azalia Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Brązowa1,czy zabrałaś Nikusia na spacer może,co u niego,rozumiem że ogłaszany nie jest,bo schronisko zabrania. Quote
azalia Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Co u Nikusia?Ile psów jest z nim w boksie,nie można jakoś tego zorganizować i zabrać wszystkich. Quote
elkate Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 szukamy domu dla Nikusia, ma cudny charakter, jest proludzki Quote
brazowa1 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Tak sie czasem zastanawiam,bo my wzruszamy sie psami ze schronisk trójmiejskich,abo smutny,a bo bez domu,a bo musi mieszkac w budzie,a tymczasem pod naszym nosem... Małoszyce koło Lęborka. W ciągu dwoch lat 600 psów wyparowało,miały być-nie ma.Z 16stu zabranych siłą psów,10 było w takim stanie : http://www.youtube.com/watch?v=EPfAglDAYaw Info i adres: http://www.boz.org.pl/pm/maloszyce/index.htm I dalej: Glincz koło Zukowa. Facet wyłapał w ciagu trzech lat 1300,do jego "schroniska" dojechało 350. http://www.boz.org.pl/pm/koscierzyna/index.htm nikt do nich nie jezdzi,nikt nie dzwoni,nikt nie wie,co sie u nich dzieje. Quote
Nazwabez Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Facebookowe wydarzenie: http://www.facebook.com/event.php?eid=207954045941012 Quote
Asia_M Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Piękny pyszczek, zasługuje na super domek! Quote
azalia Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Co u Nikusia,nadal oglaszać nie można,co za paranoja.A nie moxna zrobić ogłoszeń bez wiedzy ludzi,którzy nie wiedzieć czemu nie chcą wyadaptować psów i zmienić ich marne życie? Quote
brazowa1 Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 mozna oglaszać,tylko z tekstem zatwierdzonym lub tekstem ze stronki ,ale ja juz sie ogłoszeniami i szukaniem domów nie zajmuję. Quote
Gosia85 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Czyli rozumiem, że nikt nie zajmuje się szukaniem domku dla psiaka? Ile kosztuje pakiet ogłoszeń? Quote
JasiQ Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Proszę zakupić pakiet ogłoszeń, ja zapłacę. Tylko jestem zielony jeśli chodzi o dogomanię. Proszę zakupić i podać mi numer konta do przelewu. Pomóżmy temu psu! Quote
Anna222 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 No i co udalo sie z tym pakietem ogloszen? Quote
brazowa1 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Oj,aniołkiem on nie jest. Przypatrzyłam obiektywnie sie z boku na czas karmienia,co wyprawia. Pilnuje miski,jak wariat. Nieważne,ze i tak nie zje do końca,liczy sie sam fakt pilnowania. Czarls i Fant biora nagródki stojąc ramie w ramię,czesto sobie podkradaja i nie robia o to żadnej afery.Ale gdy podaje się groszek Nikodemowi,żaden z nich nie podejdzie,nie mówiąc już o tym,że żaden by nie smiał podebrac mu spod pyska . Czyli pierwsze moje założenie, że to on jest tym słabym ogniwem, było błędne - to Nikodem jest trudny w życiu w grupie i to na niego dwa pozostałe psy uważają,żeby mu nie podpaść. To mądre,doświadczone psy,wiedzą,co gdzie ,kiedy można i maja ogromna zdolnośc do dostosowywania się. Nikodem musi byc absolutnie jedynakiem,poniewaz jego zazdrość o innego psa,w warunkach domowym będzie ogromnym problemem dla właściciela. Na czas zimy wyglada jak beżowy niedźwiedź, sierśc tak gęsta, że nie widac skóry. Quote
Gosia85 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 A to łobuz. Rozumiem, że bez przeszkód można go ogłaszać? Quote
azalia Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 (edited) Czy ktoś zrobił ogłoszenia Nikusiowi?Przepraszam,ja nie umiem,ale chętnie zapłacę. Brązowa,nie krytykuj tak chłopaka,w swoim domu będzie lepszy. Żal mi psiaka,nawet wątek ma taki króciutki,raptem trzecia strona, a założony 9 miesięcy temu. Jeśli nikt nie chce mu zrobić ogłoszeń,to może brązowa się jednak zlituje założyła mu przecież wątek,prosimy bardzo,albo poproś kogoś brązowa,plis. Edited February 6, 2012 by azalia Quote
brazowa1 Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 słuchajcie,w piątek zrobie mu nowe fotki,a w sobote będzie juz miał 10 ogłoszeń,OK? głupio go z letnimi ogłaszać. Oj,Azalio,podpadł mi mocno,to chyba jedyny tak pilnujący misek pies w schronisku. Miski stoja w różnych kątach bardzo dużego boksu,a ten jak wariat,mimo,że psy kompletnie nie zamierzały mu niczego zabierać i w ogóle nie podchodziły. Jeszcze jakikolwiek ma respekt przed Fantem. Quote
Gosia85 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Może trzeba porozsyłać wątek? Taki piękny pies. Quote
azalia Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Piękny ten Nikuś,naprawdę i młody jeszcze,szkoda żeby się w schronie zestarzał. Moją sunia,też w schronie rządziła,michy pilnowała,w domu też początkowo tak było terroryzowała mojego dużego 50 kg psa,ale szybko odpuściła,jak zobaczyła,że w domu nie trzeba walczyć. Może ktoś by mógł umieścić Nikodemka na Facebooku,tam wiele psów znajduje DOM. (ja nie potrafię).Bardzo Was proszę,trzeba dać mu szansę,póki jest w kwiecie wieku. Quote
azalia Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Nadal nikt nie zagląda do Nikodema,biedny pies. Quote
azalia Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Odwiedzam Nikodemka. Nikt cię nie odwiedza biedaku kochany. Quote
Recommended Posts