Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tengusia szczerze współczuje :evil_lol:

Tosiek zyskał przezwisko pompa wodna:lol: Takie uroki wieku szczenięcego, na razie w bólach uczymy się czystości. Dzisiaj też byliśmy u weta, niuniek przytył z 2,7kg do 4.5. W samochodzie wzorowo, poszedł spać i miał wszystko w nosie. W gabinecie udzielił mu się chyba niepokój Barabaszka bo zaczął popiskiwać ale bez tragedii. Potem był spacer w dość ruchliwym miejscu z innymi psiakami itd. i tutaj też wzorowo, wprawdzie w pewnym momencie zaprotestował i trzeba było nieść jaśnie pana ale i tak spisał się na 5+:lol:

Posted

Dźwignę chłopczyka i pochwalę:lol: Tosiątko wczoraj zaszczekało pierwszy raz.. i w dodatku on pierwszy wyczuł niebezpieczeństwo w postaci toczącej się piłki:evil_lol: Jestem z niego dumna:loveu:
Poza tym w jego sprawie nie odzywa się niestety nikt konkretny:shake: Jakieś fatum czy co?
Rudzia-Bianca piękne karteczki:lol:

Posted

[quote name='groszek83']Dźwignę chłopczyka i pochwalę:lol: Tosiątko wczoraj zaszczekało pierwszy raz.. i w dodatku on pierwszy wyczuł niebezpieczeństwo w postaci toczącej się piłki:evil_lol: Jestem z niego dumna:loveu:
Poza tym w jego sprawie nie odzywa się niestety nikt konkretny:shake: Jakieś fatum czy co?
Rudzia-Bianca piękne karteczki:lol:[/QUOTE]

W końcu się odezwie, taki piękny szczeniak :)

Ja tylko w ogłoszeniach nie pisałabym całej jego historii to ludzi z automatu odstrasza boją się że będzie wymagał leczenia, kasy ...
Jak ktoś zadzwoni powiedziałabym całą historię ale w ogłoszeniach nie pisałabym ...

Posted

No niestety czarne psy są dość trudne do adopcji :(
My mieliśmy pięknego, niedużego,młodziutkiego i bezproblemowego ...ale czarnego pieska.
I też dłuuugo cisza, a jak nawet jakieś zapytania to i tak zero decyzji.
Natomiast z doświadczenia (jeżeli mogę) to podpowiem co nam nieco zwiększyło zainteresowanie.
W przypadku ogłoszeń były to zdjęcia :
- psa w towarzystwie innych zwierzaków (psy a zwłaszcza koty ;) )
- fotka psa z kolorową chusteczką na szyi (przełamanie czarnego - u nas była to czerwona chusteczka "ala bandanka" ;) )
- fotka z ludziem ;)

Posted

Wszelkie rady mile widziane:lol: No to czeka nas mała sesja foto w bandamce i z kotami, na pewno będą zachwycone:evil_lol:
Tosiek rośnie w tempie ekspresowym co rano jak schodzę do niego to on jest większy niż poprzedniego wieczora:crazyeye::lol: Na próbe dostał suchą karmę, chcieliśmy zobaczyć czy będzie jadł i owszem, ten psiak je wszystko, cokolwiek spadnie na ziemie też na pewno jest dobre, leci do tego aż mu uszy w tyle zostają i jak nie zdążysz podnieść to zniknie. Dostaje jeść z pozostałymi moimi psiakami i kotami więc już wie, ze jak skończy to nie leci się na chama do miski sąsiada bo to skutkuje represjami:eviltong: Śiedzi i grzecznie czeka aż skończą.Śpi sam, na swoim kocyku, na łóżko czy fotele nie jest nauczony wchodzić tak że to nawet lepiej dla przyszłego właściciela, jak się zrobi ciemno na zewnątrz to Tośka nie ma, jest jak kura:evil_lol: Schody to temat tabu, na razie zostawiam go swoim rozmyślaniom na ich temat, czasem wejdzie na parę stopni, czasem w ogóle się nie decyduje. Może przemyśli sprawę i biorąc przykład z reszty zacznie po nich chodzić, jak nie trzeba będzie perswazji;) I co jeszcze... dostał obróżke, smyczkę i śmigamy na spacerki, króciutkie, nie męczące ale takie żeby przywykał. Trochę strachu przed światem jest ale to do opanowania, jest ciekawski, wesoły, rezolutny no nic tylko brać i kochać:lol:
Mamusia Tośkowa już odrobaczona, podkarmiona i będziemy powoli ustalać termin sterylki:fadein:

Posted

Witam na wątku Tośka- biedny maluszek, ale super się nim zajęłaś, na pierwszych zdjęciach jak zobaczyłam te łapinki to... :(
Co do adopcji czarnych piesków- był nawet taki artykuł w "Moim Psie" chyba, że mają najmniejsze powodzenie w schroniskach- jakoś podświadomie ludzie żle sobie kojarzą...:roll: Dlatego rady które ktoś napisał (przepraszam, nie pamiętam nicku:oops:) mogą być bardzo pomocne przy ogłaszaniu. Z tego co zauważyłam nie macie jeszcze ogłoszeń na Morusku i Gumtree? Są darmowe. Pozdrawiam.

Posted

Rady niezłe.
Ale ja się teraz dowiaduję, że czarne psy są trudniejsze w wyadoptowywaniu...
Może dlatego że jeden z moich psów jest czarny i uważam, że obiektywnie ;-) patrząc - najpiękniejszy:loveu:
(Drugi jest rudy i też najpiękniejszy! ;-) ):eviltong:

Posted

Tengusia napisał(a):
ciotka to dawaj foty urosnietego Toska :grins:

Będą wieczorkiem;) Niestety z czasem u mnie kiepsko ostatnio:lol:

arielka186 napisał(a):
Witam na wątku Tośka- biedny maluszek, ale super się nim zajęłaś, na pierwszych zdjęciach jak zobaczyłam te łapinki to... :(
Co do adopcji czarnych piesków- był nawet taki artykuł w "Moim Psie" chyba, że mają najmniejsze powodzenie w schroniskach- jakoś podświadomie ludzie żle sobie kojarzą...:roll: Dlatego rady które ktoś napisał (przepraszam, nie pamiętam nicku:oops:) mogą być bardzo pomocne przy ogłaszaniu. Z tego co zauważyłam nie macie jeszcze ogłoszeń na Morusku i Gumtree? Są darmowe. Pozdrawiam.

Oj tam, Tosiu nie jest czarny ma pręgowane łapki i białe znaczenie na piersi:eviltong:
Ogłoszeń miał sporo, teraz będą nowe tak że ogłoszony w sieci jest.
Rady jak najbardziej przyjęłam do wiadomości i będe słuchać mądrzejszych głów:lol:

Alicja napisał(a):
Tosiek do góry

;)

Ania W napisał(a):
Też zaglądam w nadziei na fotki...nawet bez kotów i chusteczki ;)

No cóż zobaczymy czy się z kotami uda, moje kotki doszły do wniosku że już nie lubią tego czarnego wrzaskuna:evil_lol: ale chusteczke mamy:lol:
Jasza napisał(a):
Rady niezłe.
Ale ja się teraz dowiaduję, że czarne psy są trudniejsze w wyadoptowywaniu...
Może dlatego że jeden z moich psów jest czarny i uważam, że obiektywnie ;-) patrząc - najpiękniejszy:loveu:
(Drugi jest rudy i też najpiękniejszy! ;-) ):eviltong:

My też mieliśmy czarną suńkę i nic jej nie brakowało oprócz rozumku:evil_lol:
Nie wiem może to o wizualność chodzi:roll: bo przecież nie o charakter.

Mośka napisał(a):
Zaglądam i ja do Tośka. No Groszek, łap za aparat, może nowa sesja przyniesie maluchowi większe powodzenie.

Łapię i idę właśnie w teren:cool3:

Sylwia K napisał(a):
nowe foto na pewno by sie przydały:cool3:

Już się robi;)

Posted

Z poślizgiem:eviltong: Mam nadzieję że przyszły tydzień zwolni trochę obroty:lol:
Dochodzę do wniosku że nie umiem zrobić zdjęcia Tośkowi:oops: Wklejam swoje wypociny ale żadne się nie nadają:shake: Niedziele mam wolną będę próbować nadal. Może w końcu i słońce dopisze.
No i z nowin jest mała nadzieja na domek, do 4 czerwca powinien się zdecydować, na razie nic pewnego więc nie zapeszam:lol:

Pluskamy się w rzece i całkiem się nam podoba:lol:

Myszka Miki obszczekuje krowy:eviltong:

Najlepiej usnąć na środku przejścia..