karina1002 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [quote name='zuzlikowa']Nie może zostać tam gdzie jest z bardzo prostej przyczyny: dla tych kobiet to "zabójca" ich kota. Kami nie jest ta teraz bezpieczna dlatego, że coś jej zrobią, ale dlatego,że nie chcą już jej i traktują inaczej... to już nie jest dla Kami "szczęśliwy i bezpieczny dom"... to już nie jest jej dom... A to przepraszam, nie wiedziałam, że to już nie jest kofany pies tylko killer - nie widziałam tej strony medalu. Myślałam, że po prostu właściciele, jako osoby kochające psy, po prostu nie mają do niej serca. I to jestem w stanie zrozumieć, choć przychodzi mi to z trudem. Nie wiem co napisać, bo po prostu szlag mnie trafia jak czytam takie wątki, ale skoro ten dom nie jest dla niej dobry - a na pewno nie jest - właścicielka powinna sponsorować hotel do momentu znalezienia domku. To jej psi obowiązek. Quote
gawronka Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 joi, Widzieć śmierć swojego zwierzaka na pewno jest strasznym przeżyciem i bardzo Ci współczuję. :shake: Rozumiem też, że po tym wszystkim nie chcesz już psa (kami). Ale czy naprawdę nie może ona zostać u Ciebie do czasu znalezienia jej domu? :modla:Znów byłaby suczką szukającą domu a nie Twoją. Proszę, przemyśl to... czasami w nerwach coś się powie... Quote
zuzlikowa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 [quote name='gawronka']joi, Widzieć śmierć swojego zwierzaka na pewno jest strasznym przeżyciem i bardzo Ci współczuję. :shake: Rozumiem też, że po tym wszystkim nie chcesz już psa (kami). Ale czy naprawdę nie może ona zostać u Ciebie do czasu znalezienia jej domu? :modla:Znów byłaby suczką szukającą domu a nie Twoją. Proszę, przemyśl to... czasami w nerwach coś się powie... Nie może, bo jest już w hotelu. Rozmawiałam z kuną... zachowuje się spokojnie,przyjaźnie, jest lekko zestresowana i zagubiona, sprawdza szczelność ogrodzenia. Kuna, jako hotel podpisuje umowy z włascicielami, opiekunami psa... umowa nie została podpisana... Jeśli sie zgodzicie, prześlę Jaanna019 upoważnienie z moimi danymi i ona podpisze z hotelem umowę z upoważniena. Oczywiście jeśli zgodzicie się bym reprezentowała Was w opiece nad Kami... bezdomną suką bernardyna Kami. Jaanna019 obiecała mi w tym pomóc bezpośrednio w hoteliku.Mam nadzieje, że i na Was także Kami może liczyć... bo niestety kilka spraw mi dzisiaj umknęło. A wracając do Kami- oczywiście uprzedziłam kunę o sprycie, determinacji i pomysłowości Kami w pokonywaniu wszelkich ogrodzeń(ale przyznam, że dopiero dzisiaj, po tym jak sama wspomniała, że Kami wspina się i sprawdza ogrodzenie:oops:). Muszę jeszcze dopytać o książeczkę psa... też mi to umknęło. Quote
zuzlikowa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 [quote name='zuzlikowa'] Mam też ogromną prośbę... musimy znaleźć osobę, która udostępni swoje konto dla Kami. Czy mogę prosić o przemyślenie i propozycje? Bardzo ważne... już ważne i pilne. Quote
ulvhedinn Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 O ile wiem, w domu są jeszcze inne koty i rozumiem obawy o ich życie..... Quote
suślik Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [quote name='zuzlikowa'] Jeśli sie zgodzicie, prześlę Jaanna019 upoważnienie z moimi danymi i ona podpisze z hotelem umowę z upoważniena. [B]Oczywiście jeśli zgodzicie się bym reprezentowała Was w opiece nad Kami... bezdomną suką bernardyna Kami. Jeśli o mnie chodzi to nie mam nic przeciw a wręcz przeciwnie. Co do konta to ja niestety nie pomogę. Roztrzepaniec w tych sprawach jestem taki, że aż wstyd :( Zużlikowa może w pierwszym poście zamieść link do bazarku? będzie łatwiej znaleźć . Quote
Guest monia3a Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Co będzie jak nie uzbieracie deklaracji ?? Hotel poczeka czy ktoś ( mam już na myśli kto )będzie musiał zapłacić ?? W nieskończoność hotel czekać nie będzie. Piszę to bo widzę co się dzieje na innych wątkach gdzie brak pełnych deklaracji. Quote
anecik60 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 szkoda ze tak wyszlo, tak jak wtedy plakalam ze szczescia to teraz chce mi sie plakac z nieszczescia Kami. do ostatniej chwili mialam nadzieje, ze Kami bedzie mogla przetymczasowac u joi. Nie potrafie sobie wyobrazic co czuje Kami, pewnie nie wie czemu została oddana, praktycznie z dnia na dzien przestala byc kochana. zreszta zapewne kolejny przez nia domek, ktory musiala opuscic (bo nie wiemy gdzie wczesniej przebywala):( Jedyne dobre ze jednak zostala oddana do Kuny a nie do schroniska. tylko co teraz? brak deklaracji, zapewne zero telefonow w s prawie adopcji.aj.. Quote
zuzlikowa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 suślik napisał(a): Zużlikowa może w pierwszym poście zamieść link do bazarku? będzie łatwiej znaleźć . ...sama musze do niego dotrzeć... i oczywiście zamieszczę! Szukam! Quote
suślik Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [quote name='zuzlikowa']...sama musze do niego dotrzeć... i oczywiście zamieszczę! Szukam! Nie szukaj już :) http://www.dogomania.pl/threads/2102...4#post17149694 Quote
suślik Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 monia3a napisał(a):Co będzie jak nie uzbieracie deklaracji ?? Hotel poczeka czy ktoś ( mam już na myśli kto )będzie musiał zapłacić ?? W nieskończoność hotel czekać nie będzie. Piszę to bo widzę co się dzieje na innych wątkach gdzie brak pełnych deklaracji. Sprzeda się nerki, kawałek wątroby, mąż duzy to i narządy będą większe. A tak serio.... nie wiem :( ale trzeba działac, mieć nadzieję, że jednak się uzbiera wystarczająco deklaracji. robić bazarki, zachęcać do kupowania na nich. Quote
zuzlikowa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 [quote name='anecik60']szkoda ze tak wyszlo, tak jak wtedy plakalam ze szczescia to teraz chce mi sie plakac z nieszczescia Kami. do ostatniej chwili mialam nadzieje, ze Kami bedzie mogla przetymczasowac u joi. Nie potrafie sobie wyobrazic co czuje Kami, pewnie nie wie czemu została oddana, praktycznie z dnia na dzien przestala byc kochana. zreszta zapewne kolejny przez nia domek, ktory musiala opuscic (bo nie wiemy gdzie wczesniej przebywala):( Jedyne dobre ze jednak zostala oddana do Kuny a nie do schroniska. tylko co teraz? brak deklaracji, zapewne zero telefonow w s prawie adopcji.aj.. Teraz bezposrednio z Kami pracuje kuna, jaanna019 dogląda na miejscu... a my robimy w necie i poza wszystko co umożliwi zapłacenie kunie za opieke nad Kami oraz ogłaszamy tak by cały czas była widoczna i szukamy domu. Przyjdzie czas- sprawdzamy ew. domy i... Kami ląduje w domu bez kotów ( i dobrze byłoby bez małych psów i małych dzieci; co do psów lepiej nie ryzykować teraz, a nigdy nie wiemy jakie skojarzenia powstały w swiadomości Kami po przedwczoraj; co do małych dzieci ważne szczególnie gdy dom mniej doświadczony). Nie będzie łatwo, ale od nas zależy czy sie Kami uda. Niestety Kami nie ma nikogo poza nami. Bardzo potrzebujemy pomocy w zebraniu deklaracji dla Kami na hotel. Każda, nawet najmniejsza kwota, bardzo się przyda. Każda forma zdobycia środków, będzie mile widziana. Quote
zuzlikowa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 [quote name='suślik']Nie szukaj już :) http://www.dogomania.pl/threads/2102...4#post17149694 Dzięki wielkie!:) Pokazuję i tu i wklejam na początek i...lecę na bazarek, choć popodrzucać. Niech jest widoczny! Quote
zuzlikowa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 suślik napisał(a):Zuźlikowa kobieto! wyczyść skrzynkę :) Pisz na maila... w podpisie i awatarze. nie nadążam już z czyszczeniem skrzynki, więc nie czyszczę, ale wszędzie wtykam maila swego. Quote
gawronka Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Dziewczyny, ja mogę po 1 jednorazowo wpłacić 50 zł. Wiem,że nie majątek ale zawsze coś. proszę o nr konta. Quote
zuzlikowa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 [quote name='monia3a']Co będzie jak nie uzbieracie deklaracji ?? Hotel poczeka czy ktoś ( mam już na myśli kto )będzie musiał zapłacić ?? W nieskończoność hotel czekać nie będzie. Piszę to bo widzę co się dzieje na innych wątkach gdzie brak pełnych deklaracji. Rozmawiając wczoraj z kuną przedstawiłam jej obecną sytuację finansową Kami uczciwie- ZERO. Powiedziałam o trudnościach w zbieraniu na benki... rozumie i nie będzie pilić. Jednak nie wyobrażam sobie, by przesadzać ze zwlekaniem. Jedna , czy dwie, trzy osoby nie udźwigną tego, ale wspólnie powinnyśmy dać radę. Jednorazowe akcje, bazarki...proszenie o pomoc... Jedno jest pewne- nie ma opcji, by hotel za opieke i wyżywienie psa miał nie zapłacone. Tu musi się nazbierać konieczną kwotę- z poślizgiem, czy nie...z deklaraji, czy nie...z wsparciem bazarków: MUSI. Choć łatwo może nie być.:oops: Kami nie ma innego wyjścia. Quote
zuzlikowa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 [quote name='gawronka']Dziewczyny, ja mogę po 1 jednorazowo wpłacić 50 zł. Wiem,że nie majątek ale zawsze coś. proszę o nr konta. Jak nie jak TAK! Dziekuję za Kami. Z kontem musisz poczekać...szukamy konta dla Kami. Quote
zuzlikowa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 [FONT=Arial][FONT=Arial]Od [/FONT][/FONT]27.06.2011 DEKLARACJE STAŁE na hotel dla Kami: _suślik...20zł _anecik60...20zł _buniaaga...10zł _doris66...10zł _P. Grażyna... 50zł ...................................... razem- 110zł DEKLARACJE JEDNORAZOWE na hotel dla Kami: _dreag...20zł _gawronka...50zł (po 1-szym) .................................................. ............................ razem...70zł Dziękuję bardzo w imieniu Kami... [SIZE=2]Kami jest u kuny od dzisiaj, czyli od 28czerwca... z czerwca zostało 3 dni...czyli 45zł. Zaproponuję kunie, by ew. płatności przesunęła, albo na 2 raty, albo na koniec miesiąca... zobaczymy jak do tej propozycji sie ustosunkuje. Teraz na razie mamy 110zł w stałych i 70zł w jednorazowych... czyli po wyrównaniu za czerwiec 45zł, musiałybyśmy na ten moment wykazać brak 315zł. [SIZE=4]315zł to jest kwota, którą musimy nazbierać w lipcu. Quote
zuzlikowa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 [quote name='IVV']zapisuje ... Dziękuję, że pamiętasz... Nie potraktujcie jako formy reklamy, bo po prostu chcę zaproponować fajną zabawę językiem... nawet poczytanie pozbawia stresu i napiecia... a śmiechu uczciwego każdemu nigdy dosyć... a naprawdę warto:lol:... http://www.dogomania.pl/threads/210178-U%C5%BCyj-j%C4%99zyka-wspom%C3%B3%C5%BC-konika!-Bazarek-j%C4%99zykowy-na-ko%C5%84skie-dziecko-do-10-lipca-godz-21 Ja uciekam na spacer, bo nie umiałam przestać, a psiaki patrzą na mnie zaniepokojone... kto to widział siedzieć przed maszyną i rżeć jak "kończyna":evil_lol: Quote
zuzlikowa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Rzucam Kami... swoimi mogę, to i Kami przetrenuję ;) Szukamy dla Kami: _konta _deklaracji stałych _deklaracji jednorazowych _fantów na bazarki _osób, które roześlą wątek Kami wśród znajomych i na dogo Quote
buniaaga Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 do kogo można wysłać zdjęcia fantów na bazarek? Quote
joi Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 W Knorydach na rozdrożu pojawił się wielki piękny pies. Był sam, dni mijały a pies najprawdopodobniej czekał na człowiek który go tam zostawił. Był głodny, spragniony, przerażony. W całym swoim nieszczęściu miał trochę szczęścia. Znalazła się grupa wspaniałych osób, które zapragnęły pomóc psu za wszelką cenę. Buniaaga, Gawronka, Anecik60, Suślik, Pipi, Doris66. Zawiozły jedzenie, wodę, ogłosiły psa na Dogomanii. Myśmy na wątku Pipi znalazły informację o psie i uznałyśmy, że możemy się do tej grupy przyłączyć. Zaoferowałyśmy psu dom tymczasowy i zabrałyśmy Kami do siebie. Nie zostałyśmy same. Dziewczyny zaoferowały pomoc. Przesłały karmę dla Kami, porobiły ogłoszenia w necie. Zaczęło się żmudne poszukiwanie domu dla Kami. My tutaj Królowym Moście zaczęłyśmy pracę z psem. Już po kilku dniach kiedy Kami doszła do siebie wyszło, że nie jest to najłatwiejszy pies. Przeprowadziłam wiele rozmów z Zuźlikową aby jak najwięcej dowiedzieć się o Benkach. Każdy dzień przynosił nowe niespodzianki i trudności do pokonania. Kami usiłowała zdominować stado. O wielu drobnych incydentach nawet nie pisałam na Dogomanię. Wszyscy cieszyliśmy się z jej postępów w adaptacji 22.VI podjęłam decyzję, że Kami może zostać z nami na stałe. 26 VI wieczorem zdarzył się ten straszny wypadek. Byłyśmy potwornie zdenerwowane i nie mniej zmęczone. W nocy spałyśmy 2 godziny bo praca, obowiązki, gwałtowne pogorszenie stanu zdrowia Kleksa. Nie zostałyśmy same. Posypały się słowa współczucia. Jaanna19 podpowiedziała rozwiązanie. Dziewczyny zdeklarowały pieniądze na hotel. Po konsultacjach telefonicznych z Zuźlikową ustaliłyśmy, że najlepszym rozwiązanie będzie oddanie Kami do hoteliku a nie jak w nerwach powiedziałyśmy, że białostocki przytułek. Poniedziałek i wtorek to dni kiedy możemy wyjechać z domu, więc dziś odwiozłyśmy Kami Dziś na forum wpadła Pani Karina1002 i dowaliła. A co tam, udowodniła nam wszystkim, że jesteśmy bandą głupoli. Udowodniła, że pomaganie sobie wzajemnie, nie wiem jest formą naiwności. Pani Karina1002 nie zna nas, nie zna naszych warunków, nawet nie zna naszych psów i kotów. Pani Karina1002 ocenia, upomina i dowala, Nie pisze ogłoszeń, nie wspomaga, nic nie deklaruje. Dołącza się też Pani Kinga, która też pisze o moralności, cytuje Małego Księcia i robi wszystko żeby nas zdołować. Pani Kingo a może o odpowiedzialności porozmawia Pani z naszym czternastoletnim Kleksem, którego nikt nie chciał. A może coś Pani o tym powie nasza Łatka, Misia, Rudka, Moni, Kubek, Gabrysia. To wszystko psy, których ktoś nie chciał. A może powiecie Panie naszym kotom, że nie mają prawa do życia. A Kami po wypadku tylko patrzyła jak złapać następnego kota. Być może popełniłam błąd zbyt szybko deklarując dom stały, ale nie popełnia błędów ten kto nic nie robi. Jak nie popełnia błędów to ma prawo do pouczania, ganienia i dowalania. A gdzie Panie były jak tu dramatycznego dnia i następnego ważyły się losy Kami? Wpadacie tu Panie po fakcie, kiedy już zapadły decyzje, ruchy zostały wykonane. Brawo gratuluję spełniłyście Panie swój obywatelski obowiązek, namieszałyście, zaogniłyście, możecie spać spokojnie, misja wykonana. Ja spać spokojnie nie będę, bo dobro Kami leży mi na sercu jak tu wszystkim zebranym ludziom dobrej woli. Będę rozpatrywać gdzie popełniłam błędy Po wpisie Pani Kariny1002 i Pani Kingi mogłabym się obrazić na Dogomanie, wypiąć na całą sytuację. Na szczęście są takie osoby jak Buniaaga, Gawronka, Anecik, Suślik, Pipi, Doris66, Jaanna019 Quote
Aimez_moi Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Poszperam zaraz w szafie....moze cos znajde..... Quote
Recommended Posts