supergoga Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 To są 2 opcje - albo ktoś chciałby spotkać się z ciotką Gogą w Poznaniu (chyba że nikt juz z ciotka spotykać się nie chce :shake: ) albo ktoś opiekuje się dwójeczka Marmar - i to dobrze- lody,kino, imprezka itp. To jak - ja zabezpieczę sprawy na miejscu. Quote
Ambra Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 hmm no to ciezka sprawa! :shake:kawałek drogi...Marmar zadzwoń przede wszystkim do tej dziewczyny i pogadaj z nia. hmmm skad by ten transport....Lena a Twoi nowi przewoźnicy nic by tu nie poradzili?:cool3: Do Bydgoszczy z Poznania ponad 120km, z Żor do Bydgoszczy jakieś 450...:shake: a moze dałoby się połączyć z moim transportem Białaska do Szczecina...tylko tu tez jeszcze nic nie jest na 100% dograne.ojejku jejku...:-( Quote
supergoga Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 A nie dałoby rady PKP do Poznania - za zwrotem kosztów (tak jak zwykle) - a dalej sobie poradzimy my tutaj. Quote
marmar Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Najlpeiej tak jak Goga radzi,mamy w tym juz dowsiadczenie,dziewczyna do Poznania podjedzie,chodzi o transport Katowice-Poznan,trasa dosc szybka i do zrealizowania. Dopoki nie mam na 100% pewnosci co do domku,pozwolilam sobie Ramzeska zaprezentowac niezawodnej Zosi ,ktora znow poszukje psiaka dla swoich znajomych;) Prezentacji nie ma konca,bo uwzglednilam inne psiaki;) ,ktory bedzie tym szczesliwcem zobaczymy,trzymajmy kicuki Teraz ciocia marmar spada do lozka,opadam z sil -znow mnie rozlozylo-jak niemowlaka:evil_lol: :evil_lol: Quote
Kluska4 Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 W sobotę wczesnym rankiem najprawdopodobniej pojadę do Legnicy, więc jeśli udało by się znaleźć transport Wrocław/Legnica - Poznań, to mogę go zabrać. Quote
Ambra Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 jeszcze jest taka kwestia ze 9go listopada odbywa sie w poznaniu wystawa światowa ! moze ktos bedzie jechał i bedzie mógł go woczas zawiezc, ja dzwonilam wlasnie do kolegi ale on nie da rady bo jedzie ze swoim rotweilerem pociagiem wiec nie da sobie rady z 2ma psami tyle godzin. Ale moze ktos autem bedzie jechał?? moze wrzucic na watek wystawowy albo tam poszukac kogos z naszych okolic i na pw zagadac? :razz: Quote
Pianka Posted October 24, 2006 Author Posted October 24, 2006 Jak dom będzie pewny to mówcie, zmienie tytuł, że szukamy transportu:p Quote
supergoga Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Witam serdecznie i ponownie =) Rzeczywiście mail do Pani Marzeny nie doszedł,ale już rozmawiałyśmy i wszystkiego się dowiedziałam.Zdecydowałam się na pieska (Ramzesa),chciałabym się dowiedzieć tylko jeszcze z czystej ciekawości-czy jest wykastrowany,bo zapomniałam zapytać Panią Marzene. Dowiedziałam się,że na odbiór pieska pasuje Pani Marzenie weekend,ja oczywiście się dostosuje,zresztą dla mnie też jest tak lepiej,bo w czasie weekendu będę w domu 24h na dobę i będę mogła lepiej poznać psiaka,poświęcić mu więcej czasu i pomocy w wdrażaniu się do nowego śrdowiska.Co do dojazdu już zbieram pieniążki na paliwo do Poznania (mam nadzieje że w tej kwesti nic się nie zmieniło),no i oczywiście na atrybuty dla pieska-legowisko,smycz,obroża,zabawki i jedzonko =) już nawet zrobiłam przemeblowanie w pokoju,by mógł spać koło mojego łóżka.Jeszcze mam pytanie co do umowy adopcyjnej,bo nie jestem do końca pewna jak to ma wyglądać,jeśli mogłaby mi Pani wytłumaczyć to byłabym wdzięczna.Z góry dziękuję i pozdrawiam To wiadomość która dziś dostałam w sprawie Ramzesa, czyli niby aktualna sprawa. Gdyby doszło do skutku - możemy wyadioptować psiaka w ramach umowy adopcyjnej na naszą Fundacje, dałabym Wam tez kopie umów za psiaki żorłaki, które poszły do domku wcześniej. Cały czas u mnie leżą i czekają :oops: Quote
marmar Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Ciesze sie bardzo,teraz kto pojedzie z psiakiem?Moge go dostransportowac do katoic ,jesli ktos moglby jechac z nim z Katowic -tu prosba do dziewczyn z Katowic. Dziewczyny malo na necie jestem ,rozlozylo mnie totalnie na maxa chorobsko. Quote
marmar Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 co do umowy ,to teraz pytanie do dziewczyn,ktore adoptowaly Ramzesa ze schronu,ja mialam podpisac umowe jako dom tymczasowy i odeslac-druga umowe mialam dac wlascicielom-dziewczyny plisk piszcie co dalej z umowami Quote
eria Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 tą pustą umowę dla właścicieli wypełnij - ten cały początek (właściciele tylko muszą jeden podpis złożyć na tym) no i umowa musiałaby jechać razem z Ramzesem, właścicielka podpisze, umowa najlepiej z powrotem do marmar, a marmar odeśle do schroniska... Bo jeśli by zostawić umowę właścicielce i jej kazać odesłać to mogłoby do tego nie dojść :cool1: Quote
Pianka Posted October 26, 2006 Author Posted October 26, 2006 Druga umowe mozesz wypisac ty, ale podpis musi byc osoby, która adoptuje psa. Potem wyslij ją na adres schroniska;) Zmieniam tytuł, że szukamy transportu:p Quote
Ambra Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 oj ciezko moze byc:shake: tymbardziej ze weekend za pasem a transportu niet:-( moze poszukajcie wsrod znajomych wystawowiczów....:roll: to juz za tydzien... Quote
marmar Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Dostalam maila od dziewczyny: Witam serdecznie =) Jestem już pewna co do zięcia Ramzeska,obgadałam wszystko z rodzicmai i są ''za'' =] Co do dojazdu nie bardzo chcą sie jednak zgodzić na moją podróż pociągiem (niestety mam nadopiekuńczych rodziców),ale ten ''problem już rozwiązałam-mój kolega mnie zawiezie do Poznania,co prawda maluchem,ale mam nadzieje że jakoś dojedziemy =) (bo chyba to nie przeszkoda?)Chciałabym tylko jeszcze dokładnie się umówić co do miejsca i terminu spotkania.Pozdrawiam =) Nie dam rady jechac,nie zostawie dzieci samych !!!!!!!!! Quote
syla00 Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 u mnie sobota też odpada bo jade na groby w łódzkie! Quote
Pianka Posted October 26, 2006 Author Posted October 26, 2006 Spróbujcie z tymi osobami Poznań - Tychy przez Wrocław, Gliwice, czasem przez Ostrów - Poznań - Ponieważ mam kombi z kratką mogę sporadycznie pomóc również w nagłych przypadkach na innych trasach. Mam własny kontenerek dla kota - Pablo_k z http://miau.pl 600 068 331 lub mailem (nie czytam codziennie). Wrocław - Tychy - Wrocław - co jakiś czas. auto kombi - graynew 606 66 12 44http://miau.pl Tychy nie sa daleko od Katowic;) Quote
marmar Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Kolejny mail(nie cały skopiowany) od Pani zainteresowanej: Mam tylko nadzieje,że uda mi się odebrać Ramzeska w ten weekend,bo piesek miałby być również prezentem na urodziny mojego brata,które są w poniedziałek,ale oczywiście rozumiem zaistniałą sytuację. PiankaSpróbujcie z tymi osobami Poznań - Tychy przez Wrocław, Gliwice, czasem przez Ostrów - Poznań - Ponieważ mam kombi z kratką mogę sporadycznie pomóc również w nagłych przypadkach na innych trasach. Mam własny kontenerek dla kota - Pablo_k z http://miau.pl 600 068 331 lub mailem (nie czytam codziennie). Wrocław - Tychy - Wrocław - co jakiś czas. auto kombi - graynew 606 66 12 44http://miau.pl Tychy nie sa daleko od Katowic;-) niestety nie dam rady zadzwonic,wydzwonilam limit ,kolejne doladowanie dopiero 4 listopada:-( Quote
supergoga Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 :placz: :placz: :placz: Czyli nici z tego. Szkoda. Sama bym po niego pojechała, ale mam ten diabelny remont w kuchni, stada robotników, i jeszcze w sobote do południa wykłady, a TZ - w weekend szkoła. Czyli kaplica. Pani złozyła ofertę na allegro na Ramzia, nie wiem więc czy usuwać, czy nie. Do mnie też doszły te emaile. Już zaczęłam ustalac miejsce w Poznaniu na spotkanie i przekazanie psiaka. Teraz juz nie wiem co można zrobić. Marmar bądź w kontakcie, napiszcie na transportowym, może jak nie teraz to za tydzień, na pewno zrozumie i poczeka. Quote
marmar Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Starajcie sie o transport dla psa,domek z maila rewelaycjny,dopoki moglam se pozwolic to jezdzilam z psami,teraz nie mam takiej mozliwosci,juz pisalam nie zostawie dzieci samych!!!Mam wielkie wrazenie i doswiadczenie z tymczasami ,na poczatku wszyscy sie oferuja ,a pozniej caly problem zostaje w domu tymczasowym.Poczatki super,wszyscy dziekuja,obiecuja pomoc w razie potrzeby,a pozniej jak w przypadku Kajki,Totka ,Dina,a teraz Ramzesa:-( :-( :-( .Obiecuje se ostatni tymczas za kazdym psiakiem ,ktory idzie do domu,bo to bezesns psiak zostaje dlugo ,przyzwyczaja sie ,a pozniej znow opuszczony,w Ramzesa przypadku ,moze miec dom choc od dzis,ale nie ma komu jechac. Od poniedzialku podejmuje prace ,zostawiam na glowie mamie spacery z Betina,opieke nad Dinem ,teraz dochodzi Ramzes i plus jej dwa psy,nie wiem jak se poradzi i jesli chodzi o mnie najlepiej jak by Razmes jechal do niedzieli (poranne karmienie) Sorrrry za wywody-ale szzczerze mowiac mam dosc-przerasta mnie juz cala ta sytuacja,jesli ktos poczul sie urazony wybaczcie,ale lepiej napisac co sie mysli ,niz prywatami sypac ,co i jak. Poza tym Ramzes ma u mnie do tygodnia jeszcze tymczas pozniej Beta dostanie cieczki,z dnia na dzien juz sie stresuje,poniewaz przygotowania do cieczki u niej juz sa od co najmniej 2 tygodni!!!! Jechalysmy juz z ciocia Alfa ,trasa do pokonania bez problemow,tylko potrzebne jedne popoludnie i noc,badz od rana do wieczora wolne. Kontakt ciociu Gogo podtrzymuje-poinformowalam Pania ,ze jest problem z transportem,a sama nie dam rady. Quote
supergoga Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Ja niestety naprawdę nie dam rady. Jeździłam z psiakami nieraz ale w ten weekend nie da rady. Czy znajdzie się ktoś, kto pomoże Ramzesowi dostać sie do domku, czy ma trafić do budy czy azylu, jak Betina będzie miała ochote na mała przygodę. Może ktos będzie jednak jechał, może jakiś znajomy, ktos kto akurat sie wybiera do Poznania. To takie ważne. Quote
Kluska4 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Tak jak pisałam wcześniej, mogę zabrać Ramzesa jutro do Wrocławia lub Legnicy. Pojadę z Pszczyny, więc nie trzeba by było zawozić go do Katowic. Tylko co dalej? Może dopiszcie w tytule "lub Wrocław-Poznań". A nie ma szans, żeby domek przyjechał do Wrocławia.....? Quote
lena_zet Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Marmar Nie czuję się urażona, jest mi poprostu bardzo, bardzo wstyd :-( ten pies jest po części również mój, że tak się wyrażę a odwróciłam się tyłkiem :placz: Bardzo cię przepraszam, przyznam, że ostatnimi czasy byłam bardzo zagoniona i Ramzes zszedł na dalszy plan.Wybacz :roll: Już rozglądam się za transportem, a powiedz mi jak z finansami? Quote
marmar Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 obecnie na Ramzesa poszlo dokloadnie 49 zł,wiec jeszcze kasa jest,to jest najmniejszy problem. Sprawdzalam pociagi,potrzebny jeden caly dzien i trasa tam i z powrotem do zrealizowania,badz nocka,tylko trzeba miec jak jechac,dom czeka ,toi bardzo dobry dom,Pani w Poznaniu go odbierze,bylam w tej trasie ,wiem ze da sie to zrealizowac,przeciez z zasady niedziele sa wolne i nie wszyscy pracuja. Wiecie cos mnie trafia ale to co napisalam wyzej nadal utwierdza mnie w przekonaniu-zero tymczasu jesli sama nie dasz rady! Quote
lena_zet Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 a czy transport w poniedziałek mógłby być?nie za późno by było? Quote
Recommended Posts