_ogonek_ Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Przybywam z wieściami. Wczoraj rozmawiałam z Anetą. Jest szansa na fotkę, ale u niej internet chodzi jak chodzi. A więc. U Juranda okej, jeśli tak można powiedzieć. Mieszka sobie sam, odizolowany od innych psów, bo towarzystwo zaczęło go męczyć. Ale są jakieś problemy. Podsikuje, w domu itd. a kiedy to zjawisko ustaje pojawia się przelotna biegunka. Je cały czas to samo, nie pije wody z kranu, a przegotowaną. Podobno plątają mu się też łapki przednie. Za jakieś dwa tygodnie Aneta będzie u weta. Zabierze ze sobą Juranda i wet dokona oględzin. Jak stwierdziłyśmy - może panikujemy, ale coś jest na rzeczy.Myślę że lepiej zbadać i stłamsić paskudztwo w zarodku. No i chyba będzie problem z kasą - mamy tylko 180 zł, a potrzeba jeszcze na jedzenie i ew. weta. Muszę ruszyć głową. Wystawię na dniach bazarek - mam trochę fantów. Quote
Satrina Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 (edited) Moje 40 pln będzie jutro-dzisiaj robię przelew.Mam nadzieje,że to nic poważnego, ale ze względu na wiek Jurandzika trzeba wszystko sprawdzać. Edited February 26, 2012 by Satrina Quote
Ingrid44 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Biedny staruszek. Dobrze ze wet sprawdzi co powoduje te dolegliwosci. Bazarek bede tradycyjbie podnosic i pod koniec tygodnia wysle swoja deklaracje + cos jednorazowo na weta. Quote
Syla Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Wyśle dzisiaj, ale to ciągle będzie mało.... Quote
_ogonek_ Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 (edited) Zastanawiałam się czy nie dorzucić do podpisu Juranda jako zapomnianego, ale wiedziałam, że są osoby, które pamiętają o dziadziulku. Przychodzi czasami chwila, że tęsknię za nim i chciałabym znowu wyczochrać ten jego łepek z filozoficznie spoglądającymi oczkami :loveu: ale wiem, że krzywda mu się nie dzieje. Tymczasem wrócimy do finansów;) Dotarły deklaracje od: 20 zł - Syla :Rose: 40 zł - Satrina :Rose: Stan konta Juranda na dziś: +243,51 Edited February 27, 2012 by _ogonek_ Quote
_ogonek_ Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 Stworzyłam bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/223807-60-fancior%C3%B3w!-Torebki-filmy-LEGOWISKO-OBRO%C5%BBA-PSIA-ksi%C4%85%C5%BCki-na-Juranda-do-13.03.12 Proszę o hopkanie ;) Wysprzątałam dzisiaj szafę i mam jeszcze trochę fantów na bazarek, ale się poddałam, trochę tego za dużo :evil_lol: Quote
Ingrid44 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Fajny bazarek, bede tradycyjnie podnosic :) Quote
_ogonek_ Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 [quote name='Ingrid44']Fajny bazarek, bede tradycyjnie podnosic :)[/QUOTE] dzięki, tak banalna czynnośc a ja: zapomnę lub nie zdążę :diabloti: Quote
Ingrid44 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Czy sa jakies wiesci o Jurysiu. Szkoda ze DT Jurysia nie pisze na watku, Ogonek nie musialaby ciagle wydzwaniac. Quote
_ogonek_ Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 [quote name='Ingrid44']Czy sa jakies wiesci o Jurysiu. Szkoda ze DT Jurysia nie pisze na watku, Ogonek nie musialaby ciagle wydzwaniac. wiem, ale akceptuję i toleruję to, gdyż sama nie zawsze coś napiszę/dopiszę, a wiem, że Aneta będzie dzwonić jak się coś ważnego stanie. Obiecuję poprawę! Tymczasem mam fotkę Juranda (tylko taką dostałam, ale lepszy rydz niż nic ! ;) , spróbuję poprosić cioteczkę z okolic żeby ewentualnie kiedyś się wybrała i cyknęła parę fotek, chyba że ktoś zna to poproszę nick ;) ) Za DT jeszcze nie płaciłam - Aneta zmieniła nr konta i ma mi podać, ale się nie pali. Jurand do weta pojedzie 20 albo 21.03 (zapomniałam), wtedy będzie sterylka innej tymczasowiczki to i nasz kawaler załapie się na podstawowe badania krwi, których koszt to 30 zł. Jeżeli wyjdzie coś nie tak to będziemy rozszerzać zakres poszukiwań. Poza tym u Juranda po staremu. Aneta akceptuje te jego wpadki kupkowo-siuśkowe. Jako staruszek jest usprawiedliwiony :) Quote
_ogonek_ Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 rotek_ napisał(a):jak tam finanse juranda? jakoś takoś.... jeśli chcę wpłacić 260 zł jak ostatnio (DT+karma) to mi 20 zł braknie, ale bazarek mój trwa jeszcze niecały tydzień. Wpłatę zrobię jak nie w piątek to w poniedziałek - jutro mam dzień sprzątania a do 15 siedzę w szkole. Quote
Ingrid44 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Wyslalam dla Jurysia 80 zl . 20 zl za marzec+20 zl za kwiecien i 40 zl na karme.Kochana Bjutka juz przelala dzisiaj na konto Jurysia.( wszystkie moje deklaracje ida przez Bjutke ) Quote
tripti Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 "Poza tym u Juranda po staremu. Aneta akceptuje te jego wpadki kupkowo-siuśkowe. Jako staruszek jest usprawiedliwiony " może jej to nie przeszkadza jak sama twierdziła, że nie ma jej w domu od 6 do 22... Lola została dziś w końcu zabrana przez malvaaa (bardzo ciężko było się umówić na termin odbioru psa) i jedzie już do innego hotelu, ponoć ma żeberka na wierzchu. Quote
Ingrid44 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 [quote name='tripti']"Poza tym u Juranda po staremu. Aneta akceptuje te jego wpadki kupkowo-siuśkowe. Jako staruszek jest usprawiedliwiony " może jej to nie przeszkadza jak sama twierdziła, że nie ma jej w domu od 6 do 22... Lola została dziś w końcu zabrana przez malvaaa (bardzo ciężko było się umówić na termin odbioru psa) i jedzie już do innego hotelu, ponoć ma żeberka na wierzchu. Zatkalo mnie ! Quote
Iljova Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Ingrid44 napisał(a):Zatkalo mnie ! Mnie też o co chodzi ? Co jest grane ? Quote
tripti Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 to jest wątek Loli, która dziś wyjechała od chauwa i właśnie melduje się po nocy w nowym hotelu, ponieważ nie było możliwości odbioru psa we wcześniejszych godzinach po stronie chauwy: http://www.dogomania.pl/threads/217000-Lola-wygrała-los-na-loterii-MUSI-ZMIENIĆ-DT-POTRZEBNE-WSPARCIE-FINANSOWE?p=18791952#post18791952 Quote
Satrina Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Wpadam do naszego staruszka.Jak tam jego zdowie?Był już u weta? Quote
malvaaa Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 apeluje i błagam żebyście jak najszybciej poejchały zobaczyć czy z Jurandem wszystko ok... wczoraj zabrałam Lolę, jest w fatalnym stanie, o odebranie psa walczyłam z Anetą przez 2 tygodnie w końcu musiałam jechać po nią o 22 wczoraj. Lola jest w lecznicy. ja niestety za późno zareagowałam i takie są konsekwencje :( wczoraj nie zostałam wpuszczona nawet na podwórko i nie widziałam Juranda... Quote
_ogonek_ Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 malvaaa napisał(a):apeluje i błagam żebyście jak najszybciej poejchały zobaczyć czy z Jurandem wszystko ok... wczoraj zabrałam Lolę, jest w fatalnym stanie, o odebranie psa walczyłam z Anetą przez 2 tygodnie w końcu musiałam jechać po nią o 22 wczoraj. Lola jest w lecznicy. ja niestety za późno zareagowałam i takie są konsekwencje :( wczoraj nie zostałam wpuszczona nawet na podwórko i nie widziałam Juranda... ale jak ja mam jechać? to mnie też rozwala... pisałam do paru osób i zero odzewu, ja nie mam możliwości żeby wsiąść w pociąg i jechać za Wa-wę i zobaczyć Juranda... Pluję sobie w twarz że wysłałam go do DT, jeśli zostałby w schronisku przynajmniej bym się o niego aż tak nie bała, bo to zaledwie 20 minut drogi ode mnie... Personalnie nic do Anety nie mam i nie chcę robić na wątku nagonki. Prosiłabym o kontakt kogoś kto moze tam podjechać i zrobić ładne zdjęcia dziadulkowi. Nowego DT owszem mogę poszukać, ale nie mamy pełnych deklaracji gdyby ktoś nie zauważył... A ja nie wydolę co miesiąc trzech stów bazarkami,nierealne dla mnie... Jurand to ostatni pies do którego wysłania do DT się przyłożyłam... Nie chcę i nie potrafię spojrzeć w lustro ze świadomością iż mogę narazić psa na ryzyko podupadnięcia na zdrowiu. Mam ochotę sobie po prostu strzelić w łeb... Quote
tripti Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Lola również nie ma deklaracji, była u chauwy tylko za karmę, a teraz jest 360 zł plus karma, ale pies w kilka godzin po przyjeździe do nowego miejsca wylądował w klinice. Może jak nie ma innej alternatywy, lepiej by było gdyby wrócił do schroniska i był pod czyjąś kontrolą, zależy jeszcze jakie to schronisko, ale miałby może dostęp do weta, byłby nakarmiony. Lola wygląda bardzo źle. Można porównać zdjęcia. Quote
malvaaa Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 ja od ciebie nic nie wymagam, jeśli chcecie to niech zostanie u niej, po prostu przestrzegam... ja nie zostałam nawet wpuszczona na podwórko więc chyba nie jestem tam mile widziana. kontakt miałam z nią utrudniony i odebranie psa też było wielkim wyzwaniem... przemyślcie sprawę... Lola: Lola dzisiaj, jeden dzień po przyjezdzie od chauwy: zdjęcia nie oddają tego jak jest w rzeczywistości, każde żeberko na wierzchu... Quote
_ogonek_ Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 Ja nie mówię że on ma zostać, tylko chcę aby najpierw ktoś tam pojechał - tylko że nie znam nikogo z tamtych rejonów... Może wy macie jakiś pomysł? Jesli osoby do których napisałam z zapytaniem o DT się nie odezwą to nie wiem co zrobię... Dla mnie jest to patowa sytuacja. Nie lubię nikomu "robić koło dupy" ale z drugiej strony Jurand był moim oczkiem w głowie. Chciałabym poznać przyczynę tych cyklicznie powtarzających się biegunek, bo coś jest nie tak... Albo robale albo metabolizm szwankuje... Quote
rotek_ Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 ogonek, mieliśmy tyle tymczasowiczów i zawsze było wszystko w porządku... głowa do góry....bo gdyby nie ty pewnie masa psiaków nadal siedziałaby w schronisku. poszukamy kogoś na zrobienie zdjęć.... Quote
malvaaa Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 ja też miałam dylemat bo Lola nie ma prawie żadnych deklaracji, ale gdybym wiedziałam że dzieje się coś zlego i udałoby mi się skontaktować z chauwą to wzięłabym ją duużo wcześniej... a niestety Lola też ma już swoje lata... a może zadzwoń najpierw do Anety i zapytaj? poproś o inne zdjęcia, bo tutaj nie widać całego psiaka tylko pysk... jeśli udało jej się zrobić to to nie będzie problemu z innymi... chociaż ja miałam też dostać zdjęcie Loli a nie dostałam do dnia dzisiejszego a jak widać można... tutaj jeszcze Loli zdjęcie z wczorajszego dnia, zaraz po zabraniu... Quote
Recommended Posts