Jump to content
Dogomania

Banshee łazi po górach, Nala - Rzeszowianka, a Sonia.. czeka na decyzję ;) (s.20)

Recommended Posts

Posted

Florentynka napisał(a):
Za godzinkę wyruszamy do potencjalnego nowego domu. Sprawdzimy rzecz na miejscu i jak wypadnie dobrze to zostawiam tam karmelkowego pluszaczka.
Przez telefon brzmiało dobrze.

Ło matko. Trzymam kciuki za karmelkowego pluszaczka!!! ;)

• Replies 781
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Florentynka napisał(a):
Za godzinkę wyruszamy do potencjalnego nowego domu. Sprawdzimy rzecz na miejscu i jak wypadnie dobrze to zostawiam tam karmelkowego pluszaczka.
Przez telefon brzmiało dobrze.

a to jest ten domek nr 1 czy 2 ?

Posted

Wróciłam po całym dniu do Florentynki, a tu nie ma 6-ciu tylko 4 psy,gnojka nie ma, no i Łucję wywieziono:)
Ale co i jak to już Florentynka musi opowiedzieć.

A odnośnie jelonka - parówy to jest boski:evil_lol:

Posted

No więc tak:
to jest dom nr 2.
Wygląda bardzo dobrze, ale póki co umówiliśmy się, że mała pirania zostaje testowo na tydzień. Jak wszystko będzie OK to za tydzień się spotykamy i dokonujemy formalnego przekazania szczeniora, podpisujemy umowę itd.

Posted

Bo podstawową opiekunką ma być córka państwa ( nie dopytałam o wiek, ale na moje oko wczesne naście). I zobaczymy, jak się dziewczynki dograją. Mi się wydaje, że w tym nie ma nic zdrożnego. Sikanie w domu, jedzenie dywanu itp - zostało przyjęte ze stoickim spokojem. Już była mowa o sterylce w przyszłości ( pani sama zaczęła temat, że to konieczność), w piątek państwo zabierają małą do weterynarza, na drugą porcję odrobaczenia.
Dom - moim zdaniem z bardzo pozytywnym stosunkiem do zwierząt ( przede wszystkim psa trzeba kochać), ale że Banshee jest charakterna, to na wszelki wypadek zostawiłam taką furtkę - to moja inicjatywa, tak just in case.
Jak na razie nie miałam telefonu, że jest straaasznie, więc chyba jest dobrze ;)

Posted

fiu fiu :) no.. gdybym ja dostala taka opcje oddania mojego potwora to po pierwszej nocy nie wiem czy bym nie rozwazala tego.. ale ona byla szczeniorem a ja bylam w podstawowce. Takze inaczej do tego podchodzilam.

Trzymamy za tem kciuki dalej :)

Posted

Florentynka napisał(a):
Nie wytrzymałam i zadzwoniłam... Póki co radzą sobie z piranią ! I, wyobraźcie sobie - Banshee prosi o spacer i nie miała ani jednej "wpadki" w mieszkaniu!!!

Proszę , jak mądra pirania :)

Posted

No cóż...Banshee znów u mnie...tak podejrzewałam, że państwo "wymiękną" - choć zarzekali się, że dadzą radę. Pirania wydarła gniazdko ze ściany i wywaliła korki w całym mieszkaniu. Dobrze, że tylko tyle.

Posted

Florentynka napisał(a):
No cóż...Banshee znów u mnie...tak podejrzewałam, że państwo "wymiękną" - choć zarzekali się, że dadzą radę. Pirania wydarła gniazdko ze ściany i wywaliła korki w całym mieszkaniu. Dobrze, że tylko tyle.

O matko!! Dobrze że jej się nic nie stało. ALe pomysłowy Dobromir z niej :)

Posted

Florentynka napisał(a):

Jak zobaczyłam, że napisałaś to aż mnie ścisnęło.. szybko się im odwidziało.. dobrze, że się jej nic nie stało.
Drugi dom się nie odzywał? Cholera.. szczeniak, no..

Posted

No, dobrze, mogła usmażyć szczeniaczka...Ludzie pochowali kable, pochowali meble, pozwijali dywany - no to wyrypała gniazdko...
Ucieszyła się na mój widok, teraz męczy moje psy.
Będzie cyrk z tym domem dla niej - bo z jednej strony strasznie fajny pies, a z drugiej - nadzór 24/24 niezbędny!!!
Może dom z innym psem byłby jakimś rozwiązaniem. Tylko to musiałby być anielsko cierpliwy pies - u mnie to się rozkłada na kilka sztuk,a i tak niektóre tracą cierpliwość.

Posted

Pewnie dlatego wylądowała na ulicy w Sandomierzu...
Tylko te dwa telefony były? Zaczynam się martwic o tą adopcję. Ona ma aktualne allegro?