Nutusia Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Dogo to jak system naczyń połączonych. Zasada jest prosta: tymczasowicz idzie do domu, przyjmuje się następnego. Tak więc za domki dla "blokujących miejsce" też trzeba trzymać kciuki :) Co do Sary, to mam obawy, że rodziła co cieczkę. A szczeniaki... zasilały budżet domowy - nie przeznaczony broń Boże nawet w najmniejszym ułamku na utrzymanie psów :( Quote
Iv_ Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Cholera, biedna Sarcia. Trzeba koniecznie ją wysterylizować no i zabrać stamtąd :-( Zbieram kasę na bazarku, już jest około 150 zł. Może to na jej sterylkę? Quote
J_ulia Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Iv_ napisał(a):Cholera, biedna Sarcia. Trzeba koniecznie ją wysterylizować no i zabrać stamtąd :-( Zbieram kasę na bazarku, już jest około 150 zł. Może to na jej sterylkę? Tak chyba byłoby najlepiej. Tylko z tego co wiem w tym syfie, w którym teraz mieszka absolutnie nie może przebywać sunia po sterylizacji. Oskarowi powinno wystarczyć pieniążków. Na transport na pewno , a jak braknie na kastracje to pokombinuje się z bazarkiem . O niego się na razie nie martwcie, trzeba zając się Sarunią. Z tego co mówiła Alicja jest wstanie załatwić Sarze sterylizacje za małe pieniążki. W przyszłą sobotę będę w miejscowości , gdzie Oskar będzie na DT obowiązkowo odwiedzę go, porobię zdjęcia i ustalę termin oraz koszt kastracji u pobliskiego weterynarza. Quote
Iza i Avanti Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Iv_ napisał(a):Cholera, biedna Sarcia. Trzeba koniecznie ją wysterylizować no i zabrać stamtąd :-( Zbieram kasę na bazarku, już jest około 150 zł. Może to na jej sterylkę? Z mojego będzie jakieś 50 zł ;) Quote
agumka Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Słuchajcie, przepraszam, że tutaj ale zaginął piesek. Gdyby go ktokolwiek widział... :( miał na sobie kolczatkę Quote
Alicja Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 [quote name='agumka']Słuchajcie, przepraszam, że tutaj ale zaginął piesek. Gdyby go ktokolwiek widział... :( miał na sobie kolczatkę agumko , ale gdzie zaginał ?? Mam do sprawdzenia domek w okolicach Zawiercia, ale ok 20 maja dopiero . Z rozmowy wynika że jest tam w tej chwili sunia bokser o ile nie pokręcę to 12 letnia ale jest chora i nie wiem czy nie będą sie z nią żegnać i państwo chcieli by Sarę . Ale domek do sprawdzenia . Tak że szukam kogoś z Zawiercia i okolic . Drugi domek odezwał sie z Łodzi ,ale jak sie zdecyduje to posle dopiero namiary na siebie , to by były własciwie 2 domy . Oskar miałby koleżankę a Sara młodego kolegę ,z tym że pan na wstępie wysłuchał , ze psy idą po zabiegu i nie oponował .Zobaczymy czy się odezwie . No i szansa dla Sary na DT ....ale w TCZEWIE :( .... ja nie dam rady dowieźć .Napisze do Zbójni czy On jeszcze kursuje na trasie .Wtedy mielibyśmy sterylkę załatwioną . Quote
agumka Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [quote name='Alicja']agumko , ale gdzie zaginał ?? w Myszkowie. :( Alicjo, a domek dt dla naszej rudej tez tak sprawnie bys załatwiła ? http://www.dogomania.pl/threads/206976-Ruda-sunia-szuka-domu-!/page12 Quote
Patisa Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Nutusia napisał(a): Co do Sary, to mam obawy, że rodziła co cieczkę. A szczeniaki... zasilały budżet domowy - nie przeznaczony broń Boże nawet w najmniejszym ułamku na utrzymanie psów :( Yhhh...to i tak dobrze, że zdecydowali się ją oddać :shake: Quote
Alicja Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 [quote name='agumka']w Myszkowie. :( trzeba oglaszać , wrzucę potem na NK , ale z Myszkowa nie znam nikogo ... Alicjo, a domek dt dla naszej rudej tez tak sprawnie bys załatwiła ? http://www.dogomania.pl/threads/206976-Ruda-sunia-szuka-domu-!/page12 domek to się Oskarkowi naprawdę trafił przez przypadek ... Sara nadal czeka [quote name='Patisa']Yhhh...to i tak dobrze, że zdecydowali się ją oddać :shake: powiem szczerze że też się cieszę z tego powodu ,bo przecież mogli sprzedać , a chętnych na pseudo nie brakuje :( Byłam na zakupach ,kupiona na jutro karma dla Oskarka (20 kg) , smycz , obroża , zawieszka na adres , zaraz wrzucę w post rozliczenia Quote
Alicja Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Dziś przyjeżdża po Oskarka DT , zaciskajcie :kciuki: aby wszystko było dobrze Quote
Alicja Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Jagoda1 napisał(a):Zaciskamy.... Boksie maja ogłoszenia? są ogłoszenia , ale chyba zaczniemy robić niedługo nowe Quote
Nutusia Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Kciuki zaciśnięte! Oskar, bądź grzeczny, bo trafiłeś szóstkę w totka z tym DT. Na Sarunię też przyjdzie czas... Dobrze, że się zima skończyła, to przynajmniej nie marznie. Jako urodzona niepoprawna optymistka staram się wszędzie znaleźć choć odrobinę pozytywów :) Quote
J_ulia Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Oskar już w drodze do domu tymczasowego. Ponoć zachowywał się bardzo, bardzo dobrze. Quote
Alicja Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Dopiero dotarłam do kompa . Oskarek pojechał . Domek tymczasowy przyjechał po niego , podpisane zostało zrzeczenie się psa , umowa na DT , wręczono książeczkę , zaświadczenia . Oskarek dostał 2 worki po 10 kg karmy , saszetkę Nizoralu ,FIPRex , ubrany został w czerwoną obróżkę , do tego czerwoną smyczkę , ode mnie na drogę dostał w prezencie uszko świńskie , Sara też dostała . Najstarszy chłopak zaprowadziłOskarka do samochodu i pojechali . Teraz damy mu kilka dni na aklimatyzację i potem odjajczanie . Nadal proszę o ogłaszanie dzieciaków . Za transport zapłaciłam 50 zł , bo auto na gaz , całe szczęście bo na benzynę było by prawie drugie tyle . Quote
Alicja Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Dostałam właśnie MMSem fotkę zadowolonego , radosnego bokserka :loveu: w mieszkaniu ;) . Zaliczył już dziś kąpiel w rzeczce i zabawy z panem na podwórku . Psiak potrzebował bliskości człowieka aby się otworzyć . Teraz jeszcze tylko Sarę trzeba wyciągnąć do ludzi . Quote
Alicja Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Iv_ napisał(a):Daj Alu fotkę :razz: Ciesze się :loveu: posłałam Julii ...bo nie mam kabelka by wrzucić na kompa ...gdzieś posiałam Quote
Iza i Avanti Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Aluś! Trzymam mocno kciuki za Oskarka i postaram się jemu i Saruni zrobić ogłoszenia pakietowe w najbliższym czasie. A czy DT jest bezpłatny? (bo chyba nie doczytałam...) Quote
J_ulia Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Kilka godzin i taka zmiana... Już się nie mogę doczekać jak go za tydzień zobaczę :) Quote
Alicja Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 [quote name='Iza i Avanti']Aluś! Trzymam mocno kciuki za Oskarka i postaram się jemu i Saruni zrobić ogłoszenia pakietowe w najbliższym czasie. A czy DT jest bezpłatny? (bo chyba nie doczytałam...) domek jest za karmę i opłate ewentualnych usług wet. Quote
Jagoda1 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Alicja napisał(a):są ogłoszenia , ale chyba zaczniemy robić niedługo nowe Wybierz, prosze bazarek z duzymi ogłoszeniami, a mnie podaj nr konta.... Quote
Iv_ Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 [quote name='J_ulia']Kilka godzin i taka zmiana... Już się nie mogę doczekać jak go za tydzień zobaczę :) http://imageshack.us/m/14/869/dsc00433va.jpg Uśmiecha się :loveu: Quote
Recommended Posts