Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Iza i Fidel - tak jak napisałam Ci na priva... Sorki, że poczułaś się urażona.
Wiem, wiem... wszyscy mają życie prywatne (no może oprócz Doddy :lol:).
Przesłałam jej namiary, które mi podałaś...

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć, to ja jestem Marlena i widziałam tych ludzi i sukę.
Jak im się odwidzi, zobowiązali się do znalezienia transoprtu do Warszawy na swój koszt. Nie wiem, czy rozmowa bez miecza nad głową w postaci zabrania suki, byłaby tak wiążąca. Oczywiścia, może się ona zmienić.
Sunia nie niszczy, znaczy nie gryzie, a sika, czasem kupę strzeli i to wtedy, kiedy jest na nich zła, tzn. siedzi w domu pare godzin jak są w pracy i nic, a jak pójdą na zakupy i ją zostawią, to walnie. Ale sika w kuchni na płytki, nie w pokoju na parkiet :evil_lol: To główna jej wada. No, jest duża, umięśniona i silna, więc podejrzewam, że może dzieciaka czasem przewrócić.
Sunia bywa niewybiegana. Pani z nią nie wychodzi, bo nie ma tyle siły, raczej Pan obstawia spacery, Pani sprzątanko, czyli tradycyjny podział ról.
Jest naprawdę śliczna. Bardzo proporcjonalna, ładnie wybarwiona, ma taki czarny z odcieniem czekoladowym pod światło.
Aha! Zgubili książeczkę zdrowia, a szczepili ją ostatnio dwa lata temu :shake:
Pouczyłąm o konsekwencjach prawnych w przypadku pogryzienia.
No, tyle. Chciałam mieć na oku ten wątek po prostu.

Jechały same jamniki, wróciła chow-chowka. I dobrze, bo drogo nas kosztowała ta impreza. Prawie 900km przez tą Legnicę na końcu świata i objazdy na remontowanych kawałkach dróg.

Posted

zasadzkas napisał(a):
Ale sika w kuchni na płytki, nie w pokoju na parkiet :evil_lol: To główna jej wada. Prawie 900km przez tą Legnicę na końcu świata i objazdy na remontowanych kawałkach dróg.

Hmmm,wada...
Moj paskud tez ni stad ni zowad zaczal lac,byk stary !
Dobrze,ze nie na dywan...:angryy:

Wierze,ze droga byla meczaca...Nawet ta ilosc km...Dodatkowo drogi w Legnicy sa zamkniete,wieczne remonty...
Czy brak wiesci to dobre wiesci?

Posted

Tak, dzwoniłam. P.Andrzej wiadomości nie dostał, przesłał smsem adres i jeszcze raz to zrobię. Jego numer komórkowy dam Ci na prv, Iza.
Nie zapytałam o sunię :oops: Wybaczice, grypa mnie bierze i na mózg pada.

Posted

Ja napisalam do wetki.Jesli ma nr.tel to ma mi wyslac.Zreszta jutro chyba u niej bede to wezme jakby co.
Uuuu,grypa...niedobrze...:(
Lozko,wit.C 1000mg(musujaca),duzo picia,czosnek i odpoczynek.
Oby sobie poszla ta grypa,siooo!

Posted

Spotkalam sie z Andrzejem.Powiedzial,ze po wizycie dziewczyn z Wawy suka zmienila sie nie do poznania.Jakby czula,ze chca ja oddac !!
Jest wszystko OK.Skontaktuje sie z Leszkiem Kaliszem i spytam o szkolenie.Najprawdopodobniej odbedzie sie ono na wiosne.Nie widzialam Arii,bo bylam u Andrzeja w pracy.Nie moglam przyjechac do niego do domu,bo mialam zalatany dzien.Wszystko mozliwe ,ze Aria i moj Fidel spotkaja sie na szkoleniu.Najwazniejsze ,ze powiedzialam Andrzejowi,zeby nie szkolil suki u Siejby.On jest u nas chyba jedynym szkoleniowcem,raczej treserem :angryy: w Legnicy.
Andrzej ma moj nr.tel.ja jego i w razie potrzeby powiedzialam ,ze pomoge.
Zreszta co miesiac przyjezdzam obok jego pracy z fakturami,to moge wpasc i spytac o Arie.

Posted

Iza, świetnie! Podpytaj o szczepienia, bo nie miała :razz:
No, i oni ją karmili Chapi, trochę gadaliśmy o tym, ale byli w emocjach, może im wyleciało z głowy. Cieszę się, że masz nad nimi pieczę, bo szkoda psa i ludzi. Jakbyśmy w innym miejscach tak miały, to bardzo zmniejszyłaby się skala porzucania tych psów i koszty, główinie psychiczne i to dla psa, ale też te finansowe, a nie są małe.
Bravo, gratuluję i trzymam kciuki za dalej.

Posted

Pytalam o weta,bo chcialam polecic swojego(jest dobry).Chodza do jednego,znam go i nie mam o nim dobrego zdania,co oczywiscie powiedzialam.
Kurcze zapomnialam na smierc o szczepieniach ! Jak tylko bede w okolicy to zajrze do Andrzeja i przypomne o tym.No i Chapi...Qrcze nie wiedzialam o tym.
Oni maja internet,wiec moga na allegro kupowac od tego sprzedawcy co ja.
No i powiedzialam o Adze od stafikow,ze moze wziasc sie za szkolenie Arii.Andrzej chyba nie chcial,bo nie spytal nawet o jej nr.telefonu.Wydaje mi sie ,ze jednak na wiosne sie na cos zdecyduja.
Powiedzial,ze po Waszej wizycie Aria sie zmienila i wlasciwie nie maja z nia problemu.Opowiedzialam tez pokrotce historie astki z naszego schroniska.
Powiedzialam,ze Aria jest super ,madra sunia i szkoda,zeby trafila w lapy jakiegos rozmnazacza czy byla przerzucana ze schronu do schronu jak sucz z naszego schronu(imie tez jakos na Ä).Ona miala tak zwichrowana psychike,ze w centrum mojego miasteczka brutalnie,na oczach dziecka i ludzi zagryzla szczeniaka Beagla...
Jak sluchalam opowiesci Andrzeja o Arii,to pomyslalam,ze moj Fidziu to glupol i niewychowaniec ;) Naprawde to swietna sucz !
Wiecie dlaczego rodzice Andrzeja chcieli sie jej pozbyc? Bo nasluchali sie w tv ,ze to psy mordercy...

Posted

Z tym szkoleniem i karmami to ostrożnie, oni mogą nie dysponować kasą. Niech Cię nie zmyli auto z lakierem kameleon ;) Serio, to małe dziecko, malutkie mieszkanko i psior, który potrafi zjeść. Naprawdę, dużo wyczucie, żebyśmy nie zrazili ludzi do siebie, bo stracimy psa z oczu.
Tak tylko podpowiadam. Karmę zaproponować jakąś średnią, może ProPac, albo nawet i to może być za dużo /136 za 15kg.
Co polecacie, co można jeszcze w sklepie zoo kupić w miarę okey?

Posted

Auto widzialam,ze jakies zbajerzone,ale lakieru nie widzialam,bo ciemno bylo.
Jak powiedzialam,ze nie poszlam z Fidziem na szkolenie do L.Kalisza,bo platnosc nie byla rozlozona na na raty,a my wtedy cienko z kasa stalismy,to Andrzej spytal po ile to szkolenie.Powiedzialam,ze wtedy ok.450zl.Powiedzial,ze spoko,to nie duzo i ich stac.
Nie wiem po ile jest Acana.Zerkne.

Posted

wiecie co, ja od dłuższego czasu karmię swoje bydlaki karmą firmy...rossman (taka sieć drogerii) i nie dość,że kosztuje mało - ok. 8 zł za 3 kg, jest dobra bo moje wybredniaki ją jedzą, to i konserwy mają super - z dziczyzną, marchewką, ryżem - cudnie pachnie, ale nie próbowałam:eviltong:

Posted

Acana chyba ciut droższa tylko od ProPaca jest.
No, dobrze, że myśli o kasie na szkolenie, bardzo dobrze.
Żeby jeszcze ta Acana była na miejscu, sama bym ją zamawiała.
Ja używam Propaca właśnie dlatego, że idę do sklepu i mam a jak pracujemy to zamawianie na konkretny czas to 20 zeta więcej, bez sensu.
Milwiczce służy Propac, to używamy.
Pisz Iza, jak tam akcja się rozwija. Pozdrawiam.

• 1 year later...
Posted

na moim wątku bullowatych wsadzono kolejną sunię podobną do niej...i to schron w Zielonej Górze...a więc blisko ich zamieszkania:-(

4227 - suka , mieszaniec amstaffa, czarno-biała, trochę nieufna, ale po bliższym poznaniu, miła i sympatyczna, bardzo wesoła, wiek około 4 lata, przywieziona 17.03.08 r. WYSTERYLIZOWANA.

ZIELONOGÓRSKIE SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT
ul. Szwajcarska 4
65 - 169, Zielona Góra
tel./fax 068 324 98 98