Jump to content
Dogomania

Kraków - Staruszek Rudik juz w nowym, cudownym domku!!!!

Recommended Posts

Posted

kiwi napisał(a):
beatko nie pzresadzaj z tym zainteresowaniem, toz to my sie zajmujemy samymi starymi i schorowanymi.... zobacz chocby watek bodzia
jakby bodzio trafil do schronu wtedy kiedy go z drogi zgarnelam to nawet nie chce myslec co by bylo :(

Kiwi absolutnie to nie było pisane do dziewczyn ,które zajmuja się adopcjami, chodziło mi o miłośników zwierząt z dogomani bo przecież nie wszyscy na dogomani zajmują się adopcją zwierząt.Jezeli chodzi o Ciebie i dziwczyny ,które tak duzo adoptuja starsze i schorowane pieski to duży ukłon w waszą strone bo ja chwytam sie juz róznych pomysłów jak to zrobić żeby udało się adoptować chociaż jednego z a1 .Ola poradziła żebym wydrukowała jakieś plakaty ,moze to pomoże.

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rudik coraz bardziej zrezygnowany,nawet ze spacerków się już nie cieszy ,dobrze ,że chociaż ryżyk z kurczczkiem mu smakuje.
Razem z Rudikeim w A1 jest też mały kudłaty piesek,który jest juz w dużo gorszym stanie i nikt się nimi nie interesuje bo są już starymi i schorowanymi pieskami , a ja już nie wiem jak im pomóc ,zaczepiam wszystkich przychodzących do schroniska, ale każdy mówi ,że chce młodego i zdrowego pieseczka .
moze ktos z dogomaniaków chciałby pomóc ,któremus z tych biednych piesków,aby nie musiały umierac w samotnosci na zimnej posadzce. :placz:

Posted

Perfi napisał(a):
jezu wiem o ktorym mowisz to podobno straszny starzec :roll:

noo nawet pani od suczek powiedziała, żeby go nie brac na spacer bo sie strasznie męczy... wysikał się tuż przy stoliku z komputerem, wyszedł tylko na koope, cos zjeść i sio do boksu i tydzień pewnie będzie ta "wyprawę" odsypiał... :shake:

Posted

wiedzialam!!!
[SIZE=2]bylam pewna ze go wezmie sama poprosila zebym jej o nim opowiedziala :loveu: i byla naprawde przerazona jak mircio zaczal gryzc dziadeczki, wiedzialam ze wezmie ktoregos :)

Posted

[quote name='Jagienka']Foksia przepraszam, ale nie moge się powstrzymać.
RUDIK ZA DWA TYG MA JECHAĆ DO DOMU!!! :multi:
kciuki prosimy trzymać!!!

Nie ma za co przepraszać ,jak dzisiaj pani Paulina mi powiedziała ,że szczepi swoje psiaczki i weżnie Rudika to sie popłakalam ,przeciez ja tez ze szczęscia nie mogłam wytrzymac dlatego zaraz się z wami podzieliłam informacjami.
Pani Pauli to dziewczyna z bajki nie mogłam uwierzyć ,że mając swoje 3 ogonki weżmie tak biednego i schorowanego pieseczka .:lol:

Posted

Pani Paulina dzwoniła do mnie przed chwilką ,była u rudika ,wyszła z nim na spacerek ,mówi ,że łakomczuch z niego i mówi prawdę ,zawsze jak przychodZiłam do niego pierwsze musiał dostać ryżyk z kurczaczkiem ,a potem dopiero spacerek.
Pani Paulina bardzo przeżywa ,że nie może wziąść Rudika już dzisiaj i powiedziała ,że weżmie go 29 grudnia,a ja w piatek nie mogę się zwolnić z pracy żeby asystować ale najważniejsze ,że Rudik idzie do domku i to jekiego wspaniałego :lol:
Pani Paulina powiedziała ,że będę mogła go odwiedzić i to jest dla mnie bardzo ważne bo dzięki Rudikowi pomaga innym pieską , bo jak byłam w schronisku i widziałam jak na nas patrzy nie mogłam tego tak zostawić i powiedziałam ,ze musze mu pomóc,a dzięki temu pomaga innym zwierzaczką.:loveu:

Posted

Foksia widze w takim razie ze kubraczek rudkiowi niedlugo przestanie byc potrzebny :) nowa rodzinka napewno podaruje mu raj! mam nadzieje ze masz go jeszcze, bo koniecznie trzeba kubraczek dla ciapka z hotelu a ja juz nie ma takiego rozmiaru ktory moglby pasowac, a szkoda kasy wydawacna nowy dla ciapka bo ciapek ma jeszcze ponad 300 zl dlugu za operacje :(

Posted

kiwi napisał(a):
Foksia widze w takim razie ze kubraczek rudkiowi niedlugo przestanie byc potrzebny :) nowa rodzinka napewno podaruje mu raj! mam nadzieje ze masz go jeszcze, bo koniecznie trzeba kubraczek dla ciapka z hotelu a ja juz nie ma takiego rozmiaru ktory moglby pasowac, a szkoda kasy wydawacna nowy dla ciapka bo ciapek ma jeszcze ponad 300 zl dlugu za operacje :(

Kubraczek jest teraz u Małgosi bo zostawiłam go na chwilkę w korytarzu i całe szczęście ,że pani Dorota się nim zajeła i dała Małgosi ale zaraz do niej zadzwoniłam i ma mi go oddać w drugi dzień świąt jak będziemy w schronisku ale jak trzeba wcześniej to zadzwońcie do niej i umówcie się jakoś na odbiór.
Kiwi czy ciapek to ten sam co był wczoraj w wyborczej ,ten co pani go wzieła i oddała spowrotem bo wyjeżdzała za granicę.

Posted

:lol: Wczoraj dostałam sms od pauliny"dziś kupiłam Rudikowi nowe szeleczki ,miskę ,smakołyki i szmpon hypoalergiczny więc wszystko gotowe na przyjazd Rudika ,a przed chwilka oglądaliśmy z tatą zdjecia staruszka ,które zrobiłam wczoraj i juz nie możemy się doczekać tego 29 grudnia.mam nadzieje ,że Rudik szybko się zaklimatyzuje."
:lol: Czy to nie wspaniała wiadomość ?
Napisałam Paulinie ,że adopcja biednego Rudika jest dla mnie najpiękniejszym prezentem na Świeta -bo tak jest .
Bedę u Rudika w drugim dniu świąt i powiem mu jeszcze od siebie ,że na 100% ma domek i musi jeszcze troszkę poczekać,ale bedzie miał raj jakiego napewno przez całe swoje życie nie miał,tylko nich bedzie cierpliwy .:roll:

Posted

PaulinaB napisał(a):
Jutro jedziemy po Rudika:D jejeje

jejejeje ;) :cunao: super, że dzień wcześniej, bo "moje" źródła... i z resztą Rudik też jest święcie przekonany, że w piątek miał jechać, ale się chłopak zdziwi :loveu:

Posted

Jagienka napisał(a):
jejejeje ;) :cunao: super, że dzień wcześniej, bo "moje" źródła... i z resztą Rudik też jest święcie przekonany, że w piątek miał jechać, ale się chłopak zdziwi :loveu:

Tak mu wczoraj powiedziałam,a popołudniu Paulinka powiedziała ,że jedzie po Rudika w czwartek ,aj jak się ciesze .A w sobotę Paulinka pozwoliła Rudika odwiedzić w nowym domku-już się nie moge doczekać nowych wieści. :lol: