karolina175 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Fotografowanie przelozone na wtorek :) Ze wzgledu na to ze Pawel bedzie dopiero od 11 i bedzie mial sporo pozadkow:) Quote
Klauzunka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Fotografowanie przelozone na wtorek :smile: Ze wzgledu na to ze Pawel bedzie dopiero od 11 i bedzie mial sporo pozadkow:smile: porządek musi być:) p.s. pamiętajcie o cziornej labuni :) plissssssssssssssss....... Quote
Basia1244 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Tak tak - focenie przełożone na wtorek - wszystkich zapraszam do pomocy w wyciąganiu suczek i spacerek zrobimy do lasu, jak nas więcej będzie. Nikaragua ja postaram się okruszki uaktualnić w tym tygodniu, ale aż się boję wejśc na małe chłopaki z aparatem, a na szczeniakarni też dwie dorosłe miniaturowe suczki siedzą - dziś ich nie fociłam, ale może jeszcze w tym tygodniu to zrobię i spiszę. Małych chłopców jest na pęczki! okruszki adoptowane są pousuwane z pierwszych postów - zostały wolne miejsca. No i bardzo dużo okruszków jest w boksach kwarantannowych, choć są już po kwarantannie - no ale jak widać ciasno się zrobiło w schronisku okrutnie. Priorytetowo spiszę te mikrusy na następnym pobycie w schronie. fochu! tak ta śliczna, pięcioletnia, czarna podpalana suczka z postu 49 nie rusza się z tego kąta!!!!!! prawdopodobnie też tam śpi :( Klauzunka - o labeczce czarnej nie zapomnimy, a zauważyłaś , że na boksie 3 jest biszkoptowa panienka? ma ładne foty, jest wesoła, otwarta, bawi się z tym mięśniakiem amstafem ciągle na boksie. Sympatyczna i może nawet młodsza niż podają w karcie. Quote
mimblunka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='Basia1244']fochu! tak ta śliczna, pięcioletnia, czarna podpalana suczka z postu 49 nie rusza się z tego kąta!!!!!! prawdopodobnie też tam śpi :(. serca się kraja na ten widok :( Quote
Zosia123 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='mimblunka'] serca się kraja na ten widok :( Jeżuuuu jakieś ogłoszenia może by robić albo DT szukać... Może ktoś założyłby jej wątek... Basiu, a ta niebieskooka, co tak w kącie za budami siedziała (robiłam jej fotki) - dalej taka wycofana jest? Quote
fochu Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 cholera no!.... Basia a jaka ona duża jest? Może ja bym ją na DT wzięla?? Quote
Klauzunka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Klauzunka - o labeczce czarnej nie zapomnimy, a zauważyłaś , że na boksie 3 jest biszkoptowa panienka? ma ładne foty, jest wesoła, otwarta, bawi się z tym mięśniakiem amstafem ciągle na boksie. Sympatyczna i może nawet młodsza niż podają w karcie. kurczę zaraz sprawdzę, muszę przewertować wątek jeśli chodzi o tą biszkoptkę. Quote
Basia1244 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Fochu - sprawa jest do przemyślenia z tym dt , ona ma ok 10 kilo, ale dokładnie podam ci w czwartek, bo jadę do schronu i liczę na słońce i postaram się ją wyjąc na spacer, zważyć, obfocić i trochę poznać. Są chętni na ten czwartek na spotkanie w schronisku? jakby nas więcej było, to można cały boks przespacerować, bo tam są nówki same, których jeszcze nie znam, potrzeba jeszcze z 4 dziewczyny na czwartek na dłuższy spacer z całym boksem. Ja będę na 10.30 w schronie. Zosiu, w czwartek dogłębnie zbadam sprawę, jak ona się zachowuje poza boksem, wypytam o nią w biurze i ogłoszenia porobię z fotami, jak pstryknę. Może będziesz w czwartek? Klauzunka - nic nie trzeba szperać - ja jak księgowa - porządek na wątku mam i wszystko jest w postach od 2 do 61 - czyli u mnie są to 3 pierwsze strony wątku :). A biszkoptowa jest w poście 16 :), u mnie na pierwszej stronie jest ten post. Quote
fochu Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Basiu ja chętnie we czwartek pojadę do schroniska,poznamy małą ,zobaczymy co i jak...pogadamy ,potem ewentualnie pozna się ją z elikiem i zobaczymy co z tego wyjdzie .rozmawiałam z Michałem i jest opcja zabrania jej na dt .... Quote
Basia1244 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 to jesteśmy już dwie na czwartek :), super ktoś jeszcze może dołączyć? Quote
NikaEla Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 SPRAWA BARDZO PILNA !!!!!!!!!!!! Czy znacie jakiegoś ozdrowieńca nosówki? Potrzebna jest pilnie jego krew. Ozdrowienie mogło mieć miejsce maksymalnie 1,5 roku temu - NA CITO!!! Kilerek mari23 ma nosówkę http://www.dogomania.pl/threads/210391 Quote
Zosia123 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Basiu ja niestety jestem wyłączona z życia - jeszcze tylko Miśka uratuję... i do marca mnie nie ma w realu... Quote
fochu Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Basiu a trochę wcześniej możemy się spotkać we czwartek? Michał też bedzie ale on musi zmykać do roboty więc tak po 11 by musiał uciekać Quote
necianeta89 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 [quote name='Basia1244']Boks nr: 22 Nr schroniskowy: 1963/11 Nr na szyi: 1332 W schronisku od: 03.11.2011 Imię: nie ma Wiek: 1,5 roku Opis:średnia, czarna, szorstkowłosa, uszy klapnięte [quote name='Basia1244'][FONT="]Boks nr [/FONT][FONT="]12[/FONT][FONT="] Nr schroniskowy 1775/11 Nr na szyi 1918 W schronisku od 04.10.2011 Imię: Negra Wiek: 8 lat Opis: owczarek staroniemiecki czarny! Piękna!!!!!![/FONT] [FONT="] [/FONT] Piękne panienki, spać po nocach nie będę mogła :( biedne... Quote
Basia1244 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 fochu napisał(a):Basiu a trochę wcześniej możemy się spotkać we czwartek? Michał też bedzie ale on musi zmykać do roboty więc tak po 11 by musiał uciekać postaram się na 9.30, nie dlatego że śpioch jestem :) , ale w czwartek, to już jest ostateczna wczesność na dojechanie tam Quote
Basia1244 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Zosia123 napisał(a):Basiu ja niestety jestem wyłączona z życia - jeszcze tylko Miśka uratuję... i do marca mnie nie ma w realu... wiem Zosiu! nie pokazuj się w realu - zabraniam! do marca oczywiście,potem masz być 4 razy w tygodniu :) Quote
Zosia123 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Basia1244 napisał(a):wiem Zosiu! nie pokazuj się w realu - zabraniam! do marca oczywiście,potem masz być 4 razy w tygodniu :) Tak jest, szefowo :) Quote
Basia1244 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Najpierw dobre wieści - sunia poza schronem w dt. [quote name='Basia1244']Opis ze strony schroniska: 1936-11 Tercja 6 lat, średnia, terierkowata. Bystra, inteligentna, żywa dziewczynka. Aktywna, lubiąca sport i zabawy. Przyjazna, wesoła suczka. Boks nr: 15 Nr schroniskowy: 1936/11 Nr na szyi: 1752 W schronisku od: 29.10.2011 Imię: Tercja Wiek: 6 lat Opis: średnia, ruda szorstka Quote
Basia1244 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Adoptowana! [quote name='Basia1244']Boks nr: 19 Nr schroniskowy: 189/11 Nr na szyi: 1119 W schronisku od: 24.01.2011 Imię: Żaba Wiek: 3 lata Opis: mała, czarna, pierś i łapy dropiate, uszy duże. przypomina stafika , fajna Quote
Basia1244 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Z wiadomości: 1. Suczka z boksu 17 z depresją została przeniesiona na izolatkę, gdzie oszczeniła się, miot uśpiono, wbrew oczekiwaniom moim i na szczęście, psychicznie całkiem dobrze sobie radzi teraz, choć oczywiście musi wrócić wkrótce na boks. Zrobiłyśmy jej dziś zdjęcia, ale fochu dopiero po weekendzie da radę je wstawić. 2. Sporo suczek było na spacerze, zdjęcia częściowo wstawiłam, reszta po weekendzie. 3. dziękuję dziewczynom za pomoc! kilka fot na zachętę do przeglądnięcia początku wątku (czyli od 2 do 60) Quote
Klauzunka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 (edited) Boks nr: 3 Nr schroniskowy: 2098/11 Nr na szyi: 1910 W schronisku od: 23.11.2011 Imię: nie ma Wiek: 6 lat Opis: biszkoptowa labeczka - super!!!Niunię ochrzciłam Blanka. Wolę mieć imię do ogłoszeń. Póki co pozakładałam wątki na labkowych. No i z pierwszego postu wzięłam Wasze telefony do kontaktu. Czy sunia jest wysterylizowana? post 838, str 34 I jeszcze jedna sunia labeczka: to Blana czy inna labusia? Edited January 14, 2012 by Klauzunka Quote
marako Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Jestem chętna, gdybyście wybierały się do schroniska (w tych dniach) podłączyć się i pomóc w wyprowadzaniu. Nigdy tam nie byłam, mogłabym też wspomóc fotami, obejrzeć, co jest, na żywo. Niewykluczone, ze któraś z suczek mogłaby znaleźć dom, gdybym wiedziała więcej, bo wciąż dwonią telefony o moją tymczasowiczkę, która od tygodnia w ds. Mając gotowca (dobre foty, info) mogłabym którąś biedę zaproponować. Quote
alekcuk Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Adoptowana! [quote name='Basia1244'] Boks nr: 11 Nr schroniskowy: Nr na szyi: W schronisku od: 04.12.11 Imię: Wiek: 2 lata Opis: średnia, rudawa, czarna maska, uszy załamane, ogon 1/2 Quote
alekcuk Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Adoptowana przez Fochu :D [quote name='Basia1244'] Quote
fochu Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 mała jest strasznie wylękniona,była z Elikiem na zapoznawczym spacerku,olał ją totalnie i wpuścił bez problemu do domu. Panienka trochę zjadła,położyła się na swoim posłanku i śpi. Jest bardzo ostrożna do ludzi,jak się podchodzi od razu wywala się kołami do góry Quote
Recommended Posts