Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia1244 napisał(a):
prawdę mówiąc ma tylko wpisane w karcie "od właściciela" - a jaki powód oddania to nie wiem :(
nie zauważyłam twojego wpisu wcześniej - sorki, zamotana na maksa jestem

Teraz już jestem pewna w 100%, że ta czekoladowa suczka mieszkała w bloku obok mnie.
Ma na imię Tina. Jej właścicielka się rozchorowała i córka zabrała psa. Matce powiedziała, że pies zdechł i oddała go do schroniska.

Posted

Jara napisał(a):
Teraz już jestem pewna w 100%, że ta czekoladowa suczka mieszkała w bloku obok mnie.
Ma na imię Tina. Jej właścicielka się rozchorowała i córka zabrała psa. Matce powiedziała, że pies zdechł i oddała go do schroniska.

No brak słów! :angryy:
Może dałoby się jakoś zwrócić psa właścicielce i zorganizować jakąś pomoc?

Posted

Jara napisał(a):

miła córeczka :angryy: jak moja ciocia się rozchorowała, to znalazła nastolatka z bloku obok, który za kilka zł miesięcznie do kieszonkowego wyprowadzał sunię 2-3 razy dziennie, tej kruszynie też by to wystarczyło, nie wygląda na psa, który potrzebuje dużo ruchu... a biedulka czeka w schronie

Posted

Zosia123 napisał(a):
No brak słów! :angryy:
Może dałoby się jakoś zwrócić psa właścicielce i zorganizować jakąś pomoc?

Kobieta jest osobą umierającą i do tego w bardzo podeszłym wieku.

Poza tym suka nie mieszkała w jakiś dobrych warunkach. Pisałam już wcześniej, że w domu były karaluchy, który wentylacją przenosiły się do mieszkań sąsiadów.

Pamiętam, że ta kobieta przed Tiną miała sukę Norę - w typie spaniela. Ten pies też był zaniedbany, schorowany i bity za nieposłuszeństwo. Kobieta nie potrafiła zadbać o siebie, a tym bardziej o psa.

Posted

Basia1244 napisał(a):
Wszystkie sunie można ogłaszać! Zapraszam chętnych do robienia ogłoszeń! One jednak dają efekty....Plamka została adoptowana!

Basiu, ale super wiadomość! bezpośrednio ze schronu czy kontaktował się z Tobą ktoś?

Posted

A teraz to ona nie ma szans w tym schronie - potrzebny jej dogomaniacki dom na dożycie, ona nie ma połowy zębów , z łapkami też coś nie dobrze jest, bo kuleje, generalnie chuda i widać, że w złej kondycji jest :(ehhhhh

Posted

Boks kwarantanna nr: 33
dwie cudne, miziaste i słodkie siostry!
Nr schroniskowy: 1612/11
Nr na szyi: 1122
W schronisku od: 10.09.2011
Imię: Pepsi
Opis: średnio mała suczka, czarna podpalana, biały krawat, uszy załamane

Nr schroniskowy: 1613/11
Nr na szyi: 1763
W schronisku od: 10.09.2011
Imię: Cola
Opis: jak siostra! słodziak!

dziś strasznie źle robiło się zdjęcia, może w przyszłym tygodniu uda się zrobić lepsze, bo suczki są naprawdę śliczne

Posted

No i prawie zapomniałam - Adoptowana !

Basia1244 napisał(a):

[I]Boks nr
11
Nr schroniskowy 1583/10
Nr na szyi 945
W schronisku od 03.10.2010 (znaleziona)
Imię: Fruzia
Opis: średnia, buro - płowa

Posted

Basiu czy masz gdzieś spisane w jednym miejscu te dane psów/suczek, które to podajesz?
Chciałysmy z magdą zrobuć sobie taki spis, a bieganie po watkach jest bardzo czasochłonne (jesli nie masz to trudno, pospisujemy z watków)

Posted

Wszystkie suczki są spisane! Właśnie tutaj! Nie ma tylko wszystkich dziewuszek z kwarantanny. Natomiast staram się uzupełniać co 5 dni - czyli na dzień wczorajszy masz dane w postach na stronie 15 - tam jest dokładnie boks po boksie.
Małych chłopców mam spisanych na fajnych chłopakach, no i zbiorówke częściową masz dużych chłopców u Pat na Misiach - oczywiście to nie są wszyscy chłopcy, ale jednak sporo ich jest spisanych.
W przyszłym tygodniu oczywiście uzupełnię suczki i może trochę małych chłopaków pospisuję jeszcze.

Posted

Dzięki Basiu, myślałam, że może masz je w jakimś pliku np wordzie spisane
skoro nie to metodą kopiuj-wklej trzeba bedzie ściągnąć z wątków (a tego chciałam uniknąć)
ale na razie to nie znajde na to czasu

Posted

Kaja po trzech latach siedzenia w schronie dzięki pracy Pawła i zaangażowaniu właśnie dziś!!! pojechała do swojego domu z ogródkiem! HURA!

Basia1244 napisał(a):
Boks nr: 6
Nr schroniskowy: 874/08
Nr na szyi: 49
W schronisku od: 21.05.2008
Imię: Kaja
Opis: zwrot z umowy, średnia, czarna, podpalana, uszy załamane

[I]

Posted

dzisiaj 3 suczki Coca , Wiza i Lalka były na wystawie psów rasowych, gdzie się suczki lansowały.
Coca jest rewelacyjna - grzecznie jeździ samochodem, jest posłuszna, idealna do dzieci, nie zadziera z innymi psami, otwarta do ludzi - rewelacyjna! proszę o ogłoszenia dla niej.

Lalka jest bardziej nerwowa i ciągnie na smyczy, to suka dla aktywnych. Energetyczna, do wybiegania. Ładnie jeździ samochodem, do dzieci się nadaje, ruch uliczny i tłum nie robi na niej wrażenia.