MARS Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 LALUNA a co ma tu mój rozum do tego że chcąc hodowac jakąs rasę MUSZĘ zaliczyc minimum trzy wystawy (w Czechach wystarczy jedna) na których pies MUSI otrzymac odpowiednie oceny które W DUŻYM stopniu zależą od tego jak przygotowałem szatę psa? Quote
KAŚKA Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='MARS']Całkowicie się z Tobą zgadzam. Dla mnie to też paranoja żebym musiał przed KAŻDĄ wystawą w fryzjera się bawic i CO WYSTAWĘ psu[B][COLOR=darkred] ból[/COLOR][/B] zadawac bo taki pies (trymowany a nie strzyżony) się podoba SĘDZIEMU.[/quote] Wzruszyłam się. Mars, nie wiedziałam, że Ty taki wrażliwy jesteś:shake: Ja na foksach się nie znam, ale wydaje mi się, że trymowanie polega na usuwaniu martwego włosa, a nie zdrowego, więc boleć nie powinno. Sam to robisz? Może lepiej idź do jakiegoś specjalisty od psich fryzur. Quote
MARS Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 KAŚKA zajrzyj parę linijek wyżej... Nie zawsze włos jest martwy w okresie wystaw i nie wszędzie wystarczy usunięcie tylko tego martwego. Ponieważ ogólnie uważam wystawy za zło konieczne wystawiam psa tylko w niezbędnym minimum. Quote
LALUNA Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='MARS']LALUNA a co ma tu mój rozum do tego że chcąc hodowac jakąs rasę MUSZĘ zaliczyc minimum trzy wystawy (w Czechach wystarczy jedna) na których pies MUSI otrzymac odpowiednie oceny które W DUŻYM stopniu zależą od tego jak przygotowałem szatę psa?[/quote] Mars, nie gadasz z dzieckiem abyś mi takie dyrdymały teraz wstawiał. Przecież nie walczysz o hodolwankę bo tą już dawno masz. Do hodowlanki wystarczą Ci oceny doskonałe i bdb. Jezeli uwazasz ( mimo iz nie sprawdziłeś tego jeszcze) że sędzia Ci obniży ocenę za to że pójdziesz do frzyjera aby maszynką zrobił mu frzyurkę bez trymowania, to o ile pies bedzie świetny to Ci nie obnizy wiele z oceny. Bo w końcu jest to pies piekny co najwyżej z trochę słabsza frzyurką. Ale fryzurki sie nie dziedziczy więc nie bedzie ona miała znaczenia genetycznego dla przysżłych potomków. Ty nawet nie chcesz z czystego lenistwa sprawdzić czy faktycznie sędzia obniżyłby Twojemu psu ocenę ze względu na strzyżenie maszynką. Wolisz sprawić ból psu niż wykorzystac wszystkie mozliowsci abay psu nie sprawiać bólu. Mars czym Ty się chcesz się szczycić przez takie gadanie i co chcesz udowodnić? Ze inni każą Ci sprawiac Twojemu psu ból i wyboru nie masz. To jest dla Ciebie wystarczajace usprawiedliwienie zadawania psu bólu (w temacie ogonków też):cool3: Quote
MARS Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Nie musze sprawdzac na wlasnej skorze tego o czym przekonal mnie przypadek mego kolegi. Szkoda mi na to i czasu i pieniedzy. Owszem hodowlanke mam, Ale suka jest na tyle dobra ze szkoda marnowac dwoch CWC i nie zrobic Championa Polski. Co chce udowodnic? Ze ludzie wyzalaja sie nad tymi ogonkami a na inne zadawanie bolu nic nie mowia bo wedlug nich to drugie jest ok. Najwiecej zwykle do powiedzenia maja osoby posiadajace ogoniaste rasy i nie wymagajace trymowania. To tak jak walka mocherowych beretow z antykoncepcja... To juz moj ostatni post w tym temacie bo nie ma co non stop walkowac tego samego. Jak dla mnie kto chce niech kopiuje a kto nie - nie i tyle... Quote
LALUNA Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote]Nie musze sprawdzac na wlasnej skorze tego o czym przekonal mnie przypadek mego kolegi. Szkoda mi na to i czasu i pieniedzy.[/quote] Na jednym przypadku opierasz swoje doswiadczenie? To jak jakis sędzia nie da Ci CWC to juz nie bedziesz jeździć po wystawie bo jeden uważał ze Twój pies nie jest taki piękny? [quote]Nie musze sprawdzac na wlasnej skorze [/quote] No Mars ale Ty nie sprawdzasz na własnej skórze tylko na skórze psa. Na własnej to tak nie boli, jak na psiej, skoro trymujesz psa nie siebie. [quote]Szkoda mi na to i czasu i pieniedzy[/quote] Szkoda Ci czasu i pieniedzy aby zaoszczedzic psu bólu? :cool3: To jak ktoś zobaczy ze pies sasiadów bez szczepień nie zachorował na nic, to powinien tez wyciągnać wniosek ze szkoda na szczepienia czasu i pieniedzy, co? [quote]Co chce udowodnic? Ze ludzie wyzalaja sie nad tymi ogonkami a na inne zadawanie bolu nic nie mowia bo wedlug nich to drugie jest ok. [/quote] To raczej Ty mówiłes że można zadawać ból trymowaniem. Wiec sam do siebie mówiłeś? [quote]Najwiecej zwykle do powiedzenia maja osoby posiadajace ogoniaste rasy i nie wymagajace trymowania.[/quote] A kogo dokładnie masz na myśli? Bo w tym temacie wiele osob sie wypowiadało że ma psa któremu cos sie tam kopiuje i nie zrobili tego aby mu bólu nie zadawac. Ja tez mówiłam ze mam briarda który juz ma 11 lat i mimo iż podobaja mi się cięte uszy u briarda nie zdecydowałam sie ulec modzie i moim gustom aby nie zadawać mu cierpienia. I mimo iż 11 lat temu większosc briardów miało cięte uszy to guzik mnie obchodziło czy to wpłynie na ocenę wystawowa czy też nie bo liczył sie dla mnie pies i to aby zaoszczędzic mu niepotrzebnego bólu i stresu. Wiec Twoja końcowa przemowa nie bardzo była trafiona Quote
niceravik Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [B][COLOR=darkgreen]LALUNA, [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkgreen]chyba tracimy czas,MARS to przypadek niereformowalny. I z logiki jedynka.Jednak ta Tuatha Dea stawiała się duuuużo dłużej i tak bardziej stanowczo.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#006400]Jedyny wniosek, to może uzupełnić definicję trymowania w wikipedii? [/COLOR][/B] [B][COLOR=#006400]Na taki: Uwaga, nie dotyczy MARSA. MARS rwie wszystkie włosy na psie, do gołego, dla sławy swojej.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#006400]:mad: :mad: :mad: [/COLOR][/B] Quote
Melisa Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [B]ravik [/B]nie tylko kolor Twoich postów jest :loveu: Treść jest jeszcze bardziej :loveu: :loveu: :loveu:nic dodać nic ująć! Jestem Twoją wierną fanką ;) Ps.nie biorę udziału w rozmowie, bo nerwowa jestem :mad: :mad: :mad: Quote
MARS Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 pulidog miałem już nie pisac ale jako że zarzucasz mi kłamstwo to Tobie odpowiem Byłem tydzień temu na kryciu w Czechach i pogadałem z właścicielem reproduktora. Do uprawnień hodowlanych wystarczyła mu [B]JEDNA[/B] wystawa i tyle ma wpisane w rodowodzie zresztą którego kopię dostałem. Do tej pory było to obojętnie jaka, od tego roku ma to byc klubówka ale [B]JEDNA[/B]. Mało tego, psu dobremu użytkowo wystarczy ocena [B]BARDZO DOBRA[/B] żeby miec uprawnienia. Jeśli nie wierzysz to wejdź na [URL="http://www.foxterrier.cz"]www.foxterrier.cz[/URL] a potem w szorstkie reproduktory i zobaczysz że już drugi jest z velmi dobrą oceną... Quote
LALUNA Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [QUOTE]Byłem tydzień temu na kryciu w Czechach i pogadałem z właścicielem reproduktora. Do uprawnień hodowlanych wystarczyła mu [B]JEDNA[/B] wystawa i tyle ma wpisane w rodowodzie zresztą którego kopię dostałem. [/QUOTE] Hmm a ja myslałam że dla przyszłej Championki wyszukasz Championa użytka. I jeszcze pokryłeś przed uzyskaniem Championatu? Obnizyłeś widzę loty Mars. To z tym bolesnym trymowaniem tez mogłeś poczekac a nie walczyć o Championat w bólu skoro i tak nie dotrwałeś do jego zdobycia. Zwykła hodowlanka by Ci wystarczyła, a co za tym idzie mogłeś strzyc a nie trymować. Quote
puli Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Mars- Sorry,ten pulidogg to ja.Tylko że komputer był pulidogga a ze się strasznie wszystko muliło,to nie dało sie edytowac i przerobić.:shake: Foksy mi sie nie otwieraja,ale sprawdziłam na str CMKJ. Rzeczywiście,kryteria dot. eksterieru bardzo liberalne. Mój klub nie jest taki łaskawy. Do przeglądu hod. dopuszczane sa psy z trzema doskonałymi uzyskanymi w kl otwartej,champ albo uzytkowej (mimo,ze te rasy nie podlegają obowiązkowym próbom pracy!) Quote
niceravik Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 [quote name='Melisa'][B]ravik [/B]nie tylko kolor Twoich postów jest :loveu: Treść jest jeszcze bardziej :loveu: :loveu: :loveu:nic dodać nic ująć! Jestem Twoją wierną fanką ;) Ps.nie biorę udziału w rozmowie, bo nerwowa jestem :mad: :mad: :mad:[/quote] [COLOR=darkgreen][B]Melisa ;) :lol: [/B][/COLOR] [COLOR=darkgreen][B]Nasza Siostra Arkadia, kiedy słyszy, że ktoś wypowiada się w sprawie, o której nie ma pojęcia, zwykle komentuje to tak:[/B][/COLOR] [COLOR=darkgreen][B]Chciano raz o słowiku zasięgnąć opinii więc się o tę opinię zwrócono do świni a świnia napisała w rubryce UWAGI : [/B][/COLOR] [COLOR=darkgreen][B]*Słowik, ma bardzo mały PRZYROST ŻYWEJ WAGI* [/B][/COLOR] [B][COLOR=#006400]I to mi właśnie przychodzi do głowy, kiedy czytam posty tych, co obcinają ogonki i uszki:mad: :mad: :mad: [/COLOR][/B] Quote
Lagunka Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 [quote name='Melisa'][B]ravik [/B]nie tylko kolor Twoich postów jest :loveu: Treść jest jeszcze bardziej :loveu: :loveu: :loveu:nic dodać nic ująć! Jestem Twoją wierną fanką ;) Ps.nie biorę udziału w rozmowie, bo nerwowa jestem :mad: :mad: :mad:[/quote] Melisa, ja byłam pierwsza !!! :cool3: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Może załozymy FanKlub ? ;) :eviltong: Quote
sylwia i boksery Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Nie ma co się denerwować :lol: Trzeba nieść oświatę,pokazywać,przekonywać. Moja ogoniasta boksereczka i jej ogoniasty braciszek właśnie skończyły Młodzieżowe Championaty,ich ogoniasty braciszek skończył rok wczesniej i rozpoczął zmagania o zaszczytne,"dorosłe" tytuły. Więc jak widać wątek wystawowy odpada-czasami jest wyróżnianie ciętych,owszem-ale nie można się zrażać :p Co do przyzwyczajeń-powolutku się zmienią-ktoś musi zacząć. Ja się staram nie denerwować ;) Pokazuję tylko,że niecięte jest tak samo piękne-chociaż dla mnie piekniejsze. I jeszcze to super zdanie-że [b]dusza psia jest większa niż pies i siedzi na ogonie[/b] :loveu:To mnie rozbroiło. Quote
niceravik Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [FONT=Verdana][COLOR=#008000][CENTER][SIZE=4][B]"Psia dusza większa jest od Psa, [/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=#008000] [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=4][COLOR=#008000][B]i kiedy się uśmiechasz do niej, [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=#008000] [/COLOR][/FONT][SIZE=4][B][FONT=Verdana][COLOR=#008000]ona się huśta na Ogonie..."[/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=#008000] [/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/CENTER] [SIZE=4][B][FONT=Verdana][COLOR=#008000][/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [CENTER][SIZE=4][B][FONT=Verdana][COLOR=#008000]:laola:[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [SIZE=4][B][FONT=Verdana][COLOR=#008000]:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: [/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [SIZE=4][B][FONT=Verdana][COLOR=#008000]:klacz: :klacz: [/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [SIZE=4][B][FONT=Verdana][COLOR=#008000]:tree1: :x-mas: :tree1: [/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [SIZE=4][B][FONT=Verdana][COLOR=#008000] [/CENTER] [/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] Quote
cockermanka Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='ravik'][FONT=Verdana][COLOR=#008000][CENTER][SIZE=4][B]"Psia dusza większa jest od Psa, [/B][/SIZE][/CENTER] [/COLOR][/FONT] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=4][COLOR=#008000][B]i kiedy się uśmiechasz do niej, [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][B][FONT=Verdana][COLOR=#008000]ona się huśta na Ogonie..."[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/CENTER] [/quote] Piękne....:loveu: Dlatego właśnie tak lubię ogoniaste cockery :loveu: :multi: [B]ravik [/B]- kto jest autorem tego bardzo mądrego powiedzenia? Chętnie umieściłabym je na naszej stronce.... Quote
LALUNA Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='ravik'][FONT=Verdana][COLOR=#008000][CENTER][SIZE=4][B]"Psia dusza większa jest od Psa, [/B][/SIZE][/CENTER] [/COLOR][/FONT] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=4][COLOR=#008000][B]i kiedy się uśmiechasz do niej, [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=4][B][FONT=Verdana][COLOR=#008000]ona się huśta na Ogonie..."[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [SIZE=4][B][FONT=Verdana][COLOR=#008000]:laola:[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [SIZE=4][B][FONT=Verdana][COLOR=#008000]:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: [/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [SIZE=4][B][FONT=Verdana][COLOR=#008000]:klacz: :klacz: [/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [SIZE=4][B][FONT=Verdana][COLOR=#008000]:tree1: :x-mas: :tree1: [/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/CENTER] [/quote] Ravik nasza mała - Wielka poetko, Pani Doktor też jest pewnie dumna z Ciebie;) Quote
KAŚKA Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 [quote name='LALUNA']Ravik nasza mała - Wielka poetko, Pani Doktor też jest pewnie dumna z Ciebie;)[/quote] Ravik, Ty Mała Hipokrytko! Podziwiają tu Twój talent poetycki, a Ty milczysz! Jak podajesz jakiś fragment czyjegoś utworu, to podaj jego autora. W tym przypadku jest nim [B]Barbara Borzymowska[/B], a wiersz nazywa się "Psia dusza" Oj, nieładnie, nieładnie. Quote
LALUNA Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Ravik nie zaglądała od czasu wstawienia postu. A mysmy jej to autorstwo przypisali;) A wierszyk śliczny:loveu: Kaska dawaj nam tu cały wierszyk, bo go nie znam.:lol: Quote
KAŚKA Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Dobra, dobra. Jak ktoś coś o obcięciu uszu czy ogona napisze, to Ravik od razu się pojawia. A jak jej ktoś niezasłużone komplementy prawi, to siedzi cicho jak mysz pod miotłą i obrasta w piórka:evil_lol: Cwaniaczek. Chyba nie naruszę praw autorskich czy czegoś w tym rodzaju wklejając tekst wiersza?:oops: Nie wiem, czy to cały wiersz, ale mam taka wersję : [COLOR=red]"PSIA DUSZA" [/COLOR] [COLOR=red]To tylko pies, tak mówisz, tylko pies... [/COLOR] [COLOR=red]A ja ci powiem, że pies to czasem więcej jest niż człowiek. [/COLOR] [COLOR=red]On nie ma duszy, mówisz... [/COLOR] [COLOR=red]Popatrz jeszcze raz, psia dusza większa jest od psa. [/COLOR] [COLOR=red]My mamy dusze kieszonkowe... [/COLOR] [COLOR=red]Maleńka dusza, wielki człowiek. [/COLOR] [COLOR=red]Psia dusza się nie mieści w psie. [/COLOR] [COLOR=red]A kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie. [/COLOR] [COLOR=red]A kiedy się pożegnać trzeba i psu czas iść do psiego nieba, [/COLOR] [COLOR=red]To niedaleko pies wyrusza, przecież przy tobie jest psie niebo, [/COLOR] [COLOR=red]Z tobą zostaje jego dusza.[/COLOR] Quote
sylwia i boksery Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Tak,właśnie o tym myślałam,nie znałam dokładnie wiersza :loveu: Piękny :loveu: Quote
niceravik Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 [quote name='KAŚKA']Ravik, Ty Mała Hipokrytko! Podziwiają tu Twój talent poetycki, a Ty milczysz! Jak podajesz jakiś fragment czyjegoś utworu, to podaj jego autora. W tym przypadku jest nim [B]Barbara Borzymowska[/B], a wiersz nazywa się "Psia dusza" Oj, nieładnie, nieładnie.[/quote] [FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=darkgreen][B]Nie podałam aut[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][COLOR=darkgreen][B][FONT=Verdana][SIZE=2]ora,[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] bo go nie znałam! [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]Fragment wiersza wkleiła[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]m, bo traktuje o tym, jak [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]ogonki są ważne! [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]Proste, nie? [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]Skopiowała[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]m [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]kiedyś [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]na kompa ten fragment, [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]dokładnie tak jak on był pokazany[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] w necie[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]. [/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=darkgreen][B][FONT=Verdana][SIZE=2]Wpisałam w cudzysłów[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2], co pokazuje dobitnie, [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]ż[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]e to jest CYTAT! [/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=darkgreen][B][FONT=Verdana][SIZE=2]Otwó[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]rz może [/SIZE][/FONT][/B][/COLOR][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=darkgreen][B]szerzej oczy, co?[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen][B]I wybacz, ale nie [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][COLOR=darkgreen][B][FONT=Verdana][SIZE=2]mogę [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]odpowiadać [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]za to, jakie urojenia [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]powstają[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] podczas czytania, w tej twojej "[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]oryginalnej główce[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]".[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=darkgreen][B]KASIEŃKO[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][COLOR=darkgreen][B][FONT=Verdana][SIZE=2] KOCHANA, nic by mnie bardziej nie zm[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]artwiło niż to, gdybyś[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] ty [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]chciała być moją kumpelką, albo pisała dobrze o mnie[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]. Matko kochana. Wiesz, ja jestem jeszcze [/SIZE][/FONT][/B][/COLOR][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=darkgreen][B]mała, uczę się dopiero. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen][B]I uczę się od wszystkich tutaj, włączając w t[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][COLOR=darkgreen][B][FONT=Verdana][SIZE=2]o nawet Tuatha Dea i MARSA. Ale od ciebie [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]się [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]nie uczę. [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]N[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]ie uczę się również[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] od rozhisteryzowanych, starych babsztyli. [/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=darkgreen][B][FONT=Verdana][SIZE=2]Bo czego bym się mogła nauczyć? [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]Agresji? Podejrz[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]liwości? P[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]ouczania?[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] Wymądrzania przed dzieckiem?[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen][B]No wybacz. [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=darkgreen][B]Mam większe ambicje.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen][B]A chwalić mnie nie trzeba. NAS chwali każdy ogonek, który uda się uratować.[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=darkgreen][B]Pozdrawiam ciebie serdecznie[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=darkgreen][B]ravik i Pani doktor [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=darkgreen][B]Pani doktor przezię[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=darkgreen][B]biona jest dzisiaj[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
KAŚKA Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Ravik, ad captandum vulgus to Ty jesteś gotowa na wszystko. Rozsądnie Ci radzę, abyś na drugi raz podając jakiś cytat czy popisując się czyimś dorobkiem literackim, podawała jego autora. Są w tym kraju panie, które straciły wiarygodność, bo w jakiejś sytuacji podpierały się własnymi domysłami i nieuzasadnionym przeświadczeniem o swojej nieomylności, a nie faktami, czego Ci nie życzę, Młoda Damo. Quote
Mokka Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 [quote name='LALUNA']Ravik nie zaglądała od czasu wstawienia postu. A mysmy jej to autorstwo przypisali;-) [/quote] A tego zupełnie nie rozumiem. Dlaczego próbowałyście przypisać ravik autorstwo tego cytatu, skoro ona to zamieściła w cudzysłowiu, a poza tym tylko skorygowała to, co chwilę wcześniej napisała Sylwia [quote name='sylwia i boksery']I jeszcze to super zdanie-że [B]dusza psia jest większa niż pies i siedzi na ogonie[/B] :loveu:To mnie rozbroiło.[/quote] Nie widzę tu w żadnym razie próby zawłaszczenia sobie wierszyka przez ravik, z treści postów tak mi wyszło :roll: . Quote
Kala_Gracja_Kiwi Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Zgadzam się... cudzysłów to cudze słowa... Quote
Recommended Posts