Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Jakie słodziaki:loveu::loveu::loveu: czuje, że było by wesoło jakby się nasze trójeczki spotkały:evil_lol:

[/QUOTE]
No tak a ta tylko by cwiczyla te geometrie...:evil_lol:

[quote name='Chiquita&DeeDee']Podpisuję się pod tym 12 łapkami - uzależniają mooooocno:D[/QUOTE]

Taa wlasnie widze..to jest chyba choroba Ty wszedzie chcesz zakladac trojkaty..:evil_lol:

Arielka ja tu wpadlam tak na dziko czyli bez czytania 1 strony ale w wolnej chwili bede nadrabiac..:p no i wogole to dobry wieczor..:loveu:
bo wlasciwie to ja Cie szukam my czekamy z Ramoną na ten przepis:diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj byliśmy u weta i Draco był wazony- waży 2,2kg- to chyba dużo? Mam nadziej, że teraz juz nie będzie rósł, tylko ...no właśnie, tył tez nie- ale powoli sylwetka zmienia się na taką smuklejszą- nabiera proporcji...:). Chłopaczek ma świetny charakter- odważny, całuśny- aż za bardzo :D, ufny i kochany- czuję jakbym go miała "od zawsze"...

O, Pegazka nas odwiedziła :lol:...
Koniecznie musisz Kochana nadrobić zaległości :diabloti:, ja do Ciebie od dawna sie wybieram ale... nie umiałam znaleźć galerii...:oops: Dopiero przed chwilą zauważyłam że sygnaturka jest podlinkowana- wstyd się przyznać, ale ja nie umiem tego zrobić...:oops: OK, już przestanę się tak czerwienic, bo ktoś tu o jakimś byczku pisał (post niżej)- jeszcze przybiegnie i mnie pobodzie :stupid: :p

Posted

właśnie właśnie, fotki poproszę- i jak już pisałam u siebie- zamawiam pozycję wystawową:)
Zuzia ważyła w wieku 6mscy 2,3kg. Teraz waży 2,8kg. Ale wiesz że grubasek z niej....normalnie powinna ważyć z 2,5, ale po ciąży coś zrzucić nie może, tym bardziej że zimno na dworzu i do domu jej się spieszy jak tylko sie załatwi.
Arielka, bardziej niż na wagę zwracaj uwagę na wielkosć- wiesz że u chi to nie waga jest wyznacznikiem wielkości, bo jedna może być chudzina i ważyć 1,5kg, a druga o tej samej wielkości ale odpowiedniej sylwetce ważyć 2,2kg.
Pamiętaj też że mięśnie ważą więcej niż tłuszczyk, więc jak Draco zacznie nabierać samczej budowy, będzie ważył jeszcze więcej. A jak on wzrostem w porównaniu z reszta stadka?

Posted

[quote name='pa-ttti']właśnie właśnie, fotki poproszę- i jak już pisałam u siebie- zamawiam pozycję wystawową:)
Zuzia ważyła w wieku 6mscy 2,3kg. Teraz waży 2,8kg. Ale wiesz że grubasek z niej....normalnie powinna ważyć z 2,5, ale po ciąży coś zrzucić nie może, tym bardziej że zimno na dworzu i do domu jej się spieszy jak tylko sie załatwi.
Arielka, bardziej niż na wagę zwracaj uwagę na wielkosć- wiesz że u chi to nie waga jest wyznacznikiem wielkości, bo jedna może być chudzina i ważyć 1,5kg, a druga o tej samej wielkości ale odpowiedniej sylwetce ważyć 2,2kg.
Pamiętaj też że mięśnie ważą więcej niż tłuszczyk, więc jak Draco zacznie nabierać samczej budowy, będzie ważył jeszcze więcej. A jak on wzrostem w porównaniu z reszta stadka?[/QUOTE]
Wzrostowo jest jeszcze mniejszy od dziewczyn, ja myślę, że on będzie wielkości Milki, tylko mocniejszy. Ostatnio juz tak nie rośnie, sylwetkę ma ładną- prawie kwadracik, ale prawie- bo to szczylek jeszcze, główkę za to ma większa niz dziewczynki- i po tym wnioskuję że będzie mocny- a ma po kim ;).
Fotki wstawię, postaram sie dzisiaj.

Posted

Kochana, dziś raczej już nie dam rady, Draco się struł bo dałam mu wczoraj nowy rodzaj mięska w puszce- widocznie co było nie tak, chociaż dla reszty OK. W każdym razie ma biegunkę lekką na szczęście, wet powiedział, że póki nie ma temperatury podwyższonej i pije, nie jest osowiały, to go troszkę przegłodzić (jest z tego powodu bardzo nieszczęśliwy) i do jutra powinno przejść. On kurczę bardzo lubi jabłka- nie daj Boże zjem jakieś, muszę od razu usuwać ogryzki, bo je kradnie. Myślę że to może byc też od tych jabłek- w nocy znów mi ukradł ogryzek, i dumny uciekał pożerając :roll:. W kazdym razie musze zaraz uprać tapicerkę z kanapy- koopa jest na niej (fuj)... I wysuszyć- pisałam Ci Ramonko, że od wyjazdu TZa śpię w dużym pokoju, bo sypialnia jest jakaś...pusta. Z resztą tam póki co na łóżku piętrzą sie rzeczy na bazarki, więc sprzątanie tu czy tam na to samo by wyszło ;). A Drakuś już pod wieczór-teraz, przestał koopkować na szczęście, czyli obejdzie się bez żadnych medykamentów. A ja już myślałam, że w tym m-cu zbankrutuję przez rachunki od weta (tak się złożyło, że moje prawie wszystkie psy mają terminy szczepień, które jakoś chyba podrożały :confused:).

He he, ja tak patrzę, i w prawie każdym poscie Chiquitki- wyłączając pięknego Mikołaja, za którego dziękuję (zapomniał zostawić w skarpecie jakiś smaczek, ale trudno...:evil_lol:)- jest..."prosimy o foty"...:D :diabloti:

Posted

No dobrze... dobrze :) wybaczam... wiem co to zatrucie..:shake: a po animondzie nie raz tak mam jak zmienię smak. Daj mu Lakcid, 10zł bodajże w aptece, ja moim daję i na drugi dzień jak ręką odjął :)
Tak wiem... ja teraz też spałam w salonie, bo Wiki po operacji nie mogła skakać i musiałam zabarykadować kanapę ;)

Posted

[quote name='arielka186']Kochana, dziś raczej już nie dam rady, Draco się struł bo dałam mu wczoraj nowy rodzaj mięska w puszce- widocznie co było nie tak, chociaż dla reszty OK. W każdym razie ma biegunkę lekką na szczęście, wet powiedział, że póki nie ma temperatury podwyższonej i pije, nie jest osowiały, to go troszkę przegłodzić (jest z tego powodu bardzo nieszczęśliwy) i do jutra powinno przejść. On kurczę bardzo lubi jabłka- nie daj Boże zjem jakieś, muszę od razu usuwać ogryzki, bo je kradnie. Myślę że to może byc też od tych jabłek- w nocy znów mi ukradł ogryzek, i dumny uciekał pożerając :roll:. W kazdym razie musze zaraz uprać tapicerkę z kanapy- koopa jest na niej (fuj)... I wysuszyć- pisałam Ci Ramonko, że od wyjazdu TZa śpię w dużym pokoju, bo sypialnia jest jakaś...pusta. Z resztą tam póki co na łóżku piętrzą sie rzeczy na bazarki, więc sprzątanie tu czy tam na to samo by wyszło ;). A Drakuś już pod wieczór-teraz, przestał koopkować na szczęście, czyli obejdzie się bez żadnych medykamentów. A ja już myślałam, że w tym m-cu zbankrutuję przez rachunki od weta (tak się złożyło, że moje prawie wszystkie psy mają terminy szczepień, które jakoś chyba podrożały :confused:).

He he, ja tak patrzę, i w prawie każdym poscie Chiquitki- wyłączając pięknego Mikołaja, za którego dziękuję (zapomniał zostawić w skarpecie jakiś smaczek, ale trudno...:evil_lol:)- jest..."prosimy o foty"...:D :diabloti:[/QUOTE]
Życzę zdrowia i ostrzegam przed jabłkami, szczególnie w zatruciach, wymiotach, biegunkach. Mój Foxi też tak kiedyś miał i dobra pańcia chciała mu dać coś lekkiego i dałam właśnie jabłko. Nie czekałam długo na efekt... Powiedziałam o tym wetowi i dowiedziałam się, że nie można dawać.

Posted

[quote name='kaskaSz']Życzę zdrowia i ostrzegam przed jabłkami, szczególnie w zatruciach, wymiotach, biegunkach. Mój Foxi też tak kiedyś miał i dobra pańcia chciała mu dać coś lekkiego i dałam właśnie jabłko. Nie czekałam długo na efekt... Powiedziałam o tym wetowi i dowiedziałam się, że nie można dawać.[/QUOTE]

tzn. jabłek nie wolno dawać psiakom, czy mowa o ogryzkach?
Jak jem jabłko, to daję mojej grzyweczce po kawałeczku i jest ok., ale może nie powinnam dawac???

Posted

ja swojemu nie daję ogryzka, wtedy dałam jabłko- miąższ ;) Jak pies jest zdrowy to można dawać, ale w zatruciach i przy podawaniu leków nie za bardzo, bo kończy się właśnie wymiotami.

Posted

Dzięki dziewczynki za odwiedziny :loveu:.

Drakuś już zdrowiutki, a z tymi jabłkami to chyba zależy od psa- moja Ariel (ta z avatarka stafficzka) uwielbia jabłka i jej nie szkodzą- z resztą podobno ma to po Mamusi :)... Orka- już za TM [*], też lubiła owoce...

Aha, zapraszam na bazarro- dla suczek z Korabiewic- chociaż zajrzyjcie, podbijcie, bo słabo idzie przed Świętami....

• 6 months later...
Posted

Czas odświeżyć galerię... Trochę mnie nie było- miałam trochę problemów, ale już jest OK, z psiakami wszystko dobrze.
Tak się składa, że w lipcu wszystkie chi i westik Pako mają urodzinki:
[COLOR=#800080]02 lipca- szóste urodziny Pakusia (ale ten czas leci...)
12 lipca- urodziny (drugie) Chicki
14 lipca- czwarte urodziny Milki
29 lipca- Draco kończy rok [/COLOR];)

Mamy też trochę nowych foteczek- największą niespodzianką dla naszych znajomych będzie Drakuś- to już z wyglądu dorosły pies;)... Piszę: "z wyglądu"- bo z charakteru potrafi jeszcze być totalnym dzieciakiem- ostatnio np pogryzł mi dwudniowe, nowiutkie sandały Diesla (:angryy:oooj ma chłopak to szczęście że tak go pokochałam... ) Teraz mam "klapki"- cały tył mój mały stylista uznał za zbędny:evil_lol:... (A z drugiej strony- trochę ten tył mnie cisnął- nie ma tego złego...).

Obiecane foteczki:

Cała trójka:
[IMG]http://i46.tinypic.com/ci7av.jpg[/IMG]

[IMG]http://i47.tinypic.com/szip8y.jpg[/IMG]

[IMG]http://i49.tinypic.com/29m2bsy.jpg[/IMG]

[IMG]http://i45.tinypic.com/kcikhd.jpg[/IMG]

I z Arielką:
[IMG]http://i46.tinypic.com/2lkfrx5.jpg[/IMG]