Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mar.gajko']Wejdź w swój "panel użytkownika", tam sa wiadomiści, wejdź, "napisz pr. wiad" wejdź, do Camara jakiś tytuł, i "zatwierdź wiadomość".[/quote]
Ok wiem jak wysłać wiadomość, ale żeby ja wysłać, muszę znaleźć Camarę i tego nie wiem jak ją znaleźć

Posted

[quote name='irenaka']Ja spróbuję się dodzwonić do Gosi, zapytam o ludzi, bo mam nazwisko.[/quote]
Super. Będę czekać na odpowiedź. Oby to nie był ten dom. A swoją drogą, szkoda temtego psiaka :-(

Posted

[quote name='Camara']Mogę sprawdzić dom w Michałowicach...[/quote]
Bardzo, bardzo Cię o to proszę.
Tamtem psiak koczuje pod budowanym domem. Pewnie jak był stan otwarty, to spał wewnątrz. Teraz są już wstawione okna i drzwi i biedak leży na gołej ziemi. Nie ma tam nawet trawy, bo jak to na budowie, samochody "wyjeździły". Pewnie dlatego ma gdzieniegdzie sfilcowaną sierść :placz:

[quote name='Camara']...Telefon do "tamtego domu" zaczynał sie na 888******[/quote]
Irenko, a jak zaczyna się nr telefonu do tego domu ?

Posted

weszko, dzieki za info, pojade zajrzec - moze Biko wreszcie sie wybiega (na razie ja sie chyba bardziej wybieguje niz on...)

kiwi, dzieki :) ja to zaproszenie serio traktuje i mozesz spodziewac sie wizyty w tygodniu - Bikus bedzie szczesliwy, wybieg, a do tego male, czarne przekaski :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='liryka']przekaski na wynos :P poza tym wole demona albo tole, niz gdyby mial mi przyniesc w pysku jakis upolowany samochod...[/quote]

ty uważaj uważaj :diabloti: jak sie tola wkurzy to przekaska bedzie ale z twojego bikusia :evil_lol:

Posted

[quote name='elik']Bardzo, bardzo Cię o to proszę.
Tamtem psiak koczuje pod budowanym domem. Pewnie jak był stan otwarty, to spał wewnątrz. Teraz są już wstawione okna i drzwi i biedak leży na gołej ziemi. Nie ma tam nawet trawy, bo jak to na budowie, samochody "wyjeździły". Pewnie dlatego ma gdzieniegdzie sfilcowaną sierść :placz:

Irenko, a jak zaczyna się nr telefonu do tego domu ?[/quote]

[B]elik[/B] - oczywiście, że pojadę i sprawdzę.
Tylko czy ty rozmawiałaś z tą osobą z Michałowic?
czy ona chce tego psa?
bo jeżeli nikt z nią nie rozmawiał a ona nie wyraziła chęci przygarnięcia konkretnego psa - to... nie mam podstaw do żadnej wizyty przedadopcyjnej :cool1:

Posted

[quote name='Camara'][B]elik[/B] - oczywiście, że pojadę i sprawdzę.
czy ona chce tego psa?
bo jeżeli nikt z nią nie rozmawiał a ona nie wyraziła chęci przygarnięcia konkretnego psa - to... nie mam podstaw do żadnej wizyty przedadopcyjnej :cool1:[/quote]
No i wyszło szydło z worka, żem kompletnie niekumata w tych sprawach :oops:
Bo ja to pierwszy raz :p
A tak poważnie to dobrze, że o tym mówisz, nie mam zielonego pojęcia o procedurach adopcji, choć adopcję mam już za sobą, tyle, że to ja byłam tą, która przyjęła psiaka więc nie wiem co i jak po kolei z tej drugiej strony trzeba zrobić.
Na razie z nikim nie rozmawiałam i nie wiem od czego zacząć. Pewnie od zrobienia psiakowi zdjęcia, ale z tym będzie problerm, bo mogę tam pojechać dopiero w przyszłyum tygodniu. Kurde, nie wiem więc od czego zacząć. Poradźcie proszę. Ja nie wiem co i jak :shake:

Posted

[quote name='Camara'][B]elik[/B] - oczywiście, że pojadę i sprawdzę.
czy ona chce tego psa?
bo jeżeli nikt z nią nie rozmawiał a ona nie wyraziła chęci przygarnięcia konkretnego psa - to... nie mam podstaw do żadnej wizyty przedadopcyjnej :cool1:[/quote]
Buuuuuuu :placz::placz: to już nie aktualne. Sąsiad zaproponował Pani dwa szczeniaki. Ja głupia miałam nadzieję. Powinnam wiedezieć, że tak szybko nie znajduje się domków

Posted

[quote name='karusiap']elik przede wszytskim trzeba psy zabezpieczyc,hotel, DT cokolwiek....o DT bedzie bardzo ciezko...[/quote]
Tak, mam tego świadomość, tylko, że boję się, że sama nie podołam :-(

Posted

Przy Alejach Pokoju, 3 przystanki przed Plazą jest sklep Lewiatan. Siedzi przed nim i sprzedaje stare książki kobieta z sunią. Nie zaiteresowałabym się tym gdyby nie fakt, że sunia jest chora. Kobieta kocha ją, wzięła ją z azylu 9 lat temu, nie jest w stanie sama ją leczyć. Kiedy dałam pieniądze poszły na inne cele, mam nadzieję, że na jedzenie. Skontaktowałam się z weterynarzem, do którego chodzi kobieta i wiem, że leki suni, pozwalające jej żyć to 120 zł miesięcznie. Pieniądze powinniśmy płacić weterynarzowi a panią zawiadomić, że ma od niego odebrać lelarstwa. Ja mogę zaoferować do końca życia suni 30 zł. miesięcznie. Może ktoś jeszcze pomoże? Wątku nie zakładam bo odchodzę z dogo. Telefon do weta i adres podam na pw.

Posted

tamb, mysle ze rozsadnie bedzie zrobic tak: napisac pismo do tozu, że kobieta ma psa ze schroniska, ktorego bardzo kocha, sama jest w trudnej sytuacji materialnej - tzreba dołaczyc odcinek renty, emerytury czy co ona ma - albo ajkies zaswiadczenie z eejst bezrobotna czy cokolwiek i mysle ze jest duza szansa ze toz lub schronisko zapewni suni opieke i leki. z tozem najlepiej sie dogaduje beata chyba
co to za leki? moze mozna kupic w ludzkiej aptece i byłoby taniej?
schronisko ogłasza przetarg na dostawe leków wiec tez ma nizsze ceny

Posted

Jakiś lek na nerki, zapytam weterynarza o nazwę. Boję się formalności długo trwających w TOZie a nie mam na nic czasu. Kobieta trudna, nie chcę z nią nawiązywać bliższego kontaktu tylko pomóc psu.

Posted

przepraszam was za offa, ale nie wiem gdzie i do kogo sie zwrocic o rade :(

moze mi jakos pomozecie bo kompletnie nie wiem gdzie napisac i co robic....wczoraj kolo mojej pracy pojawila sie mama z czteroma kocietami - skryły sie przed deszczem kolo biura i narazie tam zostaly. Maluchy sa juz na tyle duze, ze jak im dzis dalismy jesc to zjadly normalna kocia karme. Maluchy moznaby złapać, ale mamy raczej nie dam rady :( jest praktycznie dzika :( tylko nie mam co zrobic z tymi maluchami :( mam w domu kotke, ktora maluchow raczej nie zaakceptuje :( gdybym jeszcze miala dom ale w mieszkaniu nie mam takiej mozliwosci - poradzcie co robic - propozycje wyslijcie na PW jesli mozecie !!!!! [B]szefowa chce je przepedzic[/B] :(

Posted

najlepiej pytaj Tweety, ostatnio w 10 minut mi zagospodarowała kota....

tamb, w tozie formalnosci nie trwaja tak długo, ale pani musi sie chciec do tozu pojechac, oni pewnie powiedza co trzeba zrobic, napisac, no wiec potem musi pojechac znow a byc moze potem jeszcze do schroniska po leki jezdzic...
wiec musi sie jej chciec...