dusje Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='moni12']Dusje dzwoniłam do Owieczki , powołałam się na Ciebie i Owieczka pomoże.Wezmie mała na hotelik. Teraz kwestia transportu suni do Owieczki.[/QUOTE] Wspaniale, w miedzyczasie nadeszlo Twoje PW - odpisalam. Wiec jak, co robimy? Owieczka ma do Tomaszowa ok 55 km, ale przez caly tydzien jest w Wwie wiec pewnie nie da rady podjechac.Moze Jej maz? Nie wiem, trzeba by bylo zapytac. Do Bea puszcze PW, ale konkrety prosze.Kiedy mialaby dojechac do Bea? Cos sie wykreci z tych naszych kombinacji Quote
dusje Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='KatiKorej']Moni była wtedy zaraz po narkozie, więc wyglądała mizernie, ale ogonkiem machała. Wszystkie leki miała cały czas podawane (antybiotyki i przeciwbólowe) To nasz szpitalik, w środku są kafelki ZDEZYNFEKOWANE, czyste, czyste legowisko, z czystymi, świeżymi, cały czas zmienianymi kocami. Jednak Moni wolała wyjść z mięciutkiego posłanka na goły beton, czyli coś a la wybieg. Fartuszki?? Mamy w schronie 140 psów, 17.000 zł na miesiąc na wszystkie wydatki, a odkąd przejęliśmy schronisko nie dostaliśmy ani złotówki, ponad miesiąc jedziemy na krechę. Zresztą zapraszam na wątek http://www.dogomania.pl/threads/203756-APEL-O-POMOC!-Przej%C4%99li%C5%9Bmy-zdewastowane-schronisko-brakuje-prawie-wszystkiego! Kati, bez urazy, ale co jesli pies wyrwie szwy? Zwykly T-shirt zalatwilby sprawe. Wasza sytuacja jest znana, wiemy co bylo i jak jest teraz.Macie od groma roboty i przeszkod do pokonania.Duchowo wspieram i przesylam Wam serdeczne pozdrowienia :lol: Staniecie na nogi i bedzie juz tylko lepiej :lol: EDIT: nadeszlo PW od Ajuli, na razie transport sie nie szykuje, moze za jakies 2 tygodnie dopiero. Quote
moni12 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Poprosiłam Owieczkę , zeby weszła jak będzie miała chwilkę na wątek Moni, moze cos podpowie. a moze jakas wolontariuszka ze schroniska z Tomaszowa mogłaby podrzucic Moni do Owieczki. Quote
dusje Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='moni12']Poprosiłam Owieczkę , zeby weszła jak będzie miała chwilkę na wątek Moni, moze cos podpowie. a moze jakas wolontariuszka ze schroniska z Tomaszowa mogłaby podrzucic Moni do Owieczki.[/QUOTE] To jest mysl :multi: Chociazby do polowy drogi,gdyby ktos od Owieczki mogl wyjechac Quote
KatiKorej Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Na razie odpukać nie wyrwała i na szczęście nie ma zapędów do wylizywania szwów. A powiem Wam nawet, że brzuszek jej się ładnie goi ;] A obecnie fartuszki zastępują pracownicy, którzy psiny stale doglądają. Na razie się musimy cieszyć z tego co mamy. Quote
ocelot Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 To fakt, fartuszki co były i kołnierze wraz ze starym zarządcom zniknęły ze schroniska. Zresztą i tak psiakom ich nie zakładał. To tylko tak fatalnie wyglada, opieke ma super. Quote
dusje Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='KatiKorej']Na razie odpukać nie wyrwała i na szczęście nie ma zapędów do wylizywania szwów. A powiem Wam nawet, że brzuszek jej się ładnie goi ;] A obecnie fartuszki zastępują pracownicy, którzy psiny stale doglądają. Na razie się musimy cieszyć z tego co mamy.[/QUOTE] My tez sie cieszymy i oby zakonczylo sie dobrze :lol: EDIT; komornika wyslijcie,moze wowczas beda placic na czas ;) Quote
moni12 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Ocelot widze , ze jestes powiedz czy mogłabys załatwic wszelkie formalnosci w schronisku związane z zabraniem Moni. Brydzia podałaby wszelkie dane . Quote
ocelot Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='moni12']Ocelot widze , ze jestes powiedz czy mogłabys załatwic wszelkie formalnosci w schronisku związane z zabraniem Moni. Brydzia podałaby wszelkie dane .[/QUOTE] Oczywiście, że pomożemy. brydzia musi podpisac umowe adopcyjną. To konieczne. Umowę odeśle sie pocztą. Wszystkie dane brydzi będa wpisane do bazy danych. Moni ma czipa i będzie do niej przypisana. Quote
dusje Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Ja zas zapytam, czy ktos od Was moglby podrzucic malenka do Owieczki? :lol: Okolice Nowe Miasto/n Pilica Quote
ocelot Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='dusje']Ja zas zapytam, czy ktos od Was moglby podrzucic malenka do Owieczki? :lol: Okolice Nowe Miasto/n Pilica[/QUOTE] Ale to nie ma sensu. Ona ma opiekę u nas to po pierwsze, po drugie w sobotę będzie transport do Poznania. Codziennie jest w schronisku rano weterynarz, pracownicy i kierowniczka kilka razy dziennie zaglądaja do niej i nie tylko do niej. Wolontariusze po południu. Gdyby była potrzeba zabierania jej na już na pewno byśmy na forum napisały. Quote
moni12 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Myślę , ze Ocetol ma rację , Moni zostanie odebrana 14 lutego ze schroniska juz po zdjęciu szwów. Jest tam doglądana a to raptem 5 dni.Musimy teraz za wszelką cenę szukac DT w Poznaniu. Quote
dusje Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Bea wlasnie przyniosla radosna nowine: mala moze przyjechac i bedzie nieodplatnie,jedynie w razoe czego pkrywamy koszty weta. Bea i Kate - WIELKIE DZIEKI :multi::loveu::lol: Quote
moni12 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Jeny ale super . skacze do góry . Dzięki Kate i Bea !!!!!!!!!!! Quote
dusje Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 To naprawde wielka sprawa :loveu: Trzeba teraz dograc sie z Brydzia, zeby odebrala malenka :lol: Quote
moni12 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Tak ja dogram Z Ocelot i osobą , która odbiera Moni ze schronu .Jeny super . Transport do Poznania wyniesie 120 zł. Quote
dusje Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 No to teraz czekamy na wymarzony 14 dzien maja :cool3: Mala bedzie bardzo zadowolona z pobytu u cioc Kate i Bea :lol: Quote
moni12 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 14 maja hip hip hurra. Sunia będzie w Poznaniu do odebrania na ulicy Kowalewickiej. Quote
IVV Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 super !!! wiec kasa tez jest w calosci na transport :) Quote
sacred PIRANHA Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 moni12 jak zaczniecie zbierać na transport, wyślij mi PW bo mam teraz zawrót głowy ze "swoimi" psiakami i moge nie śledzic wątku na bieżąco:-) Quote
moni12 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 No własnie nie wiem jak z tą kasą , czy bierzemy pod uwagę te pieniążki Brydzi? Quote
dusje Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Jesli Brydzia oferuje to bierzemy :lol: Inne psiaki tez czekaja na transport. Quote
dusje Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 No to w takim razie transport zostanie oplacony a nasza Panna Mloda juz niebawem wycaluje malizne :lol: Quote
Recommended Posts