Jump to content
Dogomania

Ekipa z zielonego dżipa, czyli Avril, Iwan, Tekila i Kali :D

Recommended Posts

Posted

[quote name='omry']Też byś poszła kiedyś z nami, pisałam już do Ciebie kilka razy i nic :)
A ten wyżeł był naprawdę sporawy :)
[/QUOTE]

Wiem, ze pisałas, przeciez odpowiadam :)

TYlko albo ja czytam wiadomosc juz po spotkaniu albo mi nie pasuje. Bomi weekend zazwyczaj tak średnio. A teraz dodatkowo mam dośc spory kłopot zdrowotny i sama z Tazzem nigdzie dalej nie łaże ehhh

Posted

[quote name='Saththa']Wiem, ze pisałas, przeciez odpowiadam :smile:

TYlko albo ja czytam wiadomosc juz po spotkaniu albo mi nie pasuje. Bomi weekend zazwyczaj tak średnio. A teraz dodatkowo mam dośc spory kłopot zdrowotny i sama z Tazzem nigdzie dalej nie łaże ehhh[/QUOTE]

No my się właśnie tak zawsze umawiamy na ostatnią chwilę, ale będę pisać jak coś :)

[quote name='FredziaFredzia']Fajne te zdjęcia ze spaceru!

Kiedy w Nd będziesz? ;)[/QUOTE]

Byłam w sobotę na szczepieniu z małą i na razie nie planujemy.
Macie tam jakieś fajne tereny spacerowe? Możemy się kiedyś umówić na spacerek :)

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Właśnie teren mam super, na tzw. smoczaku albo tam gdzie jeździsz do weterynarza (jak skręcasz do niego w lewo, to zamiast tego się idzie prosto) jest pole.[/QUOTE]

To super :) Jak będziemy jechać do weta albo będziemy mieli czas żeby tak o przyjechać na spacerek to się odezwę :)

Posted

Zobaczyłam zdjęcie Avril na fb, dostałam wytrzeszczu i 'o kurna, Korba!' :o
Jest prawie identyczna! Możesz mi powiedzieć jaka jest jej przeszłość? Bo moją znalazłam

Posted

[quote name='Chantell']Zobaczyłam zdjęcie Avril na fb, dostałam wytrzeszczu i 'o kurna, Korba!' :o
Jest prawie identyczna! Możesz mi powiedzieć jaka jest jej przeszłość? Bo moją znalazłam

Członkini Fundacji Niechciane i Zapomniane z Łodzi na początku kwietnia odwiozła właśnie jakiegoś psiaka do nowego domu i wracając ją zobaczyła. Biegała gdzieś przy działkach, darła japę (ona wiecznie gada!) i wyjadała ze śmietników z tego, co opowiadała. Była bardzo chuda i 2 tygodnie spędziła w lecznicy. Później trafiła do hotelu skąd ja ją zabrałam :)

Posted

Już właśnie przeglądnelam wszystko i kropka w kropke nawet zachowanie xd
Drze się non stop, gada ze mną, nie usiedzi chwili- tylko by skakala, z zalatwianiem ma problem...no ale na spacerze jest głucha xd

Przykro mi z powodu Tori :( (*)

Posted

[quote name='Chantell']Już właśnie przeglądnelam wszystko i kropka w kropke nawet zachowanie xd
Drze się non stop, gada ze mną, nie usiedzi chwili- tylko by skakala, z zalatwianiem ma problem...no ale na spacerze jest głucha xd

Przykro mi z powodu Tori :( (*)[/QUOTE]

Może siostry? :)

Dziękuję.. Nie ma dnia, w którym nie ryczałabym jak głupia.. Tyle lat razem, zawsze i wszędzie, a to już prawie 3 tygodnie bez moich najmądrzejszych oczek na świecie :( Szczerze to boli paskudnie każda myśl o niej, ale z drugiej dalej nie dociera. Pewnie jeszcze długo nie dotrze. Ona była wyjątkowa. Już żadnego psa nie pokocham tak, jak mocno i ponad wszystko inne (naprawdę, wielu może wydać się to dziwne, ale stawiałam ją ponad wszystkich innych, których też kocham) kochałam ją. Dlatego chyba to właśnie takie trudne.
Mówi się, że drugi pies wypełnia pustkę. Moim zdaniem tak nie jest. Avril zajęła mój czas, spowodowała, że obdarzyłam uczuciem kolejnego psa, ale pustka jest ogromna wciąż i już jej nigdy nie zapełnię. To najgorsze uczucie na świecie..

Posted

Niestety znam to uczucie.
Mnie pare lat Temu w przeciągu tygodnia umarły dwie bernardynki :(

Może...w sumie Korbe znalazłam w kartonie...ale to jednak kawał drogi z Łodzi do sącza...

Posted

[quote name='omry']Może siostry? :)

Dziękuję.. Nie ma dnia, w którym nie ryczałabym jak głupia.. Tyle lat razem, zawsze i wszędzie, a to już prawie 3 tygodnie bez moich najmądrzejszych oczek na świecie :( Szczerze to boli paskudnie każda myśl o niej, ale z drugiej dalej nie dociera. Pewnie jeszcze długo nie dotrze. Ona była wyjątkowa. Już żadnego psa nie pokocham tak, jak mocno i ponad wszystko inne (naprawdę, wielu może wydać się to dziwne, ale stawiałam ją ponad wszystkich innych, których też kocham) kochałam ją. Dlatego chyba to właśnie takie trudne.
Mówi się, że drugi pies wypełnia pustkę. Moim zdaniem tak nie jest. Avril zajęła mój czas, spowodowała, że obdarzyłam uczuciem kolejnego psa, ale pustka jest ogromna wciąż i już jej nigdy nie zapełnię. To najgorsze uczucie na świecie..[/QUOTE]
za miesiąc będzie lepiej. A za dwa ciut lepiej niż za miesiąc. Ja do tej pory wszędzie "widzę" mojego persa. No i kilka razy dziennie gadam z nim na jego grobie (wszystkie moje zwierzaki są z nami - w ogrodzie). Smutek nie mija, ale się zamienia nie wiem w co, ale jest inny. Może nie tak intensywny, ale zawsze jednak.

Posted

Nie mogę patrzeć na jej zdjęcia, bo jak tylko się jej przyjrzę, to zaraz wyobrażam sobie, jak wtulałam się w jej mięciutkie ciałko, jak głaskałam jej szyjkę i bawiłam się kiteczką. Oglądam ją na tych zdjęciach i filmikach i zalewam się łzami. Nie potrafię pojąć tego, że to wszystko się skończyło. Całe moje dotychczasowe życie zmieniło się diametralnie. Nie potrafię żyć bez niej tak, jak wcześniej.
Najprościej jest nie myśleć. Staram się zapominać, gdy tylko sobie o niej przypomnę, bo wiem, jak to się skończy, ale nie zawsze się da. Wszystko się zmieniło..

Avril wczoraj poznała nową koleżankę, Lunę. Mały kundelek dwumiesięczny, a zacięty masakrycznie. Teraz Avril ją przewraca i ucieka, ale jak Lunka podrośnie, to już jej współczuję :) Dwie godziny się wczoraj ganiały.
Dzisiaj mam angielski, ale jutro może pojedziemy do kuzynek Macieja, gdzie jest mix labka i west żeby się psiaki wylatały :)