Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzis pewna Pani zagadnela mnie czy nie chce kupic kuca za 1200 zl....przyzwyczajony do dzieci,pod siodlo....maja plany juz kupic go na jakis plac,zeby byl atrakcja i za piatke wozic dzieciaki do zdjecia....
no..ale kuc czeka...

Posted

[quote name='wellington']Jasiek potrzebuje dt tylko na 24 godziny ! Karola nie moze go zabrac ze soba do hotelu.
Kto moglby go przenocowac z niedzieli na poniedzialek ?[/QUOTE]
A o której w poniedziałek mniej więcej piesek byłby zabrany?
Mogę przenocować, ale w poniedziałek mam suczkę po sterylce - pewnie jakoś popołudniu wróci po operacji, więc chciałabym żeby sobie spokojnie doszła do siebie, a nowy pies w domu raczej by przeszkadzał. Od niedzieli koło południa, do poniedziałku o tej samej porze mogłabym pieska przechować :)

Posted

[quote name='sugarr']A o której w poniedziałek mniej więcej piesek byłby zabrany?
Mogę przenocować, ale w poniedziałek mam suczkę po sterylce - pewnie jakoś popołudniu wróci po operacji, więc chciałabym żeby sobie spokojnie doszła do siebie, a nowy pies w domu raczej by przeszkadzał. Od niedzieli koło południa, do poniedziałku o tej samej porze mogłabym pieska przechować :)[/QUOTE]

Bardzo dziękuję za propozycję pomocy. Nie jestem pewna czy do południa się wyrobię. Chcielibyśmy go odebrać około 15, ale jak trzeba będzie wcześniej to najwyżej będzimy musieli skrócić pobyt. Chyba, że jednak uda się przechować Jasieńka w Łodzi.

Sugarr a czy masz w domu psa - samca?

Posted

[quote name='Asior']interwencja była wczoraj, ale nie rozmawiałam dziś z Pauliną, więc nie wiem jakie efekty....[/QUOTE]

czy coś wiadomo? przepraszam, że tak naciskam ale jakby coś było wiadomo to mogę go dać do adopcji malamutów...

Posted

wszystko jest OK, sąsiedzi chyba się odgrywają na nich.....
Psiak ma ponad 6 lat i ma się dobrze.
jak przyjechali inspektorzy pies był poza kojcem na długiej lince za domem pod drzewem... Chodził normalnie, bez zataczania się.....
Inspektorka nie dopatrzyła się niczego złego ....

Posted

ok, no to całe szczęście! Moja suńka w te upały ledwo żyje i nawet nie mogę sobie wyobrazić jakby miała siedzieć zamknięta w kojcu.... dzięki za odpowiedź

Posted

chyba Na Błonie???

UWAGA, są tu jacyś miłośnicy królików???
Mamy w biurze 5 :roll:
4 dorosłe i jednego 3 miesięcznego.... .. 3 z nich to angory...
Plis... w biurze nie mamy warunków na tyle królików :(
Może ktoś się zlituje i weźmie je choć na DT... zapewniamy karmę ;)

Posted

Kurcze a ja wlaśnie odkryłam, ze nawet dla królika trzeba mieć twardą rękę. Królik kiientów całymi dniami siedzi u mnie na wybiegu, a na noc jak chce go dać do boksa to mnie gryzie, jest agresywny...tak to jest popuścić królowi :)

Posted

karusia ale to nie chodzi o mne ale o męża bo ja nie prowadzę.On pracuje na zmiany i jestem od niego uzależniona. Mąż bardzo chetnie jeździ ze mną ale nie zawsze moze ze wzgledu na pracę. Pracuje po 12 godzin i nie ma już tyle lat jak Ty .

Posted

[quote name='wtatara']karusia ale to nie chodzi o mne ale o męża bo ja nie prowadzę.On pracuje na zmiany i jestem od niego uzależniona. Mąż bardzo chetnie jeździ ze mną ale nie zawsze moze ze wzgledu na pracę. Pracuje po 12 godzin i nie ma już tyle lat jak Ty .[/QUOTE]
Ale przeciez ja nie mam zadnych pretensji, spytalam tylko kto by mogl a nie kto nie moze;)za goraco jak dla mnie na licytowanie sie:)

Posted

[quote name='karusiap']Asior nie rozumiem?;)[/QUOTE]

no bo napisałaś że ul. Na Błonia.. a nie ma takiej, są albo Błonia, albo ul Na Błonie ;) To ważne, żeby ustalić gdzie ;)

Posted

jeżeli chodzi o ulice "na błonie" to ja mieszkam nie daleko i mogę taką wizytę przeprowadzić, specjalistką w tym nie jestem ale byłam już na jednej jak szukaliśmy domu dla Atosa

Posted

[quote name='AMIGA']Właśnie widziałam na drzwiach mojego bloku ogloszenie.
Będę się rozglądać jak będę chodzić na spacery z moją czeredką[/QUOTE]
Dziękuję! Ale już nieaktualne; uciekinier odnalazł się przed chwilą :multi:; siedział gdzieś pod podjazdem dla niepełnosprawnych.
Poprzedni post usunęłam, żeby nie "zaśmiecać", więc teraz tylko wyjaśnię, że szczęśliwie odnaleziony to kot mojej koleżanki, który wypadł z balkonu:roll:

Posted

Asior a Ty nadal szukasz kotecka dla Bratowej o ile dobrze pamiętam ? Bo od wczoraj mam pod opieką taką małą zakichaną Zośkę z którą nie mam co zrobić ?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/189310-4-tygodniowa-Zosia-szuka-pilnie-DT-lub-DS-My%C5%9Blenice-k.-Krakowa[/url]

Posted

[quote name='ma_ruda']Dziękuję! Ale już nieaktualne; uciekinier odnalazł się przed chwilą :multi:; siedział gdzieś pod podjazdem dla niepełnosprawnych.
Poprzedni post usunęłam, żeby nie "zaśmiecać", więc teraz tylko wyjaśnię, że szczęśliwie odnaleziony to kot mojej koleżanki, który wypadł z balkonu:roll:[/QUOTE]

Może zasugeruj Kolżance, żeby zabezpieczyla balkon jakaś siatką, bo taka sytuacja może się powtórzyć

Posted

czy ktoś chciałby i mógłby zrobić allegro dla Gigi?
tutaj jest jej ogłoszenie i zdjęcia:
[url]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Giga,18382[/url]

Posted

[quote name='Asior']wszystko jest OK, sąsiedzi chyba się odgrywają na nich.....
Psiak ma ponad 6 lat i ma się dobrze.
jak przyjechali inspektorzy pies był poza kojcem na długiej lince za domem pod drzewem... Chodził normalnie, bez zataczania się.....
Inspektorka nie dopatrzyła się niczego złego ....[/QUOTE]

Widziałam, że pies się zatacza, sikając. Wyglądał jak staruszek, snuł się dosłownie, prowadzony na linie. Zamknięty w kojcu, wył tak żałośnie, że mój Tż dotąd to wspomina jako traumę. Dzisiaj we wsi Zasań zobaczyłam amstafkę w kojcu, na łańcuchu z wyciągniętymi do ziemi cycuchami. W zimie też tak stoi. Nie mam już nadziei na interwencję. Jedyne, co mogę zrobić to nie jeździć po wiochach, tylko kupić dom w mieście. Mam dość poszukiwań. W hotelu przybyły mi 2 psy a tym w budach u gospodarzy pomóc nie mogę. Smutne.