Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Potrzebne osoby do oprowadzania klaczy:

1. w Wiatowicach - niedaleko Wieliczki, zimnokrwista klacz po serii ciężkich kolek, bardzo łagodna i przyjazna, choć leniwa (trzeba ją przymuszać do chodzenia).

2. pod Proszowicami - nieduża, młodziutka klaczka po operacji przedniej nogi (wycinany fragment kości).

Czekamy na zgłoszenia pod adresem: [email][email protected][/email] i jeszcze raz dziękujemy Kinya i Nefretette.

Posted

Ponownie dziękuję nefretette za (tym razem dzisiejsze) oprowadzanie Andory i za deklarację stałych odwiedzin u klaczy. Nadal czekamy na wolontariuszy, którzy oprowadzaliby klacz w pensjonacie pod Proszowicami. Do tej pory nikt się nie zgłosił :(

Posted

[SIZE=3][COLOR=Green][B]Pilnie proszę o pomoc w sprawdzeniu domu w Kraków - Skawina!!! Czy jest ktoś kto może to zrobić? W razie co, szczegóły na pw.[/B][/COLOR][/SIZE]

Posted

[B]Niestety mam poważne problemy z odzewem na moją prośbę...:crazyeye:[IMG]http://www.dogomania.pl/../../images/smilies/icon_frown.gif[/IMG]
Kraków - duże miasto, dużo wolontariuszy...prosiłam na wątku ogólnym, pisałam sporo pw - brak reakcji lub odsyłanie od sasa do lasa - ile mogę trzymać ludzi do sprawdzenia w niepewności? ile mogę przekładać z dnia na dzień konkretne ustalenia. To przykre[IMG]http://www.dogomania.pl/../../images/smilies/shake.gif[/IMG] Nie wiem czy ten potencjalny dom w ogóle jeszcze będzie zainteresowany...
Wymagamy od potencjalnych ds, wymagajmy i od siebie[IMG]http://www.dogomania.pl/../../images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG] gdy jedna z osób na dogo mnie o to prosiła, jechałam 70 km w jedną stronę, by sprawdzić dom, na myśl o tym, że ten dom może przepaść, bo nie ma komu go sprawdzić, ciepła mi skóra, tu jakoś mało osób to wzrusza [IMG]http://www.dogomania.pl/../../images/smilies/shake.gif[/IMG]
jak mamy szukać domów, skoro, nikt nie che pomóc ich sprawdzić?? mam ochotę dać se siana i walnąć to wszystko w kąt... jedynie Grudziądz, wydawało by się, że nie ma tam nikogo, odzew był błyskawiczny...

więc jeszcze raz dziękuję za pomoc i będę miała to w pamięci...[/B]

Posted

[quote name='Asior']BICO SKAWINA to inne miasto niż kraków... NIKT nie mieszka w skawinie (z osób mi znanych)[/QUOTE]
wiesz...ja umiem się mapą posłużyć...tak, to dokładnie 18 km od Krakowa...ale dzięki, dzięki za info...

Posted

[quote name='salibinka']Bico, jeśli sobota to nie za późno, sprawdzimy dom w Skawinie. Zobaczyłam, że Twój wpis jest z 28 lutego. Nie jest tak źle.[/QUOTE]

pan już raczej nie jest zainteresowany. jakby coś się zmieniło, to dam Ci znać.
Dzięki za odzew:)

Posted

[B]jest rodzina chetna na suczke kudlata, wazne nieduza max 8kg
krakow, panstwo w srednim wieku
ma ktos cos?
moge podac telefon na pw
Panstwo chetnie podjada, zobacza zwierzaka na zywo
[/B]

Posted

[quote name='bico']pan już raczej nie jest zainteresowany. jakby coś się zmieniło, to dam Ci znać.
Dzięki za odzew:)[/QUOTE]

co do Skawiny, to dosc dobrze tam dziala
[FONT=monospace]Skawińskie Stowarzyszenie Pomocy dla Zwierząt w Skawinie
Kontakt:
tel. 600 459 657, 0665 899 236,
mail:
[email][email protected][/email].[/FONT]

Posted

[quote name='bico']wiesz...ja umiem się mapą posłużyć...tak, to dokładnie 18 km od Krakowa...ale dzięki, dzięki za info...[/QUOTE]

nie rozumiem dlaczego "gryziesz".. przecież grzecznie Ci odpisałam.... Widzę, ze ostatnio ludzie na dogo mają ciężkie dni... :roll:

Posted

missieek, może kielecką Mitzi?? Sliczna, kudłata, malutka - tu jest jej wątek - jest na DT w Katowicach u Jaaga, dowieźć ją do Krakowa to żaden problem, proszę o tel na pw

Posted

[U]a to już ostatni
zmykam zanim bardziej nabroję
wysłałam missieek pw w sprawie suni[/U][URL="http://www.dogomania.pl/threads/179382-MITZI-maA-a-sunia-z-parkingu-ma-juA-DT-szukamy-trans-i-pieniAE-dzy-na-utrzymanie-I-DS"][/URL]

Posted

[B][COLOR=red]PROŚBA O TRANSPORT[/COLOR][/B]
Apollo, który jest w hotelu od ponad roku, jest już stareńki i ma problemy z łapą tylną... ma szansę na dom, ale Nam transport się posypał :placz:.
[B][COLOR=red]Czy ktoś mógłby Nam pomóc w sobotę rano zawieźć Apollo z Wieliczki na Rybitwy? :modla::modla:[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='bico']pan już raczej nie jest zainteresowany. jakby coś się zmieniło, to dam Ci znać.
Dzięki za odzew:)[/QUOTE]

Wybacz ale większość osób pracuje, uczy się, ma swoje rodziny, zwierzęta, życie i zajęcia i może się zdarzyć że nie ma natychmiastowego odzewu :shake: Poza tym tak jak napisała Asior Skawina to nie Kraków, a nie każdy ma samochód albo możliwość dojazdu i poświęcenia na to paru godz.
Wydaje mi się też że osoba chętna na psa powinna sobie zdawać sprawę, że może będzie trzeba poczekać kilka dni na dopełnienie formalności - w końcu adopcja to nie zakupy w supermarkecie :roll: Skoro chętnych zraża już taka trudność to miałabym poważne obawy czy aby to najlepszy dom.
To takie moje luźne przemyślenia :roll:

Posted

[quote name='Jagienka'][B][COLOR=red]PROŚBA O TRANSPORT[/COLOR][/B]
Apollo, który jest w hotelu od ponad roku, jest już stareńki i ma problemy z łapą tylną... ma szansę na dom, ale Nam transport się posypał :placz:.
[B][COLOR=red]Czy ktoś mógłby Nam pomóc w sobotę rano zawieźć Apollo z Wieliczki na Rybitwy? :modla::modla:[/COLOR][/B][/QUOTE]

ja mogę pomóc... przeslij mi tel na pw

Posted

taka bida jest u nas w schronie :

[B]Fabian[/B]

P 110/01/10
Fabian to jeden ze schroniskowych weteranów. Ma 15 lat. Jest średniej wielkości, czarno biały, z zabawną plamką czarnej sierści wokół prawego oka. Trafił do schroniska w styczniu 2010 roku i od tej pory czeka na kogoś, kto otoczyłby go miłością i opieką, zapewniając mu godną starość.

[IMG]http://www.schronisko.krakow.pl/gallery/b978f6dc4529d6f2e19b7663b6ce8af3[/IMG]

Posted

mam do Was prosbę... a zarazem pytanie...
dzisiaj rano zauważyłam u nas pod śmietnikiem kotka... w "stanie pożal się Boże":-( normalnie aż mnie zatkało....:-( kotek jest nieduży, wychudzony, brudny, nie ma ogonka ... i cos ma z lewym oczkiem (albo go poprostu nie ma:-() próbowałam do niego podejsc ale odsunął się... nie uciekał. szybko poszłam do domu wyniosłam mu kiełbaski i mleczka... ale go już nie było... szukałam go na łące ale nic...
i teraz własnie pytanie... czy istnieje możliwosc (a jezeli tak to jak to sie robi bo nigdy tego nie robiłam) złapac go...? a jak już sie uda to co wtedy...? Pytam bo nigdy nie miałam stycznosci z dzikimi kotami... ale patrzac na tego kotka aż sie serce kraje:-(

Posted

mam prosbe czy ktos mi moglby wyslac na maila szablon ogloszenia do druku z takimi paskami do odrywania? w pracy mam tragiczny sprzet i nie moge sobie poradzic ze zrobieniem takiej tabelki :( [email][email protected][/email] z gory dziekuje. Jak ktos by sie pofatygowal to niech napisze na watku zeby inni sie nie trudzili. W pracy nie mam dostepu do pw

Posted

[quote name='Perfi']mam prosbe czy ktos mi moglby wyslac na maila szablon ogloszenia do druku z takimi paskami do odrywania? w pracy mam tragiczny sprzet i nie moge sobie poradzic ze zrobieniem takiej tabelki :( [email][email protected][/email] z gory dziekuje. Jak ktos by sie pofatygowal to niech napisze na watku zeby inni sie nie trudzili. W pracy nie mam dostepu do pw[/QUOTE]
Już Ci Olo wysyłam :)