Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Elitesse']a tak na marginesie ciekawa mysl mi sie nasunela : jakie zdanie na temat kary smierci, aborcji i eutanazji maja przeciwnicy kopiowania ? stawiam ze w wiekszosci powiedza NIE[/quote]

tak, tak, tak

Kara śmierci dla zwyrodnialców, pedofilów- dla takich nie widzę miejsca na Ziemi, a także ludzi znęcających się nad zwierzętami(ale to już mogę sobie pogdybać-np.gwałcicieli i oprawców zwierząt)...

Kobieta ma prawo wyboru czy chce nosić dziecko przez 9 miesięcy nawet jeśli potem odda je do adopcji...

Ludzie mają prawo decydować w przypadku gdy są sparaliżowani lub inaczej ciężko chorzy czy chcą żyć nadzieją w cud czy chcą zakończyć swoje cierpienia...

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Elitesse']a tak na marginesie ciekawa mysl mi sie nasunela : jakie zdanie na temat kary smierci, aborcji i eutanazji maja przeciwnicy kopiowania ? stawiam ze w wiekszosci powiedza NIE[/quote]No właśnie, ja też jestem ciekawa, ale pewnie nie odpowiedzą, beda sie bały, gwarantuje:diabloti:

Posted

[quote name='niceravik']Sprawdź w jakim temacie piszesz:eviltong:[/quote]jak zwykle nie dostrzegasz zwiazku z tematem. Mogę ci lopatologicznie wytlumaczyc:angryy:

Posted

[quote name='gosikf & dogs']No popatrz no, a jednak:diabloti:[/quote]Ale to ciekawa filozofia zyciowa. Psu dla jego dobra nie wolno obciąc ogonka , bo to boli, choc nie boli, a ludzi wolno zabijać, chos to znacznie bardziej boli. To jakaś paranoja:shake::shake::shake:

Posted

[quote name='gosikf & dogs']tak, tak, tak

Kara śmierci dla zwyrodnialców, pedofilów- dla takich nie widzę miejsca na Ziemi, a także ludzi znęcających się nad zwierzętami(ale to już mogę sobie pogdybać-np.gwałcicieli i oprawców zwierząt)...

Kobieta ma prawo wyboru czy chce nosić dziecko przez 9 miesięcy nawet jeśli potem odda je do adopcji...

Ludzie mają prawo decydować w przypadku gdy są sparaliżowani lub inaczej ciężko chorzy czy chcą żyć nadzieją w cud czy chcą zakończyć swoje cierpienia...[/quote]

podpisuje się pod tym, chociaż jestem przeciwna kopiowaniu,
gdybym do końca życia miała pozostać "warzywem" wolałabym nie żyć....

Posted

[QUOTE]No właśnie, ja też jestem ciekawa, ale pewnie nie odpowiedzą, beda sie bały, gwarantuje:diabloti:[/QUOTE]
Ależ sie nie boja, musicie założyć taki temat i wtedy się wypowiemy. TAk samo jak o sterylce czy kastracji, jak jestescie przeciwni albo za walczcie a my Was poprzemy, albo nie wszystko zależy od Waszych argumentów. ;)

Posted

[quote name='Draczyn']Ale to ciekawa filozofia zyciowa. Psu dla jego dobra nie wolno obciąc ogonka , bo to boli, choc nie boli, a ludzi wolno zabijać, chos to znacznie bardziej boli. To jakaś paranoja:shake::shake::shake:[/quote]

KOBIETO!!! Zastanów się zanim napiszesz!
Ludzi wolno zabijać? Czytasz moje wypowiedzi czy tylko przelatujesz po nich wzrokiem i wyciągasz nieprawdziwe wnioski?!
Napisałam o zwyrodnialcach, pedofilach! Czy to są ludzie? Za kogo uważasz pedofilów i morderców? To nie jest porównywalne do obcinania ogonów i tak jak zauważyła LALUNA załóż nowy wątek to porozmawiamy...

Kara śmierci w drastycznych przypadkach jest dobrym rozwiązaniem. Wystarczyłoby oglądnąć dziś wiadomości. Pedofil wyszedł z pierdla po kilku latach i jeszcze tego samego dnia brutalnie zgwałcił i zabił 14letnią dziewczynkę.

Psy nie zasługują sobie niczym choćby na ucięcie ogona, bo nawet agresywny pies ma gdzieś kogoś kto jest za to odpowiedzialny(człowieka).

Posted

[quote name='Draczyn']Ale to ciekawa filozofia zyciowa. Psu dla jego dobra nie wolno obciąc ogonka , bo to boli, choc nie boli, a ludzi wolno zabijać, chos to znacznie bardziej boli. To jakaś paranoja:shake::shake::shake:[/quote]

Według tego posta wnioskuję, że obcięcie ogonów według ciebie nie boli, a zaraz potem mówisz, że uśmiercanie ludzi ZNACZNIE BARDZIEJ BOLI z czego wynika, że obcinanie ogonów boli, a śmierć człowieka boli od tego bardziej. Sama sobie przeczysz...To nie są literówki tylko istotne pomyłki?:diabloti: TO jakaś paranoja:shake:

Posted

[quote name='niceravik']Sprawdź w jakim temacie piszesz:eviltong:[/quote]
rozumiem Twoją odpowiedź :lol: :lol: :lol:
jednak skoro nie wiesz nic na ten temat to nie odpowiadaj :razz: :razz: :razz:

Posted

A ja jestem zdecydowanie przeciwko karze śmierci. Głównie dlatego, że jest nieodwracalna i nie ma możliwości naprawienia ewentualnej pomyłki. Nie chciałabym nigdy brać na siebie takiej odpowiedzialności i wydawać takiego wyroku :shake: Zamiast tego bezwarunkowa kara dożywotniego pozbawienia wolności i zero możliwości przedterminowego zwolnienia.

[quote name='Elitesse']
kurcze moze to dlatego znecam sie nad malutkimi bezbronnymi szczeniaczkami :roll:
w koncu po to mam hodowle coby zmuszac psy do rozrodu i miec egzemplarze do tortur :diabloti:[/QUOTE]

I za to Kocham Cię Misiu :lol: :lol: :lol: Pytałam przed chwilą TZta i on też chce takiego bezogoniastego malucha po znętach i traumatycznych przejściach :diabloti:
Jutro zabiorę trymer na działkę, żeby starą sukę torturować :diabloti: Niech ma za swoje :diabloti: Załatwiłam jej już wycięcie macicy, janików i przy okazji paru guków, bo jestem sadystką :evil_lol: I gonimy ją codziennie przynajmniej godzinę po lesie, żeby się męczyła :p

Posted

[B]Draczyn[/B],Ty to juz nawet nie wiesz w jakim temacie sie wypowiadasz,upały tak Ci szkodzą kobieto?
Chcesz uzyskać odpowiedzi na swoje pytania to załóż inne watki i zapros nas na nie,będziemy konwersować,tutaj mamy o kopiowaniu jak juz tego nie pojmujesz to rzeczywiście ciężki przypadek jesteś:evil_lol:

Posted

[quote name='Elitesse']ty chyba faktycznie niegdy nie bylas przy takim zabiegu :roll: moje szczeniaczki z miotow Zadry dostawaly zastrzyk znieczulajacy u nasady ogonka :roll:[/quote]
Elitesse jaka szlachetność, napewno po tym lepiej się poczułaś. Nie wiem czy szczeniaki, ale Ciebie musiało to napewno uspokoić :roll:

Posted

[quote name='nikador'][B]Draczyn[/B],Ty to juz nawet nie wiesz w jakim temacie sie wypowiadasz,upały tak Ci szkodzą kobieto?
Chcesz uzyskać odpowiedzi na swoje pytania to załóż inne watki i zapros nas na nie,będziemy konwersować,tutaj mamy o kopiowaniu jak juz tego nie pojmujesz to rzeczywiście ciężki przypadek jesteś:evil_lol:[/quote]Cieższego przypadku od ciebie to naprawdę trudno znależć. Mowimy tutaj o ogromnym bólu, jakoi według was hodowcy zadaja swoim psom, więc broniąć tej tezy, myz kolei mowimy, ze np sterylka , czy kastracja znacznie bardziej boli i tatuaże też. czy to tak trudno zrozumieć. Pytamy poprostu, dlaczego jedem ból wam nie przeszkadza, a inny tak bardzo boli. I radzę wypowiadać sie grzeczniej,m bo chamstwa nie toleruje

Posted

[quote name='LALUNA']Elitesse jaka szlachetność, napewno po tym lepiej się poczułaś. Nie wiem czy szczeniaki, ale Ciebie musiało to napewno uspokoić :roll:[/quote]
Laluna, już wspólnie doszliśmy do tego, że szczeniaki uspokajają endomorfiny i w poczuciu euforii zapadają one w błogi sen.

Posted

[quote name='beria']I za to Kocham Cię Misiu :lol: :lol: :lol: Pytałam przed chwilą TZta i on też chce takiego bezogoniastego malucha po znętach i traumatycznych przejściach :diabloti:
Jutro zabiorę trymer na działkę, żeby starą sukę torturować :diabloti: Niech ma za swoje :diabloti: Załatwiłam jej już wycięcie macicy, janików i przy okazji paru guków, bo jestem sadystką :evil_lol: I gonimy ją codziennie przynajmniej godzinę po lesie, żeby się męczyła :p[/quote]

o ty sadystko !! ty lepiej nie pisz takich rzeczy !! :lol:

[quote name='LALUNA']Elitesse jaka szlachetność, napewno po tym lepiej się poczułaś. Nie wiem czy szczeniaki, ale Ciebie musiało to napewno uspokoić :roll:[/quote]

pierwszy miot byl kopiowany bez znieczulenia i szczerze mowiac nie zauwazylam roznicy - ale JA moglam ja zauwazyc bo BYLAM przy takich zabiegach juz kilka razy, trzymalam szczeniaki na rekach podczas gdy wet obcinal im ogonki i piate palce u przednich lapek

Posted

Skoro już doszliśmy do 200setnej stronki może zamknąć temat? Chyba nikt nic wartościowego do niego nie wniesie. Na początku te kłótnie były ciekawe i śmieszne, teraz są po prostu nudne.
Idąc drogą rozumowania co po niektórych, powinno się zakazać trzymania psa w domu i wogóle patrzenie na niego, przecież to nie jest dla jego zdrowia... wogóle zakażmy wszystkiego, a co nam szkodzi... Ja się na razie żegnam, może później będzie coś ciekawszego. A więc "ciaŁo"

Posted

[quote name='LALUNA']Wszystko w swoim czasie. Takze i to o wczesniakach i o układzie neurohumoralnym. I o czym tylko chcesz. Bądź cierpliwy. ;)[/quote]

poczekaj az laluna doczyta to i owo i bedzie mogla udzielic odpowiedzi :eviltong:

Posted

[quote name='Elitesse']poczekaj az laluna doczyta to i owo i bedzie mogla udzielic odpowiedzi :eviltong:[/quote]
Ja czekam, jak odniesie się do tego, że bazując na jej teorii można wnioskować, że finalnie kopiowanie ogonków sprawia szczeniętom przyjemność.

Posted

[quote name='Elitesse']o ty sadystko !! ty lepiej nie pisz takich rzeczy !! :lol:
[/QUOTE]

Specjalnie to piszę, żebyś wiedziała, że jestem doskonałym właścicielem i będę kontynuować znęcanie nad szczylkiem :diabloti: Jeszcze sobie stół z tą, taką szubienniczką kupię, co to go trymerskim nazywają :diabloti:

Posted

[quote name='TuathaDea']Ja czekam, jak odniesie się do tego, że bazując na jej teorii można wnioskować, że finalnie kopiowanie ogonków sprawia szczeniętom przyjemność.[/quote]

buahahahah nie moge :lol: :lol:

ale fakt faktem z jej postow mozna wywnioskowac wiele ciekawych rzeczy na ktore bym nigdy nie wpadla np zaczne doliczac do ceny egzemplarzy kwoty za tytuly rodzicow :) no i oczywiscie musze wybierac reproduktory patrzac tylko i wylacznie na ich osiagniecia a nie tak jak do tej pory na jakosc szczeniat jakie daja, charakter itp

Posted

[QUOTE]Laluna, już wspólnie doszliśmy do tego, że szczeniaki uspokajają endomorfiny i w poczuciu euforii zapadają one w błogi sen.[/QUOTE]

TuathaDea, myslisz ze Elitesse po tym zastrzyku wpadła w euforię i zapadła w błogi sen? :razz:
To mogła od razu sobie ten zastrzyk a nie meczyć szczeniaki i im coś obcinac. Strasznie to perwersyjne, nie uwazasz? :cool3:
A wspólnie do niczego jeszcze nie doszilismy, nawet do wniosków. Nie pochlebiaj sobie. Masz przestarzałe dane i zbyt fantazjujesz. :eviltong:

Posted

[quote name='beria']Specjalnie to piszę, żebyś wiedziała, że jestem doskonałym właścicielem i będę kontynuować znęcanie nad szczylkiem :diabloti: Jeszcze sobie stół z tą, taką szubienniczką kupię, co to go trymerskim nazywają :diabloti:[/quote]

ale trymuj koniecznie do lysa !! paluszkami !! :evil_lol:

Posted

[quote name='Draczyn']Cieższego przypadku od ciebie to naprawdę trudno znależć. Mowimy tutaj o ogromnym bólu, jakoi według was hodowcy zadaja swoim psom, więc broniąć tej tezy, myz kolei mowimy, ze np sterylka , czy kastracja znacznie bardziej boli i tatuaże też. czy to tak trudno zrozumieć. Pytamy poprostu, dlaczego jedem ból wam nie przeszkadza, a inny tak bardzo boli. I radzę wypowiadać sie grzeczniej,m bo chamstwa nie toleruje[/quote]

Udzielania grzeczniejszych wypowiedzi najpierw naucz samą siebie a zaraz potem pisania na temat i czytania ze zrozumieniem z którym jak widzę ciągle masz problem.Słodkich snów:loveu:

Posted

[quote name='Elitesse']ale trymuj koniecznie do lysa !! paluszkami !! :evil_lol:[/QUOTE]

paluszkami nie :nono: bo by mnie bolały, a to psa ma boleć :diabloti: