Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tripti']a gdzie jest teraz sunia? u Owieczki, w Warszawie, ale w jakiej dzielnicy?[/QUOTE]
Powiem szczerze, że nawet nie wiem, ale Owieczka :loveu: to wspaniała osoba i dowiezie sunię na pewno. Sunia jest u niej na BDT :)

Posted

Owieczko mów kiedy i ile mam wpłacać. Jutro prześlę za weta Lorki. Już troszkę się nazbierało u mnie na koncie:) Musisz przesłać mi dane i nr konta :) Mówiłaś też coś o rzeczach na bazarek, ja postaram się coś jeszcze znaleźć. Mogę się tym zająć. Nie robiłam tego jeszcze, ale musi być ten pierwszy raz kiedyś ;)

Posted

Witam Cioteczki, trochę podczytałam, i może juz za późno, ale czy nie lepiej pozwolic suni urodzić i uśpić ślepy miot ? To jednaK bezpieczniejsze dla niej, a szczenięta i tak są skazane :(. Tez mi się kraje serce, gdy o tym myślę,ale niestety tak trzeba,żeby nie dopuścić do kolejnych nieszczęść.

Posted

Ja bym pozwoliła jej urodzić i jednego dała odkarmić. Taka jest piękna. Myślę, że maluszek też by znalazł dom. Ona na pewno znajdzie. Jaka to trauma zabrać suczce wszystkie szczeniaki, albo taka sterylka aborcyjna. Pewnie później będzie miewała jakiś urojone ciąże :(((((((((( Co za życie :( Biedne te psiaki.
A tak, jak ma urodzić i wszystkie szczeniaki mają być zabrane, to już chyba mniejszą traumą jest sterylka aborcyjna :(

Posted

[quote name='annavera']Ja bym pozwoliła jej urodzić i jednego dała odkarmić. Taka jest piękna. Myślę, że maluszek też by znalazł dom. Ona na pewno znajdzie. Jaka to trauma zabrać suczce wszystkie szczeniaki, albo taka sterylka aborcyjna. Pewnie później będzie miewała jakiś urojone ciąże :(((((((((( Co za życie :( Biedne te psiaki.
A tak, jak ma urodzić i wszystkie szczeniaki mają być zabrane, to już chyba mniejszą traumą jest sterylka aborcyjna :(

mi też tak to wytłumaczono, że jak suczka urodzi to już będzie wiedziała, że są szczeniaki, będzie ich szukać, a jak zrobi się sterylkę aborcyjną to ona jeszcze nie wie, że są te szczeniaki. Nawet nie zawsze występuje mleko, u tej a`la jamniczki było tylko troszkę mleka i po podaniu leku (tańszego zamiennika Galastopu) mleko zniknęło, a cycochy szybko zmniejszyły się.
W schronisku jest 5 szczeniaków ok 5 tygodniowych po bardzo podobnej suczce, narazie domy nie biją się o nie, malutkie, piękne.

Posted

[quote name='handzia']Powiem szczerze, że nawet nie wiem, ale Owieczka :loveu: to wspaniała osoba i dowiezie sunię na pewno. Sunia jest u niej na BDT :)[/QUOTE]

Małe sprostowanie: Sunia jest w płatnym DT. Mała ma opiekę 24/dobę ( za którą sama musze zapłacić ) Liczymy połowę ceny bo wraz z Lorcią są 2 za cene 1 ( Tak udało mi się utargować ) Jak to będziecie liczyc to juz zostawiam w Waszych rękach.

[quote name='handzia']Owieczko mów kiedy i ile mam wpłacać. Jutro prześlę za weta Lorki. Już troszkę się nazbierało u mnie na koncie:) Musisz przesłać mi dane i nr konta :) Mówiłaś też coś o rzeczach na bazarek, ja postaram się coś jeszcze znaleźć. Mogę się tym zająć. Nie robiłam tego jeszcze, ale musi być ten pierwszy raz kiedyś ;)[/QUOTE]
Jak będę znała koszty to wszystko tu napiszę. Kombinuje jak koń pod górę ale spadło to na mnie trochę niespodziewanie a do tego długi weekend ;/ :(
Na pewno za wizyte u weta z USG zapłaciłam 28 zł , potem wszystko zeskanuje i powklejam.
Rzeczy na bazarek są ale w tej sytuacji nawet nie mam czasu żeby o nich pomyśleć bo najważniejsza jest teraz dla mnie Psina. Ja ją nazywam Mała Mi bo taka właśnie jest :) A w książeczce ma napisane Saba ( 3 lata ) W rzeczywistości nikt jej nie daje więcej jak 1,5 roku !!

[quote name='handzia']Owieczko skontaktujesz się jutro z tą lecznicą? Czy wolisz, żebym ja dzwoniła?[/QUOTE]
Jestem umówiona na dziś na 15.00 na sterylke - zobaczymy. Jeśli się nie uda, na pewno sie skontaktuje z tą lecznicą którą podała tripti. ( Dziękuję za pomoc :) )

[quote name='wire fox']Witam Cioteczki, trochę podczytałam, i może juz za późno, ale czy nie lepiej pozwolic suni urodzić i uśpić ślepy miot ? To jednaK bezpieczniejsze dla niej, a szczenięta i tak są skazane :(. Tez mi się kraje serce, gdy o tym myślę,ale niestety tak trzeba,żeby nie dopuścić do kolejnych nieszczęść.[/QUOTE]

Konsultowałam się z kilkoma osobami ( głównie wetami ) w tej sprawie i każdy jest za sterylką :( głównie dlatego że nie mamy pojęcia jaki był ojciec ( lub ojcowie) i jak duże są płody i czy sunia będzie w stanie w ogóle urodzić :( To gorsza męczarnia od sterylki. Po za tym płody usypia się w łonie matki i nie ma dla nich takiego szoku :( Oczywiście ryzyko w jednym i drugim przypadku jest większe ale co więcej możemy zrobić... ? :(

Posted

Oczywiście sunia jest w płatnym DT. Tak tylko napisałam, bo ona jest jakby gratis do Lorci, ale na to samo wychodzi. Przepraszam, jeśli coś namotałam. Teraz najważniejsze, żeby sunia pomyślnie przeszła zabieg.

Posted

[quote name='handzia']Oczywiście sunia jest w płatnym DT. Tak tylko napisałam, bo ona jest jakby gratis do Lorci, ale na to samo wychodzi. Przepraszam, jeśli coś namotałam. Imię możemy zmienić ( moja córka chciała tak ale to nieważne) Teraz najważniejsze, żeby sunia pomyślnie przeszła zabieg.[/QUOTE]
Mi to wszystko jedno jak napiszesz oby nie było nieporozumień :shake: Możemy zbierac na Lorke a Punia będzie gratis :eviltong: mi to wsio radno obym nie musiała za dużo dokładać z własnej kieszeni bo mnie po prostu na to nie stać :-(
Przyznam się szczerze, że denerwuje się małą Pusią bo cycochy zaczęły się powiększać. Oby wszystko było dobrze :shake: To Ona powinna przyjechac pierwsza a Lorka dojechać chociaż nie wiem czy Lorcia nie zaciążyła w schronie... Ciotki, wiecie czy mogła by ??
Dajcie znać bo im dłużej jest w ciąży tym gorzej dla niej :(

Posted

[quote name='Owieczka']Mi to wszystko jedno jak napiszesz oby nie było nieporozumień :shake: Możemy zbierac na Lorke a Punia będzie gratis :eviltong: mi to wsio radno obym nie musiała za dużo dokładać z własnej kieszeni bo mnie po prostu na to nie stać :-(
Przyznam się szczerze, że denerwuje się małą Pusią bo cycochy zaczęły się powiększać. Oby wszystko było dobrze :shake: To Ona powinna przyjechac pierwsza a Lorka dojechać chociaż nie wiem czy Lorcia nie zaciążyła w schronie... Ciotki, wiecie czy mogła by ??
Dajcie znać bo im dłużej jest w ciąży tym gorzej dla niej :([/QUOTE]
Lorcia na pewno nie jest w ciąży, byla już długo w schronie i tylko z sukami. Natomiast Punia była od niedawna w schronie, więc już zaciążona tam trafiła. Nie wiedziałyśmy o tym, dopiero jak już ją wzięłam to się zorientowałam. Dwa dni wcześniej była szczepiona :shake: (czego podobno w ciąży się nie robi)

Posted

[quote name='handzia']Lorcia na pewno nie jest w ciąży, byla już długo w schronie i tylko z sukami. Natomiast Punia była od niedawna w schronie, więc już zaciążona tam trafiła. Nie wiedziałyśmy o tym, dopiero jak już ją wzięłam to się zorientowałam. Dwa dni wcześniej była szczepiona :shake: (czego podobno w ciąży się nie robi)[/QUOTE]

Dokładnie. Nie wolno szczepic suk w ciąży :( no nic, wiemy jaka jest rzeczywistość i wiemy juz co robić. Jedną i drugą trzeba będzie doszczepić bo to się robi po dokładnym odrobaczeniu, inaczej nie ma sensu...

Posted

kurcze podbramkowa sytuacja no i Owieczka się na lata i na denerwuje a my to przed komputerami tylko.... wiadomo, jak się jest na miejscu to większe nerwy

Posted

[quote name='Magda82']kurcze podbramkowa sytuacja no i Owieczka się na lata i na denerwuje a my to przed komputerami tylko.... wiadomo, jak się jest na miejscu to większe nerwy[/QUOTE]
No właśnie, szkoda mi Owieczki :shake: ma problem przez swoje dobre serce...