Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Grzeczny i towarzyski piesek szuka domu od zaraz. To długowlosy kundelek do kolan, znalazłem go w święta na ulicy. Piesek jest bardzo chudy. Reaguje na nie wolno i chodź, ładnie chodzi na smyczy i nie załatwia się w domu. Niestety nie mogę go zostawić u siebie bo mam już psa i kota i zwierzęta sie nie dogadują. Mam nadzieję, że trafi w dobre ręce. Piesek teraz jest wykąpany. Tel 500-263171 do odbioru w Siemianowicach Śląskich..

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To do mnie pan dzwonił (myślę, że nr z ogłoszeń). Ja ze Śląskiem mam do czynienia tylko wysyłając psy na dt.
Przez telefon wspomniał Pan o schronisku, nie mam pojecia jak psosperują śląskie ale postaram się tu kogoś z okolic sciągnąć.
Przykre jest to,że nikt przez telefon nie chciał pomóc.

Posted

Z rozmowy z panem Arturem wiem, że psiak zachowuje się w porządku do innych zwierząt, gorzej z jego suczką, która całkowicie nie toleruje psiaka.
Został znaleziony na ulicy ale gdzie to nie wiem.
Wychudzony jest. Tak myslę, może on komuś zwiał za cieczkami?

Posted

Przede wszystkim trzeba dowiedzieć się, z którym schroniskiem Siemianowice mają umowe i tam zostawić ogloszenie ze zdjęciem. Chyba z Chorzowem, ale nie jestem pewna. SM powinna wiedzieć lub właśnie samo schronisko udzieli takiej informacji. Ważne jest, żeby tam zawieźć ogłoszenie lub wysłać mailem, bo sam opis przez telefon to za mało. Ktos może psa szukac, więc ważne jest oplakatowanie okolicy, gdzie został znaleziony. Dobrze jest też podesłac informacje do sąsiednich schronisk, np. katowickiego.

Posted

No i wiadomo,że trzeba zacząć go ogłaszać, ale jak Pan nie moze psiaka zatrzymać nawet kilka dni, to coś trzeba pokombinować, bo w jednen dzień czy tydzień to raczej domu sie nie znajdzie...:roll:

Posted

Pies musiał zostać wyrzucony z domu juz jakis czas temu, dowodem na to była brudna i "zdredziała" sierść oraz wychudzenie psiaka. Kontaktowałem się ze schroniskiem w Chorzowie, wysyłałem Im zdjęcia maja umiescic na swojej stronie jako psy do adopcji. A nie chce oddać go do schroniska bo na prawde szkoda, to jest tka ładnie wychowany pies a tam wśród innych nie wiadomo co by się działo.
Dziękuję bardzo za zainteresowanie się moją sprawą.

Posted

Artur ile piesek może być u Ciebie?Z tego co mówiłeś to relacje z Twoją suczką nie sąnajlepsze. Dobrze byłoby zrobić mu jakieś dobre fotki, to pomożemy w ogłaszaniu.

Posted

Psiaczek ładny, w dodatku miły i grzeczny,więc ma szansę na dom, szkoda by go oddawać do schroniska, bo tam by nie miał szans, juz wystarczająco sie nacierpiał.

Posted

Dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Nie spodziewałem się aż tak dużego zainteresowania. Zanim jakimś cudem znalazłem numer od Pani Ani obdzwoniłem wiele instytucji, przez każdą zostałem zbyty. Wyjątkiem był pan z chorzowskiego schroniska, który zaproponował umieszczenie zdjęć Norbiego na swojej stronie. Pani Ania wspomogła mnie radą, dobrym słowem i powiadomiła mnie o istnieniu tej strony. Dziękuję jeszcze raz.

Posted

koniecznie musi mieć allegro, najlepiej wyróżnione za 12 zł - wtedy ma duże szanse na dom, piesek chyba jest dość młody?

długowłose i nieduże mają powodzenie

Posted

Dzis jest allegro za pół ceny, to warto wykorzystac. Zrobi mu ktoś?

Tak to już jest z instytucjami i organizacjami, ze przekazują wzajemnie do siebie telefony i zbywają. Nie pierwszy i nie ostatni pies. Z doświadczenia wiem, ze szybciej pomogą prywatne osoby, niż organizacje. Wyjątkiem są organizacje pomagające labradorom, bo tam pomoc i zainteresowanie są natychmiastowe.

Mnie tez schronisko w Chorzowie od razu zaproponowało umieszczenie ogloszenia nadesłanego mailem, udzieliło wyczerpujących informacji.

Nasze psy równiez nie lubią jak robi się im zdjęcia, ale dobre zdjęcia ogromnie zwiększają szanse na adopcje.

Posted

Jedna Pani z Kłodzka (dolnośląskie) szuka psiaka małego,bardzo spokojnego.Ma w domu dzieci,spanielkę i kota.
Czy w przypadku tego psiaka jest opcja dowozu i brak wizyty przedadopcyjnej?Pani wysyła zdjęcia domu z zewnątrz,wewnątrz oraz dzieciaków.Jednak wizyta ją stresuje-widać,że nie spotkała się z czymś takim nigdy.
Wg mnie to rozsądna osoba,która nie przebiera-wybiera,a raczej chciałaby pomóc jakiemuś psu.
Wizyta jest stresująca dla wielu osób...
[url]http://www.morusek.pl/ogloszenie/54898/PRZYJME-MALEGO-PIESKASUCZKE--WIEK-NIE-GRA-ROLI/[/url]

P.S.W sumie i tak by była wizyta okołoadopcyjna,bo ktoś kto psa podwiezie siłą rzeczy odwiedzi osobę;-)
Oczywiście trzeba by z Panią pogadać.Ja z nią już trochę mailuję i wydaje mi się bardzo w porządku,rozsądną osobą,a to rzadkość w przypadku osób chętnych adoptować psa:razz:

Teraz długi weekend-sporo ludzi jeździ po Polsce-może by się ugadało na transportowym dowóz psa.

Posted

Jeśli udałoby się zoorganizować transport to ja nie widze problemów. Tylko nie wiem jak piesek reaguje na małe dzieci bo nie miałem okazji sprawdzić. Z innymi zwierzakami sie na pewno dogada a raczej doszczeka ;) Moja Kaja jest tylko wyjątkowa, taka to rozpieszczona jedynaczka :/

Posted

JOMA mi podesłała linka do wątku ślaskich wolontariuszy. Wklejam i sama tez sobie zaraz zajrzę.
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/75461-Schronisko-w-Katowicach-POM%C3%93%C5%BBMY-IM-ZNALE%C5%B9%C4%86-DOMY-%21%21%21-Ruszy%C5%82-wolontariat"]http://www.dogomania.pl/threads/7546...82-wolontariat[/URL]!
Ja go jutro poogłaszam. Zuzka ty na Śląsk mu robiłas? Bo ja też miałam zamiar na śląsk, ale jak cos to moze na małopolske zrobie....?
O allegro moge poprosic Agatę ewentualnie, no chyba,ze ktos mu juz zrobił?