Jump to content
Dogomania

ON-ka Lena - wrazliwa - cierpi po stracie dzieci...JUZ W DOMU ! ! ! !

Recommended Posts

Posted

MOJ TELEFON - 0695 555 221
Lena ( takie jej nadalam imie ) jest sunia, ktora zostala zabrana z jeleniogorskiego schroniska.
Wypatrzylam ja, kiedy pojechalam zabrac staruszka Kamiego (??? - nie znalazlam go ).
Stala oparta o kraty , skulona :placz: ze strachu, a nad nia ogromna suka szczekajaca wsciekle na nas i gryzaca Lene co chwila :placz: z tej wscieklosci, ze nie moze zatopic swoich klow w nas......
Nie zastanawialam sie dlugo .... ona nie miala sily sie bronic .... stracila swoje dzieci, ktore w schronisku spotkal ... wiadomo jaki los. A taki sam spotkalby i ja wkrotce, bo jest lagodna i nie dalaby rady odeprzec atakow innych ok. 10 duzych suk stloczonych razem z nia w ciasnej klatce.......
Cierpi po stracie dzieci, ale mimo wszystko moze zaznac jszcze radosci.
Jest piekna sunia, ktora zaraz po zdjeciu kaganca ( na wszelki wypadek go zalozylam ) okazala sie wylewna w swojej radosci i wdzieczna sunia - wylizala nas wszystkie i obskakala .
Ma ( tak napisali w jej karcie ) ok. 4 lat, ale ja sadze, ze najwyzej 2 - 3.
Jest bardzo lagodna i w hoteliku, gdzie w tej chwili zostala umieszczona, biega po ogrodzie z innymi psami - nie przejawiajac wobec nich nawet cienia agresji.
Prosze o pomoc w znalezieniu jej najlepszego domku na swiecie, bo na to zasluguje.
A do tej pory - o pomoc w oplaceniu hoteliku.

Sunia nie jest bardzo duza, siega troche powyzej kolan.
I uwierzcie mi - jest CUDOWNA :loveu: !
Zaraz ulozyla sie na tym chodniczku i strzelala slepkami na nas w oczekiwaniu , co bedzie dalej .....

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A po drugiej stronie drzwi - ciekawie zaglada malenka suncia (nie siega Lenie nawet do kolan - tutaj sie opiera lapkami na drzwiach ), ktora siedziala w wybiegu razem z rudym jamniczkiem i ktora od pierwszego spojrzenia zlamala serce mojej kolezance, ktora razem ze mna pojechala do schroniska ... no i od tej chwili ... ma swoj domek - wlasnie u Dorotki i jej synka Krzysia :loveu: .

Posted

Och Wy kochane dziewczyny :loveu: :loveu: :loveu:
Teraz tylko domki potzrebne :) Bo jak tak dalej wyciąganie pójdzie to opróżnicie schronisko... (ehhh.. nierealne marzenie :-( )
Ponawiam prośbę o konto na PW - chyba że wolisz skarpetke na AFN, ale tak będzie szybciej

Posted

Seaside napisał(a):
Bo jak tak dalej wyciąganie pójdzie to opróżnicie schronisko... (ehhh.. nierealne marzenie :-( )
Ponawiam prośbę o konto na PW - chyba że wolisz skarpetke na AFN, ale tak będzie szybciej

Serce sie kraje .... ale potrzeba troche rozsadku .... najpierw zajmijmy sie tymi dwiema sierotami ... potem nastepne - hotelik w kazdym razie bedzie dla nas zawsze otarty i kazde potrzebujace stworzenie z Jeleniej Gory przyjmie.
Prosimy tez o pomoc dla pani w postaci kocy, kolder itp. rzeczy potrzebnych na zime.
Na PW podam nr konta - wole miec je u siebie, bo umowilam sie z pania, ze ja bede regulowala oplaty za nasze jeleniogorskie psiaki - pani chwilowo nie chce pieniedzy na swoje konto, woli sie rozliczac za kazdego psiaka oddzielnie i za okreslony czas pobytu ( nie chce gromadzic pieniazkow , bo nie wiadomo, jak dlugo pieski u niej beda ).

Posted

Wczorajsza informacja z hoteliku :
Sunia grzecznie przespala cala noc w osobnym pokoju ( chyba tym, w ktorym teraz rezyduje CHUDZINA ). A rano drapala w drzwi .... po wyjsciu - slicznie zrobila siusiu i wrocila do pokoiku. A za jakis czas znow drapala w drzwi i .... po wyjsciu - byla piekna qpka !
Wiec sami widzicie, ze to prawdziwy skarb nie psina !
Najprawdopodobniej przebywala wiec w mieszkaniu, bo nauczona jest czystosci.

Posted

Sliczna i do tego miła sunia, zdrowa i spragniona ludzkich rączek, które zabiorą ją do domku i obdarzą ją miłościa. A Onka wtedy rozkwitnie i odda im wszystko co może, oddanie i wierność po ostatnie dni.
Jest chętny?

Posted

Lenka jest lagodna i bardzo przymilna - kazdego, kto okaze jej zainteresowanie zaraz wylize i obskacze .....
Nie szuka zaczepki u innych psow - zgodna i bardzo grzeczna.

Posted

Seaside napisał(a):
Molestuję dziś wszystkich w pracy - odganiają się już :evil_lol:

Zeby wiedzieli, jaka jest cudowna i mila i grzeczna i "czysta " - to by sie o nia bili !

Posted

Czasami mam wrażenie, że ludzie chcą być ślepi i głusi na takie wołania.
A mojego "kolegi" z pokoju to nienawidzę :angryy:
Reprezentuje typ - "ale macie fajną zabawę, szybko Wam się to znudzi"
:2gunfire:

Posted

Seaside napisał(a):
Czasami mam wrażenie, że ludzie chcą być ślepi i głusi na takie wołania.
A mojego "kolegi" z pokoju to nienawidzę :angryy:
Reprezentuje typ - "ale macie fajną zabawę, szybko Wam się to znudzi"
:2gunfire:

bez komentarza :angryy:

Posted

Bylam wczoraj u Lenki i Chudziny.
Oba trzymaja sie dzielnie. Lenka jest bardzo towarzyska "psia osobka" :loveu: i glosno sie dopomina towarzystwa, jak tylko uslyszy ludzkie glosy w poblizu. Na smyczy chodzic umie, ale okrooooopnie ciagnie i przyszly opiekun bedzie musial troszke utemperowac temperamencik tej slicznej panienki.
Mieszka sobie Lenka w pokoiku w domku ( Chudzina go zajmowal przez jedna noc, ale tak nabrudzil, ze pani przeniosla go do kojczyka w pomieszczeniu obok domu ), ale to nie to samo co .... swoj wlasny domek ....
Prosimy o pomoc w jego znalezieniu.

Posted

Nikt tu do nas nie zaglada ...... a sunia potrzebuje domek - potrafi kochac , jak tylko mozna najmocniej - mnie pokochala juz po paru minutach ! I tak bardzo sie cieszyla, kiedy ja wczoraj odwiedzilam :loveu: .