bela51 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Dzisiaj dopiero tutaj zajrzalam. Nutusiu, jeates Aniolem, ze jej pomoglas. Dajcie nr konta, chociac pare zł podesle, niestety nie duzo. Quote
Nutusia Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Dobra, mogę na nią zbierać na swoje konto, zaraz porozsyłam PW do tych, którzy zaoferowali pomoc na wątku. Dziewczyny, poreklamujcie bazarek mój, proszę. Musimy mieć trochę grosza. Może ogłoszenia jej porobić?... Sama nie wiem - niedziela już jutro :( Quote
fibi:) Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 ja powysyłam zaproszeń na bazar bo mam chwilę.no i podnosić będę jak tylko będę na dogo. dawałam info już do Delph, odezwę sie jeszcze do paru cioteczek, które mi pomagały.jestem na dogo z dosyć niedużym stażem, nie mam sporo znajomości:) Quote
Nutusia Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Zapomniałam napisać, że Doktor ocenił Lunę na max 1,5 roku - to młoda panna - powinna mieć przed sobą długie i szczęśliwe życie, a tu ryfa na całej linii :( Pomoc finansową zaoferowały Bela51 i Unixena - wysłałam PW. Fibi, zrób rozliczenie w pierwszym poście, bo potem się pogubimy. Sterylka - 330 zł Podkłady, które wczoraj kupiłaś - ? Dzisiejsza wizyta u weta - 50 zł Musimy tego pilnować! Idę teraz zająć się chałupą i psem, bo jestem w ciemnej d... :( Quote
Nutusia Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Jeszcze na szybko skleciłam tekst do ewentualnych ogłoszeń, gdyby ktoś zechciał pomóc... Luna - młoda, ok. roczna sunia błąkała się w jednym z miasteczek na Mazowszu. Jak zwykle, ludzie przechodzili obojętnie, zajęci swoimi sprawami, nie zwracali uwagi na jednego z tysięcy bezdomnych psów. Byli i tacy, którzy ją dokarmiali, ale niestety nie mogli dać domu. Tymczasem Luna zaszła w ciążę, brzuch rósł, pomocy znikąd i właściwie wszyscy się pogodzili z tym, że na świat przyjdą kolejne, równie smutne, równie biedne, niekochane, nikomu niepotrzebne psy. Wszyscy, z wyjątkiem jednej upartej i zdeterminowanej osoby, która wzięła sprawy w swoje ręce i przy pomocy sobie podobnych "nawiedzonych" złapała sunię, w ostatniej chwili zawiozła do lecznicy na zabieg aborcji i umieściła awaryjnie w domu tymczasowym. Luna ma zapewnioną opiekę do momentu zdjęcia szwów, czyli przez 10 dni. Potem wróci na ulicę, która dotąd była jej domem... Pociecha tylko w tym, że nigdy więcej nie wyda na świat kolejnych szczeniąt, od urodzenia skazanych na tułaczkę. Chyba, że zdarzy się cud i zjawi się człowiek, który da Lunie prawdziwy dom. Taki, na jaki zasługuje absolutnie każdy pies... Kontakt w sprawie adopcji: xxx Quote
Ewa Marta Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='Nutusia']Ponieważ od przyjazdu do mnie Lunka się ani nie napiła ani nie wysiusiała (że o jedzeniu nie wspomnę), rano nie chciała się ruszyć z posłania, a z fafla wyjęłam jej kleszcza!!!! :(, pojechaliśmy do Doktora. Lunka ma bardzo bolesny brzuszek i dlatego wstrzymuje się przed siusianiem [/QUOTE] Nutusiu, a może zapytaj doktora, czy nie można jej podać no-spy rozkurczowej na ten brak siusiania? Na wątku Jurysia było o tym pisane. Kiedy pies zmienia miejsce zamieszkania, przeżywa silny stres, dobrze mu dać coś na rozkurczenie. Juryś dzięki temu zsiusiał się w końcu na dywan, a nastęóny raz poszlo już normalnie na dworze... Quote
Mysza2 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 zrobię jej FB z tym tekstem co jest wyżej, tylko na kogo mam kontakt podać? I kogo zrobić administratorem bo ja już tych swoich Fb nie ogarniam a tam jak na dogo trzeba stale podtrzymywać wątek Quote
Nutusia Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Mysza, dzięki! Kontakt możesz podać na mnie: Magda Lipińska, mail: [email][email protected][/email], tel 502 002 322 Z FB Ci nie pomogę, bo nie jestem tam zarejestrowana i jest to dla mnie gorzej niż czarna magia :( Ewuś, poczekam jeszcze chwilę z podawaniem nospy. Może jak zacznie działać środek p/bólowy, a pęcherz się wypełni, samo pójdzie. Na razie psina śpi i nie jest już tak niespokojna jak wczoraj. Niech śpi jak najwięcej! I tak mam dzwonić do Doktora, gdyby się nie wysiusiała, więc w razie czego zapytam o nospę - dzięki za podpowiedź. Quote
fibi:) Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 edytowałam pierwszy post, wydatki zapisane. widać po ząbakch że młoda:( bo wczoraj je oglądałam ale myślałam że ma coś ok.2,5 roku- 3 lata Quote
bela51 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Moze choc banerek ktos zrobi dla biedulki ? Ja nie potrafie... Quote
Nutusia Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 O, to też jest pomysł... Ja też niestety nie potrafię a mój etatowy bazarkowiec nieobecny :( Chociaż podpis podlinkowany by mógł być. I drugi do bazarku... Quote
bela51 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Udało mi sie wstawic podlinkowany temat do podpisu. Chociaz tyle... Quote
Nutusia Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Super - już sobie skopiowałam - DZIĘKUJĘ! Quote
mmd Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='Nutusia']O, to też jest pomysł... Ja też niestety nie potrafię a mój etatowy bazarkowiec nieobecny :( Chociaż podpis podlinkowany by mógł być. I drugi do bazarku...[/QUOTE] Obecny :) Już sie biorę, musiałam drugi ogarnąć, bo tam się dużo dzieje. Bezczelnie zaproszę - to na Sterylkowa Skarbonkę, więc Luna też skorzysta pośrednio ;) Jest w podpisie. Quote
Nutusia Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Oj, tam ruch, aż furczy :) Mój się dopiero rozkręca... Quote
Mysza2 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 FB dla Luny [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=124035831012974[/url] proszę wchodźcie i zapraszajcie gości. Kogo mogę zrobić administratorem bo wyjeżdżam dzisiaj? Quote
Nutusia Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Myszko, dziękuję! Dziewczynki, która się na tym ustrojstwie zna i mogłaby przejąć pałeczkę?!?!?!?! Proszę, niech ktoś się podejmie - Lunka baaaaaaardzo prosi... Quote
Mysza2 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 bardzo proszę bo ja parę minut muszę odejśc od kompa a zainteresowanie jest tylko na początku. Jak się nikt nie zgłosi to chociaż tam zaglądajcie i jakby ktoś chciał nr konta czy coś to odpowiadajcie , bardzo proszę Quote
mmd Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Ja dopiero raczkująca na FB i wieczorem mam dziś pijaństwo w dodatku ;) Przykro mi, ale tym razem nie pomogę, może Ellig by ogarnęła? Quote
Nutusia Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Napisałam do niej maila z rewelacją o moim wczorajszym pomyśle :) Jeśli się będzie czuła na siłach, może zajrzy... Quote
Mysza2 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 no to trudno, jutro wracam, wstawcie lin do fb do 1 postu i proście wszystkich o zapraszanie gości , ja po moich znajomwyc rozesłałam [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=124035831012974[/url] pa :) Quote
Mysza2 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='mmd']Żebym jeszcze wiedziała, jak to rozesłac...[/QUOTE] z lewej jest takie "wybierz gości których chcesz zaprosić" i trzeba ptaki porobić u każdego Romcię zrobiłam administratorem Quote
Mysza2 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='dominikabankert']ja juz rozeslalam i wzielam udzial:)[/QUOTE] a ja cię dałam na administratora :):) to mogę z czystym sumieniem spadać do jutra :):) Quote
Recommended Posts