Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Info od mojej wetki.Przyszla do niej kobieta i pytala czy nie ma domu dla jej 3-letniego amstafa.Podobno pies jest agresywny,rzucal sie do 1,5rocznego dziecka tej kobiety.Byc moze pies jest zazdrosny o dziecko,a moze to tylko wymowka,bo pies przeszkadza...
W kazdym badz razie pies nie powinien isc do domu gdzie sa dzieci.Moze ich nie lubi...
Jesli szybko nie znajdzie sie dom-PIES ZOSTANIE USPIONY !!!

Blagam pomozcie-jesli znacie kogos,jesli chcecie astka-PISZCIE,DZWONCIE !!!

podaje nr.tel narazie do siebie.
Doktorka ma mi przeslac fotki i nr.tel do tej kobiety.Jak je otrzymam to zaraz tu wpisze.

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='esperanza']Napisz do doddy, może pomoże znaleźć jakieś rozwiązanie.

Jak w koncu dostane zdjecia to napisze-dzieki!

mama Dorota,nie mozna twierdzic ,ze faktycznie pies jest agresywny w stosunku do dziecka.Moze jest zazdrosny o nie.W koncu to najpierw on byl w domu.Nie wiadomo jak byl wychowywany.Moj tez kiedys dosc mocno ugryzl moja corke.Tez wtedy myslalam o oddaniu go...Dalam mu jednak czas i obserwowalam.Nie wiem dlaczego to zrobil,ale wiecej sie to nie powtorzylo.Moj byl wtedy polrocznym szczeniakiem.

Posted

sadze, ze do doddy tak czy inaczej warto napisac..zdjecia beda..a ona zdazy juz pomyslec czy jakies rozwiazanie widzi
chyba ze watpisz, ze ze to amstaff
ze zdjeciem czy bez dajesz jej czas tez na zastanowienie sie

tak sadze..moze sie jednak myle

Posted

Przeczytałam.
Jak będą zdjęcia to będę intensywnie myśleć.
Przydałoby się, żeby ktoś na żywo ocenił psa, czy warto go ratować, czyli czy jest normalnym psiakiem.
Wtedy zawsze można go ściągnąć do Wawy.
Choć ja nie wiem, czy się nie wyłączę z pomocy psom. Co poniektórzy skutecznie mnie zniechęcają swoją głupotą....

czekam więc na zdjęcia.

Posted

Jest tylko jedno bardzo kiepskie zdjecie.Takie przyniosla pani wetce.Napisalam do wetki,aby mnie umowila dzis z ta pania-sama zrobie zdjecie psu.Co prawda komorka,ale i tak bedzie o niebo lepsze od tego.
No i napisalam o wiecej info nt.psa.

Posted

może wsadż go na bullowate do adopcji!!! a swoją drogą moj pies też kiedyś skasowal moją 1, 5 roczną córkę , ale po śledztwie okazało się ,że jeżdziła mu pumeksem po nosie !!! trzeba tylko trochę chcieć , chodzić krok w krok za dzieckiem i reagować!!! pies w niektórych sytuacjach się poprostu broni!!!

Posted

tak ,trzeba chciec...No,ale ja nikogo nie moge zmusic...
Moj tez dosc mocno ugryzl moja corke.Faktycznie ona nic nie zawinila.
Mielismy go oddac,ale dalismy mu czas.I obserwowalismy,wychowywalismy.Pies zostal i nigdy wiecej nie ugryzl nikogo z domownikow(pan od jajek sie nie liczy ;) )
AST jest na bullowatych.

Posted

Dostalam dzis smsa od wetki,ze pani,ktora oddaje ASTa jest bardzo zdesperowana i chce go uspic !!!
Dowiedzialam sie tez,ze jest to pies jej syna.Syn ten mial wypadek i lezy w szpitalu.Jeszcze dlugo tam zostanie i nie wiadomo czy wroci do zdrowia.W domu jest synowa z psem i tym malym dzieckiem.Moze i by chcieli popracowac z tym psem,ale rozumiecie-kobieta ma chorego meza i dziecko.Naprawde sie jej nie dziwie.Szkoda mi psa,ale ja nie moge zrobic nic poza szukaniem mu domu przez znajomych czy Dogo.Niestety nikt z moich znajomych go nie chce :( Nadzieja jest tylko tu,na DOGO.
Ludzie,TEN PIES NA DNIACH BEDZIE USPIONY !!!!:placz:

Pomozcie !!!
Podaje nr.do pani,ktora jest matka wlasciciela psa:
domowy: 7218294 i tel kom.jej męża 602883106. Gdyby ktos dzwonil to prosze sie powolac na dr.Monike Mierzwe.

Posted

Brucio napisał(a):
wiadomo moze czemu wlasciciel nie da go do schroniska tylko chce usypiac????

nie wiem.Moge sie tylko domyslac,ze "w schronisku jest zle i lepiej mu bedzie za TM"...Tak sadzi wiele ludzi.

Posted

Namówcie ja na schron - to zawsze troche więcej czasu na znalezienie mu domu!!!!! Proszę!!!! Powiedzcie,że będziecie mu szukać domu - najlepiej jakby chyba trafił do Zabrza...

Posted

Dzwonilam do tych panstwa.Pod nr.stacjonarnym nikt nie odpowiadal.Zadzwonilam na komorke i pan mi powiedzial,ze poczekaja do konca miesiaca !!! Z dobrych wiesci oprocz tego jest taka,ze PIES KOCHA DZIECI !!!

Dlaczego wiec go oddaja? Tu sie zagotowalam:mad:
Otoz,pies pozostawiony sam w domu przez 9 godz.rujnuje dom !!
Niecenzuralne slowa mi sie cisna na usta !!
Pies rujnuje dom to trza go uspic !!!
Wiecie,ide stad bo tu klnac nie mozna.
Mowilam facetowi,ze psa trzeba wybiegac przed wyjsciem itd,ze ja tak robie i jest OK.Oni jednak go nie chca.dzieci lubi,spi z nimi,ale rujnuje to won z domu !!! Nie wiadomo,czy to prawda z choroba jego pana.Kobieta mowi co innego,a jej maz co innego.Bardziej wierze w slowa meza.
W sobote ma przyjsc do weta z psem na zdjecia.Wet mi wysle i je tu wstawie.
Acha,pies nie lubi pijakow i innych zwierzat !!

Ide sobie zapalic,bo mnie nosi :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

Kurde - rozmawiałaś z mężem? /który w ciężkim stanie leży w szpitalu?!
Cud?

:angryy: :angryy: :angryy:

Mają małe dziecko? To gdzie z nim łażą na 9 godzin dziennie - że pies zostaje sam?

Włos się na głowie jeży od tych ich kłamstw!

Też idę zapalić...
:mad:

PS. Jaka w tym wszystkim nadzieja?

Posted

BeataA napisał(a):
Kurde - rozmawiałaś z mężem? /który w ciężkim stanie leży w szpitalu?!
Cud?

:angryy: :angryy: :angryy:

Mają małe dziecko? To gdzie z nim łażą na 9 godzin dziennie - że pies zostaje sam?

Włos się na głowie jeży od tych ich kłamstw!

Też idę zapalić...
:mad:

PS. Jaka w tym wszystkim nadzieja?

W koncu nie wiem czy Pan tego psa lezy w szpitalu.Rozmawialam z ojcem tego niby chorego.Do weta przychodzila matka tego chorego.To ten chory ma male dziecko,ktorego mial pies nie tolerowac.
Gdzie chodza na 9 godzin? Ano pewnie do pracy...

Potem jeszcze raz zadzwonie,bo stacjonarny teraz zajety.
Tak czy siak-czy pan w szpitalu czy nie ONI TEGO PSA NIE CHCA !!
I jak pojda z bajeczka ,ze pies jest agresywny do innego weta,to ktorys napewno go uspi !!