Jump to content
Dogomania

Ekipa z zielonego dżipa, czyli Avril, Iwan, Tekila i Kali :D

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

U nas wszystko w porządku, przyszłam, bo mam dylemat.

Nie wiem czy wycinać Tekilę. Miałam to robić teraz, ale mam obawy. Spore.

Ona jest takim małym debilkiem, takim słabym i się po prostu boję. Mogę co cieczkę wysyłać ją na wakacje do rodziców Maćka, ale boję się też możliwych późniejszych problemów. Przechodziłam to z Tori.

Z żadną inną suką nie miałam takich oporów, ale Tekila to Tekila i schizuję, że jej ogarnizm nie wytrzyma narkozy. Co myślicie?  Świruję?  :grins:

Posted

Ciachaj :) takie operacje to każdy wet ma w małym palcu bo robi się je masowo , ostatnio poszłam do weta o coś spytać to miał wywieszoną kartke że dziś mają 6 sterylek i przyjmuja tylko "na chwile" . 

• 4 weeks later...
Posted

No cześć  :jumpie:

Iwanek się starzeje powolutku, zaczyna być poważnie widać ten wiek. Kura bez zmian. Do cięcia Tekili dalej nie mogę się przekonać.

Trochę nadrobię ze zdjęciami  :megagrin:

1459750_742615519131530_6976953741819974

10583881_743082825751466_897159809138617

10393939_743196962406719_549286939120140

10547569_743229205736828_391855255315181

10526084_743713375688411_479412181368699

Posted

Fajnie stadko wygląda :) Wszyscy sie dogadują bez problemów?

A ja tak z innej beczki. Na początku z kurą miałaś problem z lękiem separacyjnym. Poradziłaś sobie? Co pomogło?

• Upvote 1
Posted

Fajnie stadko wygląda :) Wszyscy sie dogadują bez problemów?

A ja tak z innej beczki. Na początku z kurą miałaś problem z lękiem separacyjnym. Poradziłaś sobie? Co pomogło?

Oni są w sobie bardzo zakochani wszyscy. Strasznie różnią się od siebie, ale świetnie się dogadują. Iwan jest tak trochę z boku, bo to stateczny starszy pan jest i się z gówniarami za dużo nie spoufala. Tylko czasem, jak ma ochotę. Ale o ich bezpieczeństwo się nie martwię, bo już nie raz udowodnił, że to jego suki i nikt im krzywdy robić nie ma prawa.

A dziewczyny to siostrzyczki prawdziwe, są wpatrzone w siebie wzajemnie bardzo. Tekila bez Kury to nawet nie chce nigdzie chodzić.

Dalej mamy problem z lękiem, ale już o niebo mniejszy. A pomogła nam klatka.

Było już naprawdę dobrze, Kura była smutna jak zostawała sama, ale w miarę spokojna i przede wszystkim nie darła mordy, ale przez rok mieszkałam w domu rodzinnym Maćka i po prostu z klatką skończyliśmy, bo tam zawsze ktoś był w domu. Teraz nigdy nie zostawiam jej bez klatki. Jak wychodzę to się drze trochę, ale po paru minutach się uspokaja i czeka już w ciszy.

O wiele lepiej się zachowuje jak wychodzę gdzieś razem z Maćkiem. Jak wychodzę sama to jest dużo bardziej niespokojna, drze się głośniej i trochę dłużej. Czasem ma gorszy dzień i szczeka cały czas, ale to rzadko.

Kurka z króliczkiem  :jumpie:

https://www.youtube.com/watch?v=keuR0K5W-bc&feature=youtu.be

Posted

wywaliło mi Waszą galerie.. Śliczne psiury  :loveu:

na szczeniakowym wyczytałam że spodziewasz się kanarka... ach jak zazdroszczę! :megagrin: ostatnimi czasy dostałam prawie że obsesji na punkcie tej rasy :loveu:  :loveu:  Liczę na dużo zdjęć malucha, kiedy po niego jedziecie?

Posted

Ale klucha :loveu: Zazdroszczę, że tak szybko dorobiłaś się papisia :loveu: Mnie ostatnio tak cholernie skręca bo też bym już chciała mieć swojego małego, czarnego niedźwiedzia :p

Posted

ostatnio na cacibie w moim miescie wystawialo sie rodzenstwo kopiowane i oboje mieli certyfikaciki od weta, ze im ogonki drzwi przyciely i sedzina ich wymiala, kazala nie robic im z siebie idiotki i dala po bdb^^

Posted

Nie działa mnie zdjęcie :( i nie wiem co to za kanarek... najpierw myślałam, ze ptak... potem stwierdziłam, zę raczej nie bo jak to ogonki kopiowane... ale chyba już wiem...  ale zdjecie nadal mi nie działa :razz: