Jump to content
Dogomania

Kraków - Staruszek Rudik juz w nowym, cudownym domku!!!!

Recommended Posts

Posted

Jeden z najbiedniejszych psów w schronisku, a teraz panisko wielką gębą :loveu: i trzy lasenscje ma w ogrodzie :cool3:
Paulina zaufa w 100%, potrzeba tylko czasu, ale TY przecież o tym wiesz :lol:

• 2 weeks later...
  • Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:lol: Paulinka nic nie pisze ,a Rudik podobno biega jak młodzieniaszek. Domku i terenu pilnuje jak by zawsze tam mieszkal ,nie mówiąc juz że suczek też broni. No i jest ulubjeńcem pana , a wszyscy ,którzy zjawiaja się w domku mówią jaki piękny jest piesek z Rudika .
Jak już pisałam Rudik trafił do Raju w którym odzyskuje zdrowie i siły.

Posted

bartek moj umie wklejac filmiki wiec teraz od niego zalezy kiedy sie pojawi na razie mi marudzi ze jest zmeczony :/ a co ja mam powiedziec jeszcze mnie dzis trening czeka :cool3:

Posted

Zgadza się Rudikowi każdego dnia ubywa lat i przybywa sił. Każdego dnia zaskakuje nas czymś nowym. Broni swojego terytorium, dziś jak pies sąsiadów nieumyślnie wtargnął na teren naszego ogrodu musiałam szybko interweniować, bo Rudik by sie na niego rzucił. Na szczęście pies sąsiadów zdąrzył w samą pore sie schować. Na spacerach szczerze nie nadążam czasem za Rudym, ma naprawde dobrą kondycje, ale jest to sygnał dla mnie że muszę zacząc biegac:D poza tym Rudik ma swój charakterek, jak czegoś chce np. wyjść na pole albo jedzenie, szczeka i wyje dopóki ktoś spelni jego żądanie. Ostatnio zszokował mnie jak powiedziałam mu żeby siadł i podał łape, a on to bez problemu zrobil:) jest bardzo mądry, ale tez sprytny umie zadbać o swój interes. A jak ma juz dosc naszego przytulania i całowania to poprostu warknie:)

Posted

Co sie dzisiaj okazało Rudik kocha śnieg:D szkoda że nie nagrałam tego co dzis wyprawiał, tarzał sie w śniegu robił fikołki i biegał raz jak sarenka a raz skakał jak zając:)))A jak postanowił w końcu wrócić do domu, to wygładał jak bałwanek!!!

Posted

c24rny napisał(a):
no i sie nie da wrzucic... wywala mi blad przy przekazywaniu... wiec trzeba to jakos inaczej zrobic. Jak na razie filmy mozna sciagnac stad: http://stud.wsi.edu.pl/~webber/czarny/psy/rudik/Rudik%20008.avi
http://stud.wsi.edu.pl/~webber/czarny/psy/rudik/Rudik.avi

Suuuper!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu:
"Ruduś szybko" a tam na końcu Rudusia ludź przywiązany i też musiał szybko.... biedny ludź.;)

• 5 weeks later...
Posted

a ja dzis bylam u Rudika :loveu: to nie ten sam chlopak - utyl, sierc ma piekna i pachnaca :loveu: i kolezanki tez ma fajne ;) trafil w iscie gwaiazdorskie towarzystwo ;)

• 10 months later...
Posted

Witam wszystkich:)
Dawno juz na ten watek nikt nie wchodzil, nawet nie wiedzialam czy on nadal istnieje, ale istnieje wiec chcialam oglosic ze jutro Rudolf ma pierwsze urodziny, wlasnie rok temu go wzielismy ze schroniska, biednego starego psa, zchorowanego, wet mowili nam ze opieka nad Rudym bedzie opieka paliatywna...Teraz Rudolf zachowuje sie jakby naprawde mial rok i byl mlodym w pelni sil chlopakiem:D trzyma sie bardzo dobrze i mysle ze jest szczesliwy. Adopcja Rudolfa byla dla nas najlepszym prezentem gwiazdkowym w zeszlym roku, on nie tylko wniosl wiele radosci do naszego domu, ale dzieki niemu inaczej spojrzelismy na swiat, poznalismy WSPANIALYCH ludzi, przede wszystkim wolontariuszy ktorzy robia kupe swietnej roboty!!!

Posted

Przede wszystkim chcialam podziekowac mocno Pani Beacie (Foksia i Dzekus), gdyby nie jej upór i wytrwalosc w walce o kazdy dom dla psiakow ze schroniska, to Rudolfa nie byloby z nami i nie wiadomo jak by jego dalsze zycie sie potoczylo...
Rudzik jest przekochanym psiakiem i ulubiencem calej rodziny, uwielbia jesc co troche odbilo sie na jego wadze:), uwielbia surowa marchewke!!!i pewnie dlatego poprawil mu sie wzrok, dogaduje sie bardzo dobrze z pozostalymi czlonkami rodziny zarowno z psami jak i z kotami, a przede wszystkim jest wiernym i oddanym psem z charakterem, jak mu cos nie pasuje to odrazu pokazuje ze nalezy go zostawic w spokoju, jak chce sie poprzytulac to nadstawia pupe do glaskania:)jak chce siedziec w ogrodzie to szczeka zeby go wypuscic jak wraca to tez oznajmia to wszystkim:)jest bardzo madry i inteligentny i czesto to wykorzystuje!!!poprostu jest niesamowity:D
Chcielismy wspolnie z Rudolfem zyczyc wszystkim szczesliwego pelnego nadzieji milosci i ciepla 2008 roku:)hau hau hau:D

Posted

Wszystkiego najlepszego w 1 rocznice pobytu Rudika -Rudolfa w Niepolomicach .
Rudik juz dawno zapomnial o tym co zle ,teraz ma raj :tort:, w ktorym ma swoich ludzi i zwierzeta przyjazne wokól siebie.:lol:

Oby jak najwiecej takich domków dla staruszków bylo ,dluzej by zyly i nie umieraly by zapomniane .

Posted

Dostałam zdjęcia Rudika od Pauliny :loveu:
Pamietam jak z Panią Beatka zajmowałyśmy się boksem A1, naprawde trudno było uwierzyć, ze Rudik znajdzie dom, był w tak kiepskim stanie. Ulubieniec Foksi (moim był Pompon ;))
Zdjęcia, które dostałam mają tytuły... pozwole sobie je napisać :)

Rudik

Rudas

Rudziak

Rudy

Rudolfus

• 3 months later...
  • 1 year later...
Posted

:-(
Pani Bożeno, Paulina... bardzo mi przykro, wiem, że nie było łatwo zdecydować się na tę adopcję, ale dałyście Rudikowi godność, błogi spokój, poczucie ciepła i miłości... bardzo Wam za to dziękuję...

Rudiczku już teraz jesteś w pełni sprawny, widzisz, czujesz, słyszysz i hasasz beztrosko usmiechając się do swojej rodziny z góry... takiego sobie Ciebie wyobrażam, chociaż nigdy Cię takiego nie widziałam... od początku kiedy Cię poznałam byłeś naznaczony przez niesprawiedliwy los...
Ale znalazłeś swoje Eldorado.

[']['][']

Posted

Rudzioch nasz w grudniu bylby u nas trzy lata, niestety odszedl,trudno mi sobie wyobrazic ze go juz nie ma...;(
Dziekuje wszystkim za cieple slowa, Tobie Jagienko za zawsze dodawanie otuchy jak Rudolf chorowal i przede wszystkim Foksi i Dzekusiowi, bo to dzieki Pani Rudzik do nas trafil...
Ciesze sie ze mimo zlych rokowan w schronisku jak go zabieralismy przezyl tak dlugo, chociaz teraz to i tak wydaje mi sie za krotko!!!
Kochany nasz Rudzio spij sobie spokojnie, odpoczywaj, biegaj, napewno jestem teraz w psim raju
[*]