Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

.p.s-a wiesz ,ze macica to takze zdrowa na ogol,silnie umiesniona (nie wiem czy nie silniej niz ucho i ogon ),i unerwiona czesc psa......)co prawda nie tak ladna jak ogon ,ale zawsze......:evil_lol:)-podobnie jest z jadrami u samcow-tez sa silnie unerwione,maja nawet wlasny miesien dzwigacz,do tego dochodzi wiazka nerwowo-naczyniowa zwana powrozkiem nasiennym.....narkoza,szwy,kolnierz........-jaka roznica ?( w odczuwanaiu bolu ofkors-nie mowimy o pobudkach do wykonania zabiegu-te sa rozwalkowane na cienki placek.....)

a moze porozmawiajmy o potrojnej osteotomii miednicy,,,,wykonywanej na 6-cio miesiecznych szczenietach z ciezka dysplazja......-uspic?czy ratowac?

jesli ten temat nie pasuje........

to moze.....chirurgiczne prostowanie zagietych niekopiowanych ogonow i uszu.......-baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo modne w dobie niekopiowania w kregach kynologicznych..........-poki co-jeszcze malo specjalistow-ale zapewniam Cie-to grono zwiekszy sie w zawrotnym tempie i bedziesz wstawiala linki do filmow z You tube o psach ze zle poprawionymi ogonami i uszami....-proceder kwitnie-na razie jeszcze poza granicami kraju ,ale to tylko kwestia czasu...........-fakt ze nic o tym nie wiesz-nie oznacza-ze proces nie ma miejsca.....:razz:

a moze......jesli nie o chirurgicznym poprawianiu psow niekopiowanych to o .....klejeniu uszu niekopiowanych,rodzajach klejow do skory i wlosow......-o odparzeniach-ktore w wyniku klejenia powstaja,moze o masazach ogonow nadmiernie wygietych-taki masaz przypomina lamanie ogona on line....na zywo-codziennie przez wiele miesiecy.....-zeby byl prosty wg nowych wzorcow.......:mad:

a moze konkretnie o sposobach chirurgicznego lamania uszu ?-gdybys wiedziala co robia ludzie psom niekopiowanym-praktycznie doroslym-......mysle,ze moglabys zwrocic wczorajsze sniadanie..........:angryy:

jezdze nieco po swiecie -poniewaz interesuje sie hodowla kilku ras-poznaje roznych ludzi,hodowcow,wystawcow,wlascicieli-ludzi ukierunkowanych na sukces kynologiczny........-zapewniam Cie-ze psy-ktorym oszczedzimy kopiowania-beda odczuwaly bol-tylko w inny sposob,w innym miejscu i w odleglejszym dla nich samych czasie-w czasie-kiedy juz sa w pelni swiadome,,,,,,,,,,,

teraz dla przeciwnikow kopiowania-ponad rok walkowania tematu-sklanialo mnie wielokrotnie do refleksji....-i nad soba sama i nad psami,i nad Wami.......

wniosek-czlowiek dla sukcesu i odrobiny kasy zrobi takie rzeczy-o jakich sie nam(mnie tez)-nawet nie snilo.......
jesli madre glowy stworzyly przepis-ze kopiowac nie wolno-na 100 procent nie wziely pod uwage-ze maja do czynienia nie z psami-a z ludzmi-czlowiek wymysli duzo a nawet o wiele wiecej -by "dac rade"-dlatego wlasnie twierdze ,ze ustawa i wszelkie przepisy zabraniajace kopiowania to nic wiecej jak odzwierciedlenie przyslowia-"zamienil stryjek -siekierke na kijek...."

zeby to wyprowadzic-trzeba bedzie dziesiatek lat....-nie kilku-zaraz powiem dlaczego

hodowla to nic innego -jak krzyzowanie super osobnikow-te zdarzaja sie na ogol u super hodowcow-super hodowca-czlowiek sukcesu nie bedzie sie zastanawial -czy skopiowac-czy jesli nie mozna-poprawic....-jego psy kryja a szczenieta od jego suk rozchodza sie w blyskawicznym tempie-jesli ON je poprawial-blad genetyczny idzie dalej-niezaleznie od falszywego fenotypu....-reszte dopowiedzcie sobie sami....(same....)

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lutomskak'].p.s-a wiesz ,ze macica to takze zdrowa na ogol,silnie umiesniona (nie wiem czy nie silniej niz ucho i ogon ),i unerwiona czesc psa......)co prawda nie tak ladna jak ogon ,ale zawsze......:evil_lol:)-podobnie jest z jadrami u samcow-tez sa silnie unerwione,maja nawet wlasny miesien dzwigacz,do tego dochodzi wiazka nerwowo-naczyniowa zwana powrozkiem nasiennym.....narkoza,szwy,kolnierz........-jaka roznica ?( w odczuwanaiu bolu ofkors-nie mowimy o pobudkach do wykonania zabiegu-te sa rozwalkowane na cienki placek.....)[/quote]

Dlaczego nie mamy mowic o pobudkach ? wybiera sie to mniejsze zlo .

[quote]a moze porozmawiajmy o potrojnej osteotomii miednicy,,,,wykonywanej na 6-cio miesiecznych szczenietach z ciezka dysplazja......-uspic?czy ratowac?[/quote]
Uspic czy ratowac to chyba tez trzeba wziac pod uwage czy stac na taki zabieg.
A tak to co chcesz przez to powiedziec ?

[quote]jesli ten temat nie pasuje........

to moze.....chirurgiczne prostowanie zagietych niekopiowanych ogonow i uszu.......
fakt ze nic o tym nie wiesz-nie oznacza-ze proces nie ma miejsca.....:razz:[/quote]
Taaa... ja nic o tym nie wiem, juz nie tylko nie umie pisac i czytac to jeszcze nic nie wiem . MASZ RACJE .

[quote]
jezdze nieco po swiecie -poniewaz interesuje sie hodowla kilku ras-poznaje roznych ludzi,hodowcow,wystawcow,wlascicieli-ludzi ukierunkowanych na sukces kynologiczny........-zapewniam Cie-ze psy-ktorym oszczedzimy kopiowania-beda odczuwaly bol-tylko w inny sposob,w innym miejscu i w odleglejszym dla nich samych czasie-w czasie-kiedy juz sa w pelni swiadome,,,,,,,,,,,[/quote]
no wiesz tylko psy z chora ambicja hodowcow, a tak to wszystkie sa kopiowane.

[quote]
jesli madre glowy stworzyly przepis-ze kopiowac nie wolno-na 100 procent nie wziely pod uwage-ze maja do czynienia nie z psami-a z ludzmi-czlowiek wymysli duzo a nawet o wiele wiecej -by "dac rade"-dlatego wlasnie twierdze ,ze ustawa i wszelkie przepisy zabraniajace kopiowania to nic wiecej jak odzwierciedlenie przyslowia-"zamienil stryjek -siekierke na kijek...."[/quote]
to wg Ciebie , ja nie widze takiej dokladnie zamiany jak piszesz.
[quote]
hodowla to nic innego -jak krzyzowanie super osobnikow-te zdarzaja sie na ogol u super hodowcow-super hodowca-czlowiek sukcesu nie bedzie sie zastanawial -czy skopiowac-czy jesli nie mozna-poprawic....-jego psy kryja a szczenieta od jego suk rozchodza sie w blyskawicznym tempie-jesli ON je poprawial-blad genetyczny idzie dalej-niezaleznie od falszywego fenotypu....-reszte dopowiedzcie sobie sami....(same....)[/quote]
[B]Musialas czytac i pisac na kopiowaniu rok by do takich refleksji dojsc :-o[/B]
Masz poczytaj jeszcze tu - tylko tu , czyli po polsku zebys nie krzyczala ze kaze Ci czytac po angielsku a szkoda bo znam duzo na ten temat materialow.

[URL]http://www.psy.pl/?O=4315[/URL]

[quote]....-proceder kwitnie-na razie jeszcze poza granicami kraju ,ale to tylko kwestia czasu....[/quote]
jakiego czasu ? wiem np ze biegaja po polskim ringu championy z silikonowymi jadrami i nie tylko ,...

Dalej nie widze zwiazku z kopiowaniem psow.

Ps. Zeby nie bylo niedomowien, wiem i znam hodowcow z sukcesami
ktorzy sa pasjonatami swojej rasy i w tym wszystkim widza psa nie jako rzecz ,ktory musi zniesc wszystko by zadowolic chore ambicje.

Posted

[quote name='niceravik'][B][SIZE=2]Polityka - nr 47 (2168) z dnia 21-11-1998 r.) [/SIZE][SIZE=2]"Martwa natura"[/SIZE][/B]

[I]"Z naruszeniem prawa odbywa się tresura psów myśliwskich do polowań na lisy. Treningi odbywają się w sztucznej norze. W jej wnętrzu, w klatce umieszcza się lisa lub kota, bo taniej. Pies oszczekuje zwierzę. [B]Kiedy robi to dostatecznie odważnie i długo, otwiera się klatkę i pozwala zdławić ofiarę.[/B] Dla bezpieczeństwa psa, kotom obcina się pazury. "Łowiec Polski" sugeruje, że treser powinien mieć własną hodowlę lisów lub kotów."[/I]

[B][COLOR=green]Nie tak dawno, ktoś powiedział, że Pan Brabletz nie ma racji kiedy twierdzi, że podczas szkolenia w sztucznej norze lisy są pozbawiane życia.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]MARS, miałeś rację. To nie zawsze są lisy. Bywają i koty :angryy:.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#008000]Okropność :mad:.[/COLOR][/B][/quote]

Bzdura. "Treningi"... jak się znajdzie jakiś głupek to będzie przygotowywał psa do aqility wyrzucając go z ósmego piętra z okna... A karate można trenować okładając się drewnianymi drągami. Słyszałam też o kulturyście, który jadł psią karmę dla ras olbrzymich.

Na poważnie wygląda to tak:
Praca norowca podczas konkursu polega na przemykaniu w specjalnie przygotowanej norze - króliczej lub lisiej. Nora to bardzo długi korytarz z tzw. kotłami, w których siedzi sobie królik lub lis. Pies przegania lisa lub królika do ostatniego kotła i na tym koniec zawodów. Nie chodzi o to, żeby pies zabił lisa. Chodzi o sprawdzenie pasji norowca. Dla lisa cała akcja jest zapewne bardzo stresująca ale gdyby doszło do bezpośredniego starcia... szanse byłyby wyrównane. Do norowców zaliczają się tylko małe rasy psów.

Wracając do sprawy niejedzenia mięsa. Zgadzam się z tym, że aby czynić wiele dobrego nie trzeba być wegetarianem/weganem. Sama dopiero jestem na drodze do zostania prawdziwą weganką. Na razie wolę się tak nie określać. To tak dla sprostowania. Świat trzeba naprawiać zaczynając od siebie.

Posted

[quote name='lutomskak']im dluzej cie czytam-tym mniej biore serio Twoje wypowiedzi.....
zastanow sie kobieto i moze wyobraz sobie-jak wygladac mialoby obcinanie ogona i uszu (lub uszu)-siekiera.....ewidentnie popadasz w paranoje-jak tak dalej pojdzie napiszesz -ze obgryzaja zebami......:razz:[/quote]

Moze tak to by wyglądało jak te nożyczkami
[URL]http://www.wsvn.com/news/articles/local/MI48273/[/URL]

No chyba ze specjalnie sfabrykowali, ale nie sądze :razz:

Myslisz ze na wsi obcinaja ogonki u weta? :lol::lol::lol:

[QUOTE]a moze porozmawiajmy o potrojnej osteotomii miednicy,,,,wykonywanej na 6-cio miesiecznych szczenietach z ciezka dysplazja......-uspic?czy ratowac?[/QUOTE]

Mozemy. Mam takie samo zdanie jak Dr Janicki. Jego wypowiedzi sa na stronie dysplazja.com
A za płotem mam azjate. Po tym zabiegu. Zadnie nogi ustawia w X. Porponowano mu poprawke, ale juz sie nie zgodził.
A mam tez innego znajomego z ON. Tez miał miec robiona operacje. Diagnoza w wieku pół roku była ze pies za pare miesiecy przestanie chodzic jak nie zrobia operacji. Suka ma juz 7 lat, biega, skacze ma olbrzymi temperament. Na operacje sie nie zdecydowano.
Mam świetnego weta ortopede we Wroclawiu i ma moje zaufanie i to on w razie czego podejmie decyzje ostateczna jaki i czy wogóle zabieg. Całe szczescie ze nie kwapi sie do eksperymentów, jezeli nie ma pewnosci ze moze polepszyc, a nie pogorszyc. Taki wet to prawdziwy skarb.

Posted

[quote name='MARS']Ad niceravik
Toc już w [B]innym wątku z którego wzięłaś ten tekst[/B], pisałem że oprócz podbarwiania, ma również kłamstewka, takie jak właśnie z tym zdławianiem lisów. Chcesz się przekonac - pojedź na konkurs i zobacz.
[FONT=Arial][COLOR=#008080]6-04[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=#008080]Konkurs Pracy Norowców - Goraj k.Czarnkowa[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=#008080]Norowców[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=#008080]regionalny[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=#008080]ZO PZŁ Piła[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=#0000ff]13-04[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=#0000ff]Krajowy Konkurs Pracy Norowców[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=#0000ff]Norowców[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=#0000ff]krajowy[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=#0000ff]ZO PZŁ Legnica[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=#008080]13-04[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=#008080]Konkurs Pracy Norowców[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=#008080]Norowców[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=#008080]regionalny[/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=#008080]ZO PZŁ Lublin[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=#008080]......[/COLOR][/FONT][/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]MARS, ja wiem skąd wzięłam ten tekst![/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Jednak tym razem zacytowałam fragment artykułu nie z ŁOWCY POLSKIEGO a z POLITYKI. To zupełnie inna bajka. Ale tak samo jest napisane. Dochodzi do zaduszania lisa, kota.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Jak na razie nikt nie pozwał ani tego faceta, ani POLITYKI o szerzenie nieprawdziwych wiadomości nt. szkolenia do norowania. [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Przepychanki między myśliwymi mnie nie obchodzą.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Pewnie jestem głupia ale nie aż tak żeby sądzić, że na otwartym dla publiczności konkursie, myśliwi dopuściliby do zagryzania lisa albo kota.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Gościu, nie bądź za sprytny. Wiesz, że podszywki ci nie wychodzą :eviltong: .[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='iwona&CAR']Nie , nie odpowiem Ci :lol:

[/quote]

Tego się właśnie spodziewałem .Nie zawiodłaś mnie:lol:Trudno napisać coś krytycznego do swoich formuowych kolegów jak polecają taki zabieg i uważają że jest konieczny tym bardziej że promuje się ich nawet na tym forum.Lepiej tu wrzeszczeć że obcinanie czegokolwiek u psów to barbarzyństwo.A w dyskusji wzięłaś udział:lol:Coś masz nie tak z pamięcią???:lol:Wycytować????
Jeżeli chodzi o moje nerwy to jestem nadzwyczaj spokojny:lol::lol:Do twojej hipokryzji już dawno sie przyzwyczaiłem.I zejdż w końcu z Pana M....... bo naprawdę już mu jest duszno.:lol:Wiesz co chociaż jest to wygodne ale nie czuję się z tym dobrze że mnie z nim kojarzysz:shake:

Posted

[quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green] Ale tak samo jest napisane. Dochodzi do zaduszania lisa, kota.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green] .[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/quote]

Ho ho Ravik teraz będziesz walczyć z myśliwymi:lol::lol:

Posted

[quote name='ursa81']Bzdura. "Treningi"... jak się znajdzie jakiś głupek to będzie przygotowywał psa do aqility wyrzucając go z ósmego piętra z okna... A karate można trenować okładając się drewnianymi drągami. Słyszałam też o kulturyście, który jadł psią karmę dla ras olbrzymich.

Na poważnie wygląda to tak:
Praca norowca podczas konkursu polega na przemykaniu w specjalnie przygotowanej norze - króliczej lub lisiej. Nora to bardzo długi korytarz z tzw. kotłami, w których siedzi sobie królik lub lis. Pies przegania lisa lub królika do ostatniego kotła i na tym koniec zawodów. Nie chodzi o to, żeby pies zabił lisa. Chodzi o sprawdzenie pasji norowca. Dla lisa cała akcja jest zapewne bardzo stresująca ale gdyby doszło do bezpośredniego starcia... szanse byłyby wyrównane. Do norowców zaliczają się tylko małe rasy psów.[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Rozumiem, że wg ciebie doświadczony myśliwy, sędzia konkursów myśliwskich z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem, członek centralnych komisji szkoleniowych i co tam jeszcze, że czasopisma takie jak ŁOWIEC POLSKI i POLITYKA to też NIC![/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Twoje zdanie jest ważne, ty wiesz najlepiej.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Można by się nawet z tym zgodzić pod jednym warunkiem, że ty jesteś Dziewica Nowoorleańska. [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]I to przynajmniej w 50% :eviltong: .[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Rozumiem, że wg ciebie doświadczony myśliwy, sędzia konkursów myśliwskich z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem, członek centralnych komisji szkoleniowych i co tam jeszcze, że czasopisma takie jak ŁOWIEC POLSKI i POLITYKA to też NIC![/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Twoje zdanie jest ważne, ty wiesz najlepiej.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Można by się nawet z tym zgodzić pod jednym warunkiem, że ty jesteś Dziewica Nowoorleańska. [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]I to przynajmniej w 50% :eviltong: .[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/quote]

Szkolenie norowców na kocie z obciętymi pazurami... jak czytam takie głupoty to mi się sr*ć chce i faktycznie nie obchodzi mnie kto takie GŁUPOTY wypisuje. Podobnie było kiedy przeczytałam twój tekst o dziewicy... Masz równo pod sufitem?

Posted

Chciałam tylko powiedzieć, że ja nadal JESTEM PRZECIWNA KOPIOWANIU PSÓW!!!

Teraz włączyliście tutaj takie kwestie, o których nie mam zielonego pojęcia... Ale czytam i "się edukuję"...:lol: I na razie :evil_lol: siedzę cicho...

Posted

[quote name='ursa81']Szkolenie norowców na kocie z obciętymi pazurami... jak czytam takie głupoty to mi się sr*ć chce i faktycznie nie obchodzi mnie kto takie GŁUPOTY wypisuje. Podobnie było kiedy przeczytałam twój tekst o dziewicy... Masz równo pod sufitem?[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Mnie też nie obchodzą szczegóły reakcji końcowego odcinka twojego układu pokarmowego, na to co czytasz. To nie jest moja wina :p.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]O dziewicy było napisane z głębokim podtekstem. Cóż, nie zatrybiłaś.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Pytasz czy ja mam równo pod sufitem? Hmmm... [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Pewna jestem jednego: mam inaczej niż ty :razz: .[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='ursa81']Szkolenie norowców na kocie z obciętymi pazurami... jak czytam takie głupoty to mi się sr*ć chce i faktycznie nie obchodzi mnie kto takie GŁUPOTY wypisuje. Podobnie było kiedy przeczytałam twój tekst o dziewicy... Masz równo pod sufitem?[/quote]

Ursa zanim kogoś zmieszasz z błotem poczytaj :mad:
Uważasz, ze to głupoty - poczytaj :mad:

[url]http://www.lowiecki.pl/dziennik/forum.php?f=13&t=34012&numer=748[/url]

Posted

[quote name='Karmi']Ursa zanim kogoś zmieszasz z błotem poczytaj :mad:
Uważasz, ze to głupoty - poczytaj :mad:

[URL]http://www.lowiecki.pl/dziennik/forum.php?f=13&t=34012&numer=748[/URL][/quote]
hahahahaha
Przeca to spłodził taki sam troll jak nasz forumowy zielony antyfeminista

Posted

[quote name='Chandler']Chciałam tylko powiedzieć, że ja nadal JESTEM PRZECIWNA KOPIOWANIU PSÓW!!!

Teraz włączyliście tutaj takie kwestie, o których nie mam zielonego pojęcia... Ale czytam i "się edukuję"...:lol: I na razie :evil_lol: siedzę cicho...[/quote]
Witaj w klubie :diabloti:
No to moze dla rozrywki i póki nie wjedziemy na własciwy kurs, filmik ?
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=4YTpFgfYeV8[/URL]
Patrz tylko na ogony. A własciwie na ogon i kikut. Żywy i martwy ogon. Ten kikut nie mówi nic, jest nieruchowy. Gdy w tym czasie ten drugi żyje w kazdej sekundzie. A kiedy pies przewraca się grzbiet zasłania podbrzusze ogonem. Ile jest w stanie przekazac ogonem i jak bardzo jest mu potrzebny. Ten drugi jest nieruchomy, martwy.
Doskonale widac teraz ta róznice.

Posted

[quote name='Jasiek']Jeżeli chodzi o głupotę to w 100%[/quote]
JAsiu nie osmieszaj sie, skoro nawet nie chciałes sie zapoznac z pracami weterynarzy. NAwet Mars musiał przyznac racje ze dysplazja ma podłoze genetyczne.
Poprostu juz nic nie pisz.
Wstydu se oszczedź :shake:

Posted

[quote name='LALUNA']JAsiu nie osmieszaj sie, skoro nawet nie chciałes sie zapoznac z pracami weterynarzy. NAwet Mars musiał przyznac racje ze dysplazja ma podłoze genetyczne.
Poprostu juz nic nie pisz.
Wstydu se oszczedź :shake:[/quote]Ja o zupie Ty o d....e.
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:Gdzie ja napisalem ze dysplazja nie może mieć podłoża genetycznego?????Nic Launa nie jarzysz:lol::lol::lol:

Posted

[quote name='LALUNA']
Patrz tylko na ogony. A własciwie na ogon i kikut. Żywy i martwy ogon. Ten kikut nie mówi nic, jest nieruchowy. Gdy w tym czasie ten drugi żyje w kazdej sekundzie. A kiedy pies przewraca się grzbiet zasłania podbrzusze ogonem. Ile jest w stanie przekazac ogonem i jak bardzo jest mu potrzebny. Ten drugi jest nieruchomy, martwy.
Doskonale widac teraz ta róznice.[/quote]

SMUTNE :-( BARDZO SMUTNE :-(:-(:-(
Tak samo odbieram swojego psa kiedy spotka ogoniaste .
W takim spotkaniu widac najbardziej jak ten ogon pieknie sie rusza i mozna porownac .
A ten kaleka z kikutem biedak czuje ze tez koncem ogona rusza :-(:-(:-(
Ale tylko on to wie, spotkany pies tego nie widzi .

Posted

[quote name='LALUNA']

Zaraz wkleje ten filmik na forum o Czarnych Terierach o kopiowaniu ogonow .
Przy okazji zadowole Van Jasia ,ze nie tylko tu wrzeszcze.
[quote name='"Van Jasiu"']Lepiej tu wrzeszczeć że obcinanie czegokolwiek u psów to barbarzyństwo.[/quote]
Zastanawiam sie tylko w ktorym, jest ich kilka na ten temat i glownie pisane przezemnie .
Na ten temat pisze juz cztery lata ,a tu tylko ok pol roku no ale wg Van Jasia ja tylko tu wrzeszcze. :shake:

Posted

[quote name='LALUNA']Witaj w klubie :diabloti:
No to moze dla rozrywki i póki nie wjedziemy na własciwy kurs, filmik ?

ale jak widac....-dogadaly sie bez zadnych trudnosci....- a to dosyc wazne-skoro od roku mowicie ,ze utrudniona jest komunikacja miedzy psem kopiowanym a niekopiowanym....-skoro dwa samce azjaty daly rade-to bardzo wierze w to ,ze i reszta da........

Posted

[quote name='Jasiek']Ja o zupie Ty o d....e.
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:Gdzie ja napisalem ze dysplazja nie może mieć podłoża genetycznego?????Nic Launa nie jarzysz:lol::lol::lol:[/quote]
Napisałeś Jasiu, napisałes ale to dobrze ze sie czegos nowego dowiedziałeś i już nie bedziesz sobie pozwalał na takie głupie odzywki.
Tak jak ta.
I cobyś zaoszczedził sobie kolejnego postu o zupie, to zastanów sie o czym jest ten temat. Wszystko ma swoje miejsce i czas. A pewne wypowiedzi sa poprostu niestosowne i nie swiadcza dobrze o rozmówcy.

Posted

[quote name='lutomskak']ale jak widac....-dogadaly sie bez zadnych trudnosci....- a to dosyc wazne-skoro od roku mowicie ,ze utrudniona jest komunikacja miedzy psem kopiowanym a niekopiowanym....-skoro dwa samce azjaty daly rade-to bardzo wierze w to ,ze i reszta da........[/quote]
Wiemy, wiemy Lutomskak. I nikt Ci nie wmówi ze czarne to czarne a białe to białe :lol:

JAk kiedys stracisz głos przypadkiem, to tez zobaczysz ze sie dogadasz. Zostana Ci jeszcze rączki.
TYlko nikt niepisał ze sie nie dogadaja. To było o martwym ogonie któremu upośledzono funkcje. I to doskonale widać na tym filmiku. ZNowu patrzyłąs nie tam gdzie trzeba. Miałas skupic sie wyłącznie na ogonach.
A wyrokowac nie bedziemy czy sie zawsze dogaduja i czy za rok sie tez dogadają. Bo nawet we własnym stadzie sa chwile zabawy jak i chwile kiedy dochodzi do spięć. Tylko nie zawsze sie uchwyci kamerą. Zreszta kto by łapał za kamerę gdy jego psy sie gryzą.

Posted

[quote name='lutomskak']ale jak widac....-[B]dogadaly sie[/B] bez zadnych trudnosci....- a to dosyc wazne-skoro od roku mowicie ,ze utrudniona jest komunikacja miedzy psem kopiowanym a niekopiowanym....-skoro dwa samce azjaty daly rade-to bardzo wierze w to ,ze i reszta da........[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Ja się zgadzam. Dogadały się. Czy bez trudności? Tego nie wiadomo. Nie wiadomo też czy KAŻDE psy w takiej sytuacji się dogadają. Zapewne NIE! [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]W zimie, kiedy spadnie śnieg, poruszanie się po drogach też jest utrudnione, co nie oznacza że niemożliwe. Tylko co z tego wynika?[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Takie przykłady można mnożyć bez końca. Zawsze coś się znajdzie na potwierdzenie własnego stanowiska. To jest droga donikąd. Dlatego poszukujemy rozwiązania ogólnego, dużo wcześniej w regulacjach ustawowych. Może warto skupić się nad tym? Jak długo jeszcze tragikomiczne i bezprawne stanowisko podsekretarza stanu będzie utrzymane? [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]