Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alabamka']szukalas na allegro podobnej ?[/QUOTE]
Nie szukałam, ale myślę że przebaczy :D... Szkoda bo dostał ode mnie... Dzisiaj za to wybierając się do Pa-ttti założyłam pierwszy raz:angryy: taką sukienko-tunikę Solara- i cóż ujrzałam (i to już w domu u Patti)? Cały dół we wzorek "w psie zęby":angryy::mad: Ariel znów ma swoje jazdy i wywleka rzeczy z szafy:shake:...

[COLOR="navy"]Co do Tiesta...:crazyeye: OMG jak on urósł!!! Już nie przypomina rozkosznego pulpecika, tylko całkiem poważnego samca! Naprawdę, syneczek Wam podrósł,mogłabyś Alabamko przypomnieć ile on ma miesięcy? A w ogóle to fajniusi :loveu: [/COLOR]

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

He He :) ja na szczescie jeszcze nie mam tego problemu, predzej schody, krzesla, rog polki w kuchni, ubran narazie nie rusza, moze dlatego, ze pilnuje :P

Tiesto ma juz 5 miesiecy i 6 dni :) moj maly mezczyzna :D

Posted

No to chłopak bardzo poważnie wyszedł na fotkach ;)...
Bo z zachowania jak piszesz to jeszcze nie spoważniał- z resztą, co ja piszę- przecież staffiki nigdy nie poważnieją...;)

Posted

Hej :) mam problem, Tiesto zaczal mi obgryzac farbe ze scian, drzwi, i ci najgorsze w polowie ogona wyszarpal zebami łysy placek siersci... chyba musze odwiedzic wetka :/ i kupic na te okazje kaganiec :/

Posted

:shake:Moze, tak mi sie wydaje. Poki co u weta nikt caly dzien nie odbiera telefonu!!!!:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::

Posted

U Nas też był taki numer,aż w końcu się zdenerwowałam i znalazłam innego weterynarza,ten jest spoko,i wysłucha i doradzi,a co najważniejsze to Oscar się tylko liczy,a nie Ja.
Więc może też poszukaj lepszego weta

Posted

Mam niestety złe wiesci...Dzis pojechalam z Tiestusiem do veta na emergency, wstal rano bardzo osowialy, na calym ciele wysypka, tak wyglada jakby na calym ciele ktos znaczyl mu slady ssawka od odkurzacza, okazalo sie, ze jest odwodniony, biegunka nie ustala, wymiotuje i jest bardzo slaby, musialam go zostawic w szpitalu dla zwierzat na noc...jutro o 7 rano jade go odebrac...Mam wyrzuty sumienia, myslalam ze to zwykla biegunka, przejdzie, mimo, ze wiele pil to sie odwodnil...plakac mi sie chce jak pomysle, ze moje dzieciatko kochane musi tak sie meczyc...wyniki krwi wyszly zle, brakuje mu protein, tak mowi vetka, saturacje tez ma niska i migotanie...masakra ;(:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Jestem wsciekla na mojego weta, ze nikt nie raczyl tam odebrac telefonu, a jak jade z psem bo chory to kaza sie najpierw umowic!!!:angryy::angryy::angryy:

Posted

Dziekujemy, jade zaraz odebrac go od Weta,podobno jest lepiej :) ciesze sie, ze ktos mu pomogl :)

juz wrocilismy, Tiestus musi pare dni jesc tylko Royal Canine sensitive, dostal pare kroplowek, antybiotyki, i kazali mi dawac mu 2 razy dziennie Pro-Kolin +
ktory ma pomoc na biegunke. Koszty mnie zjadly, zaplacilam 750 funtow...ale na szczescie jest ubezpieczony, wiec mam mozliwosc refundacji tych pieniazkow, ale coz, najwyzej nie przyjade do pl na wymuszony urlop, wazne ze Tiesto bedzie zdrowy :)

Posted

Obserwuje go non stop, teraz mam wrazenie, ze byle kichniecie, drapniecie lub jego pisniecie przez sen to jakas oznaka...niedlugo zrobie sie maniaczka! aha i mam zamiar przejsc na royal Canin, to nic ze droga, moj pies ma klopoty z zoladkiem wiec chyba ta bedzie najlepsza...

Posted

to chyba te zalezy jaka seria royala, ta z sklepu jest taka sobie, ta weterynaryjna jest i o wiele droższa jak i lepsza... moja kilka miesięcy jadla royala tego sklepowego i nie wydaje mi sie aby 15kg worek za 55e to juzo ;) potem byl orijen i acana ale podwyższyli tak ceny ze rece mi opadly, 12,5kg wychodzilo mnie 75e wiec zrezygnowalam , teraz przeszlismy na TOTW sciagam z Anglii za 55e :) poki co testujemy suka konczy pierwszy worek ;)

Posted

Tiesto byl na Purinie Beta, lubil ja, potem wrocilam do eukanuby. prawdopodobnie Tiesto dorwal w ogrodku slimaka albo zabe, polizal i sie zatrul, stad biegunka, odwodnienie i wysypka. Od veta dostal Royal Canin Sensitivity Veterinary 3 puszki zeby zalagodzic zoladkowe problemy. Ale nie moge tego znalesc w necie wiec nie wiem. Pojde z nim do weta i poprosze o rade, bo moze ma wrazliwy zoladek. Jakie sa karmy w UK ktore moga jesc szczeniaki juniorki z wrazliwym zoladkiem?

Posted

Nie moge powiedziec dokladnie ile karmy zjada, bo Tiesto jest karmiony ryzem z kurczakiem, puszka Royal Canin Sensitivity i sucha karma Hills, podpasowala mu, no i okazalo sie, ze to dobra karma.Wiec zebym z torbami nie poszla je suche i mokre. Najadl sie wieczorem i teraz pieknie spi :)
Juz z nim ok, teraz juz bede wiedziala jak mam zaczac mu robic dietke, i ze cos sie dzieje z zoladkiem, bo wtedy zaczynal lapac na biegu psie kupy, a teraz juz je olewa. wiec to znak, ze cos sie dzieje i zaczne go obserwowac :)

Posted

[quote name='kasia_1982']Mi na miesiąc dla dorosłej suczki wystarcza mały worek taste of the wild 6.8 kg.[/QUOTE]

oo dzięki za odpowiedz :)
tak chce wiedzieć ile mniej, więc zjada takiej wielkości pies.