Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Wiersz o Tęczowym Moście[/B]

Po naszej stronie nieba jest pewne miejsce zwane Tęczowym Mostem.
Przychodzi tu po śmierci każde zwierzę dla którego mocniej biło czyjeś serce.
Są tam łąki i wzgórza, po których biegają nasi przyjaciele.
Zawsze jest dostatek jedzenia, wody i słońca i zawsze jest ciepło i radośnie.
Wszystkie chore zwierzęta są znowu zdrowe, te, które cierpiały - cieszą się,
okaleczone są znowu całe - tak jak pamiętamy je z dobrych czasów.
Zwierzęta są szczęśliwe i nie trapią się niczym za wyjątkiem jednego
- każde z nich tęskni za tą jedną, specjalną osobą którą musiały gdzieś tam zostawić...
Biegają i bawią się wszystkie razem,

ale dla każdego przychodzi taki dzień, kiedy nagle staje i patrzy w dal.
Oczy błyszczą, uszy łowią dźwięki, ciało drży naprężone.
I nagle zostawia grupę, mknie po zielonej trawie
a łapy niosą go coraz szybciej i szybciej...
...zobaczył‚Ciebie.
A kiedy w końcu się znowu spotkacie, nastąpi radosne powitanie
- żeby już nigdy się nie rozstać.
Na twarzy poczujesz ciepły język, rękę położysz na ukochanym łbie
i ponownie spojrzysz w wierne oczy swojego psa, który odszedł tak dawno z twojego życia,
lecz tak naprawdę nigdy z twojego serca...
A potem razem przekroczycie Tęczowy Most...
Autor nieznany

[B]Spij z Aniolkami Noreczko:-([/B]

Posted

Norciu Kochana, dobrze że pod koniec swojego życia zaznałaś szczęścia i poznałaś wspaniałych ludzi. Bądź szczęśliwa już na zawsze. Będę pamiętać [*]
Smutno :-(

Posted

Nie pisałam nigdy natym wątku ale cały czas byłam obecna i na bieżąco, otwierając dziś serce mi zamarło...tak strasznie żal:-(:-(:-(...dobrze że te ostatnie dni były dla niej szczęśliwe....
Żegnaj Noreczko:-(:-(:-(:-(

Posted

[quote name='Telimena']Dzisiaj niestety uśpiłyśmy Norę... :( :( :([/QUOTE]

Bardzo wam współczuję! My nie znalismy Norki i cierpimy, a Wy....? To było nieuniknione.

Posted

Jejku, ale to przykre.
Przynajmniej miała pare tygodni dobrego życia. Bardzo wiele dla niej zrobiliście!

Strasznie współczuje, że musieliście podjąć tą decyzje i jeszcze osobiście to zrobić :(

Posted

Bardzo mi smutno,ale niestety Norcia musiała zapłacić wysoką cenę za wcześniejsze zaniedbania i zagłodzenie.Dobrze,że choć pod koniec życia zaznała wspaniałej opieki i miłości.

Posted

Serce mi zamarło... :(
Telimeno, co się stało?... Jeszcze wczoraj czytałam, że chodziła po schodach, biegała za p. Adamem...
Czemu tak nagle?...
Choć to było w zasadzie kwestią czasu, to nie mogę uwierzyć, że jej już nie ma tu z nami :(
Norciu, śpij spokojnie, maleńka... [*]
:(

Posted

Pojawiły się obfite krwawe wymioty i zaczęła się zbierać krew w brzuchu. Wydaje nam się, że pękł jakiś guz wątroby. Nie było sensu pozwolić jej cierpieć... :(

Posted

:( ..........
[CENTER][SIZE=5][COLOR=teal]Wielki ból czuję w sercu moim[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=teal]w raz z odejściem Twoim[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=teal]Tak dzielnie wszystko znosiłaś [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=teal]i mając kochających obok ludzi o nic nie prosiłaś[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=teal]Z chwilą gdy odeszłaś za most tęczowy[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=teal]gdzie świat jest piękny i kolorowy[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=teal]gdzie nie ma bólu i cierpienia[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=teal]dla nas zostaniesz we wspomnieniach.[/COLOR][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][SIZE=5][COLOR=#008080][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-wYY6LrsLO0o/Tgd1jEklVwI/AAAAAAAADWE/w1GVGOwGgu0/22878%25255B1%25255D.jpg[/IMG][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][SIZE=5][COLOR=#008080]Żegnaj Norusiu kochana [*] :cry:[/COLOR][/SIZE][/CENTER]

Posted

Niestety stało się:( Myślałam, że może jeszcze się uda! Wykraść parę dni, tygodni. Telimeno dziękujemy za opiekę i za to, że nie pozwoliłaś męczyć się Norce. Ogromnie mi przykro, wiedzieliśmy, że jest źle, ale mimo wszystko cholernie boli strata takiego Przyjaciel. Noreczko biegaj sobie ile wlezie, wolna, radosna. Kochana sunieczko! :(:(:( Umierała wśród swego stada chociaż. Telimeno ogromnie współczuję.

Posted

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc w sprawie Nory. Cieszę się, że daliśmy jej te dwa ostatnie szczęśliwe miesiące życia po tym wszystkim co wycierpiała wcześniej. Robicie kawał dobrej roboty Cioteczki.