Jola_K Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Rozmawiałam z Basią, długo nie dało się Azuni uśpić, kruchość żył wylewy.... jej Wujek był przy niej do końca... bardzo cierpi. :-( Pojechali na wieś, skąd wrócą w niedzielę, i w poniedziałek najdalej we wtorek, Basia skontaktuje się ze mna w sprawie Leny. Sama proponuje transport w następna sobotę (28.10) wieczorem z Legnicy, gdzie będzie jej mąż i nie ma problemu z odbiorem suni. A więc czekajmy tydzień, to dobry dom dla Leny, jestem pełna nadziei.. Quote
Jowita Poznań Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Biedna Azunia :( ale juz nie cierpi a to najwazniejsze. Quote
zuziaM Posted October 20, 2006 Author Posted October 20, 2006 daisy napisał(a):Lenka to sunia z nr 359 Tami sprawdzila wczoraj w schronisku No to mimo, ze tego nie wiedzialam bedac w schronisku - wzielam ja, bo po prostu wygladala na taka, ktora potrzebuje pomocy - trafilam bezblednie na ta wskazana mi przez Magde przez telefon ! ! ! Ciesze sie, bo to znaczy, ze 359 nie zostala w schronisku ...:lol: . Quote
zuziaM Posted October 20, 2006 Author Posted October 20, 2006 Jola_K napisał(a):Sama proponuje transport w następna sobotę (28.10) wieczorem z Legnicy, gdzie będzie jej mąż i nie ma problemu z odbiorem suni. A więc czekajmy tydzień, to dobry dom dla Leny, jestem pełna nadziei.. A ja zawioze Lenke do Legnicy - chociaz to moge jeszcze dla niej zrobic ! No i daisy napisala, ze Lena - to sunia 359, ktora wskazala Magda, zeby ja szybko wyciagac ! Trafilam wiec w dziesiatke, kiedy ja zobaczylam ( nie znajac jej numerka ) i zdecydowalam sie na wyciaganie jej natychmiast ! Quote
Jola_K Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 zuziaM napisał(a):No to mimo, ze tego nie wiedzialam bedac w schronisku - wzielam ja, bo po prostu wygladala na taka, ktora potrzebuje pomocy - trafilam bezblednie na ta wskazana mi przez Magde przez telefon ! ! ! Ciesze sie, bo to znaczy, ze 359 nie zostala w schronisku ...:lol: . Masz "nosa" :evil_lol: I tak z dwóch psów w potrzebie zrobił nam się jeden... :thumbs: (tak jak w przypadku Kamiego, który najprawdopodobniej jest naszym Złotym!). Zuzia :Rose: Quote
Jowita Poznań Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 ciesze sie! :) im wiecej takich bidek znajdzie domki tym lepiej :) Quote
mama_Dorota Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Czy nie można by tak częściej z 2 psów robić jednego? :evil_lol: Quote
Jola_K Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Jola_K napisał(a):Rozmawiałam z Basią, długo nie dało się Azuni uśpić, kruchość żył wylewy.... jej Wujek był przy niej do końca... bardzo cierpi. :-( Pojechali na wieś, skąd wrócą w niedzielę, i w poniedziałek najdalej we wtorek, Basia skontaktuje się ze mna w sprawie Leny. Sama proponuje transport w następna sobotę (28.10) wieczorem z Legnicy, gdzie będzie jej mąż i nie ma problemu z odbiorem suni. A więc czekajmy tydzień, to dobry dom dla Leny, jestem pełna nadziei.. Nie czekamy do pon/wt, już mam wieści..... Uwaga: LENA MA DOMEK W SOSNOWCU!!!!! :sweetCyb: :bigcool::sweetCyb: :bigcool: :sweetCyb: Już ustalam szczegóły... Quote
Tiger Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Jejuniu , jejuniu.... Jakie wspamiałe wieści !!!! TRzymam za ciebie kciuki Lenko!!! Żebyś już teraz była tylko szczęśliwa !!!!!! Quote
Jola_K Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Poszukiwany jest transport: z okolic Jeleniej Góry do Sosnowca! Quote
mama_Dorota Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Bardzo się cieszę! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
zuziaM Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 mama_Dorota napisał(a):Bardzo się cieszę! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Cudowna wiadomosc ! :multi: Jesli bedzie trzeba, to odwioze Lenke w sobote do tej Legnicy.... chyba , ze wczesniej docelowy transport sie znajdzie. Quote
Jowita Poznań Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 choc jedna z psinek znajdzie swoje miejsce! Quote
Jola_K Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Poszukiwany pilnie transport z okolic Jeleniej G. do Sosnowca, im szybciej Lenia znajdzie się w nowym domku tym lepiej dla niej i dla samotnego Pana - jej Pana. Quote
daisy Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Cudownie, ze sunia ma dom :loveu: ale bardzo prosze o sprawdzenie domu na miejscu w Sosnowcu, mamy tam dogomaniaczki nprz Ambra, jak rowniez podpisanie umowy adopcyjnej. Ratujmy we wlasciwy sposob, tyle sie juz dzialo, nprz Ozzie. Quote
Jola_K Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 daisy napisał(a):Cudownie, ze sunia ma dom :loveu: ale bardzo prosze o sprawdzenie domu na miejscu w Sosnowcu, mamy tam dogomaniaczki nprz Ambra, jak rowniez podpisanie umowy adopcyjnej. Ratujmy we wlasciwy sposob, tyle sie juz dzialo, nprz Ozzie. Dom zgłosiła kotomaniaczka z forum miau, ten pan to brat jej mamy. Rozmawiałam z nią kilka razy, myślę że ten domek to cudowne miejsce dla Leny. Basia jest dorosła, odpowiedzialną osobą, po rozmowach z nią i gdy opowiadała jak bardzo starali się poprzedniczkę Leny utrzymać przy życiu - liczne operacje, walka o każdy dzień życia - to naprawdę myślę że to dobry dom. Ona sama latem na czas wyjazdu przekazuje swoje dwa koty pod opiekę wujkowi (stąd zapytanie czy Lena nie jest agresywna do kotów), i myślę że gdyby miała jakieś zastrzeżenia, koty nie trafiałyby do jej wujka. Zawsze oczywiście można jeszcze sprawdzić to miejsce, mogę pomóc się skontaktować. Quote
Seaside Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 podnoszę pilnie potrezebny transport spod Jeleniej Góry do SOsnowca. Najlepiej bezpośredni - bo przecież każda zmiana otoczenia i opiekuna to okropne przeżycie dla suni :( Ona już straciła dzieci, więc tzreba się z nią delikatnie obchodzić :( Quote
Jola_K Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Podnoszę Lenę, ona jeszcze nie wie że już jest ktos kto na nia czeka w Sosnowcu!! Potrzebny transport. Quote
Seaside Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Zuzia mówiła coś o Legnicy, a jak dalej? Wiadomo coś? Lenunia trzymaj się dzielnie dziewczynko - domek już coraz bliżej :multi: Quote
BasiaD Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Do góry Lenka, transport pilnie potrzebny! Quote
Jola_K Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Seaside napisał(a):Zuzia mówiła coś o Legnicy, a jak dalej? Wiadomo coś? Lenunia trzymaj się dzielnie dziewczynko - domek już coraz bliżej :multi: W sobotę TZ Basi, do której Wujka Lena ma jechac, bedzie w Legnicy i stamtad w sb wieczorem moze ja osobiscie odebrac (Zuzia może ja tam podwiezc). Jednak zdecydowanie najlepiej by bylo gdyby Lenia jak najszybciej trafila do Pana Wujka. Quote
Jowita Poznań Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 no szczescie do soboty juz bliziutko. Quote
Recommended Posts