Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mar.gajko']Co się dzieje z huskim, który tez był na Łużyckiej???
Jeżeli miąłby zapewnioną opłatę za vhotel (KTOZ), to moge się nim zająć w Wieliczce u p. Tomka. Nie mam na hotel dla niego:oops:[/quote]

Husky będzie dzisiaj pokazywany w "Kundlu" (na zdjęciu). Jeśli nikt sensowny się nie zgłosi to będę Ci bardzo wdzięczna jeśli będziesz się nim opiekować. Obecnie jest na lużyckiej.

Są jeszcze 2 amstaffy z Lednicy, które (jeśli wszystko się uda) bedziemy odbierać jutro. Byłam tam wczoraj z ayla1. Warunki beznadziejne. Psy są w katastrofalnej kondycji psychicznej (starszliwie przerażone)? Czy jest ktoś kto podjąłby się opieki. KTOZ zapłaci za hotel (lub odpłatne przechowanie w przydomowym kojcu).

[B]Żadne pies z hotelu nie trafi do schroniska. [/B]

Posted

[quote name='Frotka']Husky będzie dzisiaj pokazywany w "Kundlu" (na zdjęciu). Jeśli nikt sensowny się nie zgłosi to będę Ci bardzo wdzięczna jeśli będziesz się nim opiekować. Obecnie jest na lużyckiej.

[/quote]

To ja powiem p. Tomkowi, że jak nie pójdzie do nowego domku w Kundlu dziś, to przywioziecie go do Lednicy do hotelu. Mogę tak powiedzieć?
I, że bęzie płacił KTOZ. Przygotuję wieczorem kojec.
Frotko, czy ktoś się nim zajmował, czy coś o nim wiemy?
Ja teraz będę ogłaszać Harleyka - mixa malamuta, to może "przy okazji" i ten znalazł by domek?

Posted

Może powiedz to dopiero jutro, po 'Kundlu", żeby Panu Tomkowi po raz kolejny nie siać zamieszania. Pies jest bardz łagodny, przyjazny, niekonfliktowy. Został znaleziony 2,5 miesiąca temu, w rejonie Puszczy Niepołomickiej. Przygarnęła go rodzina, ktora przez 2 miesiące trzymała go na uwięzi, pod schodami wejciowymi do domu, bez budy. W wyniku naszej interwencji rodzina zrzekła się psa. Przez 2 tygodnie szukaliśmy poprzedniego właściciela. Nie zgłosił się. Zgłosiby się natomiast dwie osoby zainteresoane aodpcją. Jedna, z Krakowa, została zdyskwalifikowana. Druga, z okolic Nowego Sącza, nie została jeszcze sprawdzona.

Pies KTOZ pod opieką mar.gajko = duża oglądalność wątku.

Posted

[quote name='mar.gajko']No, nei marudź:diabloti:
Przecie zarządu pod opiekę nei biorę:diabloti:
Tylko husaczka:loveu:[/quote]
pani Mariolu tak sie ciesze ,ze jak haszczak dzisiaj nie znajdzie domku bedzie mogl jechac pod pani opieke.
Ten chlopak z Nowego sacza caly czas czeka ,zgadza sie zeby go przywies po kastracji ale nie jest sprawdzony bo nie ma kto az tak daleko jechac wiec ewentulanie jak by chcial zaplacic za transport mozna by sparwdzic dom przy adopcji.Nie jest zaszczepiony bo mial zakazenie na pyszczku i bral antybiotyk ale jutro juz mozna go szczepic .

Nie wie pani czy ktos nie moglby jeszcze przyjac pod opieke Luckyego uratowanego z wieliczki i przerazonego kudlacza?
Ja bym je potem wziela jak zwolnia sie miejsca u pani Ani lub w niepolomicach ,za nie tez placi Toz.

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']pani Mariolu tak sie ciesze ,ze jak haszczak dzisiaj nie znajdzie domku bedzie mogl jechac pod pani opieke.
Ten chlopak z Nowego sacza caly czas czeka ,zgadza sie zeby go przywies po kastracji ale nie jest sprawdzony bo nie ma kto az tak daleko jechac wiec ewentulanie jak by chcial zaplacic za transport mozna by sparwdzic dom przy adopcji.Nie jest zaszczepiony bo mial zakazenie na pyszczku i bral antybiotyk ale jutro juz mozna go szczepic [/quote]

Powinnam mu zrobić krew? A potem zabieg kastracji.
To nei wiem czy go szczepić, czy nie?
cholera, bo po szczepienieu to tzreba ze 2 tygodnie odczekać minimum z zabiegami.
Ustalcie co i jak.

[quote]Nie wie pani czy ktos nie moglby jeszcze przyjac pod opieke Luckyego uratowanego z wieliczki i przerazonego kudlacza?
Ja bym je potem wziela jak zwolnia sie miejsca u pani Ani lub w niepolomicach ,za nie tez placi Toz.[/quote]

Nie wiem.
Karolina i Jagienka mają dużo;
Agamice sie troszeczkę poluźniło, może by popracowała z którymś.
Ją psy uwielbiają. I bardzo dobrze sobei z nimi radzi.

Posted

[quote name='mar.gajko']
Karolina i Jagienka mają dużo;
[/quote]
Pani Beatka Nas już nie pyta o nastepne, bo i tak dostajemy dwa w spadku jak z kundla jutro nie pójdą. Takie fajne co to nie lubią żadnych innych psów oprócz siebie :lol:

Posted

[quote name='Jagienka']Pani Beatka Nas już nie pyta o nastepne, bo i tak dostajemy dwa w spadku jak z kundla jutro nie pójdą. Takie fajne co to nie lubią żadnych innych psów oprócz siebie :lol:[/quote]

Gratuluję.
Ale Was lubią???
Czy tez nei bardzo?

Posted

[quote name='mar.gajko']Gratuluję.
Ale Was lubią???
Czy tez nei bardzo?[/quote]
A dziękujemy, dziękujemy.. my łatwym łupem jesteśmy... ech
Nooo, z tym lubieniem to tak... polubią bardziej ;)

Posted

[quote name='Jagienka']Pani Beatka Nas już nie pyta o nastepne, bo i tak dostajemy dwa w spadku jak z kundla jutro nie pójdą. Takie fajne co to nie lubią żadnych innych psów oprócz siebie :lol:[/quote]

chcials napisac ,że jak dzisiaj nie pojda z kundla :evil_lol:
Goral i Hanza siebie bardzo lubia , a nie lubia kotów i malych psów :evil_lol:

Oj kudlacza Gorga to bym chetnie agamice dla tylko czy sie zgodzi?
Plis :modla: On jest taki biednny teraz nie ma kto z nim w kojcu posiedziec ,a z kojca nie wychodzi.
Toz za niego tez placi tylko trzeba sie nim zając

Posted

[quote name='Ank@2']Kundel jest jutro ????????? :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/quote]
Eeee nie nie, dzisiaj dzisiaj... ja to kurde zamęt sieje :cool1: Te modele tak mają... dlatego tylko karusiap i mój pies ze mną wytrzymują :evil_lol:

Posted

[quote name='Jagienka']Pani Beatka Nas już nie pyta o nastepne, bo i tak dostajemy dwa w spadku jak z kundla [B]jutro [/B]nie pójdą. Takie fajne co to nie lubią żadnych innych psów oprócz siebie :lol:[/quote]

Kundel jest jutro ????????? :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']
Oj kudlacza Gorga to bym chetnie agamice dla tylko czy sie zgodzi?
Plis :modla: On jest taki biednny teraz nie ma kto z nim w kojcu posiedziec ,a z kojca nie wychodzi.
Toz za niego tez placi tylko trzeba sie nim zając[/quote]

Drugi Odi dla Agamiki :loveu::loveu:
Jak się otworzy i oswoi to będzie super , jemu trzeba tylko czasu. :lol:

Posted

[quote name='Ank@2']Drugi Odi dla Agamiki :loveu::loveu:
Jak się otworzy i oswoi to będzie super , jemu trzeba tylko czasu. :lol:[/quote]
Dobrze by bylo zeby agamika (czy ktos moglby sie z nia skontaktowac) sie zgodzila bo jak jutro haszczak by jechal to by od razu mogl jechac kudlacz tylko Aniu ty bys musial pomoc kierowcy tozu bo on obcych sie boi ,ty jestes jego deska ratunku na wyciagniecie go z luzyckiej :-(

Posted

Właściciele poszukują tego haszczaka. Samczyk, lat 4, Alan.
Zaginął 2 miesiące temu pod Częstochową. Jeżeli ktoś bywa w schronisku prosze o sprawdzenie, czy tam trafił. ma czipa.

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img152.imageshack.us/img152/3866/hczestochowaar3.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://g.imageshack.us/img152/hczestochowaar3.jpg/1/"][IMG]http://img152.imageshack.us/img152/hczestochowaar3.jpg/1/w768.png[/IMG][/URL]

Posted

był haszczak z tego wątku, tylko taki był w ostatnich 2- m-cach... z tego wątku.. niech oblukają czy to nie ten:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-husky-malamut-reksio-3-lata-w-schronisku-czeka-na-dom-122406/[/url]

Posted

[quote name='Asior']był haszczak z tego wątku, tylko taki był w ostatnich 2- m-cach... z tego wątku.. niech oblukają czy to nie ten:
[/quote]
dzięki, przesłałam fotkę - dla mnie one wszystkie takie same :roll:

Posted

no właśnie, bo na niektórych zdjęciach wyglądał podobnie... a tu mamy tylko jedno zdjęcie...
w każdym razie tamten i tak został adoptowany.... króciutko był w schronisku, i czas by się właściwie zgadzał....

Posted

oświadczam ze Odiś jest jedyny i niepowtarzalny :mad::mad::mad:

ewentualnie Axel mógłby za jego młodszego brata uchodzić :eviltong:

P.Beato, nie bardzo wiem o jakich psiakach mowa, ale jeśli jest tylko taka potrzeba to oczywiście ze pomogę w hotelu

jakby co to proszę o znak , z tym ze na necie będę dopiero popołudniu , wiec raczej telefonicznie , nr jest w podpisie ;)

Posted

[quote name='Asior']

i Brutus - psiak z łańcucha :(
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-psiak-z-lancucha-ma-6-8-lat-zachowuje-sie-jak-szczeniak-pilnie-domek-123546/[/URL]

i Karusiowy "podopieczny" Jamniko-ratlerko- nietoperz
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-jamniko-ratlerko-nietoperz-mlodziutki-szuka-domku-ogloszenia-plisss-123549/#post11137333[/URL][/quote]

wrzuciłam psiaki na wątek zbiorczy :p
Asior mogę do Ciebie dane kontaktowe - dam do wątku :roll:

Posted

Są już w hoteliku kocyki od pani z Raciborska ( kontakt od Foksi) .
Jeśli ktoś potrzebuje posłanka dla hotelowych psiaków , proszę pytać panią Iwonkę .

Jeśli ktoś potrzebuje , moi rodzice mają do oddania całe CHITOPAN , żel do pielęgnacji i wspomagania gojenia ubytków tkankowych u zwierząt ( 75 ml ) .

Posted

widzialam dzis w parku na spacrerze z dzieckiem ogloszenia - oddam pieska po zmarlym wlascicielu, zeby uchronic go przed schroniskiem. na zdjeciu taki maly biedni psi dziadeczek :( maja mi wyslac dzis zdjecia na maila i jakies info o piesku