Asior Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [quote name='Pies Wolny'][COLOR=red][B][SIZE=4]W ZWIĄZKU Z PROGNOZAMI METEO ZAPOWIADAJĄCYMI NA KONIEC TYGODNIE WIELKIE MROZY OK -30 stopni CELSJUSZA ZWRACAMY SIĘ DO WSZYSTKICH O PISANIE MAILI DO KIEROWNICTW SCHRONISK O NALEŻYTE ZABEZPIECZENIE PSÓW PRZEZ ŚMIERCIĄ Z ZAMARZNIĘCIA!! Słoma. wysoko energetyczna karma w zwiększonych racjach i ciepła woda do picia ( najlepiej z dodatkiem oleju) PROSIMY TEŻ WŁAŚCICIELI, ABY ZABDALI O SWOEJ E PSY W NADCHODZĄCE, TRUDNE DO PRZETRZYMANIA DLA ZWIERZĄT , DNI!! Każde zwierzę, które przez ludzkie niedbalstwo zginie od mrozu - to hańba !!![/SIZE] ![/B][/COLOR][/QUOTE] ważne.. przekazujcie dalej Quote
j3nny Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='agamika']potraktuj dogo jak jeszcze jedna stronę ogłoszeniową , kilka razy sie zdarzyło ze "moje" czy dziewczyn psy właśnie przez to ze ktoś na dogo je przyuważył mają dom - Tora jest takim ostatnim przykładem :) własnie na doigo znaleziona a wierz mi ze jej wątek tez nie miał super prekfencji ;) .. wbrew pozorom zagląda tu nie mniej postronnych osób niz na inne portale ogłoszeniowe to tylko taka wskazówka , jakbys chciała skorzystać[/QUOTE] dzieki, skorzystalam :) zapraszam chetnych: [url]http://www.dogomania.pl/threads/178227-KudA-aty-PAE-czek-ofiara-upA-ywajAE-cego-czasu-KrakA-w?p=13940106[/url] Quote
weszka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='Asior']ważne.. przekazujcie dalej[/QUOTE] Coż to powinna być oczywista sprawa dla prowadzących schroniska... Quote
Romi Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='jotpeg']zle wiesci: od lutego znika (zawieszaja emisje) program >Kundel... < z TVP Krakow. Powod: okrojone finanse oddzialu :shake:[/QUOTE] to informacja z pewnego źródła ?! Może trzeba by było się zebrać i napisać jakąś petycję do władz telewizji, albo może do prezydenta Majchrowskiego ?! Quote
j3nny Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='Romi']to informacja z pewnego źródła ?! Może trzeba by było się zebrać i napisać jakąś petycję do władz telewizji, albo może do prezydenta Majchrowskiego ?![/QUOTE] raczej pewne, chyba we wczorajszej gazecie wyborczej (krakow) bylo o tym Quote
mar.gajko Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Jak ktoś będzie jechał do hotelu przez Aleje - mam w pracy 3 duże kołdry - przyniosły moje koleżanki - do przykrycia bud. Mają być mrozy. Duże. Może ktos podrzuci do Lednicy. Quote
Romi Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='j3nny']raczej pewne, chyba we wczorajszej gazecie wyborczej (krakow) bylo o tym[/QUOTE] właśnie znalazłem link do artykułu [URL]http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7468697,Telewizja_Krakow_bez_sportu_i_kultury.html[/URL] Quote
jotpeg Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 co do TV Krakow - niestety pewne; zwalniaja ludzi :shake: Quote
Asior Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 dzwoniła do mnie Teresa, że na wzgórzach błąkają się dwa owczarki...od kilku dni Kiedyś spotkałam się z ogłoszeniem, że zaginęły właśnie dwa psiaki w typie owczarka.. czy ktoś może to kojarzy??? Quote
malawaszka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [B][COLOR=Red]WĄTEK SZEJKA adoptowanego z łódzkiego schroniska do Skawiny - traci dom!!! - PROSZĘ POMÓŻCIE GO OGŁASZAĆ!!! [url]http://www.dogomania.pl/threads/178283-WrA-ci-do-schroniska-LAE-K-SEPARACYJNY-pomA-A-cie-znaleA-AE-nowy-dom-dla-SZEJKA?p=13944616#post13944616[/url][/COLOR][/B] Quote
Jagienka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Dziewczyny (i Anasharze, Romi i paulusie ;) ), dzwoniła do mnie Pani w-ce dyrektor pewnej szkoły średniej w Krakowie. Szkoła udziela się już w domu spokojnej starości, w domu dziecka, oddają krew i Pani wpadła na pomysł, że może by tych młodych ludzi zarazić też zwierzakami i nawiązać współpracę z wolontariatem krakowskim (tym samym albo ze schroniskiem albo z jakąś organizacją). Ok 22-26 luty w szkole tej odbywa się "Tydzień kultury" i jeden dzień będzie poświęcony ale wolontariuszy. Pani proponuje, żeby może przygotować jakąś prezentację, coś poopowiadać o potrzebach zwierzaków, jak pomóc potrąconemu zwierzakowi itd itp Myślę, że możnaby zrobić przentację z "Metamorfoz" (to porusza), powiedzieć o tym co można zawozić do schroniska, o adresownikach, ogólnie o potrzebach zwierząt bezdomnych i o tym do czego potrzebna byłaby pomoc młodych ludzi. W czasie tego dnia, podjerzewam, że będzie można stać z puszkami i umówić się na jakieś sezonowe akcje, acha i Pani powiedziała, że można jakiegoś psiaka tam przyprowadzić. Ja moge się zająć prezentacją, przygotować jakieś materiały (mogę w pracy wydrukować, żeby im dać do ręki)... tylko problem jest w tym, że to będzie dzień powszedni, zapewne w godz pracy większości z Nas... ja nie wiem kto być może jest teraz na studiach, może akurat bedzie miał wtedy dzień wolny (konkrety będę znała po feriach), może ktos się akurat uczy w tej szkole? Jeżeli to będzie jakiś poniedziałek, albo piątek to ja postaram się wziąć dzień wolny, ale fajnieby było jakby pojechało tam więcej osób niż jedna. Czy ktoś by się pisał na takie przedsięwzięcie? Quote
sugarr Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Jagienka, gdyby do tej pory sunia nie znalazła domu, a była już po szczepieniu na wściekliznę (bo pewnie trzeba będzie jakieś zaświadczenie o zdrowiu przyprowadzonego psa pokazać) to mam bardzo fajnego psa, którego mogłabym przyprowadzić bez ryzyka, że coś się psu nie spodoba, warknie itd, bo to aniołek. Można też pokazać dość poruszające zdjęcie "przed" tej suni, a na żywo widać rewelacyjne "po" :) Przy okazji myślę, że to dobra reklama dla suczki. To jest ta suczka do której link dawałam, że zbiera na weta. Obecnie sunia jest przed odrobaczaniem, potem trzeba odczekać, potem dopiero szczepienia, a potem sterylka, więc bardzo możliwe, że do tego czasu będzie jeszcze u mnie. Na pewno jeden dzień będę mogła sobie zrobić "wolny" Quote
Jagienka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Dzięki wielkie sugarr za odzew, odezwę się do Ciebie już pewnie na pw jak będę znała konkrety :) Quote
wellington Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Jagienko, zaprosilam Dane na ten watek ws. projektu szkolnego :) Jestem pewna ze bedzie mogla z wlasnego bogatego doswiadczenia cos cennego dorzucic :) Quote
agamika Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 dzwoniła dzis do mnie Pani z kiosku na ul.Pachońskiego (okolice Biedronki ) . Od ok poniedziałku w tamtych rejonach regularnie biega luzem bez obroży bernardyn. Pani pracuje tam dwa lata i twierdzi, ze on na 100% nie jest z tamtej okolicy i wygląda coraz gorzej :( . Do schroniska dzwoniłam spytac czy nikt nie zgłosiłzaginięcia.. niestety, bernardyna nikt nie szuka , Pani zostawiłam puszke zeby choc go nakarmiła jak go zobaczy . Pies do ludzi nie podchodzi, raczej do innych psów to tak wstawiam jakby ktos o bernardynie marzył własnym "upolowanym" Quote
karusiap Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Ja widzialam tego bernardyna.Ze dwa dni temu biegl nad Sudolem,myslalam,ze znowu puszczaja psy domkowicze z Pleszowskiej albo Ci kolo Kosciola....jak zaprowadzilam psy juz go nie bylo... Potem mojej Mamie mignal miedzy blokami jak jechala autem....cholera czyli blaka sie bida:( To taki troche mix,ma duzo bialego i na ciele braz... Trzeba by go jakos zlapac albo niech schron lapie...tylko gdzie on nocuje.... kurcze mysle o nim....moze byc "domkowy"....tu tak puszczaja psy niestety...ale skoro ktos tak robi to psa i tak trzeba lapac i niech znajdzie normalny dom... Quote
sugarr Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Przypomniałyście mi tą informacją o bernardynie, że koło mnie na Białym Prądniku okolice ulicy Chełmońskiego od jakiegoś czasu na prawie każdym spacerze w tym samym miejscu widuję psa - duży, biało-czarny (może z elementami brązu) wygląda trochę jak owczarek środkowoazjatycki z ogonem i uszami niekopiowanymi. Nie ma obroży, kręci się po terenie "spacerowym", podchodzi do psów i idzie sobie dalej, nie zwraca uwagi na ludzi. Zakładałam zawsze, że wypuszczają go ludzie z pobliskich domów, ale na wszelki wypadek daję tu informację, jakby ktoś podobnego szukał. Quote
karusiap Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ten 'benek' to tez Bialy Pradnik,ale troche gdzie indziej Quote
Rudzia-Bianca Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [CENTER]W Myślenicach na Zarabiu , w okolicy rzeki błąka się taki pies [/CENTER] [CENTER][IMG]http://lh3.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S1rvg8PpaBI/AAAAAAAACVg/eMZ376NEyT0/P1320638.JPG[/IMG] próbowałam go zabrać do domu ale niestety tata wpadł w szał :( Gdyby ktoś mógł go przechować , albo słyszał że komuś taki pies uciekł pojadę go poszukać i dowiozę . Niestety ja nie mogę go przechować . tel do mnie 602 709 383 Pies jest bardzo miły, ma czerwoną obróżkę, młody, bardzo łagodny , do Bianki bardzo dobrze nastawiony . Wygląda ze komuś uciekł . Nie jest zaniedbany . [/CENTER] Quote
Rudzia-Bianca Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Amiga przepiękny i przemiły do tego i sam na mrozie :( Quote
AMIGA Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='Rudzia-Bianca']Amiga przepiękny i przemiły do tego i sam na mrozie :([/QUOTE] Kurczeeeeeeeeeeeee. Może jednak go ktoś szuka, skoro nie jest jakoś specjalnie zaniedbany Quote
weszka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Rudzia ty to masz "szczęście"... Raczej to chyba nie border ale bardzo w typie. Wstawię go na borderowe forum bo jestem tam zalogowana. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Raczej nie border, ale z zachowania zupełnie border, przylepa straszliwa i taki wesoły . Bardzo młody wg mnie . Dzięki Weszko , zrobiłam objazd i obchód okolicy ale nie znalazłam go . Quote
Recommended Posts