Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogo to jak system naczyń połączonych. Zasada jest prosta: tymczasowicz idzie do domu, przyjmuje się następnego. Tak więc za domki dla "blokujących miejsce" też trzeba trzymać kciuki :)
Co do Sary, to mam obawy, że rodziła co cieczkę. A szczeniaki... zasilały budżet domowy - nie przeznaczony broń Boże nawet w najmniejszym ułamku na utrzymanie psów :(

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Cholera, biedna Sarcia. Trzeba koniecznie ją wysterylizować no i zabrać stamtąd :-(
Zbieram kasę na bazarku, już jest około 150 zł. Może to na jej sterylkę?

Posted

Iv_ napisał(a):
Cholera, biedna Sarcia. Trzeba koniecznie ją wysterylizować no i zabrać stamtąd :-(

Tak chyba byłoby najlepiej. Tylko z tego co wiem w tym syfie, w którym teraz mieszka absolutnie nie może przebywać sunia po sterylizacji.

Oskarowi powinno wystarczyć pieniążków. Na transport na pewno , a jak braknie na kastracje to pokombinuje się z bazarkiem . O niego się na razie nie martwcie, trzeba zając się Sarunią. Z tego co mówiła Alicja jest wstanie załatwić Sarze sterylizacje za małe pieniążki.

W przyszłą sobotę będę w miejscowości , gdzie Oskar będzie na DT obowiązkowo odwiedzę go, porobię zdjęcia i ustalę termin oraz koszt kastracji u pobliskiego weterynarza.

Posted

Iv_ napisał(a):

Z mojego będzie jakieś 50 zł ;)

Posted

[quote name='agumka']Słuchajcie, przepraszam, że tutaj ale zaginął piesek. Gdyby go ktokolwiek widział... :( miał na sobie kolczatkę

agumko , ale gdzie zaginał ??

Mam do sprawdzenia domek w okolicach Zawiercia, ale ok 20 maja dopiero . Z rozmowy wynika że jest tam w tej chwili sunia bokser o ile nie pokręcę to 12 letnia ale jest chora i nie wiem czy nie będą sie z nią żegnać i państwo chcieli by Sarę . Ale domek do sprawdzenia . Tak że szukam kogoś z Zawiercia i okolic .

Drugi domek odezwał sie z Łodzi ,ale jak sie zdecyduje to posle dopiero namiary na siebie , to by były własciwie 2 domy . Oskar miałby koleżankę a Sara młodego kolegę ,z tym że pan na wstępie wysłuchał , ze psy idą po zabiegu i nie oponował .Zobaczymy czy się odezwie .

No i szansa dla Sary na DT ....ale w TCZEWIE :( .... ja nie dam rady dowieźć .Napisze do Zbójni czy On jeszcze kursuje na trasie .Wtedy mielibyśmy sterylkę załatwioną .

Posted

Nutusia napisał(a):

Co do Sary, to mam obawy, że rodziła co cieczkę. A szczeniaki... zasilały budżet domowy - nie przeznaczony broń Boże nawet w najmniejszym ułamku na utrzymanie psów :(

Yhhh...to i tak dobrze, że zdecydowali się ją oddać :shake:

Posted

[quote name='agumka']w Myszkowie. :(

trzeba oglaszać , wrzucę potem na NK , ale z Myszkowa nie znam nikogo ...

Alicjo, a domek dt dla naszej rudej tez tak sprawnie bys załatwiła ?

http://www.dogomania.pl/threads/206976-Ruda-sunia-szuka-domu-!/page12

domek to się Oskarkowi naprawdę trafił przez przypadek ... Sara nadal czeka

[quote name='Patisa']Yhhh...to i tak dobrze, że zdecydowali się ją oddać :shake:

powiem szczerze że też się cieszę z tego powodu ,bo przecież mogli sprzedać , a chętnych na pseudo nie brakuje :(

Byłam na zakupach ,kupiona na jutro karma dla Oskarka (20 kg) , smycz , obroża , zawieszka na adres , zaraz wrzucę w post rozliczenia

Posted

Kciuki zaciśnięte! Oskar, bądź grzeczny, bo trafiłeś szóstkę w totka z tym DT. Na Sarunię też przyjdzie czas... Dobrze, że się zima skończyła, to przynajmniej nie marznie. Jako urodzona niepoprawna optymistka staram się wszędzie znaleźć choć odrobinę pozytywów :)

Posted

Dopiero dotarłam do kompa .

Oskarek pojechał . Domek tymczasowy przyjechał po niego , podpisane zostało zrzeczenie się psa , umowa na DT , wręczono książeczkę , zaświadczenia .
Oskarek dostał 2 worki po 10 kg karmy , saszetkę Nizoralu ,FIPRex , ubrany został w czerwoną obróżkę , do tego czerwoną smyczkę , ode mnie na drogę dostał w prezencie uszko świńskie , Sara też dostała .
Najstarszy chłopak zaprowadziłOskarka do samochodu i pojechali .
Teraz damy mu kilka dni na aklimatyzację i potem odjajczanie . Nadal proszę o ogłaszanie dzieciaków .

Za transport zapłaciłam 50 zł , bo auto na gaz , całe szczęście bo na benzynę było by prawie drugie tyle .

Posted

Dostałam właśnie MMSem fotkę zadowolonego , radosnego bokserka :loveu: w mieszkaniu ;) . Zaliczył już dziś kąpiel w rzeczce i zabawy z panem na podwórku . Psiak potrzebował bliskości człowieka aby się otworzyć .
Teraz jeszcze tylko Sarę trzeba wyciągnąć do ludzi .

Posted

[quote name='Iza i Avanti']Aluś! Trzymam mocno kciuki za Oskarka i postaram się jemu i Saruni zrobić ogłoszenia pakietowe w najbliższym czasie.

A czy DT jest bezpłatny? (bo chyba nie doczytałam...)

domek jest za karmę i opłate ewentualnych usług wet.