bric-a-brac Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Na które konto wpłacać deklaracje? Kinia, ogarniecie kwestię dwóch kont? Sleeping wcześniej miała wątpliwości. Quote
Kinia1984 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Właśnie...Potrzebne będą adresy ,mailowe do wysłania cegiełek zdjęć. Ja mam jakieś zdjęcia z poniedziałku Malinowej Panny, więc wybiorę jedno, niepublikowane, ale fajnie gdyby ktoś je obrobił jakoś ładnie...jakiś napis na zdjęciu itp... ja tego nie umiem zrobić.... tak ogarnę kwestię dwóch kont, poza tym na fundacyjne wpływają z fb a wiadomo że na fb tylko jednorazowe idą. Deklaracje idą na moje konto. Jeśli komuś nie przysłałam proszę krzyczeć i bić:) Quote
bric-a-brac Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Krzyczę! :lol: Ale bić, nieeeee, nić nie będę ;) Quote
Kinia1984 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 na moje konto właśnie dotarły wpłaty: 360 zł od Kerian za allegro cegiełkowe oraz 10 zł deklaracji stałej od malvaaa i 20 zł od jej TZ, ogromnie dziękuję:):) bric-a brac juz ślę konto:) Quote
Kerian Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 O rozesłanie cegiełek z allegro nie martwcie się - mam adresy mailowe wszystkich kupujących, więc wyślę dla każdego :) Tylko dajcie mi zdjęcie, które nie będzie nigdzie publikowane - takie specjalne :) Quote
Awit Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Doszła moja drobna wpłata? Bo jak nie to sprawdzę czemu nie poszło. Quote
Kinia1984 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Właśnie mam przed oczami wyciąg z konta fundacji i Awit twoja wpłata jest:) dziękuję:) później wpiszę całe rozliczenie z konta fundacji i z mojego. Quote
malibo57 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Dziś zamówiłam Malinie Joserę Emotion SensiPlus - 2 pakiety po 15+2kg. Fiera, bardzo proszę, daj znać, jak dojdzie. Quote
Kinia1984 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Wielkie dzięki malibo:):):) Fiera co tam u Maliny? zmniejsza się troszkę to oczko? jak z jej bąkami puszcza jeszcze? Nowe wpłaty na konto fundacji: Kamila L. Warszawa – 200 zł Hanna R. Gdynia – 10 zł Edyta A. Wójcice – 20 zł Jowita B. Warszawa (Awit) – 20 zł Benita M. Dziekanów Nowy – 50 zł Maciej S. – 25 zł Mariusz Cz. Słupca – 10 zł Magdalena W. Lubań – 20 zł Anna D. Zakopane – 10 zł Elżbieta T.(Lilek) – 50 zł Ewa S. – 100 zł Katarzyna M. – 20 zł Tomasz Ł. Warszawa- 30 zł Na moje konto doszły wpłaty: Vasco - 20 zł dekl. stała bric - a- brac - 10 zł deklracja za czerwiec i lipiec zefirek2 - 30 zł dekl. stała Maria Sz. – 15 zł deklaracja stała Quote
Martika&Aischa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Zaglądam do Malinki ....Fiera cioteczko prosimy o garść wiadomości o suni ;) Quote
Isadora7 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Zaglądam codziennie ale dzisiaj podpisuję listę u Malinki Quote
bric-a-brac Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='Kinia1984'] bric - a- brac - 10 zł deklracja za czerwiec i lipiec[/QUOTE] Ja sobie wymyśliłam, że za maj i czerwiec, to mi ciotka nie zmieniaj :lol: Do lipca jeszcze czas;) Quote
Kinia1984 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 dobra...to ci wpiszę że te drugie 5 zł to jednorazówka może tak być?:razz: Witam Isadorę7:) Słuchajcie ciocie i wujkowie...muszę zapisać Malinkę na usg oka...czy znacie kogoś kto może ją przetransportować choć w jedną stronę na Bemowo z dt. a najlepiej w dwie strony:) zapisałabym ją jutro jak będę na Bemowie ale nie wiem czy będzie transport na najbliższy możliwy termin... Jak będę miała termin usg rzucę też info na fb u Maliny na wydarzeniu jest prawie 500 osób, aż się wzruszam jak to widzę:) Mam nadzieję że kiedys ta ślepota znajdzie najcudowniejszy dom na świecie:) Quote
kasiek. Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 propozycja transportu jest na FB [URL="http://www.facebook.com/profile.php?id=100001273331671"]Roman Dyga[/URL] spytalem tez kumpla czy by nie przewiozl, ma auto na gaz, wiec chyba taniej bedzie. Czekam na odpowiedz. i druga [B][URL="http://www.facebook.com/profile.php?id=582748257"]Maciej Siemiatkowski[/URL] czy nadal jest potrzebny transport? prosze info [/B] 781 420 094 Quote
Kinia1984 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 [quote name='Kinia1984'] Jak będę miała termin usg rzucę też info na fb u Maliny na wydarzeniu jest prawie 500 osób, [/QUOTE] kasiek na pewno obydwaj panowie dostaną tez zapytanie o możliwość przetransportowania suni. Quote
sleepingbyday Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='Kerian']O rozesłanie cegiełek z allegro nie martwcie się - mam adresy mailowe wszystkich kupujących, więc wyślę dla każdego :) Tylko dajcie mi zdjęcie, które nie będzie nigdzie publikowane - takie specjalne :)[/QUOTE] kerian, zapisz sobie te mjele - uważam, ze poza cegiełkami można im wysyłac raporty raz na jakiś czas. była jeszcze jakaś osoba na fb proponująca transport. super, że ludzie chcą pomagać...... Quote
Fiera Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Witam wszystkich:) Malinka miewa się super, jest taka radosna i kochana, merda ogonkiem, tupta za mną po kuchni - już się jej "nauczyła" i nie stuka pyszczkiem w przeszkody. Dogaduje się - UFFFFFFFFFFFFFFFFF- z moją sunią, obawiałam sie jak to im wyjdzie, bo moja Finka to zazdrośnik, ale jest ok, powarkują na siebie czasem, ale delikatnie. Malinka buntuje się przed podawaniem kropli, wykręca łepetynkę na boki, albo chowa mi pod pachę, ale absolutnie nie jest agresywna, więc dajemy radę :) Oczko się chyba nie zmniejszyło, trudno mi powiedzieć, bo często je widzę - w każdym razie nadal jest za duże. Jeśli chodzi o karmę, to baków już nie ma, q-py trochę miękkie, ale nie biegunka, przedwczoraj trzy sztuki, wczoraj dwie. Kupiłam jej ten środek A.... na robale za 40 zł , o którym Kinia1984 mi mówiła. Wpłatę 150zł. dostałam - dziękuję. Odrobaczanie wpisane w książeczkę, przelew za lekarstwo poproszę na moje konto - Kinia już ma nr. Do weta do W-wy mogę jechać jako osoba towarzysząca - sunia chyba będzie spokojniejsza, jak pojedzie z kimś trochę już znanym:) Moja wetka nie ma sprzętu do okulistyki, w Socho tez nie ma, więc Bemowo nam pozostaje... Quote
Secia Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [B][SIZE=3]OSTRZEŻENIE z FB.[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Łukasz C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"[/SIZE][/B] Quote
Fiera Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='malibo57']Dziś zamówiłam Malinie Joserę Emotion SensiPlus - 2 pakiety po 15+2kg. Fiera, bardzo proszę, daj znać, jak dojdzie.[/QUOTE] Dzięki, dam znać jak dojdzie:) A co z gotowanym jedzonkiem? Jedna ciotka pisała, że najlepiej takiego "szczuplutkiego" psiaka odkarmić ryż+warzywa+mięcho i sucha karma, to dodatkowy koszt min 50 zł / m-c ( 30 dni x 1,20 korpus + 0,50 ryż = 51 zł, jak z wołowiną, to drożej), ale sucha karma starczy na dłużej. Ja mojego BDT tak właśnie odkarmiłam - efekt super:) Quote
Kinia1984 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Myślę że sucha karma jej wystarczy, nie jest skrajnie wychudzona. Super że u Was ok, łzy się kręca jak to czytam...taka beksa się zrobiłam... Dzis byłam u Dr łobaczewskiej i najbliższy termin kiedy można umówić Malinkę na usg do Dr Marcińskiego i kontrole do Dr łobaczewskiej to poniedziałek 13 czerwca około godziny 18. Fiera czy Tobie pasowałby taki termin? ja bym dojechała z Wołomina na Bemowo więc we dwie dałybyśmy radę. Oczywiście za zwrot kosztów paliwa. Środek na robale to aniprazol;) Odebrałam z kliniki fakturę na 42,99 zł czyli więcej niż na wypisie bo doliczony VAT. Fiera i jeszcze jedno ona sie nie załatwia w domu? Quote
Kinia1984 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 trochę niuni jak była na chwile u mnie:) [video=youtube;x8qneJ6E3W0]http://www.youtube.com/watch?v=x8qneJ6E3W0[/video] Quote
Fiera Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Malinka bardzo grzecznie wychodzi na spacerki i tam się załatwia, w domku się nie zdarzyło, może dlatego, że wychodzimy 4 razy dziennie i nie musi długo trzymać. Martwię się o oczko, bo nie wiem czy ono nie powinno się zmniejszać po tych kropelkach? Do usg 2 tygodnie, a ja się zastanawiam, czy ją mocno boli...:( Jest bardzo radosna, łasi się i skacze na dwóch łapkach, ale może już się przyzwyczaiła, że ją boli i biedulka myśli, że tak musi być:)? A kropelek nie starczy na 2 tygodnie, ktoś dokupi i podrzuci na odwiedzinkach, czy ja mam kupić ?- bo zużyłam ok.połowę, więc mamy lekarstwo mniej więcej do środy. Quote
Kinia1984 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 a które się kończą kropelki ? pewnie azopt... Fiera dziś gadałam z wetką i jeśli oko sie nie zmieniejszyło to nic...u naszego psiaka miesiac się zmieniejszalo...boleć też już powinno coraz mniej bo difadol to lek przeciwbólowy i przeciwzapalny. Quote
Fiera Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 A, i rozumiem , że 13 w poniedziałek ktoś przyjedzie po Malinkę i mnie, np. któryś z panów którzy zaoferowali się na fb? Quote
Kerian Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='Kinia1984']dobra...to ci wpiszę że te drugie 5 zł to jednorazówka może tak być?:razz: Jak będę miała termin usg rzucę też info na fb u Maliny na wydarzeniu jest prawie 500 osób, aż się wzruszam jak to widzę:) Mam nadzieję że kiedys ta ślepota znajdzie najcudowniejszy dom na świecie:)[/QUOTE] [B]Kinia[/B], mam ogromną prośbę! Jeśli u Malinki jest aż tyle osób, czy można byłoby zaprosić je też na wątek dwóch ślicznych, zdrowych kudłaczków, które szukają domu? Oni (bo to chłopcy - Amik i Tolek) nie wymagają leczenia, potrzebują tylko (a może "aż tyle"...) domku... Są niedaleko Malinki, w gruncie rzeczy, bo to też mazowieckie. Mają swój wątek na Dogo oraz wydarzenie na Facebooku. Ideałem byłoby ściągnąć ludzi z Facebooka :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/207837-Dwa-malutkie-serca-i-du%C5%BCo-mi%C5%82o%C5%9Bci-na-drodze.-Nawet-dogo-si%C4%99-nimi-nie-interesuje[/url]!!!!! A tutaj fejs: [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=204804476228440[/url] Quote
Recommended Posts