kasia_1982 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 [url]http://www.dogomania.pl/threads/172729-uszy-podklejac-czy-zaczekac[/url] znalazłam :) Quote
Alabamka Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 [quote name='kasia_1982']Nawet tutaj na dogo piszą żeby nie dawać psu żadnych preparatów z wapnem. Ze nadmiar jest gorszy od niedoboru. Jak wroce z pracy poszukaj dokładniej. Oczywiście jeśli pies dostaje karme dobrej jakości. Niestety beta nie Należy do dobrych. Porównywalna do dog chow w Polsce.[/QUOTE] dzieki, niestety dodam, ze Beta jest dla mnie eneralnie tansza niz Eukanuba, a Tiesto ma ogromny apetyt, poki co ma eukanube mieszana z beta, skoro nie Beta to jaka? podam dla porownania 15 kg eukanuby kosztuje 54.99 a 15kg Bety kosztuje 30funtow, finansowo bardziej latwo ja kupic, ale skoro jest zla to jaka mi polecisz ? Quote
kasia_1982 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 54Funty za Eukanube? Jak dla mnie to zdzierstwo za karme takiej jakosci. (Nie ze jest jakas tragiczna, do pedigree jej daleko ale i nie zachwyca skladem) pewnie polowa ceny to koszty marketingowe ;) W tej cenie jest ogrom innych lepszych karm chocby Taste of The Wild czy Acana. Jesli chodzi o karmy w cenie Bety to tez jest duzy wybor - chocby bardzo popularne Arden Grange czy James Wellbelowed. Polecam lekture dzialu zywienie tu na dogo - bardzo duzo karm dostepnych na rynku w Polsce jest tez sprzedawana w UK. Jesli masz psa wybrednego a zmiana karm nie wywoluje sensacji zoladkowych polecam napisac maile do producedntow z prosba o probki - zobaczysz jak dana karma psu smakuje (moja ma zoladek ze stali no i zje wszystko co wyladuje w misce wiec moglam sobie przetestowac 'smakowitosc' bardzo szybko) Probki wywylaja na pewno Hills, Burns, James Wellbelowed, Arden Grange, Royal Canin Quote
Stafficzka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Ja dawałam ginowi purinę pro plan z jagnięciną,kupuję w krak vecie.Teraz jest na hillsie. Quote
Vesper Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 [B]Alabamka[/B], nie obrazisz się jak zrobię Ci mały OffTopic? Otóż:[B][COLOR="red"]zapraszam na bazarek ogłoszeniowy, kaska dla westie w potrzebie ;)[/COLOR][/B] [URL="www.dogomania.pl/threads/212317-Ogłoszeniowy-bazarek-dla-westie-w-potrzebie-do-wyczerpania-)?"]www.dogomania.pl/threads/212317-Ogłoszeniowy-bazarek-dla-westie-w-potrzebie-do-wyczerpania-)?[/URL] Quote
Alabamka Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 musze cos poszukac...popytam o te probki... Quote
Stafficzka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Keffi jest obecnie na karmie Brit ,poczytaj skład.Ja za 15 kg płacę 99 zł .Myślę,że i cena i karma ok. Quote
kasia_1982 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 [quote name='Stafficzka']Keffi jest obecnie na karmie Brit ,poczytaj skład.Ja za 15 kg płacę 99 zł .Myślę,że i cena i karma ok.[/QUOTE] W Anglii nie ma Brita :( Quote
zomo Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Możesz spróbować np. Hills Science Plan. W petsathome jest akurat promocja na nią [url]http://www.petsathome.com/shop/hills-science-plan-healthy-development-large-breed-puppy-food-with-chicken-12607[/url]. Mój jak był malutki to ze smakiem ją jadł, ale od około 6 miesięcy pogniewała się na wszystkie suche karmy i tylko szama surowe albo mokrą. Quote
Alabamka Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 dzieki :) poszukam jutro w sklepie :) Quote
Vesper Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 [quote name='zomo']Możesz spróbować np. Hills Science Plan. W petsathome jest akurat promocja na nią [url]http://www.petsathome.com/shop/hills-science-plan-healthy-development-large-breed-puppy-food-with-chicken-12607[/url]. Mój jak był malutki to ze smakiem ją jadł, ale od około 6 miesięcy pogniewała się na wszystkie suche karmy i tylko szama surowe albo mokrą.[/QUOTE] Zawsze można zalać chrupki wodą- tak jak dla szczeniąt-wtedy jedzenie lepiej pachnie... Można spróbować ;) Quote
Alabamka Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 witam was :D Tiesto ostatnio Zrobil sie bardzo "charakterny" jak ja to mowie, zaczyna molestowac wszystko, a swoje lozko najbardziej, nie powiem, ze jak mu ja zabiore to przez 10 minut nie moze sie ogarnac, doslownie :/ ale jak mialam onka to tez to przerabialam, gorzej z Marcinem, biedny byl w szoku jak zobaczyl do czego jest zdolny Tiesto :P Quote
Martens Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 A ile on ma, coś koło 4 miesięcy jak pamiętam? Mój też koło tego zaczął i było coraz gorzej, do półtora roku horror, teraz ma prawie 2 i już się wycisza na szczęście :lol: Quote
Alabamka Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 no mam nadzieje, ze mu to minie :P bo poki co wszystko atakuje :P Quote
Oscar Patric Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 z wiekiem powinno mu to przejść,chociaż nie zawsze tak się dzieje,Ja Oscarowi wydaję komendę nie,i za skórę go ściągam i zaprowadzam na legowisko,nie raz się zdarza że parę razy musimy sobie pochodzić Quote
Alabamka Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 Tylko, ze to wlasnie legowisko jest przez niego molestowane najbardziej :P Quote
Vesper Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Dawno do Was nie zaglądałam :oops: ale jestem :lol: Co do legowiska, może od razu Ci powiem?:roll: Nie ma opcji, to nie jest jego pierwsze i ostatnie legowisko... Nie ma siły żebyś go upilnowała- mi np Arielka z małym synkiem zjadły w ciągu jednego dnia prawie połowe tapicerki którą były obite drzwi wejściowe... Cenowo wygląda to tak, że do tej pory mam obgryzione drzwi:D bo stwierdziłam, że tapicerka u mnie to zły pomysł (bo panience coś może odbić) i będę wymieniać całe drzwi, a niestety cały czas jest coś ważniejszego jeśli chodzi o wydatki... Ostatnio, kiedy już się cieszyłam że Arieli przeszło, kiedy była sama, zdjęła z wieszaka w szafie rozsuwanej komandora (bestia umie otwierać:angryy:, nawet jak przyklejam taśmą to i tak sobie radzi) bluzę mojego Piotrka- jeszcze nie zauważył, bo w miarę ciepło jest, a to była jedna z "bardziej ulubionych"... Ale we wrześniu kończy już tę pracę że jest w domu co któryś weekend- nie ma szans żeby to schować, będzie szukał, i mnie "się dostanie" :D Cały rękaw bluzy Nike (jeszcze sama ją kupowałam:angryy:) jest poszarpany:mad::shake: Naprawdę czasami ciężko zachować zimną krew. Quote
zaba14 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Ja zamowiłam teraz z UK TOTW suce smakuje ale musi się unormować bo póki co sadzi mi bąki :) Quote
kasia_1982 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 My tez jestesmy na Taste of the Wild i to juz od dluzszego czasu. Jak dla nas rewelka. Mielismy juz wszystkie 3 rodzaje i zadnych problemow. Tylko TOTW jest w cenie Eukanuby a Alabamka szuka czegos w nizszej cenie niz wspomniana Eukanuba Quote
Vesper Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Alabamko- co u Ciebie? Dawno Cię nie było- tęsknimy!!! ;) Quote
Alabamka Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 U nas wszystko ok :) Tiesto rosnie i meznieje :D powoli zaczyna przestawac byc takim narwanym podlotkiem :) macie kilka zdjec :) [IMG]http://i52.tinypic.com/n2mupz.jpg[/IMG] [IMG]http://i51.tinypic.com/2ev7pyu.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.tinypic.com/fyjywz.jpg[/IMG] tylko tyle bo net mi dzis sie leni :P Quote
kasia_1982 Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Alabamka - ktos ci psa podmienil!!!!!!!!! taki on duzy i powazny na tych zdjeciach ;) Quote
Alabamka Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 Ja wiem Kasiu :) sama sie zastanawiam czy to ten sam pies :D Quote
Recommended Posts