Amber Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='iwona&CAR']W ktorym roku byl ten design tego dyplomu zrobiony ?????????[/quote] A skąd mam wiedzieć? Ale skoro został dopuszczony do druku i pokazany na jednej z najpopularniejszej wystawie w kraju, to znaczy, że został zaakceptowany przez "kilka" osób... Quote
Jasiek Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='iwona&CAR'] Razpiszesz ze twoj pies nie ma ogona drugi raz piszesz ze ma ... [/quote] W ktorym miejscu pisałem że moj pies ma ogon?To Ty mi cały czas wmawiasz że jestem włascicielem Czarnego Teriera:lol::lol: prezentowanego wraz ze mną na zdjęciu.A tak na marginesie mało urodziwy ten niby mój pies:evil_lol::evil_lol::evil_lol: widywałem na ringach z polskich hodowli lepsze sztuki:p Będę upierliwy i ostatni raz poproszę o odpowiedż na moje pytanie bezposrednio kierowane do Ciebie. Quote
iwona&CAR Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='Amber']A skąd mam wiedzieć? Ale skoro został dopuszczony do druku i pokazany na jednej z najpopularniejszej wystawie w kraju, to znaczy, że został zaakceptowany przez "kilka" osób...[/quote] w ktorym roku zaakceptowany przez kilka osob design ? To ze taki rozdaja to moze oszczednosc , design kosztuje. Quote
iwona&CAR Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='Jasiek']W ktorym miejscu pisałem że moj pies ma ogon?[/quote] Kilka postow wczesniej , chyba ze zmieniles ;) [quote name='"Jasiek"'] ...Ty mi cały czas wmawiasz że jestem włascicielem [B]Czarnego Teriera prezentowanego wraz ze mną na zdjęciu.[/B][/quote] Nareszcie :D ciesze sie ze wreszcie napisales prawde, to dobrze rokuje :D Ale ze jestes wlascicielem tego psa to nigdy Ci nie wmawialam :) [quote name='"Jasiek"'] ...Będę upierliwy i ostatni raz poproszę...[/quote] Badz :D Quote
Amber Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Myślę, że w obecnym raczej :p Gdyby nikt tego desingu nie widział na oczy, to mogliby tam równie dobrze wcisnąć gołą babę albo coś podobnego :evil_lol: Na zdrowy chłopski rozum, to takie rzeczy zleca się do projektu tak aby można było nanieść poprawki itp. więc na bieżąco, a nie przed rokiem 1997, czyli 10 lat temu :lol: Quote
iwona&CAR Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='Amber']A mi się bardzo podobał dyplom jaki dostałam na tegorocznej wystawie w Sopocie... Faktycznie "mania (nie)kopiowania" :p [/quote] Czy ktos sie spodziewal "manii nie kopiowania " po ZK :crazyeye: Po ZK jak wiem nie tylko tego nie mozna sie spodziewac ;) Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='LALUNA']Mi to bardziej przypomina paraolimpiade. Okaleczone kikuty, uszy. Tylko ze tutaj nie było pechowe zrzadzenie losu, ale celowe działanie człowieka okalczajace psy.[/quote] ...jak na paraolimpijczyka pieknie skacze:lol: Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='iwona&CAR']W ktorym roku byl ten design tego dyplomu zrobiony ?????????[/quote] Jaka to roznica w ktorym roku zrobiono projekt,zobacz w ktorym roku go wreczano:lol: Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [QUOTE] ale teraz zadna z liczacych sie hodowli tego nie robi. Zdziskowy drugi czarny, ten ktorego mogles podziwiac jak go Jasiek wystawial ogonek ma :) i to jaki :D[/quote] [/QUOTE] Dziewczyno Ty naprawde nie wiesz co w naszej kynologi sie dzieje.. Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='iwona&CAR'][quote name='maxxel'] No wiesz dla mnie i dla niektorych wyraznie widac jak mu cos brakuje to jak moze byc piekny.Mozna tylko wspolczuc takiemu psu ze moglbyc piekny w locie. Ludzie np swoje kalectwo przykrywaja a nie podziwiaja.[/quote] Chwila chwila nie zbaczaj z tematu jak Laluna.Nie chodzi o subiektywna ocene psa tylko o jego sprawnosc fizyczna.Rzekomo bez ogona nie poleci:lol::lol::lol: Quote
Amber Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [QUOTE]Czy ktos sie spodziewal "manii nie kopiowania " po ZK :crazyeye: Po ZK jak wiem nie tylko tego nie mozna sie spodziewac ;-)[/QUOTE] To gdzie chcecie respektować zakaz kopiowania? Myślę, że jeżeli ZK nie będzie temu przychylne, to mania niekopiowania będzie musiała sobie jeszcze długo poczekać, zanim wejdzie w życie :p Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='iwona&CAR']w ktorym roku zaakceptowany przez kilka osob design ? To ze taki rozdaja to moze oszczednosc , design kosztuje.[/quote] Czy mozna mowic o oszczednosci kosztem rzekomego cierpienia ??????????? Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='iwona&CAR']Czy ktos sie spodziewal "manii nie kopiowania " po ZK :crazyeye: Po ZK jak wiem nie tylko tego nie mozna sie spodziewac ;)[/quote] Wiec powinienem byc ze swoimi upodobaniami rozgrzeszony.Jestem czlonkiem ZK i respektuje jego zalecenia i preferencje... Quote
TuathaDea Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Iwonko, specjalnie dla Ciebie (może zrozumiesz jaki to ma związek z tematem, choć wątpię): [URL]http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=438381[/URL] Quote
Jasiek Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [B]Carowa krętaczu ja wiem czemu nie chcesz odpowiedzieć na moje pytania:p:p:pA może zamieścisz tu pedigree Twojego Cara:lol::lol::lol:[/B] Quote
LALUNA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [QUOTE]Dziewczyno Ty naprawde nie wiesz co w naszej kynologi sie dzieje..[/QUOTE] Ty tez nie kolega ma dosc dużą hodowle Czarnych T i wierz mi bardzo utytułowane i wszystkie młode psy maja ogony. [QUOTE]Chwila chwila nie zbaczaj z tematu jak Laluna.Nie chodzi o subiektywna ocene psa tylko o jego sprawnosc fizyczna.Rzekomo bez ogona nie poleci:lol::lol::lol: [/QUOTE] A skad wyciągnąłes te wnioski? Na Paraolimpiadzie nie jeden byłby od Ciebie lepszy nawet z niepełnosprawnoscią. Ale ten sam zdrowy startowałby na normalnej olimpiadzie. [QUOTE]...jak na paraolimpijczyka pieknie skacze:lol: [/QUOTE] Wiesz w Czechach biega agility niedowidząca dziewczyna. Znakomicie sobie radzi, nawet łapie sie czesto na pudle. Jak myslisz nie biegałoby sie jej lepiej gdyby widziała? Chociaz i tak sobie swietnie radzi. Quote
TuathaDea Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='LALUNA']Wiesz w Czechach biega agility niedowidząca dziewczyna. Znakomicie sobie radzi, nawet łapie sie czesto na pudle. Jak myslisz nie biegałoby sie jej lepiej gdyby widziała? Chociaz i tak sobie swietnie radzi.[/quote] To jest już żałosne, ciekawe co ona by powiedziała na to, że sobie nią twarz wycierasz? Może zapytam? Quote
Jasiek Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='LALUNA']Ty tez nie kolega ma dosc dużą hodowle Czarnych T i wierz mi bardzo utytułowane i wszystkie młode psy maja ogony. [/quote] A mój kolega też ma dość dużą hodowle Czarnych T i wierz mi rownież bardzo utytułowane a moze jeszcze bardziej kto wie i wszystkie młode psy jak i stare maja kopiowane ogony:eviltong: Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='TuathaDea']To jest już żałosne, ciekawe co ona by powiedziała na to, że sobie nią twarz wycierasz? Może zapytam?[/quote] Najpierw probuje sie wmowic,ze pies kopiowany jest uposledzony ruchowo.Kiedy przedstawiam foty o swietnej ich kondycji,plecie sie dyrdymaly o jakis Czechach.Ubieglo rocznego BISa na Cruft zdobyl bezogonowy Australian Shepherd,w tym roku 2 miejsce w BOG zdobyl kopiowany sz.olbrzym..Na tej najbardziej prestizowej wystawie Swiata bylo jeszcze wiele innych kopiowanych psow.. Quote
Jasiek Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='maxxel']Najpierw probuje sie wmowic,ze pies kopiowany jest uposledzony ruchowo.Kiedy przedstawiam foty o swietnej ich kondycji,plecie sie dyrdymaly o jakis Czechach.[/quote] Dobrze że jeszcze nie wmawiają Ci ze to jakiś fotomontaż.A ja znowu ponawiam pytanie ale tym razem przeniesione z pokrewnego wątku bo tam nie doczekałem sie odpowiedzi. A ja mam pytanie.Jak sie ma teoria niektorych tu piszacych formuowiczów do problemu komunikacji psów z przedstawicielami tego samego gatunku przy szczątkowym ogonie a ogonie kopiowanym.Czy jest jakaś róznica machania kikutem powiedzmy naturalnym a ogonem kopiowanym? Quote
Vectra Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Jasiek dobre pytanie i jeszcze drugie zadam , jak się ma do komunikacji między psiej uszy np naturalne ONka i kopiowane dobermana ? bo wg niektórych w tym wypadku dobek jest upośledzony ,a ONek ? Quote
LALUNA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='TuathaDea']To jest już żałosne, ciekawe co ona by powiedziała na to, że sobie nią twarz wycierasz? Może zapytam?[/quote] TuathaDea załosny to jest Twój post. Znam ja od paru lat i naprawde podziwiam za to ze daje sobie rade na równi z innymi zawodnikami i biegajac pokazuje ze mozna wiele rzeczy przezwycieżac. Ale nie znaczy to ze by pewnie nie chciała byc zdrowa. Jednak jej niepełnosprawnosc nie jest tematem tabu i wszyscy to traktuja normalnie a Ty swoim żałosnym postem jej to odbierasz. Wiec sobie daruj takie teksty. Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='Vectra']Jasiek dobre pytanie i jeszcze drugie zadam , jak się ma do komunikacji między psiej uszy np naturalne ONka i kopiowane dobermana ? bo wg niektórych w tym wypadku dobek jest upośledzony ,a ONek ?[/quote] Na tym forum zasranawialem sie jak to jest z uszami ras zwislouchych,np spaniel basset etc..Widzialem te psy w roznych nastrojach,ale uszy byly w pozycji wyjsciowej(czyt,zwisaly..:lol:) Quote
LALUNA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='maxxel']Najpierw probuje sie wmowic,ze pies kopiowany jest uposledzony ruchowo.Kiedy przedstawiam foty o swietnej ich kondycji,plecie sie dyrdymaly o jakis Czechach.Ubieglo rocznego BISa na Cruft zdobyl bezogonowy Australian Shepherd,w tym roku 2 miejsce w BOG zdobyl kopiowany sz.olbrzym..Na tej najbardziej prestizowej wystawie Swiata bylo jeszcze wiele innych kopiowanych psow..[/quote] MAxxel wszystko pomieszałas. Kondycja nie ma nic wspólnego z kalectwem, raczej moze swiadczyc o dobrym żywieniu i pielegnacji. W dobrej kondycji moze tez być pies kaleki. O Czechach tez było, ze nie dopuszczaja psów z kopiowanymi uszami do zadnych imprez kynologicznych, czy to wystawy, czy zawody. I to z takim małym zastrzezeniem, bez względu w którym roku sie urodził. Moze nawet przed wejsciem ustawy a i tak nie dopuszcza go nigdzie. A co do australiskiego owczarka, niektórzy pewnie obstaja przy cietym ogonie, bo by im sie mieszał z border collie :lol: Quote
iwona&CAR Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='Jasiek'][B]Carowa krętaczu ja wiem czemu nie chcesz odpowiedzieć na moje pytania:p:p:pA może zamieścisz tu pedigree Twojego Cara:lol::lol::lol:[/B][/quote] Tak sie sklada ze znasz go bardzo dobrze i nie tylko Ty co Ci sie w nim nie podoba ? Po co mam tu wstawiac :crazyeye: Quote
Recommended Posts