Foksia i Dżekuś Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 kiwi napisał(a):beatko nie pzresadzaj z tym zainteresowaniem, toz to my sie zajmujemy samymi starymi i schorowanymi.... zobacz chocby watek bodzia jakby bodzio trafil do schronu wtedy kiedy go z drogi zgarnelam to nawet nie chce myslec co by bylo :( Kiwi absolutnie to nie było pisane do dziewczyn ,które zajmuja się adopcjami, chodziło mi o miłośników zwierząt z dogomani bo przecież nie wszyscy na dogomani zajmują się adopcją zwierząt.Jezeli chodzi o Ciebie i dziwczyny ,które tak duzo adoptuja starsze i schorowane pieski to duży ukłon w waszą strone bo ja chwytam sie juz róznych pomysłów jak to zrobić żeby udało się adoptować chociaż jednego z a1 .Ola poradziła żebym wydrukowała jakieś plakaty ,moze to pomoże. Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Wydrukowałam Rudika plakaty,rozwiesiłam i nikt nie dzwoni ,a Rudik dalej tęskni w schronisku.:placz: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Rudik coraz bardziej zrezygnowany,nawet ze spacerków się już nie cieszy ,dobrze ,że chociaż ryżyk z kurczczkiem mu smakuje. Razem z Rudikeim w A1 jest też mały kudłaty piesek,który jest juz w dużo gorszym stanie i nikt się nimi nie interesuje bo są już starymi i schorowanymi pieskami , a ja już nie wiem jak im pomóc ,zaczepiam wszystkich przychodzących do schroniska, ale każdy mówi ,że chce młodego i zdrowego pieseczka . moze ktos z dogomaniaków chciałby pomóc ,któremus z tych biednych piesków,aby nie musiały umierac w samotnosci na zimnej posadzce. :placz: Quote
Perfi Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 jezu wiem o ktorym mowisz to podobno straszny starzec :roll: Quote
Jagienka Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Perfi napisał(a):jezu wiem o ktorym mowisz to podobno straszny starzec :roll: noo nawet pani od suczek powiedziała, żeby go nie brac na spacer bo sie strasznie męczy... wysikał się tuż przy stoliku z komputerem, wyszedł tylko na koope, cos zjeść i sio do boksu i tydzień pewnie będzie ta "wyprawę" odsypiał... :shake: Quote
Jagienka Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Foksia przepraszam, ale nie moge się powstrzymać. RUDIK ZA DWA TYG MA JECHAĆ DO DOMU!!! :multi: kciuki prosimy trzymać!!! Quote
Perfi Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 wiedzialam!!! [SIZE=2]bylam pewna ze go wezmie sama poprosila zebym jej o nim opowiedziala :loveu: i byla naprawde przerazona jak mircio zaczal gryzc dziadeczki, wiedzialam ze wezmie ktoregos :) Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 [quote name='Jagienka']Foksia przepraszam, ale nie moge się powstrzymać. RUDIK ZA DWA TYG MA JECHAĆ DO DOMU!!! :multi: kciuki prosimy trzymać!!! Nie ma za co przepraszać ,jak dzisiaj pani Paulina mi powiedziała ,że szczepi swoje psiaczki i weżnie Rudika to sie popłakalam ,przeciez ja tez ze szczęscia nie mogłam wytrzymac dlatego zaraz się z wami podzieliłam informacjami. Pani Pauli to dziewczyna z bajki nie mogłam uwierzyć ,że mając swoje 3 ogonki weżmie tak biednego i schorowanego pieseczka .:lol: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Pani Paulina razem z mama ogladały stronke Rudika .mama tez sie w Rudiku zakochała i jutro jada do schroniska ,żeby Rudika zarezerwować bo za 10 dni (30 grudnia )mogą już wziąść go do domku,a chca sie bliżej z nim zapoznać.:multi: Quote
PaulinaB Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 :)) Potwierdzam, ze Rudik znalazl dom juz nie mozemy sie doczekac az z nami zamieszka:) Quote
Dorothy Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Jezu, to chyba najlepsza wiadomosc jaka slysze od dawna.... Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Pani Paulina dzwoniła do mnie przed chwilką ,była u rudika ,wyszła z nim na spacerek ,mówi ,że łakomczuch z niego i mówi prawdę ,zawsze jak przychodZiłam do niego pierwsze musiał dostać ryżyk z kurczaczkiem ,a potem dopiero spacerek. Pani Paulina bardzo przeżywa ,że nie może wziąść Rudika już dzisiaj i powiedziała ,że weżmie go 29 grudnia,a ja w piatek nie mogę się zwolnić z pracy żeby asystować ale najważniejsze ,że Rudik idzie do domku i to jekiego wspaniałego :lol: Pani Paulina powiedziała ,że będę mogła go odwiedzić i to jest dla mnie bardzo ważne bo dzięki Rudikowi pomaga innym pieską , bo jak byłam w schronisku i widziałam jak na nas patrzy nie mogłam tego tak zostawić i powiedziałam ,ze musze mu pomóc,a dzięki temu pomaga innym zwierzaczką.:loveu: Quote
kiwi Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 Foksia widze w takim razie ze kubraczek rudkiowi niedlugo przestanie byc potrzebny :) nowa rodzinka napewno podaruje mu raj! mam nadzieje ze masz go jeszcze, bo koniecznie trzeba kubraczek dla ciapka z hotelu a ja juz nie ma takiego rozmiaru ktory moglby pasowac, a szkoda kasy wydawacna nowy dla ciapka bo ciapek ma jeszcze ponad 300 zl dlugu za operacje :( Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 kiwi napisał(a):Foksia widze w takim razie ze kubraczek rudkiowi niedlugo przestanie byc potrzebny :) nowa rodzinka napewno podaruje mu raj! mam nadzieje ze masz go jeszcze, bo koniecznie trzeba kubraczek dla ciapka z hotelu a ja juz nie ma takiego rozmiaru ktory moglby pasowac, a szkoda kasy wydawacna nowy dla ciapka bo ciapek ma jeszcze ponad 300 zl dlugu za operacje :( Kubraczek jest teraz u Małgosi bo zostawiłam go na chwilkę w korytarzu i całe szczęście ,że pani Dorota się nim zajeła i dała Małgosi ale zaraz do niej zadzwoniłam i ma mi go oddać w drugi dzień świąt jak będziemy w schronisku ale jak trzeba wcześniej to zadzwońcie do niej i umówcie się jakoś na odbiór. Kiwi czy ciapek to ten sam co był wczoraj w wyborczej ,ten co pani go wzieła i oddała spowrotem bo wyjeżdzała za granicę. Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 kiwi napisał(a):ten sam.... Ale jej podobno i tak się w tej Angli nie powiodlo ,mysleże jest to kara za Ciapuszka .:evil_lol: Trzeba Ciapuszkowi szukać takiego wspaniałego domku jak będzie mieć Rudik Quote
kiwi Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 ona do tej anglii nigdy nie pojechala, ciagle ja widywano w meiscie Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 :lol: Wczoraj dostałam sms od pauliny"dziś kupiłam Rudikowi nowe szeleczki ,miskę ,smakołyki i szmpon hypoalergiczny więc wszystko gotowe na przyjazd Rudika ,a przed chwilka oglądaliśmy z tatą zdjecia staruszka ,które zrobiłam wczoraj i juz nie możemy się doczekać tego 29 grudnia.mam nadzieje ,że Rudik szybko się zaklimatyzuje." :lol: Czy to nie wspaniała wiadomość ? Napisałam Paulinie ,że adopcja biednego Rudika jest dla mnie najpiękniejszym prezentem na Świeta -bo tak jest . Bedę u Rudika w drugim dniu świąt i powiem mu jeszcze od siebie ,że na 100% ma domek i musi jeszcze troszkę poczekać,ale bedzie miał raj jakiego napewno przez całe swoje życie nie miał,tylko nich bedzie cierpliwy .:roll: Quote
PaulinaB Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 W koncu:D Jutro jedziemy po Rudika:D Quote
_Aga_ Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Ale cudne wieści :multi: :multi: :multi: :multi: Oby takich ludzi jak najwięcej!!!!!!!!!!! :multi: :multi: :multi: Quote
Jagienka Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 PaulinaB napisał(a):Jutro jedziemy po Rudika:D jejeje jejejeje ;) :cunao: super, że dzień wcześniej, bo "moje" źródła... i z resztą Rudik też jest święcie przekonany, że w piątek miał jechać, ale się chłopak zdziwi :loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Jagienka napisał(a):jejejeje ;) :cunao: super, że dzień wcześniej, bo "moje" źródła... i z resztą Rudik też jest święcie przekonany, że w piątek miał jechać, ale się chłopak zdziwi :loveu: Tak mu wczoraj powiedziałam,a popołudniu Paulinka powiedziała ,że jedzie po Rudika w czwartek ,aj jak się ciesze .A w sobotę Paulinka pozwoliła Rudika odwiedzić w nowym domku-już się nie moge doczekać nowych wieści. :lol: Quote
Recommended Posts