Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='moni12']Dusje dzwoniłam do Owieczki , powołałam się na Ciebie i Owieczka pomoże.Wezmie mała na hotelik. Teraz kwestia transportu suni do Owieczki.[/QUOTE]

Wspaniale, w miedzyczasie nadeszlo Twoje PW - odpisalam. Wiec jak, co robimy? Owieczka ma do Tomaszowa ok 55 km, ale przez caly tydzien jest w Wwie wiec pewnie nie da rady podjechac.Moze Jej maz? Nie wiem, trzeba by bylo zapytac.

Do Bea puszcze PW, ale konkrety prosze.Kiedy mialaby dojechac do Bea? Cos sie wykreci z tych naszych kombinacji

• Replies 464
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='KatiKorej']Moni była wtedy zaraz po narkozie, więc wyglądała mizernie, ale ogonkiem machała. Wszystkie leki miała cały czas podawane (antybiotyki i przeciwbólowe)
To nasz szpitalik, w środku są kafelki ZDEZYNFEKOWANE, czyste, czyste legowisko, z czystymi, świeżymi, cały czas zmienianymi kocami.
Jednak Moni wolała wyjść z mięciutkiego posłanka na goły beton, czyli coś a la wybieg.
Fartuszki?? Mamy w schronie 140 psów, 17.000 zł na miesiąc na wszystkie wydatki, a odkąd przejęliśmy schronisko nie dostaliśmy ani złotówki, ponad miesiąc jedziemy na krechę.
Zresztą zapraszam na wątek http://www.dogomania.pl/threads/203756-APEL-O-POMOC!-Przej%C4%99li%C5%9Bmy-zdewastowane-schronisko-brakuje-prawie-wszystkiego!

Kati, bez urazy, ale co jesli pies wyrwie szwy? Zwykly T-shirt zalatwilby sprawe.

Wasza sytuacja jest znana, wiemy co bylo i jak jest teraz.Macie od groma roboty i przeszkod do pokonania.Duchowo wspieram i przesylam Wam serdeczne pozdrowienia :lol: Staniecie na nogi i bedzie juz tylko lepiej :lol:

EDIT: nadeszlo PW od Ajuli, na razie transport sie nie szykuje, moze za jakies 2 tygodnie dopiero.

Posted

Poprosiłam Owieczkę , zeby weszła jak będzie miała chwilkę na wątek Moni, moze cos podpowie. a moze jakas wolontariuszka ze schroniska z Tomaszowa mogłaby podrzucic Moni do Owieczki.

Posted

[quote name='moni12']Poprosiłam Owieczkę , zeby weszła jak będzie miała chwilkę na wątek Moni, moze cos podpowie. a moze jakas wolontariuszka ze schroniska z Tomaszowa mogłaby podrzucic Moni do Owieczki.[/QUOTE]

To jest mysl :multi: Chociazby do polowy drogi,gdyby ktos od Owieczki mogl wyjechac

Posted

Na razie odpukać nie wyrwała i na szczęście nie ma zapędów do wylizywania szwów. A powiem Wam nawet, że brzuszek jej się ładnie goi ;]
A obecnie fartuszki zastępują pracownicy, którzy psiny stale doglądają. Na razie się musimy cieszyć z tego co mamy.

Posted

To fakt, fartuszki co były i kołnierze wraz ze starym zarządcom zniknęły ze schroniska. Zresztą i tak psiakom ich nie zakładał.
To tylko tak fatalnie wyglada, opieke ma super.

Posted

[quote name='KatiKorej']Na razie odpukać nie wyrwała i na szczęście nie ma zapędów do wylizywania szwów. A powiem Wam nawet, że brzuszek jej się ładnie goi ;]
A obecnie fartuszki zastępują pracownicy, którzy psiny stale doglądają. Na razie się musimy cieszyć z tego co mamy.[/QUOTE]

My tez sie cieszymy i oby zakonczylo sie dobrze :lol:

EDIT; komornika wyslijcie,moze wowczas beda placic na czas ;)

Posted

Ocelot widze , ze jestes powiedz czy mogłabys załatwic wszelkie formalnosci w schronisku związane z zabraniem Moni. Brydzia podałaby wszelkie dane .

Posted

[quote name='moni12']Ocelot widze , ze jestes powiedz czy mogłabys załatwic wszelkie formalnosci w schronisku związane z zabraniem Moni. Brydzia podałaby wszelkie dane .[/QUOTE]
Oczywiście, że pomożemy.
brydzia musi podpisac umowe adopcyjną. To konieczne. Umowę odeśle sie pocztą. Wszystkie dane brydzi będa wpisane do bazy danych.
Moni ma czipa i będzie do niej przypisana.

Posted

[quote name='dusje']Ja zas zapytam, czy ktos od Was moglby podrzucic malenka do Owieczki? :lol:
Okolice Nowe Miasto/n Pilica[/QUOTE]
Ale to nie ma sensu.
Ona ma opiekę u nas to po pierwsze, po drugie w sobotę będzie transport do Poznania.
Codziennie jest w schronisku rano weterynarz, pracownicy i kierowniczka kilka razy dziennie zaglądaja do niej i nie tylko do niej. Wolontariusze po południu.
Gdyby była potrzeba zabierania jej na już na pewno byśmy na forum napisały.

Posted

Myślę , ze Ocetol ma rację , Moni zostanie odebrana 14 lutego ze schroniska juz po zdjęciu szwów. Jest tam doglądana a to raptem 5 dni.Musimy teraz za wszelką cenę szukac DT w Poznaniu.

Posted

Bea wlasnie przyniosla radosna nowine: mala moze przyjechac i bedzie nieodplatnie,jedynie w razoe czego pkrywamy koszty weta. Bea i Kate - WIELKIE DZIEKI :multi::loveu::lol: