Bonsai Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Uleczko, w takim razie nic, tylko... rozglądaj się za kolejnym tymczaskiem. :) Tu jest wątek mikropiesków: http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!/page157 Quote
Uleczka Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 zostanę na pewno,fajnie jest pomagać takim diablicą jak Malutka ;-) i znajomość z pewnymi dwiema cioteczkami też mnie utwierdziła w tym że maniacy zwierzaków powinni się trzymać razem!!! Dziękuję Wam kochane dziewczynki :loveu::loveu: pamiętajcie o mnie !!!! kisski ;* Quote
2411magdalenka Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 witam, obiecałam sprawozdanie więc piszę... Państwo to rodzina stworzona do posiadania zwierząt.. kochają je jak dzieci, ba - niektóre dzieci tak dobrze nie mają. Mieli wcześniej sunię, która złapała chorobę odkleszczową.. ratowali ją jak mogli - koszty w tysiące Euro, z wysyłaniem krwi do Szwecji etc.. sunia była "łóżkowa", widziałam fotki - dziubkowanie, przytulasy... a co mnie rozwaliło - sunia była zabrana do sklepu zoologicznego, gdzie sama wybrała sobie posłanie ;) gdy mieszkali w Grecji - kładli mokry ręczniczek na grzbiet Molly, żeby się psiunia nie przegrzewała ;) i tego typu "cyrki". Domek będą remontować, ale już jest bardzo przytulnie.. Ogród ogromny, ogrodzony, ładnie zagospodarowany. Niedaleko Puszcza Niepołomicka, dużo pól. Straszyłam trochę sikaniem, kwarantanną, przypominałam o zmianie zębów i gryzieniu. W ogóle ich to nie ruszało. Po prostu etap rozwoju "ich dziecka". Karma będzie na pewno super, mają dostawać od tej Pani wetki ("bo się najlepiej zna") do tego chętnie gotują zwierzakom.. bardzo ciepli, mili ludzie z wielkimi serduchami... żyją trochę wspomnieniami (podczas rozmowy ciągle się przewijało "A pamiętasz jak Molly....." etc) ale myślę, że gdy maluch do nich przybędzie to zawładnie ich życiem całkowicie :) i oni będą z tego powodu wniebowzięci. Tyle ode mnie. Pozdrawiam Ciotki i miziaki dla małej Księżniczki ;) Quote
wojtuś Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Madziu dzięki za relację:loveu: no cóż - cudowny domek dla Malutkiej:multi: Agnieszko wspomnę jeszcze że Magdalenka to nie tylko Zacna Cioteczka, ale osoba o wielkim serduchu i ekspert od szczeniaków - w tamtym roku mieliśmy sunię i 9 szczeniaków, Madzia organizowała jak ich rozlokować, robiła ogłoszenia, sprawdzała domki, sama miała naraz 6 na tymczasie.... taka to cudna Cioteczka:);), ja z innymi pomagałem tylko troszkę.. Quote
Celebrinfea Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Po rewelacyjnej PA nie pozostało nam nic innego jak odwieźć dziewczynkę do Pani weterynarz, która powiezie naszą księżniczkę do DS'u. Mały rozrabiaka podbił mi serce, najpierw podgryzała a potem zasnęła słodko. Eh... :) Quote
wojtuś Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Celebrinfea napisał(a):Po rewelacyjnej PA nie pozostało nam nic innego jak odwieźć dziewczynkę do Pani weterynarz, która powiezie naszą księżniczkę do DS'u. Mały rozrabiaka podbił mi serce, najpierw podgryzała a potem zasnęła słodko. Eh... :) Mały rozrabiaka ukradł nam serducha:) Wystarczy dzień, dwa i można sie zakochać, moją Dianę dziewiątą z tego miotu miałem przez 10 dni, a jak jechała do cudownego DS - też domek z ogródkiem k.Krakowa, to i ...smutno mi było, ale mam stale wieści o niej:) Quote
Zuzka2 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Czyli usuwamy ogłoszenia,żeby Agnieszki nie dręczyli telefonami...;-) Ale szybka akcja,a odzew jakbyśmy rasowego szczeniaka oddawali;-) Quote
wojtuś Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Zuzka2 napisał(a):Czyli usuwamy ogłoszenia,żeby Agnieszki nie dręczyli telefonami...;-) Ale szybka akcja,a odzew jakbyśmy rasowego szczeniaka oddawali;-) Dzieki Twoim ogłoszeniom był taki odzew:loveu: Zuźka kto wie, kto wie, co wyrośnie z Rozrabiaki:), może jakiś rasowy jednak;);) Ja ogłoszenia bym zostawił, bo może jeszcze jakaś bieda znajdzie domek;) ale niech powie nam Agnieszka:) Quote
Agnieszka_K Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Jestem w domu!:) nie umiem słowami wyrazić jak strasznie się cieszę!!!:loveu: czekałyśmy u Uli z Celebrinfea z niecierpliwością na telefon od Magdy no i pierwsze słowa: "rewelacja", a ja już się rozpłynęłam:loveu::loveu::loveu: Księżniczka nasza trafi do super domku i na taki właśnie zasłużyła! Ja się bardzo przywiązałam do niej i bardzo pokochałam, moja rodzinka też, serce Uli zdobyte, Celebrinfea też dziś zauroczona- to jest wspaniała kochaniutka malizna, nie sposób jej nie pokochać a teraz w końcu uda jej się zacząć cudne życie :) wielkie podziękowania dla Was wszystkich bo przyczyniliście się do szczęścia malutkiej :loveu: Planuję we wtorek odwiedzić słodzinkę w nowym domku, bo będę przez Kraków przejeżdżała i już się tego nie mogę doczekać !!! :lol: co do ogłoszeń jeśli chcecie to usuńcie, ale zawsze mogę podawać namiary na inne psiaczki - cała przyjemność po mojej stronie, tyle, że od piątku do środy jestem poza netem... mam też ogromną nadzieję że ktoś się juz odezwał w sprawie pozostałych?:cool3: Quote
handzia Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 wojtuś napisał(a):Tak Handziu:) Ta Malutka z pod Lublina:) do domku w Cikowicach k.Bochni (niedaleko Krakowa) telefony jeszcze dzwonią do Agnieszki, więc Aga daje namiary na inne Pięknoty szczeniakowe od Zuźki:) Pytam, bo szukamy transportu do Krakowa dla suni z zamojskiego schroniska, może dało by się połączyć? Quote
Agnieszka_K Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 handzia napisał(a):Pytam, bo szukamy transportu do Krakowa dla suni z zamojskiego schroniska, może dało by się połączyć? kurcze chyba raczej nie bo sunia jedzie z panią wet z Warszawy... Quote
handzia Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Agnieszka_K napisał(a):kurcze chyba raczej nie bo sunia jedzie z panią wet z Warszawy... Kurcze szkoda. Tzn, że malutka jest już w Warszawie? Quote
Agnieszka_K Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 handzia napisał(a):Kurcze szkoda. Tzn, że malutka jest już w Warszawie? tak handziu - przywiozłam ją do warszawy w nocy z pon na wtorek:) a dziś osobiście przekazałam Pani weterynarz, która w piątek lub sobotę zawiezie malenstwo do swojej cioci:) Quote
Agnieszka_K Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 ciekawe jak słodzinka noc spędziła w Pani wet.. ale Pani nie dzwoni więc może nie dała im mocno popalić - choć pewnie musieli się z nią ciągle bawić jak nie miała już psich przyjaciół z którymi mogła się wyżyć;) przed chwilą telefon - miły młody pan, zgadza się na wizytę więc podsyłam cały pakiet maluszków:) Quote
2411magdalenka Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 ale a Kruszynka zrobiła furorę!!! rewelacja! myślę, że na pewno jakiś maluch skorzysta z tych ogłoszeń i znajdzie domek. Fajnie, że będzie poadopcyjna ;) sama bym chciała tych Państwa zobaczyć jak "lulają" tą małą rozrabiakę. Chyba będą ją sobie z rąk wyrywać ;) wczoraj wieczorem wysłałam im jeszcze kilka fotek małej, żeby już mogli tęsknić ;) Quote
Agnieszka_K Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 hihi mała księżniczka lulana na rączkach:loveu: już chcę to zobaczyć:multi: a ja przed chwilą 20 minut rozmawiałam z bardzo fajną panią, której wczoraj podesłałam psiaki - spodobała jej się Baby i już jest na etapie dogadywania info z kimś od niej:) Pani bardzo zależy żeby była malutka, przed świętami odszedł im 16 letni piesek... a nawet już ma dogadany transport - sama pojedzie do świętokrzyskiego po nią jeśli wszystko wypali;) kochani kto jest od Baby na dogo, bo bym chciała wiedzieć:) Quote
Zuzka2 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Agnieszka_K napisał(a):hihi mała księżniczka lulana na rączkach:loveu: już chcę to zobaczyć:multi: a ja przed chwilą 20 minut rozmawiałam z bardzo fajną panią, której wczoraj podesłałam psiaki - spodobała jej się Baby i już jest na etapie dogadywania info z kimś od niej:) Pani bardzo zależy żeby była malutka, przed świętami odszedł im 16 letni piesek... a nawet już ma dogadany transport - sama pojedzie do świętokrzyskiego po nią jeśli wszystko wypali;) kochani kto jest od Baby na dogo, bo bym chciała wiedzieć:) mrs.ka:-) Dzięki!:-) Quote
Agnieszka_K Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Zuzka2 napisał(a):mrs.ka:-) Dzięki!:-) no tak- pisałaś - gapa ze mnie;) Quote
Agnieszka_K Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 przed chwilą kolejne zapytanie, ale wg mnie nie warto było proponować kogoś innego... ;) Quote
Agnieszka_K Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 rozmawialam z pania wet jest malutka zachwycona! mala grzeczna i wyluzowana mowi ze to pies idealny!:) jada dzis do krakowa a niunia jutro rano juz bedzie w swoim.domku - panstwo nie moga sie juz doczekac a ja nie.moge doczekac sie wtorkowych odwedzin. pozdrowienia z trasy:) Quote
wojtuś Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Szczęścia dla Malutkiej w nowym domku - i prosimy o zdjęcia:) Agnieszko miłego odpoczynku - należy Ci się i opowiedz nam o wtorkowych odwiedzinach Malutkiej;);) Quote
koosiek Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Malutka to szczęściara :) W lecznicy w Konstancinie są takie mini szczylki, po mamie ratlerkowatej: [URL]http://images46.fotosik.pl/749/c1500ce581d42720med.jpg[/URL] Mogłybyście je też podsyłać? Mają chyba jeszcze jakieś dwa tygodnie na znalezienie domów, a potem czeka je wiejska giełda :( Quote
2411magdalenka Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 piękne piesie.. a na kogo namiar na te maluchy? machnę na chybcika jakieś ogłoszenie może.. Quote
Recommended Posts