Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzień dobry

muszę się pochwalić że w mojej kamienicy zamieszkała kolejna bida... utopowiec o imieniu [B]Lęk.[/B] Mam takie pytanie do Was... ktoś może wie coś o tym psiaku...?

To taki pies do kolan, szary. owczarkowaty... i strasznie pogryziony...

Posted

[quote name='sugarr']Ktoś się orientuje, czy Pirat w końcu został adoptowany? Koleżanka, która miała go na DT bardzo się martwi..[/QUOTE]
pirat jest w schronisku :-(

Posted

[quote name='Marta1990']oglądał ktoś reportaż przed chwilą o powodzi chyba w sandomierzu albo krakowie?
Jejku czemu ludzie są tacy okrutni? Był tam taki pies Burek jego państwo chyba odpływali łódką na tereny które nie są zalane przez powódź a psa oczywiście nie zabrali. Za to wierny pies ........ zaczął płynąć za łódką. Właścicielka zaczęła na niego krzyczeć żeby został , że jutro po niego przyjadą.ale pies nadal płynął, płynął, płynął. Ktoś bloku zaczął krzyczeć do tego państwa żeby go wzięli bo się utop jak można zostawić psa. Na to właściciel Burka no to niech się utopi , no to sami go se weźcie. Pies nadal płynął . Reporterzy powiedzieli tak nie może być psa trzeba zabrać właściciel też juź się zgodził ale właścicielka zaczęła rządzić że ona psa do bloku nie weźmie . A przed chwilą jaszecze mówiła że po psa jutro przyjadą .dziwne. Strażacy wyłowili psa i chcieli go dać na łódź właścicieli. Jednak właścicielka się nie zgodziła i pies został sam . Psia wierność nie zna granic niestety odpowiedzialność ludzka jest czesto bardzo ograniczona.[/QUOTE]
[B]
to bardzo przykre... niestety to nie pierwsi i nie ostani 'tacy' wlasciciele psow...[/B]

[quote name='Foksia i Dżekuś']Udalo sie załatwic na najbliższa niedzielę miejsce na Krzemionkach i tak jak ostatnio pani Redaktor Magda Hejda zaprasza osoby ktore maja na domach tymczasowych psy z ewakuacji schroniska.
Jest jednak prosba zeby zadzwonic do redakcji pod nr 12/423-60-77 zostawic na sekretarce jak by nie było pani Magdy w pokoju , informacji na temat psiaków jakie maja przyjechac ,tz imie i ewentualnie nr czipa jezeli ktos nie ma umowy i nie ma ksiązeczki bo wtedy tak jak ostatnio przyjada ze schroniska .Prosze tez o pozostawienie do siebie nr kontaktowego .[/QUOTE]

[B]dzieki za info, a o ktorej bedzie sie to dzialo?[/B]

Posted

[quote name='Marta1990']oglądał ktoś reportaż przed chwilą o powodzi chyba w sandomierzu albo krakowie?
Jejku czemu ludzie są tacy okrutni? Był tam taki pies Burek jego państwo chyba odpływali łódką na tereny które nie są zalane przez powódź a psa oczywiście nie zabrali. Za to wierny pies ........ zaczął płynąć za łódką. Właścicielka zaczęła na niego krzyczeć żeby został , że jutro po niego przyjadą.ale pies nadal płynął, płynął, płynął. Ktoś bloku zaczął krzyczeć do tego państwa żeby go wzięli bo się utop jak można zostawić psa. Na to właściciel Burka no to niech się utopi , no to sami go se weźcie. Pies nadal płynął . Reporterzy powiedzieli tak nie może być psa trzeba zabrać właściciel też juź się zgodził ale właścicielka zaczęła rządzić że ona psa do bloku nie weźmie . A przed chwilą jaszecze mówiła że po psa jutro przyjadą .dziwne. Strażacy wyłowili psa i chcieli go dać na łódź właścicieli. Jednak właścicielka się nie zgodziła i pies został sam . Psia wierność nie zna granic niestety odpowiedzialność ludzka jest czesto bardzo ograniczona.[/QUOTE]

ja to bym tą babe wywaliła z łódki ...wcale mi jej nie żal że straciła dorobek ...żal mi faceta ...że został pantoflarzem i poddał sie snobistycznej żonie

Posted

Mam chętną Panią na psa. Mieszka ze starszą mamą, która nie da rady się specjalnie psem opiekować, więc przez 8h jak Pani będzie w pracy pies będzie z jej mamą. Dlatego też musi być spokojny, nie zwariowany. Panie niedawno straciły kilkunastoletnią suczkę i sa gotowe na kolejną adopcję. To domek z ogrodem, psiak oczywiście do domu. Najlepiej młody 1-2letni, ale myślę, że troszkę starszego też można im przedstawić ;) Płeć raczej obojętna. Jeżeli ktoś ma coś w tym typie dajcie mi znac na pw. Wszystko co ja miałem spokojnego, już się rozeszło.

Posted

[quote name='salibinka']Czy ktoś kojarzy psa o imieniu [B]Latino[/B]? Był na niedzielnej aukcji. Kto się nim opiekował?
PODOBNO WRÓCIŁ DO SCHRONISKA.[/QUOTE]
Ja tez slyszalam,ze jedna bida wrocila:(

Posted

[quote name='Anashar']Mam chętną Panią na psa. Mieszka ze starszą mamą, która nie da rady się specjalnie psem opiekować, więc przez 8h jak Pani będzie w pracy pies będzie z jej mamą. Dlatego też musi być spokojny, nie zwariowany. Panie niedawno straciły kilkunastoletnią suczkę i sa gotowe na kolejną adopcję. To domek z ogrodem, psiak oczywiście do domu. Najlepiej młody 1-2letni, ale myślę, że troszkę starszego też można im przedstawić ;) Płeć raczej obojętna. Jeżeli ktoś ma coś w tym typie dajcie mi znac na pw. Wszystko co ja miałem spokojnego, już się rozeszło.[/QUOTE]

pies będzie spędzał większosć czasu na podwórku a nie w domu!!!- więc o tym pamietajcie, ze to nie będzie domowy pupilek tylko raczej pies podwórkowy...

ta pani (na 99%) chciała od nas Barego...mówiłyśmy jej o kosztach transportu...i jak jej Erka napisała, że wyniosą ok. 150 zl (ale nie napisała, że pani ma w całości dać, tylko, ze tyle wyniosą) to pani Erce napisała, że jesteśmy niepoważne, nieodpowiedzialne i ze to oszustwo i jestesmy nieuczciwe!!!...miała dostać psa zaszczepionego, wykastrowanego i z dowozem na miejsce...no i źle było:shake: więc co bedzie gdy pies zachoruje? i do tego chce dużego psa - więc i utrzymanie też kosztuje...

no i koniec końców nie dałyśmy tej pani psa...

Anashar - czy p. ma na imię Basia?

Posted

Andzia - Pani z którą rozmawiałem, przynam szczerze, że imienia nie zapamiętałem bo akurat nie miałem jak rozmawiać za bardzo, ale inicjały ma M.K. jak mi numer wysłała, wiec o kogoś innego chodzi. Mi mówiła, że pies będzie w domu i o małym piesku... Sądzę, że mówimy o dwóch różnych osobach ;)

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Udalo sie załatwic na najbliższa niedzielę miejsce na Krzemionkach i tak jak ostatnio pani Redaktor Magda Hejda zaprasza osoby ktore maja na domach tymczasowych psy z ewakuacji schroniska.
Jest jednak prosba zeby zadzwonic do redakcji pod nr 12/423-60-77 zostawic na sekretarce jak by nie było pani Magdy w pokoju , informacji na temat psiaków jakie maja przyjechac ,tz imie i ewentualnie nr czipa jezeli ktos nie ma umowy i nie ma ksiązeczki bo wtedy tak jak ostatnio przyjada ze schroniska .Prosze tez o pozostawienie do siebie nr kontaktowego .[/QUOTE]

No to nam przepada... :( Nie dam rady. Akcja nasza fundacyjna w Dni Chrzanowa...

Posted

Zalalo kociarnię na Kocimskiej
toną koty.
Pilnie potrzebna jest pomoc.
Wątek na miau
[url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111516&start=825[/url]

Wątek na Dogomanii
[url]http://www.dogomania.pl/threads/186956-Krak%C3%B3w-PILNE-Pomocy-kociarnia-pod-wod%C4%85-JEDEN-KOT-NIE-%C5%BBYJE-([/url]

Posted

[quote name='Finetta']Zalalo kociarnię na Kocimskiej
toną koty.
Pilnie potrzebna jest pomoc.
Wątek na miau
[url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111516&start=825[/url][/QUOTE]

podnoszę ....

Posted

[quote name='Ank@']stan alarmowy przekroczony już o 40 cm .....[/QUOTE]

Jaka sytuacja na tą chwilę?

Oby nie potrzebna była znowu ewakuacja...!!!

Ilu teraz pokazało by serce..?

I te biedne psy wożone znowu tam i z powrotem....

Posted

To, co się działo w nocy to jakaś masakra...

Mam nadzieję, że nie będzie konieczna kolejna ewakuacja

Od jutra ma być słońce, może to wszystko opadnie, powysycha...

Posted

[quote name='Ank@'][B]O godz. 14.30 poziom wody na wodowskazie na Bielanach wskazywał 592 cm. [/B]
czyli o 72 cm za dużo ...[/QUOTE]

[quote name='Ank@']O godz. 19:30 poziom wody na wodowskazie na Bielanach wskazywał 585 cm.[/QUOTE]

I trzymaj tak dalej!! Byle w dół!

Posted

[CENTER][B]ODWOŁUJĘ[/B][/CENTER]
[CENTER][B]Z DNIEM 5 czerwca 2010 r. OD GODZ. 1000[/B][/CENTER]
[CENTER][/CENTER]
[CENTER][B]ALARM PRZECIWPOWODZIOWY NA OBSZARZE MIASTA KRAKOWA[/B][/CENTER]
[CENTER][/CENTER]
[CENTER][B]Informuję, ze nadal obowiązuje POGOTOWIE PRZECIWPOWODZIOWE do odwołania.[/B][/CENTER]
[CENTER] [/CENTER]
[CENTER][/CENTER]
[I]Prezydent Miasta Krakowa
Jacek Majchrowski[/I]

Data komunikatu: 2010-06-04

:) :) :)

Posted

Z wątku dla wnerwionych:diabloti:

[url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=111908&start=915[/url]
[quote name='Granula']

a ja się wnerwiłam w piątek w pracy :shake:

ja nie wiem o co chodzi ludziskom
niektórym wydaje się, że jak masz w domu swoje koty i bierzesz jeszcze na dt jakiegoś chorego maluszka, to znaczy, że o wszystkim wiesz co się dzieje w przeróżnych "kocich/prozwierzęcych" instytucjach
mało tego jesteś ich uosobieniem
takim chodzącym przedstawicielem, więc jak ktoś coś ma do jakiejś "kociej/prozwierzęcej'' instytucji to może do ciebie walić jak w dzwon

ech... moja koleżanka w pracy zaatakowała mnie i zażądała ode mnie wyjaśnień skąd krakowski TOZ wziął kasę na jakieś tam ogłoszenie w gazecie - z podziękowaniami dla prezydenta Krakowa w pomocy przy ewakuacji schroniska
o co chodzi to ja nie wiem - bo podziękowań w gazecie nie widziałam
ale moja koleżanka ŻĄDA ode mnie wyjaśnień w tej sprawie
ja mam jej to wytłumaczyć i koniec kropka
i czy ja sobie wogóle zdaję sprawę z tego ile takie ogłoszenie w gazecie kosztuje
i że TOZ to tak poza tym jest bezczelny, że zbiera od ludzi kasę na zwierzęta a wydaje tysiące na głupie ogłoszenia w gazecie :roll:

[B]no normalnie help me - bo ona czeka na wyjaśnienia :shake:
dała mi czas do poniedziałku :diabloti:
[/B][/QUOTE]