krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='bp&mikus'] ewentualony kontakt: [email][email protected][/email][/QUOTE] a tel i imie mozna prosic? i gdzie, Krakow czy gdzie indziej? Jutro bedzie wiadomo dokladnie ile psow zostalo, w jakim stanie, jakiej wielkosci itd...(jeszcze zagadm siore za chwile, bo ona tam przed chwila byla, ale ona jeszcze odwozi psy no i moze tez bedzie potzrebowala zjesc [B]sniadanie...[/B] zanim znowu ja zaczne wypytywac ;-) Quote
Rudzia-Bianca Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [CENTER]Dziękuję Wszystkim:buzi::Rose:[/CENTER] Quote
myszamt Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 TZet pisze mi smsy z Krakowa, a do niego koleżanka z pracy, znalazła małą łąciatą suczkę ze schroniska, ponoć z ewakuacji. Nie wiem skąd wie, ale w sumie mogła komuś zwiać MOZE KTOŚ JĄ PRZEJĄĆ??? Quote
Anashar Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Ank@']Bardzo dziękuję paniom które przywiozły mi sunię do Bieżanowa. Psy poznały się na spacerze. Jak na razie były 2 spięcia: o ogryzek od jabłka i o miejsce do spania. Nowa sunia Maja broni jedzenia i miejsca które wybrała sobie do spania i zaatakowała Freda ( ten oczywiście nie był gorszy i i oddał). Na szczęście obeszło się bez rozlewu krwi. Nic nie wiem o Maji. Martwi mnie tylko to, że duuużo pije i duuużo sika. Albo to stres, albo zapalenie pęcherza, albo jeszcze coś gorszego .....[/QUOTE] To ta sunia, co ja ją wybrałem? Z suniami małymi był kłopot. Ona siedziała sama z psami. Resztę z tego boksu psów też ulokowałem już u innych osób, bo strasznie fajne te psy były. Z tego samego boksu były też dwa inne psy w tym transporcie, jeden mały histeryk, i drugi troszkę większy, młody, brązowy bez łapki. No i jeszcze kilka innych w tym jeden pojechał do tych pań, które je wiozły a inny też do fajnej pani i to na stałe trafił. Chciała bidę to dostała, a później jak ją spotkałem jak jużż wychodziła powiedziała, że miała wcześniej rottweilerkę ale odeszła, i teraz chciała dać tylko DT ale jej takiego super psa wybrałem, że na stałe zostanie, bo ciapa kochana :loveu: No i 12 psów cały czas jest ulokowanych u pań, które się do nas zgłosiły. Od nich trzeba najprędzej coś zabrać. [quote name='myszamt']TZet pisze mi smsy z Krakowa, a do niego koleżanka z pracy, znalazła małą łąciatą suczkę ze schroniska, ponoć z ewakuacji. Nie wiem skąd wie, ale w sumie mogła komuś zwiać MOZE KTOŚ JĄ PRZEJĄĆ???[/QUOTE] A gdzie dokładnie była znaleziona i teraz przebywa? Nie wiem kto by ją mógł wziąć. Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Nanami']Ponawiam pytanie.[/QUOTE] na pewno wplaty na konto KTOZ, wyslalam im wiadomosc, bede pisac jak tylko odpowiedza (moze na str glownej dzieki os kt zalozyly watek, a najlepiej na watku [URL]http://www.dogomania.pl/threads/185869-KTO-CO-MOŻE-dla-EWAKUOWANEGO-KRAKOWSKIEGO-SCHRONU/page11[/URL] czyli powodzi) oni maja niezle zamieszanie z tym wszystkim teraz... posty sprawdzam prawiw 'live' wiec bedziemy pisac jak tylko cos bedzie wiadomo! ;-) dzieki za checi... wszystkim! Quote
kaskadaffik Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Jestem pod ogromnym wrażeniem, chylę czoła dla Was wszytskich, ludzi , którzy pozwolili zwierzętom przeżyć :) :) :) Żeby wszędzie tak sprawnie dało się akcję zorganizować, ale niestety........... :( Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='myszamt']TZet pisze mi smsy z Krakowa, a do niego koleżanka z pracy, znalazła małą łąciatą suczkę ze schroniska, ponoć z ewakuacji. Nie wiem skąd wie, ale w sumie mogła komuś zwiać MOZE KTOŚ JĄ PRZEJĄĆ???[/QUOTE] [B][COLOR=blue]dzwon tu: Foxowa: 669 340 687, oferowala sie wlasnie o malego pieska lub suczke :-)[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]jesli prolem z transportem, dajcie znac i zalatwimy cos na pewno (dzis/jutro)[/COLOR][/B] Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Anashar']To ta sunia, co ja ją wybrałem? Z suniami małymi był kłopot. Ona siedziała sama z psami. Resztę z tego boksu psów też ulokowałem już u innych osób, bo strasznie fajne te psy były. Z tego samego boksu były też dwa inne psy w tym transporcie, jeden mały histeryk, i drugi troszkę większy, młody, brązowy bez łapki. No i jeszcze kilka innych w tym jeden pojechał do tych pań, które je wiozły a inny też do fajnej pani i to na stałe trafił. Chciała bidę to dostała, a później jak ją spotkałem jak jużż wychodziła powiedziała, że miała wcześniej rottweilerkę ale odeszła, i teraz chciała dać tylko DT ale jej takiego super psa wybrałem, że na stałe zostanie, bo ciapa kochana :loveu: No i 12 psów cały czas jest ulokowanych u pań, które się do nas zgłosiły. Od nich trzeba najprędzej coś zabrać. .[/QUOTE] dobra robota! Quote
Ank@ Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Bez łapki rudy to Wigor - zdjęcie na stronie schroniska. Nawet nie popatrzyłam co tam w samochodzie siedziało. Jeszcze jeden piesek był jakiś czarny. zdjęcie 'mojej' wstawię jutro. dziękuję za psa :p Quote
Florentynka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Nudzę wiem, ale czy [B]ARAK[/B] potrzebuje leczenia? Quote
Anashar Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 A wiecie co mnie najbardziej cieszy? :eviltong: To, że pierwszy raz od kilku lat, cały Kraków potrafił zapomnieć o wszelkich niesmakach między sobą, i wolontariusze ze wszystkich "grup" współpracowali ramię w ramię, żeby pomóc tym psom, razem z ludźmi z ulicy, którzy także chcieli pomóc. Może takie tragedie muszą się nie raz stać, żeby dać ludziom do myślenia żeby w końcu zjednoczyć się bo tak można dużo więcej? ;) Quote
koteczek555 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 No właśnie to smutne, że tylko tragedie jednoczą ludzi :( Ale dobrze, że chociaż tyle, że zwierzaki dostały pomoc i są już bezpieczne. Quote
Anashar Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Ank@']Bez łapki rudy to Wigor - zdjęcie na stronie schroniska. Nawet nie popatrzyłam co tam w samochodzie siedziało. Jeszcze jeden piesek był jakiś czarny. zdjęcie 'mojej' wstawię jutro. dziękuję za psa :p[/QUOTE] No to ona była z nim w boksie. Nie wiem tylko co z Petardą, ja ją zawoziłem na Kobierzyńską razem z innymi psami, ale później jak tam wróciłem już jej nie widziałem. Wie ktoś coś o niej? Quote
carolinascotties Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='krakowianka.fr']proponuje taki tekst, co wy na to: Drodzy Panstwo, Niniejszym meilem chce Panstwa poinformowac o zajsciach jakie mialy miejsce w ostatnich dniach na terenie schroniska w gminie Kedziezyn-Kozle. Od wielu dni opady spowodowaly podniesienie sie wod i przez co zalanie wielu gmin. Zalane zostalo rowniez schronisko dla bezdownych zwierzat w Kedziezynie-Kozlu a zwierzeta, m.in. koty pozostawione bez opieki potopily sie. Pragne takze dolaczyc sie do ogolnego apelu na forum Dogomanii, w ktorym prosimy o pomoc w rozpowszechnianiu informacji nt tej niedopuszczalnej sytuacji, ktora zaistniala tylko dlatego, ze nie przewidziano, ze fala kulminayjna moze zagrozic schronisku. Dodam, ze Kedziezyn-Kozle nie jest ani pierwszym, ani jedynym zalanym miastem, a jego wladze powinny byly zareagowac na ostrzezenia o pogarszajacej sie pogodzie i przygotowac ewakuacje zwierzat. Prosze wiec, aby lokalne media, czyli Panstwo, zareagowali na moj apel i opublikowali zaistniala sytyacje. Serdecznie dziekuje w imieniu naszych braci mniejszych. Z powazaniem, XYZ[/QUOTE] jestem za - dalam znac w watku - [url]http://www.dogomania.pl/threads/185776-PRZYTULISKO-TONIE!!!-Pow%C3%B3d%C5%BA!?p=14705248&viewfull=1#post14705248[/url] Quote
weszka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='koteczek555']No właśnie to smutne, że tylko tragedie jednoczą ludzi :( Ale dobrze, że chociaż tyle, że zwierzaki dostały pomoc i są już bezpieczne.[/QUOTE] Jestem pod ogromnym wrażeniem akcji!!! Sama nie wierzyłam, że to się może udać. Jak widać Polacy są mistrzami takich zrywów w sytuacjach kryzysowych, a później to już wiadomo. Oby tylko zwierzaki na tym skorzystały i choć część z nich została już na stałe w swoich DT. Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='carolinascotties']jestem za - dalam znac w watku - [url]http://www.dogomania.pl/threads/185776-PRZYTULISKO-TONIE!!!-Pow%C3%B3d%C5%BA!?p=14705248&viewfull=1#post14705248[/url][/QUOTE] dzieki, to ja zaczynam wysylac meile... Quote
fizia Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Pewnie spora ilośc schroniskowych weteranów, bedzie mogła dziś pierwszy raz od dawna pobiegać po czyimś ogrodzie lub wyłożyć się wygodnie na kanapie :) Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='fizia']Pewnie spora ilośc schroniskowych weteranów, bedzie mogła dziś pierwszy raz od dawna pobiegać po czyimś ogrodzie lub wyłożyć się wygodnie na kanapie :)[/QUOTE] niezle musza wariowac... wyobrazam sobie wlasnie 590 szczesliwych psow! az serce mi peka[B] z radosci![/B] Quote
fizia Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Żeby pomóc wyobraźni - 2 staruszki u Ulaa - pewnie nie miały większych szans na adopcje w schronisku, Ulaa chce Im szukać domków :) [URL="http://www.dogomania.pl/threads/185913-Ewakuacja-ze-schronu...-Staruszki-duży-ślepuś-Baca-i-sunia-posokowiec"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1859...nia-posokowiec[/COLOR][/URL] [IMG]http://i45.tinypic.com/s2485k.jpg[/IMG] [IMG]http://i47.tinypic.com/2my0m06.jpg[/IMG] Quote
Dzika_Figa Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Ponawiam pytanie Florentynki: [B]Czy i jeśli tak to jakie leki powinien brać ARAK?[/B] [IMG]http://img193.imageshack.us/img193/8701/czarnyx.jpg[/IMG] Quote
__Lara Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='fizia']Pewnie spora ilośc schroniskowych weteranów, bedzie mogła dziś pierwszy raz od dawna pobiegać po czyimś ogrodzie lub wyłożyć się wygodnie na kanapie :)[/QUOTE] I to jest cudowna myśl :) Okazuje się, że czasami do szczęścia potrzeba... nieszczęścia... Quote
Szarotka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Dzika_Figa']Ponawiam pytanie Florentynki: [B]Czy i jeśli tak to jakie leki powinien brać ARAK?[/B] [IMG]http://img193.imageshack.us/img193/8701/czarnyx.jpg[/IMG][/QUOTE] Moze ktos kto go zna wie ????????????????? Quote
Recommended Posts