Secia Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 a ja się wetnę i zapytam czy ktoś nie ma domu na ostatnie miesiące dla bardzo starej jamnisi z chorym serduchem. Sunia jest w schronie w Starogardzie Gdańskim Quote
Jaaga Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Moniko, czy skontaktujesz się z Wtatarą? Byłoby super, gdyby Sonia mogła od razu jechac do własnego domu i to sprawdzonego. Quote
Itske Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='Jaaga']Moniko, czy skontaktujesz się z Wtatarą? Byłoby super, gdyby Sonia mogła od razu jechac do własnego domu i to sprawdzonego.[/QUOTE] O! Czyżby coś.....? Quote
Jaaga Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Na poprzedniej stronie pisała Monika. Moze wtatara sama tu zaglądnie i cos napisze. Sonia jest naprawdę fajnym pieskiem na zdjęciach. Kraków nie jest daleko, może akurat? Czy jeszcze nie wiecie, kiedy Sonia dojedzie? Quote
wtatara Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 jestem, sunia taka kochana- to widać. Jednak oni szukaja młodszego pieska, przykro mi. Quote
lika1771 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 [quote name='Jaaga']Jeszcze nie. Nie martwcie się.[/QUOTE] Beda dzwonic do Figu........... Quote
Pinesk@ Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Czekamy na wieści o małej... Jeszcze jedno zagubione zdjęcie, jeszcze przed strzyżeniem: [img]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/226203_201901053179152_175882152447709_486364_1589358_n.jpg[/img] Quote
Akrum Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 jaka słodzinka z niej, taka laleczka kudłata :) mam nadzieję, że wszystko z małą w porządeczku jest. Quote
Jaaga Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Zapraszam wszystkich na wątek mojej kolejnej niespodziewanej tymczasowiczki: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/208796-Wyrzucona-na-przystanku-onkowata-sunia-prosi-o-wsparcie-na-sterylkę-i-karmę-Katowice?p=16986611#post16986611[/URL] Quote
Jaaga Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Figu z Sonia jeszcze nie dotarła. Może dopiero w piątek pojadą? Quote
lika1771 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 [quote name='Jaaga']Figu z Sonia jeszcze nie dotarła. Może dopiero w piątek pojadą?[/QUOTE] Figu napisała do mnie po 24 ze jutro jada wiec napewno chodziło o piatek. Sunia ma brzydka kupe z krwia.... mam nadzieje ze to po odrobaczeniu. Nic wiecej nie napisała Quote
Jaaga Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 To problem. jesli może mieć parwo, to do nas absolutnie nie może trafić, mamy jeszcze nieszczepione szczenięta i suki szczenne. Dałoby się zrobić jej test? Nie mam gdzie dac chorego psa, chyba tylko szpitalik wchodzi w grę. Wczoraj dołączyła kolejna młoda nieszczepiona tymczasowiczka. Quote
lika1771 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Dzwoniłam do Figu nie odbiera nagrałam sie,czekam na wiecej wiadomosci. Nic mi nie napisała ciezko coz załatwic zapytac gdy nie mozna sie dodzwonic. Jezeli tylko Figu odpowie to Jej powiem zeby poszła do weta i najwyzej zostanie w szpitaliku na obserwacji. Nic nie moge zrobic w tej sytuacji jak czekac na odpowiedz Figu [B][COLOR="#ff0000"][COLOR="#ff0000"]Cioteczki beda potrzebne pieniazki ja sama nie dam rady jezeli Sonia trafi do weta na obserwacje. [/COLOR][/COLOR][/B] Quote
Secia Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 qurczaki niedobrze. Cholerka po to są telefony komórkowe, żeby ułatwiać życie i posuwać sprawy do przodu......wrrrrr Quote
Akrum Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 to może być efekt odrobaczania... u nas też się tak często dzieje u psiaków po wyjściu ze schronu i po odrobaczeniu... Quote
Jaaga Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Gdyby był zrobiony test, to już wiele dałoby. wynik jest od razu, koszt ok. 50 zł Przy takiej ilości zwierząt nie damy rady ryzykowac i narażać ich życia. To może być wszystko, efekt odrobaczenia ale też wirus, bakterie, pierwotniaki. Quote
lika1771 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 [quote name='Akrum']to może być efekt odrobaczania... u nas też się tak często dzieje u psiaków po wyjściu ze schronu i po odrobaczeniu...[/QUOTE] Mam taka nadzieje Akrum Quote
lika1771 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Dzwonia Figu wiec tak po Jej spostrzezeniach to nie jest parwo raczej sprawy jelitowe kupa nie jest smierdzaca i to nie jest tak ze cala kupa jest z krwia tylko pare kropelek , sunia jest wesola, macha ogonkiem,apetyt ma pije nie widac zadnej choroby,oprocz tego ze widac ze to starszy piesek. Poprosiam jednak Figu zeby posza do weta. Sunia tez byla w domu z Jej 7 psami i Figu powiedziala ze to moze byc po odropaczeniu. Quote
Jaaga Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Sonia dojechała i jest problem. jest w trakcie leczenia. Lekarz w Warszawie powiedział, że to niekoniecznie łysienie hormonalne i również na moje oko wygląda to na jakas odmianę grzybicy. Ma łyse, czarne, skórzaste uszy, łyse boki, a reszta pokryta jest strupami i łuszczącą się skórą z przerzedzonym włosem. Zapach równiez typowy dla chorej skóry. Do tego ciągle sika. lekarz zalecił badania. Jesli ma grzybice, to antybiotyk pogłebi ją. Widziałyście Sonię w schronisku i trzeba było do mnie zadzwonić, jak wygląda i czy ją zabierać. Podałam telefon. Prosiłam, żeby pies był zdrowy, inaczej nie mam mozliwości jej wzięcia. Nie jestem kierowcą, nie mam jak jeździć więc po lekarzach. mam stado swoich długowłosych psów i pies z chorobą skóry nie może tu być. Sonia trafiła do zagródki w ogrodzie, bo nie wezmę jej do domu. mama ma do mnie pretensje, że nie weźmie chorego psa i to moja wina. Soni nawet do kojca nie moge dac, bo jest na tyle chuda, ze mogłaby przecisnąć sie między prętami. Musi być diagnozowana i leczona. Co teraz? Quote
Recommended Posts