Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam dziś z Panią przez telefon...jutro wizyta....ale nie będę mieć neta do niedzieli wieczór....bo wyjeżdżam więc jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć jak przebiegła wizyta i co ustalono a potem napisać tu na wątku to proszę do mnie dzwonić około 14tej jutro...wszystko opowiem 694132231

teraz Wam powiem że musimy się zabezpieczyć z jakimś szkoleniowcem bo jeśli Fox będzie atakować sunie od Państwa to nie ma go gdzie odizolować...i pomoc będzie potrzebna na już....co mnie cieszy to że ta sunia im nieźle dała popalić ...między innymi zjadła kanapę ;) ale mimo to jej nie oddali i pracowali z nią...jestem dobrej myśli:)

przyszło na Foxa od cioteczki Kava 104,03 :) mamy od cioteczki bonusa a i kurs walut bardzo ładny..... wszyscy się martwią a mnie akurat w tym przypadku spadek złotówki nie przeraża....nie brałam kredytu we frankach;)
odliczam od tego tą dyszkę na ogłoszenia i 94 zł wpisuje na konto Foxa.....

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

po niedzieli Fox jedzie do nowego domu.....:) wpadłam na dogo na kilka chwil fuksem... zaraz mam zajęcia i nie mam czasu więcej napisać....
lipa jest z kasa na transport...Pan Henio zawiezie Foxa za zwrotem za paliwo....niestety na to Fox nie ma...będę coś kombinować....może pożyczę od Bobiego bo on kasiasty ale będę musiała to uregulować..... i modlę się żeby nie było spięcia między Foxem a sunią....bo wtedy leżymy.... poznałam ją dziś....Hera....jest piękna i urocza:) bardzo zadbana, wychuchana, wygłaskana mimo iż to skromni ludzie..... tak jak Fox ma ADHD i czasami jak jej odbije to goni za swoim ogonkiem, więc Państwo rozumieli dokładnie o co mi chodzi z Foxem....ale jest bardzo pokojowo nastawiona do wszyskich psów i reaguje na każdego z radością więc bądźmy dobrej myśli.....

Posted

nie wiem kogo pan Henio ma jescze na DT
dostalam oto takie zapytanie
cytat:
Pani z okolic Wałcza szuka psa samca tylko ON ,do kojca tz. w nocy w kojcu (ocieplana buda) w dzień duża ogrodzona działka po której by latał.
Ma nie być agresywny,ale odstraszać wyglądem i szczekaniem ,w domu jest 2 dzieci 6 i 13 lat i pies.

Macie może coś takiego ''na stanie'' jak co to dam adres mailowy na pw
koniec cytatu
kontakt prosze do Agata P (nick)

Posted

[quote name='Kava']nie wiem kogo pan Henio ma jescze na DT
dostalam oto takie zapytanie
cytat:
Pani z okolic Wałcza szuka psa samca tylko ON ,do kojca tz. w nocy w kojcu (ocieplana buda) w dzień duża ogrodzona działka po której by latał.
Ma nie być agresywny,ale odstraszać wyglądem i szczekaniem ,w domu jest 2 dzieci 6 i 13 lat i pies.

Macie może coś takiego ''na stanie'' jak co to dam adres mailowy na pw
koniec cytatu
kontakt prosze do Agata P (nick)[/QUOTE]

mamy tam jeszcze tylko Miśka.....ale on jest do kolan..nie odstrasza wyglądem.....

Posted

[quote name='magda222']Ale super :)
A pan Henio ma auto na benzynę, na gaz?
Wiadomo jaki byłby koszt transportu?[/QUOTE]
będę z nim o tym jutro rozmawiać.....

Posted

[quote name='Kava']moze ze stalych za DT w rozliczeniu cosik zostanie, bo przeciez to pol miesiaca dopiero?[/QUOTE]
miesiąc rozliczeniowy kończy się 27.10 bo 27.04 Fox przyjechał...teraz jest zapłacone do 17-go i na koncie Foxa mamy 146 zł....będę rozmawiać z psim trenerem z mojej miejscowości żeby z nami pojechał i kontrolował spotkanie Foxa z Herą...oraz dodatkowo porozmawiał z państwem jak zachowywać się przy psach aby było ok....nie wiem ile on sobie zażyczy.... liczę na to iż nie zedrze za dużo....i że uda się zgrać jego wolny czas z przyjazdem Foxa...

Posted

Aga przypominam ze jeszcze ode mnie bedzie dekl.za pazdziernik.:lol:
Przepraszam ze tak pozno ale ja zawsze tak wplacam pod koniec miesiaca.
Napisz co tam u Foxia:lol:

Posted

Pan Henio ma w rodzinie pogrzeb, musieliśmy przełożyć wyjazd Foxa na przyszły tydzień....jeszcze nie wiemy dokładnie w który dzień to będzie...
Fox nic nie podejrzewa;)...boje się o niego bo on uważa ze Pan Henio to jego właściciel i będzie tęsknił...mam nadziej że szybciutko zaaklimatyzuje się u nowej rodzinki....
spoko Pikola...nie ma co się stresować;)

Posted

nie pytałam nawet bo nie bardzo miał czas rozmawiać....ale nie będzie to żaden kosmos... jak zabierał Herbusa to kurs od siebie do Herb i powrót wycenił na 150 zł... więc myślę że dojdzie max stówka do tego.... i to tak w dużym zaokrągleniu.... tylko jeszcze ten trener nasz.... nie wiem ile on weźmie.... jeśli w ogóle będzie mógł jechać.... jeszcze z nim nie rozmawiałam bo nie znam terminu.... jak nam braknie kasy to pożyczymy od Bobiego a potem się dozbiera i mu odda.... kurde zeby tylko było dobrze....ja już obgryzam pazury z nerwów...Fox to moja pierwsza bida zabrana ze schronu...w ogóle pierwsza taka akcja na dogo....

Posted

no i myślę cioteczki że jeśli chodzi o deklaracje to nie będziemy ich na razie odwoływać...po jakiś 2-3 tygodniach zrobię po adopcyjną i dopiero ...co?

Posted

danavas napisał(a):
no i myślę cioteczki że jeśli chodzi o deklaracje to nie będziemy ich na razie odwoływać...po jakiś 2-3 tygodniach zrobię po adopcyjną i dopiero ...co?

Dobrze byłoby, żeby deklarowicze narazie dalej wpłacali, bo potrzebna jest kasa na transport i być może na szkoleniowca.
A jak coś zostanie po zakończeniu całej akcji (która mam nadzieję skończy się happy endem :) ) to możemy poratować inną bidę w potrzebie :)

Jeśli mogę doradzić to dobrze byłoby, żeby pierwsze spotkanie Foxa z Herą przebiegło na neutralnym terenie.

Posted

Fox jedzie we wtorek
o 2 wyjezdzają z dt gdzieś około 4 rano ja dołączę.... zapłatę za paliwo mamy odroczoną do 1-go...zawsze coś;) ja mogę pożyczyć na behawiorystę, ....ale dopiero jutro bede dzwonić, nie wiem czy termin przypasuje.....będziemy w Chorzowie 6-7 rano....no ale poszukam....