karusiap Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Kto wie gdzie mozna odebrac karme zamowiona w krakvecie? a moze ktos moglby ja odebrac i zawiesc do pewnego domku? Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='Asior']dochodzą do nas informacje , że w przyszłym tygodniu może nastąpić znowu zagrożenie powodziowe :roll:[/QUOTE] No wlasnie ,podobno wal przy schronisku jest uszkodzony i jak zacznie znowu intensywnie lac to moze byc nie ciekawie ,moze jednak dobrze by bylo zeby jeszcze ludzie mogli przetrzxymac te zwierzaki do czasu az calkiem sie sytuacja uspokoi i kiedy waly zostana naprawione.:shake: Quote
ewikS Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 karusiap krakvet przywozi nam karmę do domu. ALe jeśli trzeba to mogę odebrać (tylko sprawdzę gdzie...) a gdzie trzeba zawieżć? P.s. I jeszcze jedno jak tam "nasze" utopki w B. ? Quote
Akrum Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='sugarr'][url]http://picasaweb.google.com/izunia26/Dziadzior#[/url] Tutaj są zdjęcia utopka u mojej znajomej. Może na razie u niej mieszkać, ale ona nie chce żeby się przywiązywał i w drugą stronę... Dlatego proszę o ogłoszenia i pomoc w adopcji, bo nie chcę nic na siłę, ale do schroniska go pewnie nie zawiozą[/QUOTE] jaki śliczny, to umaszczenie łaciate... :) Quote
Ank@ Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='Foksia i Dżekuś']No wlasnie ,podobno wal przy schronisku jest uszkodzony i jak zacznie znowu intensywnie lac to moze byc nie ciekawie ,moze jednak dobrze by bylo zeby jeszcze ludzie mogli przetrzxymac te zwierzaki do czasu az calkiem sie sytuacja uspokoi i kiedy waly zostana naprawione.:shake:[/QUOTE] Nie dam rady przetrzymać dłużej psa, nie ma szans. Jak te wszystkie psy przeżyją kolejną przeprowadzkę do domów tymczasowych, jeśli znowu będzie zagrożenie powodziowe ??? Quote
Frotka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [B] [/B] Reklama [URL="http://www.whitewolf.eu/"][IMG]http://www.whitewolf.eu/images/banner_maly.gif[/IMG][/URL] [INDENT] Dwa dni temu spaniel wrócił do schroniska. Niestety źle to znosi, jest nerwowy, zadziera z innymi psami. Bardzo pilnie szukamy mu domu. W domu tymczasowym wybrał sobie jedną osobę, która mogła z nim robić wszystko natomiast innym domownikom pozwalał na wszystko, jeśli nie było tej wybranej osoby a jeśli była to warczał na nich i próbował ich odgonić. Wyje kiedy zostaje sam. Wyje też kiedy zamyka się przed nim drzwi do pokojów (być może był w stresie i jeśli zamieszka u kogoś na stałe wycie mu przejdzie). O dziwo, poza schroniskiem jest łagodny do innych psów. Tak wyglądał w DT: [CENTER] [IMG]http://img23.imageshack.us/img23/9983/dscn1815o.jpg[/IMG] [/CENTER] [/INDENT] Quote
Asior Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [B]SŁUCHAJCIE JEDZIE DO NAS 6 tyg maleństwo.. Babka dostała go na urodziny (no comment) :roll: Czy ktoś może go przetrzymać??? [/B] Quote
Akrum Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 jak ja tego nie nawidzę, jak ktoś daje drugiej osobie (bez porozumienia oczywiście) zwierzątko na urodziny,imieniny,święta... jak tak można, brak odpowiedzialności i racjonalnego myślenia takiej osoby... ja też kiedyś dostałam psa na urodziny - na 18 stkę (oh kiedy to było...) ale dziewczyny, które mi taki prezent zrobiły, to najpierw spytały (wtedy jeszcze mojej mamy, gdzie mieszkałam) czy się zgodzi na taki prezent i dopiero wtedy poszły po psiaka. ale tak bez zastanowienia i pytania - nigdy nikomu bym takiego prezentu nie zrobiła. Quote
karusiap Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='ewikS']karusiap krakvet przywozi nam karmę do domu. ALe jeśli trzeba to mogę odebrać (tylko sprawdzę gdzie...) a gdzie trzeba zawieżć? P.s. I jeszcze jedno jak tam "nasze" utopki w B. ?[/QUOTE] Nasze utopki fajnie:) Martin,ten najwiekszy zaatakowal raz tego sredniego i byla wojna.....na razie daja rade,ale nie wiem ile zostana... Quote
sugarr Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='sugarr'][url]http://picasaweb.google.com/izunia26/Dziadzior#[/url] Tutaj są zdjęcia utopka u mojej znajomej. Może na razie u niej mieszkać, ale ona nie chce żeby się przywiązywał i w drugą stronę... Dlatego proszę o ogłoszenia i pomoc w adopcji, bo nie chcę nic na siłę, ale do schroniska go pewnie nie zawiozą[/QUOTE] Wraca do schronu :( Quote
aisai Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='sugarr']Wraca do schronu :([/QUOTE] Boziu, jaki on piekny!!!! Quote
aisai Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Mam prosbe do wolontariuszy z Krakowskiego schroniska - gdy kolezanka byla w schronisku zeby odczytac chipy swoim utopkom, jakis chlop przyprowadzil do schroniska swoja wlasna dobermanke- bo zbyt ruchliwa:angryy: Czy ktos wie cos na temat dobermanki? umiescilam ja narazie w dobermana w potrzebie, chce ja tez zglosic do nadziei dobermana. Tylko zdjecie pewnie jakies by sie przydalo. Sunia byla przelagodna, lasila sie do wszystkich, przykleila sie do dziecka kolezanki. Zero agresji, tylko smutek. A chlop ciagnal ja ile wlezie za kolczatke. Musi byc teraz na kwarantannie - ktos wie o niej cos wiecej? aisai Quote
karusiap Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 jesli taki buc to dobrze,ze ja oddal.Teraz sie dobeczka zajmiemy. Quote
AMIGA Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Dostałam wielkie wolanie o pomoc od caed. Ona ma na tymczasie Juniora (imię schroniskowe to Manfred). Bardzo nie chce go oddać do schroniska, nawet byla z nim u fryzjera żeby wyglądal "jak czlowiek". Ale może go przetrzymać jeszcze tylko 2 dni :-( Quote
wilczyca Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='sugarr'][url]http://picasaweb.google.com/izunia26/Dziadzior#[/url] Tutaj są zdjęcia utopka u mojej znajomej. Może na razie u niej mieszkać, ale ona nie chce żeby się przywiązywał i w drugą stronę... Dlatego proszę o ogłoszenia i pomoc w adopcji, bo nie chcę nic na siłę, ale do schroniska go pewnie nie zawiozą[/QUOTE] on ma na imię Pirat Quote
Zulcia Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Kochani, U mnie też powoli kończy się okres domu tymczasowego. Nie będę w stanie oddać Tyldy (nie reaguje na swoje imię, ale kij z tym) za kratki schroniska. Nie czuję z nią jeszcze TEJ więzi, ale kocham tak jak się kocha zwierzę, które mieszkało u nas jakiś czas. Muszę znaleźć jej nowy dom (tymczasowy lub stały) do piątku. Ona jest starszą suczką, z początku była trochę nieufna, teraz merda swoim precelkowatym ogonkiem na mój widok, przychodzi do głaskania. Ma ponad 10 lat, waży ok. 7kg. W domu bardzo grzeczna - nie niszczy, nie brudzi, głównie śpi. W ogródku i na spacerach też grzeczna, rozumie o co chodzi w chodzeniu na smyczy. Ma problemy ze słuchem, co jednak w ogóle jej nie przeszkadza. Na brzuszku - guz, niebolesny, wielkości orzecha włoskiego. Wiem, że powinnam była iść z nią do weterynarza już w zeszły czwartek, ale do tej pory tego nie zrobiłam, przepraszam. Dlatego też nie jest jeszcze zidentyfikowana przez schronisko. Byłaby doskonała dla osoby starszej. Nie potrzebuje dużo ruchu, a trochę ludzkiego ciepła i wyrozumiałości. Nie sprawia kłopotów, jest cicha. Grzecznie zostaje w domu. Zero agresji. Proszę, pomóżcie! kontakt ze mną: przez dogo, mailowy ([email protected]) albo telefoniczny: +48509939143; tu jej wątek: [B][url]http://www.dogomania.pl/threads/185996-Ma%C5%82a-starsza-suczka-z-powodzi-Krak%C3%B3w[/url][/B] Quote
fizia Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Na pocieszenie powiem, że niedawno wróciłam ze schroniska, gdzie byłam z Kangaroo odczytać czip Jej cudownego utopka Dextera - zapytałam pracownika schroniska ile psiaków już zostało adoptowanych i powiedział, że ok. połowa!!! tylko przy nas, kiedy stałyśmy w kolejce do weterynarza, do domu wychodziło 6 czy 7 psiaków piękny widok! Była tam też sunia Shar Pei - Pandora - znacie Ją? Jest chora, miała gorączkę, opiekunowie nie mogli Jej zabrać, bo musiałaby codziennie przyjeżdżać na zastrzyki Została w izolatce a tu jest Junior, o którym pisała Amiga robiłam Mu dziś gumtree [URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-JUNIOR-po-ewakuacji-schroniska-nie-chce-juz-tam-wracac-W0QQAdIdZ207490519[/URL] [URL="http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-JUNIOR-po-ewakuacji-schroniska-nie-chce-juz-tam-wracac-W0QQAdIdZ207490519#"][IMG]http://img1.classistatic.com/cps/kj/100526/892r9/3539310_19.jpeg[/IMG][/URL] Quote
krakowianka.fr Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='Asior'][B]SŁUCHAJCIE JEDZIE DO NAS 6 tyg maleństwo.. Babka dostała go na urodziny (no comment) :roll: Czy ktoś może go przetrzymać??? [/B][/QUOTE] [B] napisz i nim cos wiecej. dzieki[/B] Quote
Asior Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='AMIGA']Dostałam wielkie wolanie o pomoc od caed. Ona ma na tymczasie Juniora (imię schroniskowe to Manfred). Bardzo nie chce go oddać do schroniska, nawet byla z nim u fryzjera żeby wyglądal "jak czlowiek". Ale może go przetrzymać jeszcze tylko 2 dni :-([/QUOTE] od caed fretkowej??? [quote name='krakowianka.fr'][B] napisz i nim cos wiecej. dzieki[/B][/QUOTE] dziewczyna powiedziała, ze weekend ma wolny od studiów i zostawi go jeszcze na weekend.. namawiamy naszą koleżankę (stażystkę), żeby ją przygarnęła ;) Co do adopcji, to dziś rano słyszałam, że ok 100 zwierzaków znalazło dom (adopcje), więc połowa to trochę zawyżona liczba ;) Quote
AMIGA Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='Asior']od caed fretkowej??? [/QUOTE] Tak od niej wlaśnie Quote
fizia Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Może przez cały dzień jeszcze się uzbierało :) Kolejka do gabinetu ok. 19 była bardzo długa. O tej ilości psiaków powiedział mi pracownik, potem pytałam Pani, która wypisywała umowy i też potwierdziła, że mniej więcej tyle i pani w kolejce tez mówią, że kogoś pytała i powiedziano Jej, że ok. połowa. ALe nawet gdyby ok. 100 to i tak wspaniale :) Quote
karusiap Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Czy ktos jutro po poludniu ma czas,zeby zawiesc ze mna karme z centrum z KTOZu do Gdowa i zahaczyc o wetow w Wieliczce? Quote
ewikS Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 mogę ale dopiero po 18. tylko najpierw jadę jeszcze z karmą do Huty :) Czyli realnie ok 18.30 Quote
Recommended Posts