zuziaM Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 MOJ TELEFON - 0695 555 221 Lena ( takie jej nadalam imie ) jest sunia, ktora zostala zabrana z jeleniogorskiego schroniska. Wypatrzylam ja, kiedy pojechalam zabrac staruszka Kamiego (??? - nie znalazlam go ). Stala oparta o kraty , skulona :placz: ze strachu, a nad nia ogromna suka szczekajaca wsciekle na nas i gryzaca Lene co chwila :placz: z tej wscieklosci, ze nie moze zatopic swoich klow w nas...... Nie zastanawialam sie dlugo .... ona nie miala sily sie bronic .... stracila swoje dzieci, ktore w schronisku spotkal ... wiadomo jaki los. A taki sam spotkalby i ja wkrotce, bo jest lagodna i nie dalaby rady odeprzec atakow innych ok. 10 duzych suk stloczonych razem z nia w ciasnej klatce....... Cierpi po stracie dzieci, ale mimo wszystko moze zaznac jszcze radosci. Jest piekna sunia, ktora zaraz po zdjeciu kaganca ( na wszelki wypadek go zalozylam ) okazala sie wylewna w swojej radosci i wdzieczna sunia - wylizala nas wszystkie i obskakala . Ma ( tak napisali w jej karcie ) ok. 4 lat, ale ja sadze, ze najwyzej 2 - 3. Jest bardzo lagodna i w hoteliku, gdzie w tej chwili zostala umieszczona, biega po ogrodzie z innymi psami - nie przejawiajac wobec nich nawet cienia agresji. Prosze o pomoc w znalezieniu jej najlepszego domku na swiecie, bo na to zasluguje. A do tej pory - o pomoc w oplaceniu hoteliku. Sunia nie jest bardzo duza, siega troche powyzej kolan. I uwierzcie mi - jest CUDOWNA :loveu: ! Zaraz ulozyla sie na tym chodniczku i strzelala slepkami na nas w oczekiwaniu , co bedzie dalej ..... Quote
zuziaM Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 A po drugiej stronie drzwi - ciekawie zaglada malenka suncia (nie siega Lenie nawet do kolan - tutaj sie opiera lapkami na drzwiach ), ktora siedziala w wybiegu razem z rudym jamniczkiem i ktora od pierwszego spojrzenia zlamala serce mojej kolezance, ktora razem ze mna pojechala do schroniska ... no i od tej chwili ... ma swoj domek - wlasnie u Dorotki i jej synka Krzysia :loveu: . Quote
Seaside Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Och Wy kochane dziewczyny :loveu: :loveu: :loveu: Teraz tylko domki potzrebne :) Bo jak tak dalej wyciąganie pójdzie to opróżnicie schronisko... (ehhh.. nierealne marzenie :-( ) Ponawiam prośbę o konto na PW - chyba że wolisz skarpetke na AFN, ale tak będzie szybciej Quote
shirrrapeira Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Jaka piekna sunia na pewno znajdzie domek Quote
zuziaM Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 Seaside napisał(a): Bo jak tak dalej wyciąganie pójdzie to opróżnicie schronisko... (ehhh.. nierealne marzenie :-( ) Ponawiam prośbę o konto na PW - chyba że wolisz skarpetke na AFN, ale tak będzie szybciej Serce sie kraje .... ale potrzeba troche rozsadku .... najpierw zajmijmy sie tymi dwiema sierotami ... potem nastepne - hotelik w kazdym razie bedzie dla nas zawsze otarty i kazde potrzebujace stworzenie z Jeleniej Gory przyjmie. Prosimy tez o pomoc dla pani w postaci kocy, kolder itp. rzeczy potrzebnych na zime. Na PW podam nr konta - wole miec je u siebie, bo umowilam sie z pania, ze ja bede regulowala oplaty za nasze jeleniogorskie psiaki - pani chwilowo nie chce pieniedzy na swoje konto, woli sie rozliczac za kazdego psiaka oddzielnie i za okreslony czas pobytu ( nie chce gromadzic pieniazkow , bo nie wiadomo, jak dlugo pieski u niej beda ). Quote
zuziaM Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 Wczorajsza informacja z hoteliku : Sunia grzecznie przespala cala noc w osobnym pokoju ( chyba tym, w ktorym teraz rezyduje CHUDZINA ). A rano drapala w drzwi .... po wyjsciu - slicznie zrobila siusiu i wrocila do pokoiku. A za jakis czas znow drapala w drzwi i .... po wyjsciu - byla piekna qpka ! Wiec sami widzicie, ze to prawdziwy skarb nie psina ! Najprawdopodobniej przebywala wiec w mieszkaniu, bo nauczona jest czystosci. Quote
zuziaM Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 Slodka Lenka - potrzebuje domku ! Na jej miejsce w hoteliku czekaja juz inne psiaki w jeleniogorskim schronisku. Pomozmy im ! Quote
Jola_K Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Sliczna i do tego miła sunia, zdrowa i spragniona ludzkich rączek, które zabiorą ją do domku i obdarzą ją miłościa. A Onka wtedy rozkwitnie i odda im wszystko co może, oddanie i wierność po ostatnie dni. Jest chętny? Quote
zuziaM Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 Lenka jest lagodna i bardzo przymilna - kazdego, kto okaze jej zainteresowanie zaraz wylize i obskacze ..... Nie szuka zaczepki u innych psow - zgodna i bardzo grzeczna. Quote
Seaside Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Molestuję dziś wszystkich w pracy - odganiają się już :evil_lol: Pilne - sunia po przejściach!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
zuziaM Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 Seaside napisał(a):Molestuję dziś wszystkich w pracy - odganiają się już :evil_lol: Zeby wiedzieli, jaka jest cudowna i mila i grzeczna i "czysta " - to by sie o nia bili ! Quote
Seaside Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Czasami mam wrażenie, że ludzie chcą być ślepi i głusi na takie wołania. A mojego "kolegi" z pokoju to nienawidzę :angryy: Reprezentuje typ - "ale macie fajną zabawę, szybko Wam się to znudzi" :2gunfire: Quote
Jowita Poznań Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 hopsa Lenka do gory! sliczna suncia! Quote
Jola_K Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Seaside napisał(a):Czasami mam wrażenie, że ludzie chcą być ślepi i głusi na takie wołania. A mojego "kolegi" z pokoju to nienawidzę :angryy: Reprezentuje typ - "ale macie fajną zabawę, szybko Wam się to znudzi" :2gunfire: bez komentarza :angryy: Quote
zuziaM Posted October 17, 2006 Author Posted October 17, 2006 Bylam wczoraj u Lenki i Chudziny. Oba trzymaja sie dzielnie. Lenka jest bardzo towarzyska "psia osobka" :loveu: i glosno sie dopomina towarzystwa, jak tylko uslyszy ludzkie glosy w poblizu. Na smyczy chodzic umie, ale okrooooopnie ciagnie i przyszly opiekun bedzie musial troszke utemperowac temperamencik tej slicznej panienki. Mieszka sobie Lenka w pokoiku w domku ( Chudzina go zajmowal przez jedna noc, ale tak nabrudzil, ze pani przeniosla go do kojczyka w pomieszczeniu obok domu ), ale to nie to samo co .... swoj wlasny domek .... Prosimy o pomoc w jego znalezieniu. Quote
zuziaM Posted October 17, 2006 Author Posted October 17, 2006 Nikt tu do nas nie zaglada ...... a sunia potrzebuje domek - potrafi kochac , jak tylko mozna najmocniej - mnie pokochala juz po paru minutach ! I tak bardzo sie cieszyla, kiedy ja wczoraj odwiedzilam :loveu: . Quote
Jola_K Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Lenusia ma swój wątek na muratorze: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1434938#1434938 Wspomogłam się Twoim tekstem Zuzia... :oops: Quote
zuziaM Posted October 17, 2006 Author Posted October 17, 2006 Jola_K napisał(a):Lenusia ma swój wątek na muratorze: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1434938#1434938 Jolu, dziekuje bardzo. Dzisiaj wyslalam ogloszenie do Gazety Wyborczej, moze tam szybko ja ktos wypatrzy..... Czy ktos kupuje ta gazete i powie, czy ogloszenie sie ukazalo ? Powinno byc jutro albo pojutrze, chyba. Quote
Seaside Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Kochana, grzeczniutka i dobrze wychowana sunia szuka domku. :loveu: Quote
Recommended Posts