Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też marzę o większej ilości czworonogów w domu. Teraz mieszkam w bloku i zdaję sobie sprawę że trzeci psiak to by było za dużo. Już robię za lokalną sensację bo ma dwa i na dodatek kundle:roll: Choć ludzie często pytają jakich one są ras i nie wierzą albo wręcz się oburzają jak mówię że to zwykłe kunlice są.
Ale wracając do tematu za jakiś bliżej niekreślony czas najprawdopodobniej przeprowadzimy się do domku i wtedy kupimy trzeciego psa.

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak, ludzie muszą wtrącić swoje trzy grosze... Ja aktualnie mieszkam w domku, ale mam w planach kupno mieszkania za jakieś max. 2 lata i wtedy kupię sobie psa. Teraz nie do końca ja mogę o tym zadecydować, a poza tym nie jest to najlepszy moment, bo zastanawiamy się jeszcze czy nie przeprowadzić się za granicę... W każdym razie nie mam stabilnej sytuacji i kupno drugiego psa teraz byłoby nieodpowiedzialne. Mogę wiedzieć ile masz lat?
Zobacz w moim ostatnim poście linka - zakochałam się :D

Posted

Niestety w Polsce udciwości nie widac zbyt wiele -szkoda,bo dla mnie wtedty wszytsko by lepiej wygladalo. Dlatego ja swoje zainteresowania przenioslam do innego państwa i tam to wszystko wyglada zupelnieee inaczej. W Anglii nie musisz psa wystawiac by go pokryc i miec rod. szczeniaki to juz o czyms swiadczy,że wierzą ze hod. jak beda z tego korzystać to przemyslanie. Dlatego ja zawsze mówie by się tak w 100% nie sugerowac kolumna championatów jakie pies ma bo to nie oznacza ze jego dzieci będa miec taka sama. Tu troche zaczyna sie walka z natura ktora lubi platać figle i czasem wychodzi coś innego. Lepiej by bylo gdyby takie gorsze psiaki byly spzredawano jako pet i np.bez mozliwosci wystawiania a tu róznie bywa.

Posted

Kasia Jak tam chcesz :D Pytam, bo na tym forum przedział wiekowy, to 13-16 (oczywiście nic nie mam do młodszych), a z wypowiedzi wynikało, że Ty jesteś starsza ;)
Dominika właśnie o to chodzi, a znajdź tu uczciwego w Polsce... A jeszcze jak są takie możliwości.. Np. 1 suka papierowa, ze 2 w typie i mnożenie na umór suk w typie, podkładanie pod te z rodowodem, że niby porodowodowe. Eh, szkoda gadać... Ręce opadają jak się patrzy na ten kraj i rodaków...

Posted

Ja się tutaj aż tak nie udzielam, więc nie wiem :D Musze powęszyć po wątkach, bo póki co to otwieram ciągle te same - głównie o westach :) Musze wygospodarować trochę czasu na znalezienie jakiś ciekawych tematów, a nóż widelec czegoś nowego sie dowiem :D
Póki co - mówię dobranoc, bo jutro trzeba wstać do pracy :(

Posted

Fajnie, że znasz taką osobę. A tak swoją drogą, skoro tak angażujesz się w to wszystko, to dlaczego nie kupisz suni i nie otworzysz hodowli?

Guest papillonek
Posted

To nie było złośliwe po prostu moim zdaniem ten psiak ,którego pokazała Piaseczkowo jest ładniejszy niż te bez papierków...

Posted

A ja nie rozumiem ludzi, którzy mając suczkę lub pieska chcą je rozmnażać pod pretekstami, bo fajnie mieć szczeniaki, suczka raz w życiu musi urodzić, pieskowi też się chce suczki. Z czego ta potrzeba rozmnożenia swojego psiaka wypływa? Ja nigdy nie miałam takiej potrzeby, nawet jak moja mamuśka się zgodziła, że Foxi pokryje suczkę za szczeniaka, a ja odmówiłam, choć drugiego psa chcę. I już nie chodzi mi o to czy psy z papierami czy bez, bo wiele osób ma psy z papierami, jeździ na wystawy a nie rozmnaża. Po co produkować psy, jak ich jest i tak dużo?

Posted

kaskaSz napisał(a):
A ja nie rozumiem ludzi, którzy mając suczkę lub pieska chcą je rozmnażać pod pretekstami, bo fajnie mieć szczeniaki, suczka raz w życiu musi urodzić, pieskowi też się chce suczki. Z czego ta potrzeba rozmnożenia swojego psiaka wypływa? Ja nigdy nie miałam takiej potrzeby, nawet jak moja mamuśka się zgodziła, że Foxi pokryje suczkę za szczeniaka, a ja odmówiłam, choć drugiego psa chcę. I już nie chodzi mi o to czy psy z papierami czy bez, bo wiele osób ma psy z papierami, jeździ na wystawy a nie rozmnaża. Po co produkować psy, jak ich jest i tak dużo?

dokładnie pomyślałam tak, jak ty. jednak niektórzy ludzie są zachłanni i rozmnażają psy dla pieniędzy i to jest najgorsze..

Posted

Niestety zdarza się to też w hodowlach, więc oprócz tego aby wybrac psa z hodowli musimy jeszcze patrzec z jakiej hodowli, bo sam przydomek nie daje wiadomości od jakich ludzii jest pies;)

Posted

Ludzie chcą rozmnażać swoje psiaki bo szczeniaczki są takie słitaśne, bo zostawią jednego dla dziecka itp.:shake:
Wstyd się przyznać mam taki przykład w rodzinie. Teściowie siostry kupili w Zakopanym na Krupówkach owczarka podchalańskiego (a raczej coś w typie bo wyrosło to to jakieś drobne, beżowe) No ale przecież mają rasowca. Po kilku latach tą samą drogą dokupili sukę( ona się jakoś bardziej udała i wygląda bardziej rasowo) No i oczywiście wpadli na pomysł rozmnażania psiaków. Ile ja się nagadałam że po co że przecież to kundle będą itp. Nie rozumię mnie nawet własna siostra bo uważa że to super i że zostawi sobie jednego szczeniaczka dla dziecka. Dziecko nie ma nawet 2 lat i oczywiście szczeniaczek jest mu bardzo do szczęścia potrzebny:shake:. Teraz już nic nie mówię bo ile bym się nie nagadała to uważają że to zazdrość przeze mnie przemawia bo oni będą mieć piękne rasowe szczeniaki.
A tak na zakończenie, szczeniąt na szczęście nie ma i mam nadzieje nigdy nie będzie. Pieski są mądrzejsze od właścicieli i nie są zainteresowane rozmnarzaniem:evil_lol:

Guest papillonek
Posted

Fajnie,ale śmiecicie temat Leny a można się wygadać na tematach o hodowli ,prawda?

Guest papillonek
Posted

Może warto zapytać ;)
Zresztą róbcie to chcecie :)

Posted

a skąd wiesz że nie zapytałam;)
Nie tak serio jak Angelika będzie, to się spytam. Jak jej będzie przeszkadzać to zawsze mogę edytować swoje posty i napisać coś pochwalnego na temat jej białej kuleczki;)

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
a skąd wiesz że nie zapytałam;)
Nie tak serio jak Angelika będzie, to się spytam. Jak jej będzie przeszkadzać to zawsze mogę edytować swoje posty i napisać coś pochwalnego na temat jej białej kuleczki;)

myślę, że jej to przeszkadzać nie będzie, bo przecież zaczęłyśmy ten temat z Angeliką. :D

Posted

Ania witamy :-P
Dominika to ja odwrotnie, w życiu nie kupię samca. Ale chciałabyś hodować westiki czy jakieś inne piechy?
papillonek myślę, że wiele jest psów bez papierów, które są ładniejsze od tych rodowodowych. Ja miałam kiedyś owczarka bez papierów i ludzie się nim zachwycali (włącznie z ciotką, która ma hodowlę). Było nawet kilka osób, które pytały czy nie chcemy go sprzedać. To samo mogę powiedzieć o ojcu Leny - jest przepiękny. W każdym razie odebrałam Twoją uwagę jako złośliwość. Po 2 w ogóle mi nie przeszkadza, że jest ten temat poruszony w mojej galerii, ba - sama go zaczęłam ,więc nie rozumiem dlaczego miałabym nie chcieć o tym gadać. Poza tym ja mojej galerii nie traktuje jako wstawiania zdjęć i zachwycania się nimi - chciałabym od tego odbiec. Wole pogadać z Wami na jakieś tematy związane z psami, na które każdy może się wypowiedzieć i mogę poznać zdanie innych, które czasem daje mi do myślenia.
Kasie, Bianka ja tam to rozumiem, oczywiście nie co cieczkę, tylko raz. Może jestem jakaś dziwna, ale nie dziwie się ludziom, którzy mają hodowlę i rozmnażają swoje psy - tylko z głową!
Kasia (od Leny i Fifki) oczywiście mi nie przeszkadza, ale jak tak bardzo chcesz, to możesz edytować i napisać teksty pochwalne dotyczące Leny haha :evil_lol: Żartuję oczywiście, żeby była jasność :)

Posted

[quote name='A&L']
Dominika to ja odwrotnie, w życiu nie kupięsamca. Ale chciałabyś hodować westiki czy jakieś inne piechy?
Dominika tylko i wyłącznie westki:D:evil_lol: