Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Tak sie czasem zastanawiam,bo my wzruszamy sie psami ze schronisk trójmiejskich,abo smutny,a bo bez domu,a bo musi mieszkac w budzie,a tymczasem pod naszym nosem...

Małoszyce koło Lęborka. W ciągu dwoch lat 600 psów wyparowało,miały być-nie ma.Z 16stu zabranych siłą psów,10 było w takim stanie :
http://www.youtube.com/watch?v=EPfAglDAYaw

Info i adres:
http://www.boz.org.pl/pm/maloszyce/index.htm

I dalej: Glincz koło Zukowa. Facet wyłapał w ciagu trzech lat 1300,do jego "schroniska" dojechało 350.
http://www.boz.org.pl/pm/koscierzyna/index.htm

nikt do nich nie jezdzi,nikt nie dzwoni,nikt nie wie,co sie u nich dzieje.

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Co u Nikusia,nadal oglaszać nie można,co za paranoja.A nie moxna zrobić ogłoszeń bez wiedzy ludzi,którzy nie wiedzieć czemu nie chcą wyadaptować psów i zmienić ich marne życie?

• 1 month later...
Posted

Proszę zakupić pakiet ogłoszeń, ja zapłacę. Tylko jestem zielony jeśli chodzi o dogomanię. Proszę zakupić i podać mi numer konta do przelewu. Pomóżmy temu psu!

Posted

Oj,aniołkiem on nie jest. Przypatrzyłam obiektywnie sie z boku na czas karmienia,co wyprawia. Pilnuje miski,jak wariat. Nieważne,ze i tak nie zje do końca,liczy sie sam fakt pilnowania. Czarls i Fant biora nagródki stojąc ramie w ramię,czesto sobie podkradaja i nie robia o to żadnej afery.Ale gdy podaje się groszek Nikodemowi,żaden z nich nie podejdzie,nie mówiąc już o tym,że żaden by nie smiał podebrac mu spod pyska . Czyli pierwsze moje założenie, że to on jest tym słabym ogniwem, było błędne - to Nikodem jest trudny w życiu w grupie i to na niego dwa pozostałe psy uważają,żeby mu nie podpaść. To mądre,doświadczone psy,wiedzą,co gdzie ,kiedy można i maja ogromna zdolnośc do dostosowywania się.

Nikodem musi byc absolutnie jedynakiem,poniewaz jego zazdrość o innego psa,w warunkach domowym będzie ogromnym problemem dla właściciela.

Na czas zimy wyglada jak beżowy niedźwiedź, sierśc tak gęsta, że nie widac skóry.

Posted (edited)

Czy ktoś zrobił ogłoszenia Nikusiowi?Przepraszam,ja nie umiem,ale chętnie zapłacę.
Brązowa,nie krytykuj tak chłopaka,w swoim domu będzie lepszy.
Żal mi psiaka,nawet wątek ma taki króciutki,raptem trzecia strona,
a założony 9 miesięcy temu.
Jeśli nikt nie chce mu zrobić ogłoszeń,to może brązowa się jednak zlituje
założyła mu przecież wątek,prosimy bardzo,albo poproś kogoś brązowa,plis.

Edited by azalia
Posted

słuchajcie,w piątek zrobie mu nowe fotki,a w sobote będzie juz miał 10 ogłoszeń,OK? głupio go z letnimi ogłaszać.

Oj,Azalio,podpadł mi mocno,to chyba jedyny tak pilnujący misek pies w schronisku. Miski stoja w różnych kątach bardzo dużego boksu,a ten jak wariat,mimo,że psy kompletnie nie zamierzały mu niczego zabierać i w ogóle nie podchodziły. Jeszcze jakikolwiek ma respekt przed Fantem.

• 2 weeks later...
Posted

Piękny ten Nikuś,naprawdę i młody jeszcze,szkoda żeby się w schronie zestarzał.
Moją sunia,też w schronie rządziła,michy pilnowała,w domu też początkowo tak było
terroryzowała mojego dużego 50 kg psa,ale szybko odpuściła,jak zobaczyła,że w domu
nie trzeba walczyć.

Może ktoś by mógł umieścić Nikodemka na Facebooku,tam wiele psów znajduje DOM.
(ja nie potrafię).Bardzo Was proszę,trzeba dać mu szansę,póki jest w kwiecie wieku.