Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem co się dzieje, ale nie zeszła ani jedna suczka w weekend :( na małych suczkach jest przepełnienie, potrzebuję znowu pomocy w fotografowaniu - czy są chętni na czwartek? Trzeba całe boksy wyprowadzić, porbić foty i pospacerować z nimi - najwięcej jest teraz na 22 na 21 - ale generalnie jest przepełnienie. W weekend wyadoptowano 20 psów - głównie szczenięta, a przyjęto....24 , w tym dwa szczenięta - ratunku!

Posted

Doszły na boksy ogólne:
Boks 22
Nr schroniskowy
1467/11
Nr na szyi
1603
W schronisku od
09.09.2011
Imię:
Nobi

Boks 16
dwie cudne, miziaste i słodkie siostry!
Nr schroniskowy: 1612/11
Nr na szyi: 1122
W schronisku od: 10.09.2011
Imię: Pepsi
Opis: średnio mała suczka, czarna podpalana, biały krawat, uszy załamane

Nr schroniskowy: 1613/11
Nr na szyi: 1763
W schronisku od: 10.09.2011
Imię: Cola
Opis: jak siostra! słodziak!

Posted

Basiu ja bym bardzo chętnie pomogła, ale w wekendy tylko. :(
W tygodniu siedzę w robocie do 17 :(

Tylko 2 szczenięta? W niedzielę była klateczka cała (z 4 albo 5) maluchów :(
I jakieś 3 w sobotę dziewczyny przyniosły znalezione, ale nie wiem co się z nimi stało bo na szczeniakarni ich nie było (jeden był bardzo charakterystyczny więc wiem, że tego jednego na bank nie było - taki fajny czekoladowy i "podpalany" na cappucino kolor na pyszczku).

Posted

kimiki napisał(a):
Basiu ja bym bardzo chętnie pomogła, ale w wekendy tylko. :(
W tygodniu siedzę w robocie do 17 :(

Tylko 2 szczenięta? W niedzielę była klateczka cała (z 4 albo 5) maluchów :(
I jakieś 3 w sobotę dziewczyny przyniosły znalezione, ale nie wiem co się z nimi stało bo na szczeniakarni ich nie było (jeden był bardzo charakterystyczny więc wiem, że tego jednego na bank nie było - taki fajny czekoladowy i "podpalany" na cappucino kolor na pyszczku).

sporo szczeniąt zostało "na pniu" adoptowanych - jest też luźniej zdecydowanie w szczeniakarni, z tego co spisałam, to poszło jakis 14 szczeniąt i 4 podrostki kilkumiesięczne (np. Dyzio 10 mc, Łatek roczny) i tylko dwa starsze - 3 letni cocer spaniel o nr 1000/11

Posted

Basia1244 napisał(a):
sporo szczeniąt zostało "na pniu" adoptowanych - jest też luźniej zdecydowanie w szczeniakarni, z tego co spisałam, to poszło jakis 14 szczeniąt i 4 podrostki kilkumiesięczne (np. Dyzio 10 mc, Łatek roczny) i tylko dwa starsze - 3 letni cocer spaniel o nr 1000/11

to dobrze że poszły szczeniaki, co to za dzieciństwo w bidulu :(

Posted

[quote name='Basia1244
[B']Boks nr: 15
Nr schroniskowy: 1311/11
Nr na szyi: 936
W schronisku od: 21.07.2011
Imię: Wiśnia
Opis: znaleziona, średnia, bura, biały krawat, bardzo głośna
Wiśnia była szczenna, jest po sterylizacji aborcyjnej, okazało się, że Wiśna koszmarnie niszczy na izolatce, na spacerach kopie doły, gryzie smycz, jest nadaktywna ruchowo, a poza tym to cudny pies.

adoptowana

Posted

Dziś w schronisku spory ruch, mam nadzieję, że będą adopcje kolejne. W poniedziałek uaktualnię temat na stronie 15, a dziś tylko nadmienię, że jest rewelacyjnej urody suczka na boksie 6 , nowa, młoda, oszałamiająca! Może ktoś ją adoptuje w weekend, a jak nie, to w poniedziałek zrobię zdjęcia i opis.

Posted

Basia1244 napisał(a):
Dziś w schronisku spory ruch, mam nadzieję, że będą adopcje kolejne. W poniedziałek uaktualnię temat na stronie 15, a dziś tylko nadmienię, że jest rewelacyjnej urody suczka na boksie 6 , nowa, młoda, oszałamiająca! Może ktoś ją adoptuje w weekend, a jak nie, to w poniedziałek zrobię zdjęcia i opis.

Ta suczka z 6 to masz na myśli ta merle? Jeśli tak to wczoraj wróciła z adopcji, bo podobno niszczy. Roczna wesoła sunia, pewnie szybko ktoś ją zaadoptuje bo jest piękna, ale dobrze by było gdyby była to adopcja kontrolowana przez kogoś z nas bo znów wróci:(

A Wiśnia poszła do domu z ogrodem, mam nadzieje, że nie zrobi nowej aranżacji ogrodu wykopując w nim dziury:)

Posted

Basia1244 napisał(a):

Ruch się niestety skończył jak pojechałaś.. wybitnie mało ludzi było.
Opyliłam trochę kotów (oczywiście kociaki.. plus jedno wyrośnięte poszło) Ledwo chyba 4-5 szczeniorków.. :placz:O starsze niewiele osób w ogóle pytało.. i usłyszałam, że 2-letni pies to już stary jest.. :crazyeye: Przybyło do tego kilka fajnych psiaków na kwarantannie.

Posted

kimiki napisał(a):
i usłyszałam, że 2-letni pies to już stary jest.. :crazyeye:

chyba trzeba opracować mądry tekst dlaczego warto adoptować dorosłego psa i powiesić w gablocie, zbyt wiele osób wierzy, że dorosły pies już niczego się nie nauczy, nie przywiąże itp