siekowa Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=73012 Quote
pumcia02 Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 potrzebne jak najwieksze wyadoptowanie psów... mamy chwile załamania i zwątpienia... Quote
Gosiapk Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 mariolka napisał(a):potrzebne jak najwieksze wyadoptowanie psów... mamy chwile załamania i zwątpienia... Co się dzieje? Quote
pumcia02 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 w skrócie (odpowiedni watek jest zzalozony) mamy niecałe 3 miesiace zeby sie wyniesc czyli fizycznie jest to niemozliwe. z tego mozna wnioskowac ze super byloby wyadoptowac zwierzeta... Quote
MaxSta Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Zegar tyka trzy miesiące to bardzo mało!!!!!!! Quote
pumcia02 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 wczoraj poszły dwa szczeniaki do adopcji :) teraz tylko został Bąbel ktory byl jako pierwszy zarezerwowany.. ale go wycykali... Quote
pumcia02 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 dałam kilka ogloszen na gumtree, pozniej jeszczew bede dawac... chwilowo sily mi opadly Quote
siekowa Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 No i Marioli się oberwie bo nie dała tu linka do wątku Dżekiego :mad: [SIZE=2]Dopiero teraz przeczytałam,że tylko Bąbel został kurde w szoku jestem on dla mnie najładniejszy z tej trójki był. Quote
pumcia02 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 tak mi sie przypomniało. nasza staruszka Sara ma cukrzyce.. Biszkopt pies który był juz długo długo w psim hptelu jest już u nas w nowym boksie. jest superowy i duuzy Quote
siekowa Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 Właśnie jak patrzyłam zawsze na stronę to wydawało mi się,ze ten Biszkopt jakiś mniejszy jest.Trzeba przyznać,że super pies z niego i taki duuuży (a ja takie psy bardzo lubię).:evil_lol: Quote
pumcia02 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 trza mu nowe fotki zrobic. aparat mi sie chrzani ostatnio... Quote
pumcia02 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Fuks jest w domu tymczsowym. miał dwie łapki w gipsie, niestety zle mu się zrosły... i "zabawa" od nowa. w dy do 6 wrzesnia!!! biało czarna koteczka poszła do nowego domku :) Quote
siekowa Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Wirtualne adopcje psiaków z azylu :) Zaraz dodam do pierwszego postu. http://www.psianiol.org.pl/honorowe.htm Quote
pumcia02 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 fotki robione przez fotografów (psiaków które nie maja swoich wątków, reszta w wątkach - Falon, Fred, Frodo, Kaktus, Omega, Ozi, Radek, Summer, Torek, Zamróz) a teraz bingo: no i gutek: Quote
pumcia02 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 i zdjęcia ze spacerku :) śliczniuchów które nie mają wątków: Pikolina - młoda, radosna sunia. juz dłuuugo w azylu :( Bingo: Quote
pumcia02 Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 od wrzesniowych numerów mamy kąciki adopcyjne w gazetach: - Super Expres -Kobieta -Kocie Sprawy -Nowa Gazeta Praska -Gwiazdy Mówią - od października w 3 psich pismach Beda równiez wystawy zdjęć z apelem adopcyjnym : - Stare Miasto przed biblioteką -w "zaprzyjaznionych" sklepach -bankiet vipów (nie wiem o co chodzi ;)) - agrykola zapowiada sie ciekawie. oby poskutkowało... Quote
siekowa Posted August 25, 2007 Author Posted August 25, 2007 Bardzo się cieszę,że ludzie dowiedzą się o istnieniu azylu :lol: Teraz to będą kolejki do adopcji więc Magda,Sylwia i Mariola już wcale nie będą mieć spokoju. :evil_lol: Quote
pumcia02 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 mam nadzieje :) a teraz kilka psiaków z nowymi opisami : OZI http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=62397 Wyjątkowa uroda i wyjątkowy charakter, a życie takie średnie... Ozi od dawna czeka na miłość, dom, opiekę. Strasznie jest patrzeć, jak tak piękny i dobry pies odchodzi w zapomnieniu. Jest miły, posłuszny, towarzyski, łagodny i ufny... Cóż takiego zrobił, że siedzi za kratami schroniska? Co musi zrobić byś podarował mu dom? MOJŻESZ Poczciwy, bury Mojżesz stał sobie samotnie, z łbem wpatrzonym w chmury i rozmyślał o sprawach tego świata, a niekiedy sam nie wie o czym właściwie rozmyślał. I gdy przechodzę tamtędy, cieszy się bardzo, że może przestać myśleć na chwilę, by móc mnie przywitać i zapytać: - Myślisz, że ktoś mnie jeszcze pokocha, da szansę i zabierze stąd? Przecież ja nie jestem starym psem. - Mocno w to wierzę Mojżeszu, na pewno jest gdzieś Twój człowiek, tylko trochę się zgubił i jeszcze Cię szuka. Pomogę mu Cię znaleźć. - Hmm, to powiedz Mu proszę, że zawsze będzie mógł mi ufać, i że ja go bardzo pokocham i nigdy go nie skrzywdzę. I że jego dzieci też pokocham i będę ich pilnował i że ja będę tu czekał. - Powiem. PIKOLINA Młoda, roztrzepana, zaczepna wariatka. W głowie jej harce na całego. Dzielna, zaradna i pomysłowa – każdego psa wykołuje na parę kęsów z jego miski. Na otwartej przestrzeni zmienia się w zlęknione dziecko, wpatrzona w człowieka, bardzo pilnuje się jego nogi. Przyzwyczaja się do jednej osoby, którą obdarza aż za dużą miłością. Tak wiernej, bezgranicznej i bezkrytycznej miłości nie można wykorzystać, trzeba jej sprostać. BISZKOPT Starszy, kochany pies zmęczony tułaczką i brakiem swojego miejsca na ziemi. Jest wdzięczny za każde spojrzenie w psie oczy, pogłaskanie, spacer. Niekonfliktowy, bez większych pretensji o swój pieski los. Ale nadal radośnie i ufnie patrzący w przyszłość i szczenięco brykający na spacerach. Mocno skrywa przed nami swój sekret: że czasem marzy o ciepłym żółtym kocu i swojej rodzinie. FALON Szalenie urokliwy młody psi kawaler o nietypowym – trójkolorowym umaszczeniu. Uwielbia rozdawać małe buziaki – małe chyba tylko dlatego, że mimo wielkości jest delikatny i subtelny. Jest psem karnym i nie ma problemów z jego przywołaniem. Gentelman żywo zainteresowany płcią piękną. Bardzo elegancki, dbający o wygląd i porządek wokół siebie. Ma ogromne radarowe uszyska – chyba po to, by nasłuchiwać kroków swego przyszłego pana... BARTEK Piękny puchaty biało – rudy pies. Łagodny, ułożony i przyjacielski. Bartek pilnie szuka domu, bo bardzo źle znosi warunki schroniska. Wtula się w kąty, unikając kontaktu z człowiekiem i psimi towarzyszami, wylękniony, zestresowany. Został znaleziony nieprzytomny na ulicy – był wygłodzony i wycieńczony tułaczką. Dziś odżywa na spacerach, które choć na chwilę przenoszą go w świat marzeń. Bartek nie potrafi zaakceptować obecnego losu, nie chce pogodzić się z tym, że nie ma kogoś, kogo może pokochać z wzajemnością. Bartek WALCZY o siebie... Spraw by pies nie musiał już dłużej żyć z poczuciem osamotnienia na tym przeludnionym świecie. FRODO Drugiego takiego nie znajdziesz! Stylowy terier typu bull – bardzo udane dzieło pseudohodowcy:) Ma piękną amstafowatą mordkę i wybujałe loczki na ciele. Pasją Froda są spacery i zabawy bez końca. Ten mężny, dostojny pies momentalnie zmienia się w rozkosznego szczeniaka. Sprawia wrażenie dzielnego młodzieńca, ale w rzeczywistości jak tylko słychać burzę, to dopiero widać, jaki to tchórz. Jest psiakiem energicznym i wesołym, mówią, że totalnie „crazy”, na pewno podciągnąłby wyniki najlepszemu maratończykowi. Jak prawdziwy samiec – psiej konkurencji nie lubi, ale na każdej suczce oko zawiesi...:) KAKTUS Malutki młody terierek o wielkim sercu i w ogromnej potrzebie własnego człowieka. Psiaka przerzucono przez płot Azylu w nocy. Ranem znaleziono skuloną pod samochodem, trzęsącą się kulkę nieszczęść. Kaktusik ma dużą łysinę na grzbiecie, którą nie dajemy rady wyleczyć w warunkach schroniskowych. Potrzebuje troskliwego domu i dużo miłości, by śmieszne kłębki kłaczków zmieniły się w bujną sierść:) Na psie smutki znaleźliśmy radę – jest coraz bardziej pogodnym i aktywnym psem, odkrywającym w końcu swój terierowaty charakterek:) Quote
Gosiapk Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Trzeba porobić indywidualne wątki dla tych piesków, takiej zbiorówki nikt nie przeczyta, zniecheci się ilością. Quote
pumcia02 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 jest duuzo watków :) podane sa przy zdjeciach i imionach psów na pierwszej str Quote
Pushli Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 jakie ładne opisy :) :) tylko zdjecie Bartka mi sie nie wyswietla... Quote
GoniaP Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Na szkoleniu w Krakowie, spotkaliśmy Panie z Psiego Anioła... Nawet tam rozmawiały o adopcjach. Życzę Wam powodzenia w walce o te psiaki i o kąt dla nich. Pozdrawiam, i kurczowo trzymam kciuki. Quote
Recommended Posts