rozpoznaję Twoje stadko na fotkach Quote
Becia66 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='Florentynka'] Banshee dziś spała z nami, wstała ok. 4 i zaczęła dokuczać psom. .[/QUOTE] co ona ma z tym rannym wstawaniem, majuskę też zdarła o 4 rano przed podróżą do Krakowa. Quote
Wadercia Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 za jakas godzinke bede robic pakiet ogloszen dla suni i teraz sie zastanawiam nad tytulem. Moze macie jakies fajne pomysly? :) Quote
Florentynka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 "O żesz kufa mać!"? Sunia pięknie reaguje na to hasło - sprawdziłam, jak ujrzałam, że ciągnie za kabel od leżącego na blacie miksera. Natychmiast jak ryknęłam powyższe sunia znalazła się pod krzesłem, w pozycji siad i ze spojrzeniem w stylu: ale o co chodzi, przecież ja nic nie robię! Zostawiłam dziś psy same w domu na godzinkę ( upierdliwe to - trzeba schować wszystkie kable, powyłączać wszytko z prądu, schować buty i ciuchy w których jeszcze by się chciało pochodzić). Wszystko Ok, nikt nic nie zeżarł i nikt nie zeżarł małego upierdliwca. Quote
Florentynka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='wadercia']za jakas godzinke bede robic pakiet ogloszen dla suni i teraz sie zastanawiam nad tytulem. Moze macie jakies fajne pomysly? :)[/QUOTE] No a na przykład: - karmelkowy pluszowy rekin szuka domu - mała, charakterna zmora szuka swojego człowieka - przygarnij słodkiego potwora Quote
Recommended Posts