iwona&CAR Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 [quote name='MARS']A to psa się pocztą kupuje? A jak by miał wadę zgryzu lub jedno jądro też byś zostawiła? [/quote] Poczta sie psy kupuje i to czesto , gdzie Ty zyjesz MARS ? Cytujesz mnie a mnie chyba nie czytasz :crazyeye: Jezeli zostawilam psa z HD D/D ED 2 i OCD w dwoch ramionach to sobie chyba bym zyczyla miec psa z wada zgryzu lub z jednym jadrem zamiast z dysplazja. Quote
iwona&CAR Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 [quote name='Jasiek'][B]Szkoda mi tylko tych ludzi bo akurat tu w niczym nie zawinili:shake:.[/B] [/quote][B] Nie zaluj siebie ,nie trzeba bylo zaczynac. ;)[/B] [B][quote]Jeżeli chodzi o robienie chlewu to akurat Ty jesteś w tym dobra a nawet śmiem twierdzić że doskonała:evil_lol::evil_lol:[/quote][/B] [B]Widzisz akurat ten cytat o chlewie nie jest moj.[/B] [B][quote]Z ilu for wyleciałaś z hukiem kretaczu?:hand::hand::hand::hand:[/quote][/B] Piszac tak to juz deska ratunku :lol: Kto robi chlew i kto jest kretaczem to sam udowodniles piszac tu na tym forum .Wystarczy Ciebie poczytac . I uwagi forumowiczow. A mozesz napisac za co mnie wyrzuciles ? i innych w tym samym czasie rowniez ? [b]Nieetyczny chodowca boi sie siostr milosierdzia .[/b] Jasiu piszez o sobie ze masz CTR-a piszesz o sobie ze jestes hodowca ale jak piszesz tutaj o sobie z jakim to nie jestes doswiadczeniem hodowlanym ,kazdy tutaj to pikus nikt na niczym sie nie zna - ktora hodowla tak pisze wszedzie o sobie i ktora ma takie doswiadczenie wsrod Czarnych Terierow- nie ma nikt watpliwosci:shake: Zreszta nawet sie nie starales za bardzo. [B]A TO JEST NAJLEPSZE !!!!!!!!![/B] [quote name='"Laluna"']Hodowca jest odpowiedzialny za psy które rozmnaza jest wiele sytuacji kiedy pies wraca do hodowcy bo hodowca był [B]nieuczciwy.[/B] I tutaj Jasiu mylisz sie, jezeli hodowca [B]nie jest uczciwy [/B]to nabywaca ma pełne prawo zwrócic psa. [B]Nie wyszukuj wiec rzeczy o których nie masz pojecia.[/B][/quote] [quote name='"Jasiek"']Do Laluny;wiem wiecej jak Ci się wydaje:diabloti: [/quote] [B]BRAWO ZA SZCZEROSC !!! [/B] Doswiadczenia w tej sytuacji nikt Ci nie odbierze . [B]MARS [/B]Tez poczta byly odsylane . Quote
lutomskak Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='iwona&CAR']???? a jak kupisz z Ameryki ? pojedziesz po niego ? Jestes hodowca ? nigdy poczta nie wyslales ?[/quote] szczerze mowiac Iwono-patrzac na egzemplarze ctrow-wystawianych na Westminster-2005,6 i 7-gdybym byla hodowca ,lub pasjonatka tej rasy-w zyciu nie zdecydowalabym sie na kupno psa tej rasy z tego kraju-ale moze jakos to uscislisz.......-watpie-by byl to odbior szczeniaka za krycie,lub tez egzemplarz super-wiem ktore kraje przoduja w hodowli tej rasy i Ty zapewne tez-wiec nie gadaj-ze musialas ze Stanow-bo sie na to nie nabiore,,,,,,:diabloti: Quote
lutomskak Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Moja droga Iwono-jesli myslisz-ze mozesz tu napisac kazda bzdure i byc niezauwazona,niezrozumiana-lub tez liczysz na to,ze oponenci sa abnegatami-to serdecznie Ci wspolczuje-zeby nie byc goloslowana-proponuje-tak jak wstawilas ladnego CTR-a wystawianego przez Jaska-wstaw te gwiazde importowana z USa-zeby nikt nie mial watpliowsci-ze Ty-przeciwnik kopiowania-postawilas na anatomie w imie hodowli-nie zwazajac na kopiowanie-wtedy wsiem udowodnisz-jakam nieobeznana-jest okazja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:diabloti: Quote
iwona&CAR Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Czy moze mi ktos wytlumaczyc o czym pisze Lutomask ??????:crazyeye: Mysle ze jestes kolejna co czytasz posty bez zrozumienia. Poczytaj moje posty jeszcze raz . Quote
lutomskak Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='iwona&CAR']Czy moze mi ktos wytlumaczyc o czym pisze Lutomask ??????:crazyeye: Mysle ze jestes kolejna co czytasz posty bez zrozumienia. Poczytaj moje posty jeszcze raz .[/quote] tak najlatwiej napisac.... w koncu odioir szczeniaka ze stanow to jak zakup ludwika do mycia naczyn w sklepie-mozna nie wiedziec co sie bierze-kupujemy w ciemno-jak ivory,,-a potem nagle-bum!-kopiowany-Kobieto-bron sie-bo cos Ci sie miesza w zeznaniach! Quote
iwona&CAR Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Cytat: Napisał [B]LALUNA[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8241301#post8241301"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] [I]Vectra kopiowanie ogonów nie robi sie w narkozie, tnie sie na zywca, co najwzyej miejscowo znieczula, ale to tez watpliwe.[/I] [quote name='"Jasiek"']Matko święta kto Ci takich głupot naopowiadał.Na jakiego żywca.Szczenięta są miejscowo znieczulane i to nie byle jakim środkiem znieczulajacym.Wet ktory to robi bez znieczulenia to nie wet to najzwyklejszy konował[/quote] [quote name='"Berek"']Advocates for Animals [FONT=Verdana][SIZE=2]10 Queensferry Street[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Edinburgh[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Scotland EH2 4PG[/SIZE][/FONT] [SIZE=2][B][FONT=Verdana]1.[/FONT][/B][B][FONT=Verdana]Procedura cięcia ogonów[/FONT][/B][/SIZE] [FONT=Verdana][SIZE=2]Procedura ta obejmuje amputację większej części ogona. Przeprowadza się ją zazwyczaj u szczeniąt w wieku 2- 5 dni, używając nożyczek, cążków do paznokci; czasami stosuje się procedurę zakładania gumowej opaski uciskowej która- przez odcięcie dopływu krwi - powoduje zmartwienie i odpadnięcie ogonka.[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Zabieg przeprowadzany jest przez weterynarza, aczkolwiek w niektórych przypadkach przeprowadzają go nielegalnie sami hodowcy.[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][B]Nie używa się zazwyczaj anestezy ani nawet środków uśmierzających ból.[/B] [/SIZE][/FONT][/quote] Popytalam sie hodowcow (polskich) tych ktorzy odstapili od kopiowania, wet nie podaje miejscowego znieczulenia, nawet odradza twierdzac ze niepotrzebne, lub szkodliwe. Tna na zywca ! Opowiadali mi jak szczeniaki reaguja:-( Quote
furciaczek Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 To ja sie wtrace... Iwona jak widzisz w banerku mam kopiowane CC, i w jakis "dziwny" sposob mala miala robione znieczulenie podczas zabiegu. Po powrocie do domu nie zauwazylam zeby jakos cierpiala:roll: No chyba ze gonienie kotow, zabawa z drugim psem i wilczy apetyt jest Twoim zdaniem objawem cierpienia... Quote
iwona&CAR Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='furciaczek']To ja sie wtrace... Iwona jak widzisz w banerku mam kopiowane CC,[/quote] Furciaczek -Witam :lol: Czy piszesz o ogonie czy o uszach ? Quote
lutomskak Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 cazki do paznokci-co za kretyn to wymyslil?:crazyeye: to chyba nadinterpretacja! Quote
lutomskak Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 zapraszam Cie Iwono na czat|!teraz!-porozmawiamy o kopiowaniu przy pomocy cazek do paznokci! Quote
furciaczek Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='iwona&CAR']Furciaczek -Witam :lol: Czy piszesz o ogonie czy o uszach ?[/quote] Pisze i o ogonie i uszach :) Quote
Czarne Gwiazdy Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Podsumowanie: - kopiowanie jest be, dopóki nie kupujemy psa - kopiowanie jest złe, ale mniejsze zło, kiedy stawiamy sobie za cel "hodowlę" - psy z kopiowanym ogonem mają problemy z równowagą, porozumiewaniem się z innymi zwierzętami, a także posiadają traumę po ciężkich przeżyciach z czasów szczenięctwa... ALE!!! Jest wyjątek! Pies jest od tego wszystkiego uwolniony, kiedy będzie miał szczęście urodzić się z naturalnie skróconym ogonem. Jak to sie mówi... [b]hipokryzja[/b]? Mam nadzieję, że tego laluna nie skasuje... Quote
iwona&CAR Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='lutomskak']zapraszam Cie Iwono na czat|!teraz!-porozmawiamy o kopiowaniu przy pomocy cazek do paznokci![/quote] Dlaczego chcesz ze mna o tym dyskutowac , dyskutuj z tym co to napisal . Kazdy Twoj post jest dla mnie niezrozumialy:crazyeye: Quote
Czarne Gwiazdy Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='iwona&CAR']Dlaczego chcesz ze mna o tym dyskutowac , dyskutuj z tym co to napisal . Kazdy Twoj post jest dla mnie niezrozumialy:crazyeye:[/QUOTE] to wyjśnicie sobie wszystko.... Quote
lutomskak Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='iwona&CAR']Dlaczego chcesz ze mna o tym dyskutowac , dyskutuj z tym co to napisal . Kazdy Twoj post jest dla mnie niezrozumialy:crazyeye:[/quote] tak -wiem! dlatego zapraszam na czat-czekam tam na Ciebie-zebys mogla mnie zrozumiec-..... a ja wtedy moze dowiem sie-jak sie kopiuje cazkami do paznokci?.........:crazyeye: czekam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-przyjdz koniecznie! Quote
iwona&CAR Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='lutomskak']tak -wiem! dlatego zapraszam na czat-czekam tam na Ciebie-zebys mogla mnie zrozumiec-..... a ja wtedy moze dowiem sie-jak sie kopiuje cazkami do paznokci?.........:crazyeye: czekam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-przyjdz koniecznie![/quote] Dlaczego mam z Toba rozmawiac o czyms o czym tu na forum napisalam a Ty nie umiesz odczytac. Quote
iwona&CAR Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='furciaczek']Pisze i o ogonie i uszach :)[/quote] Ja napisalam tylko o ogonie to co slyszalam od hodowcow i przytoczylam cytat.Ja przy cieciu nie bylam i nigdy bym nie chciala byc. Quote
lutomskak Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 wystarczy kliknac w iokonke-nowy chat dogomanii-nie boj sie-ja nie gryze ani nie kopiuje!:evil_lol: Quote
iwona&CAR Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='lutomskak']a ja wtedy moze dowiem sie-jak sie kopiuje cazkami do paznokci?.........:crazyeye:[/quote] Zapytaj tego co to napisal . Dlaczego schodzisz z tematu dyskusja jest na temat czy na zywca tna weci ogony. Quote
Czarne Gwiazdy Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='iwona&CAR']Ja napisalam tylko o ogonie to co slyszalam od hodowcow i przytoczylam cytat.Ja przy cieciu nie bylam i nigdy bym nie chciala byc.[/QUOTE] Tą wypowiedzą udowodniłaś, jaką masz wiedzę na temat kopiowania. "powtarzam to co usłyszałam...." Quote
furciaczek Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='iwona&CAR']Ja napisalam tylko o ogonie to co slyszalam od hodowcow i przytoczylam cytat.Ja przy cieciu nie bylam i nigdy bym nie chciala byc.[/quote] Mnie udezyly slowa ktore napisalas pod cytatem: "Tna na zywca"... zabzmialo to tak jakbys widziala to na wlasne oczy... Quote
lutomskak Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 ja nie zbaczam chyba z tematu-zapraszjac Cie do dyskusji na zywo.........:evil_lol: Quote
iwona&CAR Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='Czarne Gwiazdy']Tą wypowiedzą udowodniłaś, jaką masz wiedzę na temat kopiowania. "powtarzam to co usłyszałam...."[/quote] Mnie wystarczy co mowia weci, co mowia niektorzy hodowcy,no jeszcze ogladnelam filmik - nie musze jeszcze temu sie przygladac , nie bawi mnie sadyzm. Quote
lutomskak Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='iwona&CAR']Mnie wystarczy co mowia weci, co mowia niektorzy hodowcy,no jeszcze ogladnelam filmik - nie musze jeszcze temu sie przygladac , nie bawi mnie sadyzm.[/quote] ja tez jestem Wet!i mowie Ci-ze nie boli-czemu nie chcesz o tym ze mna podyskutowac?:crazyeye: Quote
Recommended Posts