Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kasia_1982']Nawet tutaj na dogo piszą żeby nie dawać psu żadnych preparatów z wapnem. Ze nadmiar jest gorszy od niedoboru. Jak wroce z pracy poszukaj dokładniej. Oczywiście jeśli pies dostaje karme dobrej jakości. Niestety beta nie Należy do dobrych. Porównywalna do dog chow w Polsce.[/QUOTE]

dzieki, niestety dodam, ze Beta jest dla mnie eneralnie tansza niz Eukanuba, a Tiesto ma ogromny apetyt, poki co ma eukanube mieszana z beta, skoro nie Beta to jaka? podam dla porownania 15 kg eukanuby kosztuje 54.99 a 15kg Bety kosztuje 30funtow, finansowo bardziej latwo ja kupic, ale skoro jest zla to jaka mi polecisz ?

Posted

54Funty za Eukanube? Jak dla mnie to zdzierstwo za karme takiej jakosci. (Nie ze jest jakas tragiczna, do pedigree jej daleko ale i nie zachwyca skladem) pewnie polowa ceny to koszty marketingowe ;)
W tej cenie jest ogrom innych lepszych karm chocby Taste of The Wild czy Acana. Jesli chodzi o karmy w cenie Bety to tez jest duzy wybor - chocby bardzo popularne Arden Grange czy James Wellbelowed.
Polecam lekture dzialu zywienie tu na dogo - bardzo duzo karm dostepnych na rynku w Polsce jest tez sprzedawana w UK.
Jesli masz psa wybrednego a zmiana karm nie wywoluje sensacji zoladkowych polecam napisac maile do producedntow z prosba o probki - zobaczysz jak dana karma psu smakuje (moja ma zoladek ze stali no i zje wszystko co wyladuje w misce wiec moglam sobie przetestowac 'smakowitosc' bardzo szybko)
Probki wywylaja na pewno Hills, Burns, James Wellbelowed, Arden Grange, Royal Canin

Posted

[B]Alabamka[/B], nie obrazisz się jak zrobię Ci mały OffTopic? Otóż:[B][COLOR="red"]zapraszam na bazarek ogłoszeniowy, kaska dla westie w potrzebie ;)[/COLOR][/B]
[URL="www.dogomania.pl/threads/212317-Ogłoszeniowy-bazarek-dla-westie-w-potrzebie-do-wyczerpania-)?"]www.dogomania.pl/threads/212317-Ogłoszeniowy-bazarek-dla-westie-w-potrzebie-do-wyczerpania-)?[/URL]

Posted

Możesz spróbować np. Hills Science Plan. W petsathome jest akurat promocja na nią [url]http://www.petsathome.com/shop/hills-science-plan-healthy-development-large-breed-puppy-food-with-chicken-12607[/url].
Mój jak był malutki to ze smakiem ją jadł, ale od około 6 miesięcy pogniewała się na wszystkie suche karmy i tylko szama surowe albo mokrą.

Posted

[quote name='zomo']Możesz spróbować np. Hills Science Plan. W petsathome jest akurat promocja na nią [url]http://www.petsathome.com/shop/hills-science-plan-healthy-development-large-breed-puppy-food-with-chicken-12607[/url].
Mój jak był malutki to ze smakiem ją jadł, ale od około 6 miesięcy pogniewała się na wszystkie suche karmy i tylko szama surowe albo mokrą.[/QUOTE]
Zawsze można zalać chrupki wodą- tak jak dla szczeniąt-wtedy jedzenie lepiej pachnie... Można spróbować ;)

• 2 weeks later...
Posted

witam was :D Tiesto ostatnio Zrobil sie bardzo "charakterny" jak ja to mowie, zaczyna molestowac wszystko, a swoje lozko najbardziej, nie powiem, ze jak mu ja zabiore to przez 10 minut nie moze sie ogarnac, doslownie :/
ale jak mialam onka to tez to przerabialam, gorzej z Marcinem, biedny byl w szoku jak zobaczyl do czego jest zdolny Tiesto :P

Posted

A ile on ma, coś koło 4 miesięcy jak pamiętam? Mój też koło tego zaczął i było coraz gorzej, do półtora roku horror, teraz ma prawie 2 i już się wycisza na szczęście :lol:

Posted

z wiekiem powinno mu to przejść,chociaż nie zawsze tak się dzieje,Ja Oscarowi wydaję komendę nie,i za skórę go ściągam i zaprowadzam na legowisko,nie raz się zdarza że parę razy musimy sobie pochodzić

Posted

Dawno do Was nie zaglądałam :oops: ale jestem :lol:
Co do legowiska, może od razu Ci powiem?:roll: Nie ma opcji, to nie jest jego pierwsze i ostatnie legowisko... Nie ma siły żebyś go upilnowała- mi np Arielka z małym synkiem zjadły w ciągu jednego dnia prawie połowe tapicerki którą były obite drzwi wejściowe... Cenowo wygląda to tak, że do tej pory mam obgryzione drzwi:D bo stwierdziłam, że tapicerka u mnie to zły pomysł (bo panience coś może odbić) i będę wymieniać całe drzwi, a niestety cały czas jest coś ważniejszego jeśli chodzi o wydatki...
Ostatnio, kiedy już się cieszyłam że Arieli przeszło, kiedy była sama, zdjęła z wieszaka w szafie rozsuwanej komandora (bestia umie otwierać:angryy:, nawet jak przyklejam taśmą to i tak sobie radzi) bluzę mojego Piotrka- jeszcze nie zauważył, bo w miarę ciepło jest, a to była jedna z "bardziej ulubionych"... Ale we wrześniu kończy już tę pracę że jest w domu co któryś weekend- nie ma szans żeby to schować, będzie szukał, i mnie "się dostanie" :D Cały rękaw bluzy Nike (jeszcze sama ją kupowałam:angryy:) jest poszarpany:mad::shake: Naprawdę czasami ciężko zachować zimną krew.

Posted

My tez jestesmy na Taste of the Wild i to juz od dluzszego czasu. Jak dla nas rewelka. Mielismy juz wszystkie 3 rodzaje i zadnych problemow. Tylko TOTW jest w cenie Eukanuby a Alabamka szuka czegos w nizszej cenie niz wspomniana Eukanuba

• 2 weeks later...
Posted

U nas wszystko ok :) Tiesto rosnie i meznieje :D powoli zaczyna przestawac byc takim narwanym podlotkiem :)

macie kilka zdjec :)

[IMG]http://i52.tinypic.com/n2mupz.jpg[/IMG]

[IMG]http://i51.tinypic.com/2ev7pyu.jpg[/IMG]

[IMG]http://i53.tinypic.com/fyjywz.jpg[/IMG]

tylko tyle bo net mi dzis sie leni :P