Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Grozi jej igła! Dziś rozrywane były Śnieżka i Duma. Śnieżka uratowała doopę, bo ją Paweł przerzucił na boks 23 a Duma siedzi na budzie - jak zejdzie... - musimy Mice natychmiast znaleźć dom, bo szykuje się dla niej igła. Ten pies nie powinien nigdy znaleźć się w schronisku, spadkobiercy zmarłego to gnidy i kanalie. Ona do ludzi jest cudna, ale nie może byc z innymi psami - również samcami! POMOCY - jakieś pomysły?

[quote name='Basia1244']o rety rety - znowu sie gryzła, znowu odsiedziała na izolatce i teraz trafiła na boks 11:-(
Mika rudzielec po kolejnym pogryzieniu przeniesiona na boks 14 z boksu 13.

Boks nr: 11
Nr schroniskowy: 1843/11
Nr na szyi: 1336
W schronisku od: 14.10.2011
Imię: Mika
Opis:ruda, średnia, gładkowłosa
suczka oddana po śmierci właściciela, nie dogaduje się z koleżankami na boksie, agresywna, natomiast do ludzi bardzo w porządku, sympatyczna

Niestety jest problem z tą sunią, nie udało jej się wczoraj przenieśc na budy i w efekcie pogryzła Cockie i Nutkę, Cockie wylądowała na szyciu :-(
jest bardzo agresywna do innych suk :-(
Do ludzi w porządku.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Są wieści z dt i niestety nie są one dobre - Księżniczka Alinka walczy o względy pani domu i to skutecznie z rezydentką - pilnie poszukuję ds bez innych zwierząt lub dt bez innych zwierząt - porozsyłajcie wici.

Posted

adoptowana! :D
[quote name='Basia1244']Boks nr: 14
Nr schroniskowy: 1635/10
Nr na szyi: 915
W schronisku od: 11.10.2010
Imię: Kosma
Opis: średnia, czarna, podpalana, szorstkowłosa, uszy stojące

Posted

[quote name='Basia1244']o rety rety - znowu sie gryzła, znowu odsiedziała na izolatce i teraz trafiła na boks 11:-(

suczka oddana po śmierci właściciela, nie dogaduje się z koleżankami na boksie, agresywna, natomiast do ludzi bardzo w porządku, sympatyczna

Niestety jest problem z tą sunią, nie udało jej się wczoraj przenieśc na budy i w efekcie pogryzła Cockie i Nutkę, Cockie wylądowała na szyciu :-(
Do ludzi w porządku.

Mika znów w izolatce-wystartowała do Dumy no i oberwała:(

Posted

Powiedzcie mi ta sunia była we wroclawskim schronie wlascicel zmarł a zaadoptowala ja sasiadka ? nie moge znalesc wpisu obawiam sie ze sunia moze trafic znow do schronu

Posted

Ech Madziu juz dwa dni temu widzialam sunie u mnie pod blokiem dzis znowu z pania z klatki obok co sie okazalo ta sasiadka wyjechala sobie ktora ja adoptowala zostawila znajomej i cisza psa nie odbiera pani ta nie bardzo moze ja trzymac w domku bo TZ nie bardzo maja cziłke duzo wyjezdzaja i d... blada , ta pani ma nadzieje ze sunie zabierze syn wlasciciela ktory zmarł ale wiadomo jakie zycie pisze scenariusze .A sunia jest poprostu przekochana tupta sobie bez smyczy przytulasna niekłopotliwa

Posted

[quote name='abilab']Powiedzcie mi ta sunia była we wroclawskim schronie wlascicel zmarł a zaadoptowala ja sasiadka ? nie moge znalesc wpisu obawiam sie ze sunia moze trafic znow do schronu

tak tak, to ta sunieczka - straszne to co piszesz, oby ten syn miał serce i odebrał psinkę - ona w schronisku miała depresje dramatyczną

Posted

jest dużo zmian i tradycyjnie na niekorzyść - przybyło po świętach jakieś 30 suczek, nawet nie miałam siły spisywać ich w tym tygodniu, po prostu załamka
z dobrych wieści , to tylko tyle, że Księżniczka po falstrcie u Natalii jest w innym dt bez zwierząt i muszę dziś założyć jej osobny watek i żebrać o deklarację na karmę , tam też opiszę jej zachowanie
no i Mika rudzielec wredota dzięki staraniom Pawła i Aśki wyjdzie ze schroniska , ale nie w worku foliowym, a na służbę - czyli idzie stróżować do więzienia :)
poza tym bez nowych wieści, jedna tylko adoptowana, za to kilka wróciło z adopcji :(

Posted

wysterylizowana, czeka na zatrudnienie , jeszcze po zabiegu w izolatce, ale już jedną łapą poza schronem

Do ludzi w porządku.

Posted

była adoptowana, niestety wróciła - powodu nie znam
[quote name='Basia1244']Boks nr: 19
Nr schroniskowy:2090/11
Nr na szyi: 1776
W schronisku od: 22.11.2011
Imię: nie ma
Opis: średniomała, bura, podpalana - bardzo pozytywna, garnie sie do ludzi, ładnie chodzi na smyczy bezproblemowa

Posted

przeniesiona na boks 19 , bo nie dogadała się z nowymi syuczkami na boksie 17 - są dwie, złota spanielka i pinczerkowata chudzinka - zdjęć i danych nie mam

[quote name='Basia1244']Boks nr: 17
Nr schroniskowy: 189/11
Nr na szyi: 1119
W schronisku od: 24.01.2011
Imię: Żaba
Opis: mała, czarna, pierś i łapy dropiate, uszy duże.

przypomina stafika , fajna

Posted

powróciła z adopcji, wstawiona na 1 stronę już
[quote name='Basia1244']Wróciła suczka z adopcji, była przyjęta do schroniska 8 sierpnia w stanie zagłodzenia i miała silnego świerzba, przełysienia, długo siedziała w izolatce, potem na sekunde trafiła na boks nr 7 no i została adoptowana 30 października, lecz oddano ją 22 grudnia - sunia wygląda ślicznie, jest zadbana na maksa, sierść lśni, prawie jej nie poznałam , niestety sunia jest perfekcyjną uciekinierką , zabezpieczenia ogrodu się nie sprawdziły, a pozostawiona w domu dokonuje syficznych zniszczeń , ludzie poddali się i sunię oddali do schronu.
[FONT=&quot]Boks nr [/FONT]
[FONT=&quot] Nr schroniskowy /11
Nr na szyi
W schronisku od .11
Imię: nie ma
Opis: sunia była odebrana interwencyjnie w stanie zagłodzenia, długo przebywała na izolatce, ale teraz czuje się już dobrze i czeka na do[/FONT]
[FONT=&quot]m.[/FONT]

Posted

sie dzieje ale rzeczywisciej wiecej zlego niz dobrego Basiu ja to mam cicha nadzieje ze ta pani ta sunie depresyjna zostawi u siebie zreszta sama powiedziala ze gdyby do schronu wrocila suni chyba serce by nie wytrzymalo toz to babulinka ale naprawde slicznie wyglada merdoli ogonkiem lize po uchu jak do nie mowisz

Posted

Ta też wróciła do schroniska - dałam ją do postu 26 ( u mnie 2 strona wątku)
[quote name='Basia1244']Dora (Dama) trafiła do Wrocławskiego schroniska 8 lipca i trafiła na boks nr 7. Okazała się świetna psicą, posłuszną, kontaktową, stabilną - pies ideał. * października została zaadoptowana przez pewną panią we Wrocławiu. Kilka dni przed Świętami Paweł znalazł biegającą luzem Dorę po ulicy, nie miała obroży , a jej właścicielka nie odbiera telefonów, w mieszkaniu nikogo nie ma, no i Dora znowu siedzi na boksie nr 7.
Boks nr 7
Nr schroniskowy /11
Nr na szyi
W schronisku od 2011
Imię: Dara
Opis:mieszaniec ON, bardzo przyjazna, kontaktowa, przy opiekunie chodzi bez smyczy i pięknie się słucha - pies potrzebujący przewodnika!

Posted

Na boksie 12 są dwie nowe, na boksie 11 nowa boksiowata starsza z wyciągniętymi cycuchami, na boksie 13 są 3 nowe - bokserka, czarna labka i rącza chudzina wilczego umaszczenia, na boksie 17 są 2 nowe - spanielka złota - sympatyczna, grzeczna i pinczerkowaty drobiazg chudzinka, na boksie 20 są nowości i na boksie 21 też , a kwarantanna pęka w szwach