Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fotografowanie przelozone na wtorek :smile: Ze wzgledu na to ze Pawel bedzie dopiero od 11 i bedzie mial sporo pozadkow:smile:

porządek musi być:)

p.s. pamiętajcie o cziornej labuni :) plissssssssssssssss.......

Posted

Tak tak - focenie przełożone na wtorek - wszystkich zapraszam do pomocy w wyciąganiu suczek i spacerek zrobimy do lasu, jak nas więcej będzie.
Nikaragua ja postaram się okruszki uaktualnić w tym tygodniu, ale aż się boję wejśc na małe chłopaki z aparatem, a na szczeniakarni też dwie dorosłe miniaturowe suczki siedzą - dziś ich nie fociłam, ale może jeszcze w tym tygodniu to zrobię i spiszę. Małych chłopców jest na pęczki! okruszki adoptowane są pousuwane z pierwszych postów - zostały wolne miejsca. No i bardzo dużo okruszków jest w boksach kwarantannowych, choć są już po kwarantannie - no ale jak widać ciasno się zrobiło w schronisku okrutnie. Priorytetowo spiszę te mikrusy na następnym pobycie w schronie.
fochu! tak ta śliczna, pięcioletnia, czarna podpalana suczka z postu 49 nie rusza się z tego kąta!!!!!! prawdopodobnie też tam śpi :(
Klauzunka - o labeczce czarnej nie zapomnimy, a zauważyłaś , że na boksie 3 jest biszkoptowa panienka? ma ładne foty, jest wesoła, otwarta, bawi się z tym mięśniakiem amstafem ciągle na boksie. Sympatyczna i może nawet młodsza niż podają w karcie.

Posted

[quote name='Basia1244']fochu! tak ta śliczna, pięcioletnia, czarna podpalana suczka z postu 49 nie rusza się z tego kąta!!!!!! prawdopodobnie też tam śpi :(.

serca się kraja na ten widok :(

Posted

[quote name='mimblunka']

serca się kraja na ten widok :(

Jeżuuuu jakieś ogłoszenia może by robić albo DT szukać...
Może ktoś założyłby jej wątek...

Basiu, a ta niebieskooka, co tak w kącie za budami siedziała (robiłam jej fotki) - dalej taka wycofana jest?

Posted

Klauzunka - o labeczce czarnej nie zapomnimy, a zauważyłaś , że na boksie 3 jest biszkoptowa panienka? ma ładne foty, jest wesoła, otwarta, bawi się z tym mięśniakiem amstafem ciągle na boksie. Sympatyczna i może nawet młodsza niż podają w karcie.

kurczę zaraz sprawdzę, muszę przewertować wątek jeśli chodzi o tą biszkoptkę.

Posted

Fochu - sprawa jest do przemyślenia z tym dt , ona ma ok 10 kilo, ale dokładnie podam ci w czwartek, bo jadę do schronu i liczę na słońce i postaram się ją wyjąc na spacer, zważyć, obfocić i trochę poznać. Są chętni na ten czwartek na spotkanie w schronisku? jakby nas więcej było, to można cały boks przespacerować, bo tam są nówki same, których jeszcze nie znam, potrzeba jeszcze z 4 dziewczyny na czwartek na dłuższy spacer z całym boksem. Ja będę na 10.30 w schronie.
Zosiu, w czwartek dogłębnie zbadam sprawę, jak ona się zachowuje poza boksem, wypytam o nią w biurze i ogłoszenia porobię z fotami, jak pstryknę. Może będziesz w czwartek?
Klauzunka - nic nie trzeba szperać - ja jak księgowa - porządek na wątku mam i wszystko jest w postach od 2 do 61 - czyli u mnie są to 3 pierwsze strony wątku :). A biszkoptowa jest w poście 16 :), u mnie na pierwszej stronie jest ten post.

Posted

Basiu ja chętnie we czwartek pojadę do schroniska,poznamy małą ,zobaczymy co i jak...pogadamy ,potem ewentualnie pozna się ją z elikiem i zobaczymy co z tego wyjdzie .rozmawiałam z Michałem i jest opcja zabrania jej na dt ....

Posted

Basiu a trochę wcześniej możemy się spotkać we czwartek?
Michał też bedzie ale on musi zmykać do roboty więc tak po 11 by musiał uciekać

Posted

[quote name='Basia1244']Boks nr: 22
Nr schroniskowy: 1963/11
Nr na szyi: 1332
W schronisku od: 03.11.2011
Imię: nie ma
Opis:średnia, czarna, szorstkowłosa, uszy klapnięte

[quote name='Basia1244'][FONT=&quot]Boks nr [/FONT][FONT=&quot]12[/FONT][FONT=&quot]
Nr schroniskowy 1775/11
Nr na szyi 1918
W schronisku od 04.10.2011
Imię: Negra
Opis: owczarek staroniemiecki czarny! Piękna!!!!!!
[/FONT]

[FONT=&quot]
[/FONT]

Piękne panienki, spać po nocach nie będę mogła :( biedne...

Posted

fochu napisał(a):
Basiu a trochę wcześniej możemy się spotkać we czwartek?
Michał też bedzie ale on musi zmykać do roboty więc tak po 11 by musiał uciekać

postaram się na 9.30, nie dlatego że śpioch jestem :) , ale w czwartek, to już jest ostateczna wczesność na dojechanie tam

Posted

Zosia123 napisał(a):
Basiu ja niestety jestem wyłączona z życia - jeszcze tylko Miśka uratuję... i do marca mnie nie ma w realu...

wiem Zosiu! nie pokazuj się w realu - zabraniam! do marca oczywiście,potem masz być 4 razy w tygodniu :)

Posted

Najpierw dobre wieści - sunia poza schronem w dt.

[quote name='Basia1244']Opis ze strony schroniska:

1936-11
Tercja
6 lat, średnia, terierkowata. Bystra, inteligentna, żywa dziewczynka. Aktywna, lubiąca sport i zabawy. Przyjazna, wesoła suczka.

Boks nr: 15
Nr schroniskowy: 1936/11
Nr na szyi: 1752
W schronisku od: 29.10.2011
Imię: Tercja
Opis: średnia, ruda szorstka

Posted

Adoptowana!
[quote name='Basia1244']Boks nr: 19
Nr schroniskowy: 189/11
Nr na szyi: 1119
W schronisku od: 24.01.2011
Imię: Żaba
Opis: mała, czarna, pierś i łapy dropiate, uszy duże.

przypomina stafika , fajna

Posted

Z wiadomości:
1. Suczka z boksu 17 z depresją została przeniesiona na izolatkę, gdzie oszczeniła się, miot uśpiono, wbrew oczekiwaniom moim i na szczęście, psychicznie całkiem dobrze sobie radzi teraz, choć oczywiście musi wrócić wkrótce na boks. Zrobiłyśmy jej dziś zdjęcia, ale fochu dopiero po weekendzie da radę je wstawić.
2. Sporo suczek było na spacerze, zdjęcia częściowo wstawiłam, reszta po weekendzie.
3. dziękuję dziewczynom za pomoc!
kilka fot na zachętę do przeglądnięcia początku wątku (czyli od 2 do 60)

Posted (edited)

Boks nr: 3
Nr schroniskowy: 2098/11
Nr na szyi: 1910
W schronisku od: 23.11.2011
Imię: nie ma
Opis: biszkoptowa labeczka - super!!!
Niunię ochrzciłam Blanka. Wolę mieć imię do ogłoszeń. Póki co pozakładałam wątki na labkowych. No i z pierwszego postu wzięłam Wasze telefony do kontaktu. Czy sunia jest wysterylizowana?

post 838, str 34
I jeszcze jedna sunia labeczka:

to Blana czy inna labusia?

Edited by Klauzunka
Posted

Jestem chętna, gdybyście wybierały się do schroniska (w tych dniach) podłączyć się i pomóc w wyprowadzaniu. Nigdy tam nie byłam, mogłabym też wspomóc fotami, obejrzeć, co jest, na żywo.

Niewykluczone, ze któraś z suczek mogłaby znaleźć dom, gdybym wiedziała więcej, bo wciąż dwonią telefony o moją tymczasowiczkę, która od tygodnia w ds.
Mając gotowca (dobre foty, info) mogłabym którąś biedę zaproponować.

Posted

Adoptowana!
[quote name='Basia1244']

Boks nr: 11
Nr schroniskowy:
Nr na szyi:
W schronisku od: 04.12.11
Imię:
Opis: średnia, rudawa, czarna maska, uszy załamane, ogon 1/2

Posted

mała jest strasznie wylękniona,była z Elikiem na zapoznawczym spacerku,olał ją totalnie i wpuścił bez problemu do domu.
Panienka trochę zjadła,położyła się na swoim posłanku i śpi.
Jest bardzo ostrożna do ludzi,jak się podchodzi od razu wywala się kołami do góry