wellington Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='Basia1244']bros na zasłużonych wakacjach - ja odpowiem - najpierw dom dla szpica nr 1, potem kastracja i nie ma z nią problemu.Jednak Rarytas to do żadnego zabiegu z narkozą się nie nadaje , nie widzę też najmniejszego sensu pozbawiać go jajek dla idei, bo przecież wskazań medycznych do tego zabiegu nie ma.[/QUOTE] Medyczne wskazania powinien okreslic wet, ale moze miec powiekszona prostate i zwiekszone ryzyko raka. Poza tym bylabym ostrozna (z doswiadczenia) z okresleniem jego wieku. Czesto psy sa wyniszczone i sprawiaja wrazenie staruszkow, a jak wroca do normalnych domowych warunkow to sie rozkrecaja nie do poznania. Mam trzy psy schroniskowe, dwa mialy podobno ok.. 14 lat, jeden ok. 8. Po roku domowego pobytu sie okazalo ze zaden z nich nie mial nawet 8 czy 9 lat , temu trzeciemu daja maks. 6 lat ! Quote
Basia1244 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='wellington']Medyczne wskazania powinien okreslic wet, ale moze miec powiekszona prostate i zwiekszone ryzyko raka. Poza tym bylabym ostrozna (z doswiadczenia) z okresleniem jego wieku. Czesto psy sa wyniszczone i sprawiaja wrazenie staruszkow, a jak wroca do normalnych domowych warunkow to sie rozkrecaja nie do poznania. Mam trzy psy schroniskowe, dwa mialy podobno ok.. 14 lat, jeden ok. 8. Po roku domowego pobytu sie okazalo ze zaden z nich nie mial nawet 8 czy 9 lat , temu trzeciemu daja maks. 6 lat ![/QUOTE] zapraszam do nas :D - zobaczysz, ocenisz , z wetem pogadasz - :D my to tak mało wiarygodne jestesmy Quote
wellington Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='Basia1244']zapraszam do nas :D - zobaczysz, ocenisz , z wetem pogadasz - :D my to tak mało wiarygodne jestesmy[/QUOTE] Nie widzego niczego z czego bys sie miala tak smiac . Czemu piszesz ze jestescie malo wiarygodne ? Przeciez jestescie wolotariuszkami w schronisku i po to zostal watek przez jedna z Was zalozony zeby podawac wiarygodne informacje. Co w tym tak smiesznego ? Quote
Lidan Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Ale cudeńka :loveu: Chyba nigdy nie przywyknę do tego, że ludzie pozbywają się swoich psów, ale jak można zgubić lub wyrzuć takiego przystojniaka :niewiem: Obydwa mają w tej chwili kwarantanne, tak? Czy potrzebują ogłoszeń? Może allegro by się im przydało? Czy jeszcze za wcześnie na to? Quote
paniMysza Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 z określaniem wieku tez bym była w sumie ostrożna. niektóre psiaki całkowicie nie wygladaja na wiek podany przez schroniskowego weta, np. jamnisia. Quote
Basia1244 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Pierwszy szpic ma dt zaraz po kwarantannie zaklepane - u bros. Quote
NikaEla Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Basia1244']Pierwszy szpic ma dt zaraz po kwarantannie zaklepane - u bros.[/QUOTE] a ja myślałam , że to na razie tajemnica :) Quote
Basia1244 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Rarytas dziś wyszedł do mnie i terierfanki na wybieg, pojadł mięska i popatrzył smutnymi oczkami - terierfanka ma zdjęcia - widać na nich stan psiaka, wyłysienia i widać , jaki jest chudy i zaniedbany. To taki nieszczęśliwy biedny psiak! Ma ktoś ciut miejsca w domu dla Rarytasa? Jest maluśki, stareńki i bardzo chce być kochany!!!!!!!!!!! Quote
terierfanka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Rarytas rzeczywiście bieda straszna, w boksie koopy z krwią jakieś :shake: obfociłam tą łysą doopinkę: Quote
NikaEla Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Cudeńko stareńkie. ..... A miał/ lub będzie miał robione jakieś badania, dlaczego takie qpy? Quote
wellington Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Mam nadzieje ze po majowych uroczystosciach powroci normalny tryb zycia i Rarytek bedzie przebadany na siodma strone ! Nie mozna go przeciez w takim stanie zostawic ! Terierfanko, dziekuje za zdjecia ! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 On po prostu mówi wzrokiem : "Popatrz na mnie, pomóż mi, nie odwracaj głowy, ja żyję i chcę pokochać": http://img291.imageshack.us/img291/484/dscn5824f.jpg :-( Quote
Lidan Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Taki śliczny i taki biedny :placz: Czy w tym schronisku leczy się psy? Czy wiadomo co powoduje tą krew w kale? Ponawiam pytanie o allegro: czy można mu zrobić ogłoszenie? Jeśli tak to na kogo dane kontaktowe? Quote
Basia1244 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Lidan w tym schronisku leczy się psy. Zmiana żywienia i jego dostępność mogą powodować w pierwszych dniach biegunkę, zwłaszcza, że to tzw krew świeża, a stolec był różnorodny - tzn i prawidłowy i fragmentami rzadki oraz z plamami świeżej krwi - pies jest pod obserwacją weterynaryjną. A dziś 3 maja - jest to dzień wolny od pracy, schron ma jedynie dyżur. Na pewno jutro zostanie przebadany na tę okoliczność. Quote
Lidan Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Pytałam bo nie znam tego schroniska (w sensie nie byłam chyba na wątkach psów z wrocławskich schronisk) więc nie znam ich zwyczajów ani nawet opinii o schronisku. Pamiętam, że moja Gapa miała krew kupie (i biegunkę) dwa dni po tym jak uszczęśliwiłam ją kiedyś podgotowaną cielęca kością :oops: Ciekawe czy Rarytaskowi zarośnie kiedyś ten łysy zadek :hmmmm: Quote
wellington Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='dana']On po prostu mówi wzrokiem : "Popatrz na mnie, pomóż mi, nie odwracaj głowy, ja żyję i chcę pokochać": http://img291.imageshack.us/img291/484/dscn5824f.jpg :-( Dana, jak milo Cie tu zobaczyc :multi: Jak tutaj trafilas ? Quote
bros Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 dopiero wróciłam z majowki, dziś już padam, przepraszam, od jutra wracam aktywnie na dogo, pomyślimy jak pomoc Rarytaskowi, na pewno go nie zostawimy. Quote
NikaEla Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='bros']dopiero wróciłam z majowki, dziś już padam, przepraszam, od jutra wracam aktywnie na dogo, pomyślimy jak pomoc Rarytaskowi, na pewno go nie zostawimy.[/QUOTE] a jak ciocia bros coś obieca to zawsze spełni! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='wellington']Dana, jak milo Cie tu zobaczyc :multi: Jak tutaj trafilas ? No właśnie, jak ja tu trafiłam:confused:, przecież to zupełnie nie moja bajka, co już pisałam :hmmmm:. Ale Murzynek jakiś taki szpicowaty ;) :evil_lol: Quote
wellington Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='dana']No właśnie, jak ja tu trafiłam:confused:, przecież to zupełnie nie moja bajka, co już pisałam :hmmmm:. Ale Murzynek jakiś taki szpicowaty ;) :evil_lol:[/QUOTE] To o tej bajce na jakims innym watku pisalas, zdaje sie ? Dobrze ze jestes :) Murzynek ? Jaki Murzynek ? Tu mamy Tofika i Rarytaska ;) Quote
wellington Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Lidan']Są jakieś nowe wiadomości o psiaczkach?[/QUOTE] No wlasnie ! Czy wet juz obejrzal Rarytaska ? Quote
Recommended Posts