Frotka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Potrzebne osoby do oprowadzania klaczy: 1. w Wiatowicach - niedaleko Wieliczki, zimnokrwista klacz po serii ciężkich kolek, bardzo łagodna i przyjazna, choć leniwa (trzeba ją przymuszać do chodzenia). 2. pod Proszowicami - nieduża, młodziutka klaczka po operacji przedniej nogi (wycinany fragment kości). Czekamy na zgłoszenia pod adresem: [email][email protected][/email] i jeszcze raz dziękujemy Kinya i Nefretette. Quote
eliza_sk Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Krakowskie Ciotki i Wujki - [COLOR=Green][B]potrzebujemy wizyty przedadopcyjnej w Wadowicach[/B][/COLOR] - czy macie może tam kogoś ? Albo może ktoś z Was czasami tam bywa ... Quote
Asior Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Elza, uważaj na babkę w wadowicach.. ma kilkoro dzieci, mam nadzieje, zę to nie ta... Popatrz na czarnych kwiatkach bo była tam wpisana, czy to nie ta.... Quote
Frotka Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Ponownie dziękuję nefretette za (tym razem dzisiejsze) oprowadzanie Andory i za deklarację stałych odwiedzin u klaczy. Nadal czekamy na wolontariuszy, którzy oprowadzaliby klacz w pensjonacie pod Proszowicami. Do tej pory nikt się nie zgłosił :( Quote
bico Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 [SIZE=3][COLOR=Green][B]Pilnie proszę o pomoc w sprawdzeniu domu w Kraków - Skawina!!! Czy jest ktoś kto może to zrobić? W razie co, szczegóły na pw.[/B][/COLOR][/SIZE] Quote
bico Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 [B]Niestety mam poważne problemy z odzewem na moją prośbę...:crazyeye:[IMG]http://www.dogomania.pl/../../images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] Kraków - duże miasto, dużo wolontariuszy...prosiłam na wątku ogólnym, pisałam sporo pw - brak reakcji lub odsyłanie od sasa do lasa - ile mogę trzymać ludzi do sprawdzenia w niepewności? ile mogę przekładać z dnia na dzień konkretne ustalenia. To przykre[IMG]http://www.dogomania.pl/../../images/smilies/shake.gif[/IMG] Nie wiem czy ten potencjalny dom w ogóle jeszcze będzie zainteresowany... Wymagamy od potencjalnych ds, wymagajmy i od siebie[IMG]http://www.dogomania.pl/../../images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG] gdy jedna z osób na dogo mnie o to prosiła, jechałam 70 km w jedną stronę, by sprawdzić dom, na myśl o tym, że ten dom może przepaść, bo nie ma komu go sprawdzić, ciepła mi skóra, tu jakoś mało osób to wzrusza [IMG]http://www.dogomania.pl/../../images/smilies/shake.gif[/IMG] jak mamy szukać domów, skoro, nikt nie che pomóc ich sprawdzić?? mam ochotę dać se siana i walnąć to wszystko w kąt... jedynie Grudziądz, wydawało by się, że nie ma tam nikogo, odzew był błyskawiczny... więc jeszcze raz dziękuję za pomoc i będę miała to w pamięci...[/B] Quote
Asior Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 BICO SKAWINA to inne miasto niż kraków... NIKT nie mieszka w skawinie (z osób mi znanych) Quote
bico Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='Asior']BICO SKAWINA to inne miasto niż kraków... NIKT nie mieszka w skawinie (z osób mi znanych)[/QUOTE] wiesz...ja umiem się mapą posłużyć...tak, to dokładnie 18 km od Krakowa...ale dzięki, dzięki za info... Quote
salibinka Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Bico, jeśli sobota to nie za późno, sprawdzimy dom w Skawinie. Zobaczyłam, że Twój wpis jest z 28 lutego. Nie jest tak źle. Quote
bico Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='salibinka']Bico, jeśli sobota to nie za późno, sprawdzimy dom w Skawinie. Zobaczyłam, że Twój wpis jest z 28 lutego. Nie jest tak źle.[/QUOTE] pan już raczej nie jest zainteresowany. jakby coś się zmieniło, to dam Ci znać. Dzięki za odzew:) Quote
missieek Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [B]jest rodzina chetna na suczke kudlata, wazne nieduza max 8kg krakow, panstwo w srednim wieku ma ktos cos? moge podac telefon na pw Panstwo chetnie podjada, zobacza zwierzaka na zywo [/B] Quote
jotpeg Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='bico']pan już raczej nie jest zainteresowany. jakby coś się zmieniło, to dam Ci znać. Dzięki za odzew:)[/QUOTE] co do Skawiny, to dosc dobrze tam dziala [FONT=monospace]Skawińskie Stowarzyszenie Pomocy dla Zwierząt w Skawinie Kontakt: tel. 600 459 657, 0665 899 236, mail: [email][email protected][/email].[/FONT] Quote
Asior Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='bico']wiesz...ja umiem się mapą posłużyć...tak, to dokładnie 18 km od Krakowa...ale dzięki, dzięki za info...[/QUOTE] nie rozumiem dlaczego "gryziesz".. przecież grzecznie Ci odpisałam.... Widzę, ze ostatnio ludzie na dogo mają ciężkie dni... :roll: Quote
Maada Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 missieek, może kielecką Mitzi?? Sliczna, kudłata, malutka - tu jest jej wątek - jest na DT w Katowicach u Jaaga, dowieźć ją do Krakowa to żaden problem, proszę o tel na pw Quote
Maada Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [U]a to już ostatni zmykam zanim bardziej nabroję wysłałam missieek pw w sprawie suni[/U][URL="http://www.dogomania.pl/threads/179382-MITZI-maA-a-sunia-z-parkingu-ma-juA-DT-szukamy-trans-i-pieniAE-dzy-na-utrzymanie-I-DS"][/URL] Quote
Jagienka Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [B][COLOR=red]PROŚBA O TRANSPORT[/COLOR][/B] Apollo, który jest w hotelu od ponad roku, jest już stareńki i ma problemy z łapą tylną... ma szansę na dom, ale Nam transport się posypał :placz:. [B][COLOR=red]Czy ktoś mógłby Nam pomóc w sobotę rano zawieźć Apollo z Wieliczki na Rybitwy? :modla::modla:[/COLOR][/B] Quote
weszka Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [quote name='bico']pan już raczej nie jest zainteresowany. jakby coś się zmieniło, to dam Ci znać. Dzięki za odzew:)[/QUOTE] Wybacz ale większość osób pracuje, uczy się, ma swoje rodziny, zwierzęta, życie i zajęcia i może się zdarzyć że nie ma natychmiastowego odzewu :shake: Poza tym tak jak napisała Asior Skawina to nie Kraków, a nie każdy ma samochód albo możliwość dojazdu i poświęcenia na to paru godz. Wydaje mi się też że osoba chętna na psa powinna sobie zdawać sprawę, że może będzie trzeba poczekać kilka dni na dopełnienie formalności - w końcu adopcja to nie zakupy w supermarkecie :roll: Skoro chętnych zraża już taka trudność to miałabym poważne obawy czy aby to najlepszy dom. To takie moje luźne przemyślenia :roll: Quote
Anetka83 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [quote name='Jagienka'][B][COLOR=red]PROŚBA O TRANSPORT[/COLOR][/B] Apollo, który jest w hotelu od ponad roku, jest już stareńki i ma problemy z łapą tylną... ma szansę na dom, ale Nam transport się posypał :placz:. [B][COLOR=red]Czy ktoś mógłby Nam pomóc w sobotę rano zawieźć Apollo z Wieliczki na Rybitwy? :modla::modla:[/COLOR][/B][/QUOTE] ja mogę pomóc... przeslij mi tel na pw Quote
Jagienka Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [quote name='Anetka83']ja mogę pomóc... przeslij mi tel na pw[/QUOTE] Dogadane :multi: Baaaardzo dziękujemy!!!! :loveu: Quote
Ank@ Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 taka bida jest u nas w schronie : [B]Fabian[/B] P 110/01/10 Fabian to jeden ze schroniskowych weteranów. Ma 15 lat. Jest średniej wielkości, czarno biały, z zabawną plamką czarnej sierści wokół prawego oka. Trafił do schroniska w styczniu 2010 roku i od tej pory czeka na kogoś, kto otoczyłby go miłością i opieką, zapewniając mu godną starość. [IMG]http://www.schronisko.krakow.pl/gallery/b978f6dc4529d6f2e19b7663b6ce8af3[/IMG] Quote
Anetka83 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 mam do Was prosbę... a zarazem pytanie... dzisiaj rano zauważyłam u nas pod śmietnikiem kotka... w "stanie pożal się Boże":-( normalnie aż mnie zatkało....:-( kotek jest nieduży, wychudzony, brudny, nie ma ogonka ... i cos ma z lewym oczkiem (albo go poprostu nie ma:-() próbowałam do niego podejsc ale odsunął się... nie uciekał. szybko poszłam do domu wyniosłam mu kiełbaski i mleczka... ale go już nie było... szukałam go na łące ale nic... i teraz własnie pytanie... czy istnieje możliwosc (a jezeli tak to jak to sie robi bo nigdy tego nie robiłam) złapac go...? a jak już sie uda to co wtedy...? Pytam bo nigdy nie miałam stycznosci z dzikimi kotami... ale patrzac na tego kotka aż sie serce kraje:-( Quote
Perfi Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 mam prosbe czy ktos mi moglby wyslac na maila szablon ogloszenia do druku z takimi paskami do odrywania? w pracy mam tragiczny sprzet i nie moge sobie poradzic ze zrobieniem takiej tabelki :( [email][email protected][/email] z gory dziekuje. Jak ktos by sie pofatygowal to niech napisze na watku zeby inni sie nie trudzili. W pracy nie mam dostepu do pw Quote
Jagienka Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 [quote name='Perfi']mam prosbe czy ktos mi moglby wyslac na maila szablon ogloszenia do druku z takimi paskami do odrywania? w pracy mam tragiczny sprzet i nie moge sobie poradzic ze zrobieniem takiej tabelki :( [email][email protected][/email] z gory dziekuje. Jak ktos by sie pofatygowal to niech napisze na watku zeby inni sie nie trudzili. W pracy nie mam dostepu do pw[/QUOTE] Już Ci Olo wysyłam :) Quote
Recommended Posts